Οι Άραβες τάχθηκαν τελικά στο πλευρό της Ρωσίας Γερουσιαστής Πούσκοφ: μέρος του αραβικού κόσμου ενώνεται με τη Ρωσική Ομοσπονδία "ενάντια στις επιταγές των Ηνωμένων Πολιτειών"

 Οι έξι χώρες της συμμαχίας ΟΠΕΚ+ (ΗΑΕ, Κουβέιτ, Ιράκ, Αλγερία, Ομάν και Καζακστάν) αποφάσισαν να στηρίξουν τη Ρωσική Ομοσπονδία στον αγώνα της ενάντια στην παγκόσμια τάξη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

  Ο Λευκός Οίκος είναι έτοιμος να αναζητήσει νέους εταίρους με κάθε μέσο για την εφαρμογή εμπορικών προγραμμάτων, αλλά δεν είναι όλοι έτοιμοι να ακολουθήσουν τις μονομερείς απαιτήσεις του. 

Ο Πούτιν μίλησε για βελτίωση της πρόβλεψης της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης

 ΜΟΣΧΑ, 11 Απριλίου - RIA Novosti. 

 Η ρωσική οικονομία αναπτύσσεται, η κυβέρνηση αναθεώρησε τις προβλέψεις για την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη προς τη βελτίωση, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια συνάντηση για οικονομικά ζητήματα. 

Συνάντηση Μητσοτάκη – Σούκρι: Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Αιγύπτου στο επίκεντρο

Η περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων ΕλλάδαςΑιγύπτου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα Μεγάλη Τρίτη (11.04.2023) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σαμέχ Σούκρι, ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής συζητήθηκε ακόμη η πρόοδος του στρατηγικής σημασίας του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδος-Αιγύπτου «GREGY Interconnector».

Washington Post: Μυστική αποστολή στη Ρωσία 40.000 πυραύλων διέταξε ο Αιγύπτιος πρόεδρος σύμφωνα με έγγραφο των μυστικών υπηρεσιών

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel Fattah El-Sisi, ένας από τους στενότερους συμμάχους της Αμερικής στη Μέση Ανατολή και σημαντικός αποδέκτης αμερικανικής βοήθειας, διέταξε πρόσφατα τους υφισταμένους να παράγουν έως και 40.000 πυραύλους για να σταλούν μυστικά στη Ρωσία, σύμφωνα με έγγραφο των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ  , αποκάλυψε η Washington Post .

Ρουμανία: Δελφίνια πρόσφυγες από την Ουκρανία διασκεδάζουν τα παιδιά

 Στο λιμάνι της Κωνστάντζας στην Μαύρη Θάλασσα, Ρουμάνοι και Ουκρανοί εκπαιδευτές βρήκαν κοινή γλώσσα στην αγάπη τους για τα θηλαστικά τους, που είναι πλέον πρόσφυγες από τον πόλεμο. 

Τα δελφίνια (Kiki, Maya, Marusia και Veterok) και τα θαλάσσια λιοντάρια (Aleks, Mary και Zosya), μαζί με τους Ουκρανούς εκπαιδευτές τους, βρήκαν το νέο τους σπίτι στη Ρουμανία, όπου πλέον διασκεδάζουν ξανά τα παιδιά, γράφει η REL . 

Κύπρος: Εκτός λειτουργίας όλες οι κυβερνητικές ιστοσελίδες

 Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί από χθες το απόγευμα οι ιστοσελίδες υπουργείων και κυβερνητικών υπηρεσιών στην Κύπρο, εξαιτίας προβλήματος σύνδεσης με το διαδίκτυο.

Το πρόβλημα προκλήθηκε από διαρροή νερού σε δεξαμενή, η οποία βρίσκεται στο υπόγειο του υπουργείου Οικονομικών, πολύ κοντά στον χώρο στον οποίο φιλοξενείται ο εξοπλισμός (servers) που παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλες τις υπηρεσίες του Κράτους.

Ουκρανία: Εξάγει και πάλι ηλεκτρικό ρεύμα – Κύρια αγορά παραμένει η Ευρώπη

 Η Ουκρανία επανέλαβε τις εξαγωγές ηλεκτρικού προς την Ευρώπη, ανακοίνωσε αργά χθες, Δευτέρα, το βράδυ ο ουκρανός υπουργός Ενέργειας, μετά την αναστολή των εξαγωγών αυτών τον Οκτώβριο, όταν η Ρωσία άρχισε να εξαπολύει τακτικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον κρίσιμης σημασίας ενεργειακές υποδομές.

Τα πλήγματα προκάλεσαν σαρωτικές διακοπές της ηλεκτροδότησης για τους πολίτες και τις βιομηχανίες, αναγκάζοντας εργάτες να δουλεύουν υπερωρίες για να την αποκαταστήσουν.

Ουκρανία: Ανοιχτός διαγωνισμός για πιλότους F-16 από όλο τον κόσμο

 Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Αλεξέι Ρέζνικοφ κάλεσε τους ξένους πιλότους F-16 να ενταχθούν στη Λεγεώνα των Ξένων και να πολεμήσουν στο πλευρό του Κιέβου. 

«Εάν υπάρχουν πιλότοι που ξέρουν πώς να πετούν το F-16 και είναι έτοιμοι να λάβουν μέρος (σε μάχη), η Λεγεώνα των Ξένων είναι έτοιμη να τους ανοίξει τις πόρτες», είπε ο Ρέζνικοφ, μετέδωσαν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης. 

Ο Ρέζνικοφ είπε αυτό στο Kέντρο μέσων ενημέρωσης Ουκρανίας-Οδησσού σε κοινή ενημέρωση με τον Δανό συνάδελφό του Τρόελς Λουντ Πούλσεν. 

Alibaba: Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας αναπτύσσει τον αντίπαλο του ChatGPT

 Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Alibaba ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αναπτύξει τη δική του πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης τύπου ChatGPT, με την ονομασία Tongyi Qianwen. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο τομέας υπολογιστικού νέφους (cloud computing) της εταιρείας θα ενσωματώσει το chatbot σε όλες τις εφαρμογές της εταιρείας στο «εγγύς μέλλον», αναφέρει το BBC. Νωρίτερα φέτος, η Alibaba αποκάλυψε ότι ανέπτυσσε έναν αντίπαλο του ChatGPT.

Ann Kist – Butler: Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα διευθύντρια των μυστικών υπηρεσιών στη Μεγάλη Βρετανία

 

Η βρετανική κυβέρνηση διόρισε σήμερα την Ann Kist – Butler ως την πρώτη γυναίκα διευθύντρια πληροφοριών στο Κυβερνητικό Αρχηγείο Επικοινωνιών, GCHQ

«Η Anne Kist-Butler έχει ένα εντυπωσιακό ιστορικό στην καρδιά του δικτύου εθνικής ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου, βοηθώντας στην αντιμετώπιση των απειλών από τρομοκράτες, κυβερνοεγκληματίες και κακόβουλες ξένες δυνάμεις», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι, ο οποίος διόρισε την Μπάτλερ, ανέφερε το Reuters

Βαλκάνια: Ανακατατάξεις αλλά και παρατεινόμενα αδιέξοδα

 The head of the GERB party and former prime minister Boyko Borisov casts his ballot at a polling station during the country’s parliamentary elections in Sofia on April 2, 2023. – Bulgarians vote on April 2, 2023, in their fifth general election in two years, a record in the European Union, amid deep divisions over the war in Ukraine. Russia’s invasion of its neighbour has deepened the political crisis that has engulfed Bulgaria since 2020, the worst instability since the fall of Communism. (Photo by Nikolay DOYCHINOV / AFP)

Oι εξελίξεις στις γειτονικές βαλκανικές χώρες, μετά τις τελευταίες κοινοβουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία, τις προεδρικές εκλογές στο Μαυροβούνιο και τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Σερβίας-Κοσόβου για μια οριστικοποίηση του

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πριγκόζιν δηλώνει ότι η Wagner ελέγχει το 80% της Μπαχμούτ

 Ο ιδρυτής και επικεφαλής της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, δήλωσε σε ένα βιντεοσκοπημένο του μήνυμα που αναρτήθηκε σήμερα στο διαδίκτυο, ότι οι δυνάμεις του ελέγχουν πάνω από το 80% της ουκρανικής πόλης Μπαχμούτ.

Το Μπαχμούτ, μια μικρή πόλη στην ουκρανική επαρχία Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, έχει γίνει εδώ και μήνες στόχος μιας μεγάλης κλίμακας ρωσικής επίθεσης.

Η ρωσική οικονομία «αντέχει» παρά τις κυρώσεις – Ανάπτυξη στο 0,7% φέτος με τις αναθεωρημένες προβλέψεις του ΔΝΤ

 Παρά τον πόλεμο και τις κυρώσεις, η ρωσική οικονομία θα αντέξει το 2023, σύμφωνα με τις προβλέψεις που ανακοίνωσε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο αναμένει ότι η ανάπτυξη στη Ρωσία θα ανέλθει στο 0,7% φέτος, ποσοστό αρκετά υψηλότερο από το 0,4% που προέβλεπε πριν από τρεις μήνες.

Γενικά, τα αποτελέσματα της ρωσικής οικονομίας εμφανίζονται βελτιωμένα σε σύγκριση με την προηγούμενη έκθεση του ΔΝΤ για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας.