«ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΟΛΩΝ»

Σχεδόν τρεις ώρες διήρκεσε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός. Οι δύο ηγέτες είχαν αρχικά κατ′ ιδίαν συνάντηση ενώ μετά μπήκαν στη συνάντηση και οι δύο υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών.

«Βαθιά μου πεποίθηση είναι ότι τα Βαλκάνια έχουν ταλαιπωρηθεί από εθνικισμούς και εντάσεις», τόνισε ο Έλληνες πρωθυπουργός στις κοινές δηλώσεις μετά το πέρας της συνάντησης.

Σταύρος Μαλάς: «Η υποψηφιότητά μου είναι η μόνη επιλογή για όσους πιστεύουν στην ανάγκη λύσης αρχών στο Κυπριακό, το συντομότερο δυνατόν»

«Οι πολίτες της ευρύτερης κεντροαριστεράς, του κέντρου ακόμα και της κεντροδεξιάς συστρατεύονται μαζί μας σε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία με στόχο την επανένωση της Κύπρου, την ανανέωση της πολιτικής ζωής και τον επανασχεδιασμό του αναπτυξιακού μοντέλου του τόπου μας» δηλώνει, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Σταύρος Μαλάς του οποίου την υποψηφιότητα για τις Προεδρικές εκλογές στηρίζει το ΑΚΕΛ. Ο ίδιος θεωρεί ότι «δεν είναι μειονέκτημα, αλλά πλεονέκτημα» το γεγονός ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, όπως λέει στο Πρακτορείο ο κ. Μαλάς, στο πλαίσιο των συνεντεύξεων που παίρνει το ΑΠΕ/ΜΠΕ από τους υποψηφίους.

Αναστασιάδης για Σκοπιανό: Γιατί ο καβγάς για ένα όνομα; Ας λέγονται και Βόρεια Ελλάδα (video)

 Συνέντευξη – παρέμβαση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
    Νόημα στην ταυτότητα και στις αλυτρωτικές τάσεις των Σκοπίων
    «Δεν θα είχα αντίρρηση, αν ήθελαν να λέγονται και Βόρεια Ελλάδα»

Κανένα νόημα στο όνομα, αλλά στην ταυτότητα του γειτονικού μας κράτους, βρίσκει ο Νίκος Αναστασιάδης, παρεμβαίνοντας στη δημόσια συζήτηση που υπάρχει τελευταία για το Σκοπιανό.