The Chinese Central Government's Official Web Portal..Spokesperson发言人办公室

 Μετά την εισβολή στο Ιράκ, οι ΗΠΑ μπήκαν στις συγκρούσεις στη Συρία και τη Λιβύη και συνέχισαν να διακινούν το αμερικανικό μοντέλο δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο. Υπάρχει λόγος να αναρωτηθούμε: ποιο θα είναι το επόμενο θύμα της ηγεμονίας των ΗΠΑ για επόμενα 20 χρόνια;

President Vladimir Putin:

 Οι χώρες μας [Ρωσία και Κίνα], μαζί με ομοϊδεάτες φορείς, έχουν υποστηρίξει με συνέπεια τη διαμόρφωση μιας πιο δίκαιης πολυπολικής παγκόσμιας τάξης βασισμένης στο διεθνές δίκαιο και όχι σε ορισμένους «κανόνες» που εξυπηρετούν τις ανάγκες του «χρυσού δισεκατομμυρίου».

Énormément de barricades dans les rues de Paris #Manifestations #ReformeDesRetraites #MotionDeCensure

 Η προεδρία του Μακρον τελείωσε επι της ουσίας χθες.  Στα μάτια των Γάλλων αυτός και η κυβερνηση του δεν έχουν καμία πλέον νομιμότητα. Απο σήμερα η Γαλλία δεν έχει πρόεδρο αλλά Αγιατολάχ που καταπάτησε τη Δημοκρατία που του εμπιστεύτηκαν.  👇

Russian MFA Spokeswoman Maria #Zakharova: Η εκπρόσωπος Τύπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία #Ζαχάροβα:

 Η Ρωσία καταδικάζει σθεναρά τα συνεχιζόμενα νεοναζιστικά παιχνίδια στις χώρες της Βαλτικής. Ο ναζισμός ηττήθηκε το 1945 και οι σημερινοί αξιολύπητοι οπαδοί του δεν έχουν μέλλον.

Μαχητικά αεροσκάφη θα πετάξουν σήμερα πάνω από την Αττική για την 25η Μαρτίου

 Μαχητικά αεροσκάφη θα πετάξουν στον ουρανό της Αττικής από τις 10:00 έως 13:00 σήμερα Τρίτη, ενόψει της εθνικής γιορτής της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας, οι διελεύσεις των αεροσκαφών θα γίνουν «στο πλαίσιο της δοκιμαστικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου».   

Βαλτική: Su-35 της ρωσικής Αεροπορίας αναχαίτισε αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52H

 Δύο αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52H που ίπταντο στην Βαλτική αναχαίτισε ένα ρωσικό Su-35 το οποίο απογειώθηκε πιθανότατα από το Καλίνινγκραντ, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Όπως ανάφερε το ρωσικό υπουργείο:

Νορβηγία: Παρέδωσε στην Ουκρανία 8 άρματα μάχης Leopard 2A4

 Το υπουργείο Άμυνας της Νορβηγίας ανακοίνωσε ότι παρέδωσε 8 άρματα μάχης Leopard 2A4 και 8 τεθωρακισμένα οχήματα περισυλλογής Bergepanzer 2 στην Ουκρανία.

Τα οχήματα μεταφέρθηκαν με αεροσκάφος An-124 στην Πολωνία και από εκεί οδικώς στην Ουκρανία,

Ικανοποίηση Ζελένσκι για τη νέα στρατιωτική βοήθεια από ΕΕ και ΗΠΑ Η ΕΕ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα πως θα δαπανήσει 2 δισεκατομμύρια ευρώ για να εφοδιάσει την Ουκρανία με 1 εκατομμύριο οβίδες για το πυροβολικό

 Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε ικανοποίηση για τη νέα στρατιωτική βοήθεια που ανακοίνωσαν πως θα προσφέρουν στη χώρα του η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής για να αντιμετωπιστεί η εισβολή του στρατού της Ρωσίας, καθώς ο πόλεμος διανύει πλέον τον δεύτερο χρόνο του.

«Προβλέπονται ταχείες παραδόσεις και παραγωγή πυρομαχικών», διαβεβαίωσε ο κ. Ζελένσκι στο καθημερινό μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του χθες το βράδυ. Πρόκειται για «στρατηγικό βήμα», πρόσθεσε.

Ισημερινός: Τουλάχιστον 5 δημοσιογράφοι έλαβαν επιστολές με εκρηκτικούς μηχανισμούς – Ένας τραυματίας

 Τουλάχιστον πέντε δημοσιογράφοι ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών στον Ισημερινό έλαβαν επιστολές που περιείχαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς μικρής ισχύος, ένας από τους οποίους ανατινάχθηκε χθες Δευτέρα, τραυματίζοντας ελαφρά τον παραλήπτη του, σύμφωνα με τις αρχές και μέσα ενημέρωσης-στόχους.

Ο υπουργός Εσωτερικών Χουάν Σαπάτα διευκρίνισε πως τρεις φάκελοι εστάλησαν στη Γουαγιακίλ (νοτιοδυτικά) κι άλλοι δύο στην πρωτεύουσα Κίτο από την κοινότητα Κινσαλόμα, στην παραθαλάσσια επαρχία Λος Ρίος.

Κηρύχθηκε συναγερμός όταν το περιφερειακό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TV Ecuavisa ειδοποίησε πως δημοσιογράφος του έλαβε φάκελο που περιείχε κλειδί USB, το οποίο ανατινάχθηκε μόλις το τοποθέτησε σε θύρα του υπολογιστή του.

ΗΠΑ: Mπροστά σε εκτελεστικά αποσπάσματα θα μπορούν να οδηγούνται οι θανατοποινίτες στο Άϊνταχο

 Οι καταδικασμένοι σε θάνατο στο Άινταχο, πολιτεία της αμερικανικής Δύσης, μπορεί να τουφεκίζονται από εκτελεστικό απόσπασμα αν δεν είναι εφικτή η θανάτωσή τους με ενέσιμες χημικές ουσίες, δυνάμει νόμου που ενέκρινε χθες Δευτέρα το πολιτειακό κοινοβούλιο.

Το κείμενο, που εγκρίθηκε με 24 ψήφους υπέρ έναντι 11 κατά από τη Γερουσία της συντηρητικής πολιτείας, μένει πλέον να επικυρωθεί από τον κυβερνήτη.


Συρία: Νεκροί 4 Κούρδοι που γιόρταζαν το Νορούζ -Μαχητές προσκείμενοι στην Τουρκία άνοιξαν πυρ

 Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν χθες Δευτέρα όταν μαχητές προσκείμενοι στην Τουρκία άνοιξαν πυρ εναντίον μελών κουρδικής οικογένειας που γιόρταζαν το Νορούζ —το περσικό νέο έτος— στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με έδρα τη Βρετανία.

Μέλη της ένοπλης οργάνωσης Αχράρ ας Σαρκίγια αρχικά εξύβρισαν ομάδα νεαρών που είχε ανάψει φωτιά κοντά σε σπίτι για να γιορτάσει τη νέα χρονιά, σύμφωνα με την οργάνωση, που βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών στο πεδίο.

Βενεζουέλα: Παραιτήθηκε ο υπουργός Πετρελαίου με φόντο επιχείρηση κατά της διαφθοράς – Έχουν συλληφθεί στενοί συνεργάτες του

 Ο Ταρέκ Ελ Αϊσάμι, υπουργός Πετρελαίου και σημαίνουσα μορφή της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα την παραίτησή του, εν μέσω επιχείρησης των αρχών κατά της διαφθοράς, στο πλαίσιο της οποίας έχουν συλληφθεί μεταξύ άλλων στενοί συνεργάτες του.

«Εξαιτίας των ερευνών που έχουν αρχίσει να διενεργούνται για σοβαρά κρούσματα διαφθοράς στην PdVSA (σ.σ. τη δημόσια επιχείρηση πετρελαίου), έλαβα την απόφαση να υποβάλω την παραίτησή μου από το αξίωμα του υπουργού Πετρελαίου για να υποστηρίξω πλήρως, να συνοδεύσω και να ενισχύσω αυτή τη διαδικασία», ανέφερε ο κ. Ελ Αϊσάμι μέσω Twitter.

Μεξικό: ‘Eκρηξη σε παράνομη βιοτεχνία βεγγαλικών σκοτώνει επτά ανθρώπους και τραυματίζει δεκαπέντε

 Η έκρηξη σε παράνομη βιοτεχνία βεγγαλικών χθες Δευτέρα στην πολιτεία Μορέλος, στο κεντρικό Μεξικό, προκάλεσε τον θάνατο επτά ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκαπέντε.

Η πολιτική προστασία της πολιτείας με δελτίο Τύπου, εξήγησε ότι η έκρηξη έγινε στο εσωτερικό κατοικίας όπου κατασκευάζονταν και αποθηκεύονταν παράνομα πυροτεχνήματα.

Στην έρευνα που ακολούθησε βρεθήκαν επτά νεκροί και ακόμη δεκαπέντε τραυματίες.

Το δυστύχημα έγινε στην πόλη Τοτολάπαν, περίπου 80 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.