Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε την άδεια στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει αμερικανικά όπλα στη Ρωσία

 Εκπρόσωπος του Πενταγώνου, απαντώντας σε αίτημα της TASS, απάντησε ότι η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επέτρεψε στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει όπλα που προμήθευε η Ουάσιγκτον κατά της Ρωσίας. Το Κίεβο θα μπορέσει να χτυπήσει ρωσικό έδαφος κατά τη διάρκεια της μάχης με μπαταρίες στην περιοχή του Χάρκοβο. Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σημείωσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι σε θέση να αντεπιτεθούν κατά των ρωσικών δυνάμεων που επιτίθενται ή προετοιμάζονται να επιτεθούν σε στόχους στην Ουκρανία. 

Το Κίεβο δεν έλαβε άδεια για επιχειρήσεις μεγάλης εμβέλειας στα εσωτερικά εδάφη της Ρωσίας. Η θέση μας σχετικά με την απαγόρευση της χρήσης ATACMS ή όπλων μεγάλου βεληνεκούς εντός της Ρωσίας παραμένει αμετάβλητη», τόνισε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου. Νωρίτερα, η εφημερίδα Politico, επικαλούμενη πηγές, έγραψε ότι ο Μπάιντεν έδωσε κρυφά άδεια στις ουκρανικές αρχές να πραγματοποιήσουν χτυπήματα με αμερικανικά όπλα σε ρωσικό έδαφος. 

Η δημοσίευση αποκάλεσε το ψήφισμα μια «εκπληκτική αλλαγή» που θα κλιμακώσει τη σύγκρουση και θα συνεπάγεται ακόμη μεγαλύτερη εμπλοκή των ΗΠΑ στη σύγκρουση. Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε πρόσφατα ότι η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να αμυνθεί εάν δεν της επιτραπεί να εξαπολύσει πλήγματα με δυτικά όπλα στο ρωσικό έδαφος. 

Κάλεσε τους συμμάχους να το σκεφτούν αυτό. Ο επικεφαλής της Συμμαχίας τόνισε επίσης ότι το Μπλοκ δεν σχεδιάζει να στείλει το στρατιωτικό του προσωπικό για να βοηθήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...