Η Αρμενία δεν θα λάβει μέρος στην υπουργική σύνοδο του CSTO στο Αλμάτι

 Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης των ηγετών των κρατών μελών του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας στις 16 Μαΐου 2022 Η Αρμενία δεν θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Άμυνας του CSTO, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου στο Αλμάτι, δήλωσε στο TASS ο Γιούρι Σουβάλοφ, εκπρόσωπος της γραμματείας της ένωσης. Διευκρίνισε ότι η αρμενική πλευρά δεν έχει αντίρρηση να λαμβάνονται αποφάσεις σε περιορισμένο σχήμα. Ο Σουβάλοφ εξήγησε ότι η περιορισμένη μορφή είναι «χωρίς τη συμμετοχή του Ερεβάν». 

Η Αρμενία δεν θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Άμυνας του CSTO, αλλά η αρμενική πλευρά μας ενημέρωσε ότι δεν αντιτίθεται στη λήψη αποφάσεων σε περιορισμένη μορφή», είπε. Νωρίτερα, η γραμματέας Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας, Ani Badalyan, δήλωσε ότι η δημοκρατία αρνήθηκε να συμμετάσχει στην έγκριση του ετήσιου προϋπολογισμού του CSTO και στη χρηματοδότησή του το 2024. 

Σύμφωνα με αυτήν, το Ερεβάν δεν είχε αντίρρηση να λάβει μια τέτοια απόφαση σε περιορισμένη μορφή. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα εξέφρασε προηγουμένως τη λύπη του που το Ερεβάν συνεχίζει να επιτρέπει αβάσιμη δημόσια κριτική στον CSTO.

Έτσι μίλησε για τη δήλωση του Αρμένιου πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν ότι η οργάνωση δεν απάντησε στην παραβίαση των αρμενικών συνόρων το 2021-2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...