9 Απριλίου 1941: Η Θεσσαλονίκη υπό τον αγκυλωτό σταυρό

«Η μαχητική δύναμη της ομάδας φραγμού του Ρούπελ ήταν ανέπαφη τη στιγμή που υπογράφηκε η ανακωχή. Οι Έλληνες αμύνθηκαν με λύσσα και το ηθικό τους ήταν ακλόνητο». A. Buchner, Γερμανός στρατιωτικός ειδικός, 1957[1].

Μετά την αποτυχία του Μουσολίνι να καταλάβει την Ελλάδα, λόγω της ηρωικής αντίστασης του ελληνικού στρατού, το Γ’ Ράιχ επιτέθηκε στην Ελλάδα: την Κυριακή των Βαΐων, 6 Απριλίου 1941, στις 5.15 τα ξημερώματα, 11 γερμανικές μεραρχίες εφορμούν εναντίον της χώρας μας

Μέλη του ΚΚΕ κρέμασαν τεράστιο πανό στον Λευκό Πύργο (video)

Πανό στο Λευκό Πύργο κρέμασαν μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με συνθήματα αλληλεγγύης υπέρ των προσφύγων, το μεσημέρι του Σαββάτου.
 Τα μέλη βρίσκονται γύρω από το μνημείο φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των προσφύγων και κατά του καπιταλισμού.

Καιρός Πάσχα: Τα 10 σενάρια για τον καιρό από τον Σάκη Αρναούτογλου (vid)

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την Κυριακή του Πάσχα και όλοι αναρωτιόμαστε με τι καιρό θα σουβλίσουμε αρνί.

Τις τελευταίες ημέρες ο καιρός είναι ανοιξιάτικος στη χώρα μας και μόνο το βράδυ πέφτει λίγο η θερμοκρασία. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου και οι επόμενες ημέρες θα κυλήσουν ομαλά με αρκετή ηλιοφάνεια και ψύχρα τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Formula 1: Ηλεκτρική και με υπογραφή ελλήνων φοιτητών

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών εξελίσσουν το πρώτο ηλεκτρικό μονοθέσιο Formula Student με ελληνική τεχνογνωσία.
Το πρώτο ηλεκτρικό μονοθέσιο Formula Student με ελληνική τεχνογνωσία εξελίσσει η ομάδα "UoP Racing" των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Η ομάδα, που δημιουργήθηκε το 2002 και έχει ως έδρα το Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του Πανεπιστημίου Πατρών, βρίσκεται πλέον στο "δεύτερο αυτοκίνητο

Ουδέν κρυπτόν από το διαδίκτυο: Ούτε καν τα τζετ και τα γιότ των δισεκατομμυριούχων!

Η αναζήτηση των όποιων διασυνδέσεων του προέδρου των ΗΠΑ με τη Ρωσία αποκάλυψε περίεργες συμπτώσεις: το ιδιωτικό αεροπλάνο και το γιοτ «'Αννα» του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, εντοπίσθηκε να βρίσκεται στις ίδιες τοποθεσίες που βρισκόταν ο Ντόναλντ Τράμπ ή μέλη της οικογένειάς του κατά την προεκλογική εκστρατεία.

Μπέρνι Σάντερς: Ο επαναστάτης ξαναχτυπά

Η πρώτη «πολιτική επανάσταση» –όρος που χρησιμοποιεί ο ίδιος– του Μπέρνι Σάντερς ήταν η στάση του στην προεκλογική εκστρατεία για την προεδρία των ΗΠΑ. 
Έγινε η αριστερή συνείδηση των Δημοκρατικών: έφερε ξανά στον δημόσιο διάλογο το κοινωνικό κράτος, την προστασία των φτωχών, των ανέργων και των μεταναστών· τη στήριξη στους νέους, στις γυναίκες, στους απόμαχους της τρίτης ηλικίας·

Σταϊνμάιερ: "Δεν μπορώ να φανταστώ Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς την Ελλάδα"

Ο χαιρετισμός του προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κατά την έναρξη της έκθεσης Documenta
Επίκαιρος και ιδιαίτερα υποστηρικτικός προς την Ελλάδα ήταν ο λόγος του Γερμανού προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Στάινμάιερ κατά τα εγκαίνια της έκθεσης Documenta 14". Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

Μπάσκετ: Ο Γιάννης "σφράγισε" τα πλέι-οφ

H πρόκριση των Μιλγουόκι Μπακς στα πλέι-οφ του ΝΒΑ για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο. 
Ο Έλληνας σούπερ σταρ οδήγησε τη νεανική ομάδα των «Ελαφιών» στην 41η νίκη της, με 90-82 επί των γηπεδούχων Φιλαντέλφια Σίξερς. Η προσωπική του στατιστική ήταν, ως συνήθως, να την πιεις στο ποτήρι (παρά την αστοχία από τη γραμμή):

Πήγαν να ψηφίσουν με οθωμανικές στολές (βίντεο)

Καρναβάλι είναι -και με αποδείξεις- το δημοψήφισμα του Ερντογάν
Μπορεί οι Τούρκοι να ψηφίζουν στο δημοψήφισμα για τις υπερεξουσίες του προέδρου το επόμενο, Μεγάλο Σάββατο, όμως οι εκτός Τουρκίας έχουν αρχίσει από σήμερα...