Volocopter VC200: Η πρώτη πτήση επανδρωμένου υβριδικού ελικοπτέρου drone

Το Volocopter, E – Volo, ολοκλήρωσε με επιτυχία τη πρώτη επανδρωμένη πτήση του. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της «παρθενικής» του πτήσης, στο οποίο συμμετέχει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Alexander Zosel.  Foto-Vids

Τα πειράματα δοκιμών και σχεδιασμού βελτιώνουν τη δημιουργία των υβριδικών ελικοπτέρων, γνωστών και ως drones. Τα drones, σύμφωνα με τον ορισμό τους, είναι μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Α. Τσίπρας-Α. Κόστα: Οι πολιτικές λιτότητας δεν δίνουν λύση (vid)

Κοινό το όραμα εναλλακτικών πολιτικών στην Ευρώπη
Βρισκόμαστε στο τέλος μιας δύσκολης εποχής και ελπίζουμε στην αρχή μιας νέας πιο αισιόδοξης, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Αντόνιο Κόστα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Φουσκωτό δωμάτιο θα προστεθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Πακεταρισμένο στην κορυφή ενός πυραύλου έτσι ώστε να καταλαμβάνει τον ελάχιστο δυνατό όγκο
Ακρωτήριο Κανάβεραλ, Φλόριντα 
Πακεταρισμένο στην κορυφή ενός πυραύλου έτσι ώστε να καταλαμβάνει τον ελάχιστο δυνατό όγκο, το πρώτο φουσκωτό δωμάτιο που σχεδιάστηκε για τη φιλοξενία ανθρώπων στο Διάστημα εκτοξεύεται από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ για να προστεθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Ν1 (VIDEO)

Κάθε Τετάρτη ο Τομέας Διαστήματος και Τεχνολογίας του ΕΟΕ, σας ταξιδεύει στο διάστημα μέσα από ένα μουσικό βίντεο του!

Οι δορυφόροι του Αρη φτιάχτηκαν όπως η Σελήνη

Ενα γιγάντιο διαστημικό σώμα έπεσε πάνω στον Κόκκινο Πλανήτη

Η κρατούσα θεωρία αναφέρει ότι η Σελήνη είναι προϊόν μιας τρομερής σύγκρουσης της Γης με ένα διαστημικό σώμα στο μέγεθος του Αρη.


Επιστήμονες στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι και δύο δορυφόροι του Αρη σχηματίστηκαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Με μαθηματικό κώδικα έγραψε ο Ομηρος τα έπη

«Πυρήνας» είναι η πυθαγόρεια αρμονία και αριθμός κλειδί το 3..

Aριστος γνώστης των μαθηματικών, με ιδιαίτερη προτίμηση στον αριθμό τρία φαίνεται πως ήταν ο 'Ομηρος: τόσο στην Ιλιάδα, όσο και στην Οδύσσεια, χρησιμοποιεί με αξιοσημείωτο τρόπο στις αναφορές του χαρακτηριστικούς αριθμούς από το ένα ως το εννέα και τα πολλαπλάσιά τους, ενώ το ίδιο το μέτρο των στίχων διαπνέεται από αρμονία που θυμίζει τα πυθαγόρεια μαθηματικά μοντέλα.

Η βιομηχανική επανάσταση των αρχαίων Ελλήνων

Οι μηχανικοί εκείνης της εποχής είχαν αναπτύξει την σχετική τεχνολογία

 Οι επιστήμονες, μηχανικοί και εφευρέτες της Ελληνιστικής εποχής έφθασαν μια ανάσα πριν την αφετηρία της σύγχρονης Βιομηχανικής Επανάστασης: τη δημιουργία της ατμοκίνητης εμβολοφόρου υδραντλίας. Αυτό ανέφεραν ο καθηγητής του ΕΜΠ Θεοδόσης Τάσιος και ο ομότιμος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Τιβέριος σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής με τίτλο «Αραγε είχαν ατμοκίνητη υδραντλία οι Πτολεμαίοι;».

Ισχυρισμός για ανίχνευση «σκοτεινής ύλης» υποβάλλεται σε έλεγχο

Μας περιβάλλει και μάλιστα σε πενταπλάσια ποσότητα από ότι η κανονική ύλη, εκτιμούν οι επιστήμονες..

 Λονδίνο 
Οι επιστήμονες είναι σχεδόν σίγουροι για την ύπαρξη αυτού του μυστηριώδους υλικού, το οποίο εκτιμάται ότι υπάρχει παντού γύρω μας, και μάλιστα σε πενταπλάσια ποσότητα από ό,τι η κανονική ύλη. Είναι όμως αόρατο εξ ορισμού, και μέχρι σήμερα κανείς δεν ξέρει από τι αποτελείται.

Ο «ματωμένος» Νείλος Ευρωπαϊκός δορυφόρος κατέγραψε μια… βιβλική εικόνα του ποταμού

Μια φωτογραφία που επαναφέρει τις μνήμες από τις αρχαίες Γραφές έδωσε στη δημοσιότητα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA). Πρόκειται για μια φωτογραφία του Νείλου την οποία τράβηξε ο δορυφόρος Sentinel-3A που εκτοξεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου.

Δέκα επιπλέον χρόνια ζωής με ένα χάπι;

Πειράματα με λίθιο δείχνουν ότι παρατείνει την διάρκεια της ζωής..

Iσως στο μέλλον υπάρξει κάποιο χάπι που θα παρατείνει τη ζωή για μερικά ακόμη χρόνια. Αυτό ελπίζουν οι επιστήμονες ότι θα προκύψει από πειράματα, όπως αυτό που έκαναν Βρετανοί και Γερμανοί, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν πως ένα κοινό ψυχοφάρμακο, το λίθιο -που χρησιμοποιείται για τη διπολική διαταραχή- μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια ζωής μικρών πειραματόζωων (μυγών).

NASA: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ»

NASA: Ξανά σε κανονική λειτουργία το «Κέπλερ» - Άγνωστη παραμένει η βλάβη

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας μιας μηχανικής βλάβης εισήλθε το Αμερικανικό διαστημικό τηλεσκόπιο «Κέπλερ» σύμφωνα με πληροφορίες της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA). Έχει ήδη ξεκινήσει προσπάθεια επιδιόρθωσης του, με αβέβαια όμως αποτελέσματα καθώς η μεγάλη του απόσταση από τη Γη την καθιστά εξαιρετικά δύσκολη.

Ο βόρειος πόλος μετακινείται ταχύτατα προς το... Λονδίνο

Η κλιματική αλλαγή που ευθύνεται για το λιώσιμο των πάγων στους πόλους της γης και τη σταδιακή κατανομή τεράστιων ποσοτήτων νερού στην υδρόγειο, έχει ως συνέπεια τη μετακίνηση του άξονα περιστροφής της Γης. Κάπως έτσι, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, ο Βόρειος Πόλος της Γης μετά το 2000 μετακινείται αργά αλλά σταθερά προς τα ανατολικά και προς το Λονδίνο.