Το τρένο που περνά από 55 τούνελ και 196 γέφυρες μέσα στις χιονοσκεπείς Άλπεις

Μια κόκκινη πινελιά στο εκθαμβωτικό βασίλειο του λευκού - Δείτε τις φωτογραφίες..Στη λευκή πανδαισία των Άλπεων, μια κόκκινη γραμμή προσθέτει μια διαφορετική χρωματική πινελιά. Είναι τα βαγόνια του τρένου Bernina Express που «σπάνε» τη χρωματική ομοιομορφία του εκθαμβωτικού αλπικού τοπίου της Ελβετίας.
Το τρένο φωτογραφήθηκε στη γέφυρα που περνά πάνω από τον ποταμό Landwasser, στην περιοχή Filisur.
Το Bernina Express, που συνδέει την περιοχή Chur στην ανατολική Ελβετία με το Tirano της βόρειας Ιταλίας και θεωρείται η υψηλότερη σιδηροδρομική γραμμή των Άλπεων.

Η Porsche Macan των… φτωχών Εντυπωσιακές επιταχύνσεις και τελική ταχύτητα έως τα 229 χλμ./ώρα

Η Porsche επεκτείνει την γκάμα των compact SUV με την προσθήκη στην Macan, ενός νέου κινητήρα. Ο νέος υπερτροφοδοτούμενος 2λιτρος κινητήρας αποδίδει 252 ίππους από τις 5.000 έως τις 6.800 σ.α.λ., ενώ, όπως και σε όλες τις Macan, στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται το 7τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη PDK.
Έτσι, η 2λιτρη Macan προσφέρει εντυπωσιακές επιταχύνσεις φτάνοντας τα 100 χλμ./ώρα σε 6,7 δευτερόλεπτα, και με το προαιρετικό πακέτο εξοπλισμού Sport Chrono ο χρόνος αυτός μειώνεται στα 6,5 δευτερόλεπτα.

Αποφασισμένοι πρόσφυγες αναζητούν τρόπο να περάσουν τα σύνορα

Πάνω από 1000 άνθρωποι πέρασαν το χείμαρρο που βρίσκεται εκατοντάδες μέτρα από την ΠΓΔΜ.
Πάνω από 1.000 πρόσφυγες έχουν περάσει -μέχρι στιγμής-το χείμαρρο που βρίσκεται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, μετά το ακριτικό χωριό Χαμηλό, ενώ συνεχώς φτάνουν κατά διαστήματα νέες ομάδες.

Ελληνικό: «Ιδιωτική» πόλη, «κλειστό» πάρκο

Μια τεράστια «κλειστή» πόλη μέσα στην πόλη και κατ’ όνομα «Μητροπολιτικό» Πάρκο, αφού δεν εξασφαλίζεται πλήρως ο δημόσιος χαρακτήρας του και η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών, αποκαλύπτεται ότι προβλέπει το master plan της Lamda Development για την αξιοποίηση των 6.500 στρεμμάτων του Ελληνικού.

Το «Π» φέρνει στη δημοσιότητα τα σχέδια που εμπεριέχονται στο master plan και εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου,

Βρετανία- Το αδελφάτο των φασισταριών

Από το «Ζήτω για τους Μελανοχίτωνες» μέχρι τον «συναισθηματικό εκβιασμό» απελπισμένων μεταναστών που «κραδαίνουν τα μικροσκοπικά βρέφη τους μπροστά σε λεπιδοφόρους συρμάτινους φράχτες για να μπουν στην Ευρώπη» έχουν περάσει περίπου 80 χρόνια. Παρ’ όλα αυτά η δεύτερη στις προτιμήσεις των Βρετανών εφημερίδα δεν έχει καταφέρει να αποτινάξει τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία από το DNA της.
 
«Παιδί» του μεγιστάνα του Τύπου λόρδου Rothermere, η «Daily Mail» υποστήριξε το φασιστικό κίνημα του τέως Εργατικού Βρετανού βουλευτή Όσβαλντ Έρναλντ Μόσλεϊ, που δημιούργησε το κόμμα της Βρετανικής Ένωσης Φασιστών.

Ρέντσι: "Ταυτότητα της Ευρώπης" η φωτογραφία με το μωρό στην Ειδομένη

Την φωτογραφία του μωρού που γεννήθηκε στην Ειδομένη μαζί με εκείνη της επιστημονικής διαστημικής αποστολής Exomars, η οποία ξεκίνησε σήμερα, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter και στην ιστοσελίδα του ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

Σαρώνει τους πολιτικούς του αντιπάλους στα social media ο Αλέξης Τσίπρας

 Ηγέτες και social media: Πρωταθλήτρια του facebook η Μέρκελ, νικητής στο twitter ο Ρέντσι, πιο δημοφιλής σε διεθνές ακροατήριο ο Τσίπρας

Ιαπωνία- Ζητούνται Νίντζα για τουριστικό θέρετρο. Μισθός ικανοποιητικός

 Ιαπωνική περιφέρεια ζητά σε αγγελία της να προσλάβει έξι νίντζα με άριστες γνώσεις ανατολίτικων πολεμικών τεχνών. Αφαίρεση ζωής με σπαθί Σαμουράι δεν θεωρείται... απαραίτητη

Εκλογές σε 3 γερμανικά κρατίδια: Επικράτηση Πρασίνων στη Βάδη-Βυτεμβέργη, απώλειες για Μέρκελ, άνοδος του AfD

Οι Πράσινοι έρχονται πρώτοι στη Βάδη-Βιρτεμβέργη, νικώντας τη Χριστιανοδημοκρατική Ενωση (CDU) της Αγγελα Μέρκελ σύμφωνα με τις προβλέψεις του exit poll του δικτύου ZDF. Η CDU ηττήθηκε σε δύο από τα τρία κρατίδια. Είσοδος των ακροδεξιών της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (Afd) και στα τρία κοινοβούλια.

Φονικές καταιγίδες πλήττουν τη Βραζιλία Τουλάχιστον 20 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές κοντά στο Σάο Πάολο

Είκοσι νεκροί από τον κατακλυσμό στη Βραζιλία
Oι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή περιοχές κοντά στο Σάο Πάολο, τη μεγαλούπολη των 20 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων στο νοτιοανατολικό τμήμα της Βραζιλίας, είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 15 άνθρωποι, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία. Δέκα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μία κατολίσθηση και άλλοι δύο πνίγηκαν, επισημαίνεται σε μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό των ομάδων διάσωσης στο Twitter .

Βραζιλία.Τρία εκατομμύρια διαδηλωτές κατά της Ρουσέφ

Σε μαζικές διαδηλώσεις εναντίον της Ντίλμα Ρουσέφ προχώρησαν τρία εκατομμύρια άνθρωποι κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας σε ολόκληρη τη Βραζιλία.
Περίπου 1,4 εκατομμύριο Βραζιλιάνοι διαμαρτυρήθηκαν μόνο στο Σάο Πάολο για να ζητήσουν την αποχώρηση της Προέδρου της χώρας, ανακοίνωσε η γραμματεία δημόσιας ασφάλειας της μεγαλούπολης.

Το ΑΚΕΛ κατά του ΡΙΚ για τον Νότη Σφακιανάκη

Οι ρατσιστικές και προσβλητικές αναφορές του Νότη Σφακιανάκη για τους σύριους πρόσφυγες και τα παιδιά τους που έκαναν το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, «συνιστούν μια βάναυση πρόκληση για τα δημοκρατικά και ανθρωπιστικά συναισθήματα και αρχές του λαού μας» σημειώνει το ΑΚΕΛ ζητώντας να ακυρωθεί εκπομπή που φιλοξενεί συνέντευξη του τραγουδιστή.

Η Lufthansa και το σκοτεινό της παρελθόν

Αυτές τις ημέρες κυκλοφορούν δυο βιβλία που ασχολούνται με το σκοτεινό παρελθόν της Lufthansa. Η εταιρεία δεν αμφισβητεί το ναζιστικό παρελθόν, ωστόσο προσπαθεί να προβάλει τις επιδόσεις της στον τεχνολογικό τομέα.
Η Lufthansa έχει ένα σκοτεινό παρελθόν. Πριν ακριβώς από 90 χρόνια, η προηγηθείσα αεροπορική εταιρεία με την επωνυμία Deutsche Luft Hansa είχε συνεργαστεί στενά με το ναζιστικό καθεστώς. Τη συνεργασία αυτή περιγράφουν δυο συγγραφείς, δίνοντας όμως βαρύτητα σε διαφορετικές πτυχές.

Eλλάδα-Καιρός:Με βροχές και χιόνια η Καθαρά Δευτέρα

Δε βοηθάει σήμερα ο καιρός το πέταγμα του χαρταετού, καθώς θα έχουμε βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας και σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά.
Ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά μέχρι 9 μποφόρ
στο Αιγαίο, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.