;Ένα αναγνωριστικό πλοίο και ένα σκάφος των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων χτυπήθηκαν στην Οδησσό

 ΝΤΟΝΕΤΣΚ, 31 Μαΐου – RIA Novosti. 

Ένα μεσαίο αναγνωριστικό πλοίο και ένα σκάφος του Ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού υπέστησαν ζημιές στο λιμάνι της Οδησσού, δήλωσε στο RIA Novosti ο Σεργκέι Λεμπέντεφ, συντονιστής του μετρό Νικολάεφ, επικαλούμενος συναδέλφους του.

«Η Οδησσός έλαβε μια άφιξη σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο λιμάνι το βράδυ της 31ης Μαΐου», είπε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

Σύμφωνα με πληροφοριοδότες, ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων υπήρξαν νεκροί και τραυματίες μεταξύ του στρατιωτικού προσωπικού, ενώ στο σημείο έφτασε μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων.

Η Γαλλία δεν θα προσκαλέσει τη Ρωσία στην 80ή επέτειο από τις αποβιβάσεις στη Νορμανδία τον Ιούνιο του 1944

 ΠΑΡΙΣΙ, 30 Μαΐου. /TASS/. 

Οι γαλλικές αρχές δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσκαλέσουν τη Ρωσία να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 80ης επετείου από την απόβαση της D-Day, ανέφερε το Reuters επικαλούμενο δύο διπλωματικές πηγές. Νωρίτερα, ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1,

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν δύο ουκρανικά MiG-29 και δύο μαχητικά Su-27 κατά τη διάρκεια της εβδομάδας

 ΜΟΣΧΑ, 31 Μαΐου. /TASS/. Τα ρωσικά στρατεύματα πραγματοποίησαν 25 πλήγματα με όπλα ακριβείας, συμπεριλαμβανομένων υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal και μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων εναντίον ουκρανικών στρατιωτικών τοποθεσιών κατά τη διάρκεια της εβδομάδας στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ανέφερε την Παρασκευή το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. «Στις 25-31 Μαΐου,

Η Ρωσία επέστρεψε 75 στρατιώτες της από την αιχμαλωσία: Νέα της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας για το βράδυ της 31ης Μαΐου

 Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν αιχμαλώτους πολέμου. Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε αυτό την Παρασκευή, 31 Μαΐου. 75 Ρώσοι στρατιώτες επέστρεψαν στην πατρίδα τους και ο ίδιος αριθμός εχθρικών στρατιωτών μεταφέρθηκαν στο Κίεβο.

Майор ВВС предположил, где ВСУ могут разместить истребители F-16

 Τεχνικά, τα μαχητικά F-16 που θα παραλάβει η Ουκρανία από τις δυτικές χώρες μπορούν να τοποθετηθούν υπόγεια, δήλωσε ο εκπαιδευτής πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, ταγματάρχης Αντρέι Κρασνόπεροφ σε συνέντευξή του στο NEWS.ru. Ωστόσο, αυτό δεν θα εμποδίσει τα ρωσικά στρατεύματα να καθορίσουν τις τοποθεσίες των οχημάτων, πιστεύει.

Ανατροπή! Ο δισεκατομμυριούχος Bill Ackman στηρίζει πλέον τον Donald Trump για την προεδρία των ΗΠΑ

 Ο επενδυτής, ευρύτερα γνωστός και ως baby Buffett, στο παρελθόν προσέφερε δωρεές στους δημοκρατικούς

Τον Donald Trump θα στηρίξει στις επικείμενες αμερικανικές εκλογές ο δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής hedge fund Bill Ackman.

Σημειώνεται πως ο επενδυτής, ευρύτερα γνωστός και ως baby Buffett, στο παρελθόν προσέφερε δωρεές στους δημοκρατικούς.
Βασικός παράγοντας για την αλλαγή στάσης και τη στήριξη προς τον Trump αποτέλεσε η επικριτική διάθεση πολλών δημοκρατικών απέναντι στο εβραϊκό λόμπι, λόγω των πολεμικών επιχειρήσεων που διεξάγει ο στρατός του Ισραήλ εναντίον της Hamas.

Μπούμερανγκ γυρίζει στους Δημοκρατικούς η πολιτική δίωξη του Trump – Κατέρρευσε το site για τις δωρεές λόγω... επισκεψιμότητας

Σε μεγάλη αποτυχία εξελίσσεται ήδη η προσπάθεια της αμερικανικής κυβέρνησης του Joe Biden να βγάλει τον Donald trump εκτός προεδρικής κούρδας μέσω του δικαστικού δρόμου, καθώς οδηγεί σε συσπείρωση των υποστηρικτών του αλλά και αύξηση των δωρεάν ως προς το πρόσωπό του. 
Ενδεικτικά, λίγες ώρες λεπτά μετά την ετυμηγορία των δικαστών, ο ιστότοπος της εκστρατείας του Ρεπουμπλικάνου άρχισε να ανακατευθύνει τους επισκέπτες σε ειδική σελίδα για τη συγκέντρωση κεφαλαίων, παρουσιάζοντάς τον σαν «πολιτικό κρατούμενο».

Ξεσπά ο Orban κατά της Δύσης: Παράλογο το ΝΑΤΟ, σέρνει την Ουγγαρία σε πόλεμο όπως ο Hitler

 Επίθεση στους δυτικούς συμμάχους (;) εξαπέλυσε ο Ούγγρος πρόεδρος Viktor Orban στον απόηχο της έγκρισης από χώρες του ΝΑΤΟ για ουκρανικά χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος με όπλα της Δύσης, κατηγορώντας τη Βορειοατλαντική Συμμαχία πως «προσπαθεί να σύρει την Ουγγαρία σε ένοπλη σύγκρουση όπως και στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν η χώρα υφίστατο τεράστιες πιέσεις για να αποστείλει το ταχύτερο δυνατό περισσότερους στρατιώτες στο μέτωπο».

«Είναι παράλογο για το NATO, αντί να μας υπερασπίζεται, να σύρει εμάς, ένα κράτος μέλος, σε έναν παγκόσμιο πόλεμο» 

Pulse: Πέφτει κάτω από τον πήχη η ΝΔ με 32%, σε ανοδική τροχιά ο ΣΥΡΙΖΑ (16,5%), 3ο το ΠΑΣΟΚ (13%) , έκπληξη από ΜέΡΑ25

 Στις 15.5 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ - Χάνει έδαφος το ΠΑΣΟΚ - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης και δεύτερος ο .. κανένας

Η τελευταία δημοσκόπηση της Pulse που έρχεται 10 μόλις μέρες πριν τη μάχη των Ευρωκλογών, καταγράφει την πτώση της Νέας Δημοκρατίας κάτω από τον εκλογικό πήχη του 33%, ποσοσοτό που έχει θέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ως στόχο, για το κόμμα του.
Μάλιστα, η διαφορά του κυβερνώντος κόμματος από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να «μαζεύεται» στις 15,5 μονάδες.

Στρατιωτικό νόμο κηρύσσει η Λευκορωσία στα σύνορα με Ουκρανία: 140.000 Λευκορώσοι & Ρώσοι ετοιμάζονται να πολιορκήσουν το Κίεβο

 O αναπληρωτής υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων της Λευκορωσίας Α.Κουντολέγιεφ κήρυξε την επαρχία Γκόμελ της χώρας σε κατάσταση  στρατιωτικού νόμου, πυροδοτώντας σενάρια για ρωσική επιθετική προσπάθειας μέσω του λευκορωσικού εδάφους προς Κίεβο ή Χάρκοβο

Η συγκεκριμένη λευκορωσικής επαρχία είναι αυτή που εφάπτεται από τον βορρά σε ευθεία γραμμή από το Κίεβο και πλέον όλα δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις είναι έτοιμες να επιτεθούν και από αυτό το σημείο με την ουκρανική πρωτεουσα να βρίσκεται στο στόχαστρο.

Ολοταχώς προς πυρηνικό Αρμαγεδδώνα: Οι ΗΠΑ θα ρίχνουν πυραύλους στην Ρωσία από το έδαφος της Ουκρανίας και η Ρωσία θα κτυπήσει Πολωνία, Γερμανία και Ελλάδα!

H πίεση προς τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, προκειμένου να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα απεσταλμένα από τη Δύση για να επιτεθεί σε ρωσικά εδάφη δείχνει να αποδίδει πλέον καθώς αποκαλύπτεται ότι έχει δώσει την σταδιακή άδεια για την χρήση τους.

Οι Σερβοβόσνιοι ξεκινούν τη διαδικασία απόσχισης από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη: «Η αναγνώριση της Σρεμπρένιτσας ξεχείλισε το ποτήρι» Μιλούν για «ειρηνική διευθέτηση»

 Η ανακήρυξη της 11ης Ιουλίου ως παγκόσμιας ημέρας μνήμης της γενοκτονίας στην Σρεμπρένιτσα που αποφασίστηκε από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, δείχνει να έχει ανοίξει εκ νέου τον “ασκό του Αιόλου” καθώς οι έντονες αντιδράσεις της πολιτικής ηγεσίας των Σέρβων της Βοσνίας πλέον προχωρούν στην προειδοποίησή τους και εκκινούν διαδικασία απόσχισης από το ενωμένο (τεχνητά) ενιαίο κράτος της Βοσνίας-Ερζογοβίνης.

Ρωσία: Εξέδωσε χάρτη με πυρηνικούς στόχους στην Ευρώπη – Και η Ελλάδα μέσα στη λίστα (φωτό)

 Η Ρωσία εξέδωσε έναν χάρτη με στόχους τις βάσεις που βρίσκονται οπλοστάσια πυρηνικών κεφαλών στην Ευρώπη, στον οποίο περιλαμβάνονται και χώρες όπως η Ελλάδα και η Τουρκία.

Ο χάρτης αυτός περιλαμβάνει πέντε χώρες του ΝΑΤΟ, όπως η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ιταλία και η Τουρκία, αλλά επίσης και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Βίντεο: Μεγάλη πυρκαγιά σε αποθήκες όπλων και πυρομαχικών προοριζόμενων για την Ουκρανία στο Ραντόμ της Πολωνίας!

 Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε μεγάλο συγκρότημα αποθηκών στην πόλη Ραντόμ στην κεντρική Πολωνία όπου και φυλάσσονται δυτικά οπλικά συστήματα και πυρομαχικά που μεταφέρονται στην Ουκρανία.

Οι Ρώσοι αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη πόλη είναι ο βασικός μεταφορικός κόμβος της δυτικής βοήθειας προς τους Ουκρανούς.

Δεν είναι γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς ωστόσο θεωρείται πολύ πιθανό ότι προκλήθηκε από δολιοφθορά.

Το CBS «έδωσε» την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Συμφώνησε με τον Τζο Μπάιντεν για μεταφορά παράνομων μεταναστών από την Λατινική Αμερική! «Θα τους παραλάβουν για να τους βοηθήσουν στην παραγωγική διαδικασία της Ελλάδας» λένε οι Αμερικανοί!

 Σε μία πρωτοφανή αποκάλυψη, προχώρησε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού καναλιού CBS (το οποίο είναι παναμερικανικής εμβέλειας), με βάση την οποία παράνομοι μετανάστες που εισήλθαν στις ΗΠΑ από την Λατινική Αμερική θα μεταφερθούν στην Ελλάδα, για να βοηθήσουν την χώρα στην παραγωγική διαδικασία!

Στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία Βιντεο

Στην Κριμαία, ονόμασαν έναν τρόπο αποκατάστασης της νομιμότητας στην Ουκρανία Μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση θα καταστήσει δυνατή την επιστροφή της ουκρανικής κυβέρνησης σε ένα νόμιμο πεδίο, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο επικεφαλής του κοινοβουλίου της Κριμαίας Βλαντιμίρ Κονσταντίνοφ σε συνέντευξή του στο RIA Novosti.

Baza: Οι κάτοικοι του Ταταρστάν ανησυχούν για τα UAV που πετούν πάνω από την περιοχή

 Telegram-канал Baza сообщает о пролетающих над Татарстаном неизвестных беспилотниках. По данным канала, в некоторых районах Казани звучит сирена воздушной опасности. Очевидцы опубликовали кадры с этими летательными аппаратами, которые пролетали над селами со свойственным им жужжанием.

Telegram-канал SHOT сообщает о двух БПЛА над Татарстаном, один из дронов, как утверждают авторы канала, был сбит. Telegram-канал Mash пишет, что на территории химпредприятий Нижнекамска,

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε την άδεια στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα στη Ρωσία

 Εκπρόσωπος του Πενταγώνου, απαντώντας σε αίτημα της TASS, απάντησε ότι η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επέτρεψε στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα που προμήθευε η Ουάσιγκτον κατά της Ρωσίας.

Έσβησε φωτιά σε αποθήκη πετρελαίου στο Κουμπάν

 Η φωτιά στην αποθήκη πετρελαίου στην περιοχή Temryuk της επικράτειας του Κρασνοντάρ έσβησε πλήρως μετά την επίθεση με UAV, ανέφερε ο επικεφαλής της περιοχής Fedor Babenkov στο κανάλι του στο Telegram. Διευκρίνισε ότι οι υποδομές υπέστησαν ζημιές ως αποτέλεσμα αεροπορικής επιδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU).

Η Αρμενία δεν θα λάβει μέρος στην υπουργική σύνοδο του CSTO στο Αλμάτι

 Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης των ηγετών των κρατών μελών του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας στις 16 Μαΐου 2022 Η Αρμενία δεν θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Άμυνας του CSTO, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου στο Αλμάτι, δήλωσε στο TASS ο Γιούρι Σουβάλοφ, εκπρόσωπος της γραμματείας της ένωσης.

Ρωσία: Δυο τραυματίες σε επιδρομή της Ουκρανίας εναντίον εγκατάστασης αποθήκευσης καυσίμων

 Πλήγμα ουκρανικού drone στη ρωσική περιφέρεια Κρασναντάρ, προκάλεσε φωτιά σε εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαίου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι.

Αξιωματούχοι της περιοχής ανακοίνωσαν πως η κατάσταση είναι σοβαρή στην περιοχή Τεμριούκ καθώς υποδομές χώρου αποθήκευσης πετρελαίου υπέστησαν ζημιές από αεροπορικό πλήγμα. 

Αργότερα διευκρινίστηκε μέσω του Telegram πως υπέστησαν ζημιές τρεις δεξαμενές.


ΗΠΑ: Η επόμενη μέρα της ιστορικής δίκης του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ – Τι ισχύει για την υποψηφιότητά του

 Αφού έγινε χθες Πέμπτη ο πρώτος πρώην πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία που καταδικάστηκε από ποινικό δικαστήριο, ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ μπορεί μολαταύτα να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του με σκοπό να πάρει πίσω τον Λευκό Οίκο από τον Δημοκρατικό διάδοχό του Τζο Μπάιντεν.

Παραδόξως, παρότι μαινόταν για το ότι η δίκη τού στερούσε τη δυνατότητα να κάνει προεκλογικές εμφανίσεις από τη 15η Απριλίου, όταν άρχισαν να διεξάγονται τέσσερις ακροαματικές διαδικασίες κάθε εβδομάδα, μετά την καταδίκη του ανακτά ελευθερία κινήσεων, τουλάχιστον ως την 11η Ιουλίου.

Αποχώρησαν από την Παρτίζαν οι Ντόζιερ και Νάναλι

 Οι δυο παίκτες δεν θέλησαν να περιμένουν την λήξη της σεζόν και αποχώρησαν από την ομάδα του Βελιγραδίου, αφήνοντας τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στα "κρύα του λουτρού".

Οι δυο παίκτες δεν παρέμειναν στο ρόστερ της Σερβικής ομάδας, καθώς μετά την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα αποφάσισαν να αποχωρήσουν πριν τους τελικούς της Σερβικής Λίγκας.

Βάτσκε: «Φαβορί η Ρεάλ αλλά είδαμε τι έκανε η Αταλάντα κόντρα στην Λεβερκούζεν»

 Ο CEO της Μπορούσια Ντόρτμουντ βλέπει την ομάδα του να είναι κοντά σε μια κατάκτηση τροπαίου, αλλά γνωρίζει πως πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της "Βασίλισσας της Ευρώπης".

Οι δηλώσεις του Χανς-Γιόακιμ Βάτσκε:

“Η Ρεάλ είναι το φαβορί αλλά ας δούμε τι συνέβη πριν λίγες ημέρες στο Δουβλίνο. Σε δέκα παιχνίδια απέναντι στην Αταλάντα, είμαι σίγουρος πως η Λεβερκούζεν θα κέρδιζε στα οκτώ.


Το τεχνικό επιτελείο του Πάμπλο Γκαρσία

 Από την 29η Μαΐου άρχισε και τυπικά η εποχή του Πάμπλο Γκαρσία στον Ατρόμητο και μαζί του συμφώνησαν οι άμεσοι συνεργάτες του, που θα τον πλαισιώνουν στην προσπάθεια της προσεχούς σεζόν.

Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι και τυπικά προπονητής του Ατρόμητου και μαζί του θα είναι οι άμεσοι συνεργάτες του οι οποίοι είναι οι:

Ντόντσιτς και Ίρβινγκ έστειλαν τους Μάβερικς στους τελικούς

 Η ομάδα του Ντάλας πήρε την πρόκριση για τους τελικούς του ΝΒΑ, καθώς επικράτησαν των Μινεσότα Τίμπεργουλβς 124-103 και τελείωσαν τη σειρά με 4-1.

Λούκα Ντόντσιτς και Κάιρι Ίρβινγκ πέτυχαν από 36 πόντους έκαστος και έστεψαν πρωταθλητές Δύσης τους Μάβερικς, οι οποίοι τελείωσαν με 4-1 τη σειρά κόντρα στους “λύκους” μετά τη νίκη τους στη Μινεσότα με 124-103.

Ο Σλοβένος σούπερ σταρ πέτυχε 20 πόντους στην πρώτη περίοδο, ενώ ολοκλήρωσε το παιχνίδι στους 36 (6/10 τρίποντα), έχοντας παράλληλα 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο “Uncle Drew” σημείωσε επίσης 36 πόντους (4/10 τρίποντα).

Νέα τρομερή φωτογραφία του Ιβάν με το τρόπαιο! Καβάλα στο άλογο ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

 Το τρόπαιο του πρωταθλητή Ελλάδος ΠΑΟΚ, ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό το Ροστόφ, προκειμένου να παραδοθεί στα χέρια του ηγέτη των «ασπρόμαυρων», Ιβάν Σαββίδη.

Ο γιος του Γιώργος μάλιστα ήταν αυτός που του το παρέδωσε.