Μόλις έγινε ο πιο χλιδάτος γάμος του κόσμου που αγγίζει τα... 5,7 εκατομμύρια!

Μπορεί να έχουμε δει πολλές φορές χλιδάτους γάμους στο εξωτερικό αλλά αυτός ήταν το κάτι άλλο.
Η πιο πλούσια Αφροαμερικανή γυναίκα στον κόσμο έδωσε 5,7 εκατομμύρια για τον γάμο του γιου της που παντρεύτηκε με το μοντέλο από το Ιράν, Ναζανίν Τζαφάριαν.

Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λάμπης Ταγματάρχης

Την παραίτησή του από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ υπέβαλε σήμερα ο Λάμπης Ταγματάρχης στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά ο οποίος αποδέχθηκε την παραίτηση του κ. Ταγματάρχη και τον ευχαρίστησε θερμά για τις υπηρεσίες του και την ουσιαστική συμβολή του στην αναδιοργάνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, μετά την επαναλειτουργία της τον Ιούνιο του 2015.

«Achaia Fest 2017 – Οι Θησαυροί της Αχαΐας» το 1ο Μεγάλο Αχαϊκό Φεστιβάλ!!

Με τη συμμετοχή πλήθους Πατρινών άνοιξε χθές το βράδυ τις πύλες του το «Achaia Fest 2017 – Οι Θησαυροί της Αχαΐας», το 1ο Μεγάλο Αχαϊκό Φεστιβάλ Προϊόντων, Επιχειρήσεων, Τουρισμού και Πολιτισμού. 

 Το πιο χαρούμενο και γευστικό φεστιβάλ έως και την Κυριακή 18 Ιουνίου στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας.

Βραβευμένα ελαιόλαδα στη Δυτική Ελλάδα

Ακόμη 19 διεθνείς διακρίσεις  πήραν τα ελαιόλαδα παραγωγών από την Δυτική Ελλάδα  μέσα από τη συνεργασία τους με την ερευνητική  ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών.
Οι  παραγωγοί  Μαρινόπουλος Παναγιώτης, Μικέλης Μαρκίδης, Νικολούλια Παναγιώτα,  Δημήτρης Σιαδήμας, Θεόδωρος Ζώρης, , Στράτος Τσαρούχης είναι επιλεγμένοι παραγωγοί στα πλαίσια του  ερευνητικού  προγράμματος

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΧΕΛΜΟΥΤ ΚΟΛ

Την τελευταία του πνοή άφησε την Παρασκευή, σε ηλικία 87 ετών, ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ.

Ο Κολ είναι μέχρι και σήμερα ο μακροβιότερος Καγκελάριος της Γερμανίας στην μεταπολεμική εποχή, διατηρώντας το αξίωμα από το 1982 έως το 1998.

Εχει χαρακτηριστεί ως ο «αρχιτέκτονας» της Ενωσης της χώρας, βρισκόμενος στο «τιμόνι» της το 1989, κατά την πτώση του τείχους του Βερολίνου.

Ο ΝΤΙ ΚΑΠΡΙΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΚΡΙΒΑ «ΔΩΡΑ» ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ

Το Όσκαρ του Μάρλον Μπράντο που είχε στην κατοχή του αναγκάστηκε να επιστρέψει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο στις αμερικανικές Αρχές, καθώς το υπουργείο Δικαιοσύνης προέβη σε νομικές ενέργειες διεκδικώντας περιουσιακά στοιχεία ύψους 1,7 δισεκ. δολαρίων που εκλάπησαν από επενδυτικό ταμείο στη Μαλαισία.

Στα περιουσιακά αυτά στοιχεία περιλαμβάνονται, επίσης, ένας πίνακας του Πικάσο που είχε δοθεί στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και τα δικαιώματα δύο ταινιών του Χόλιγουντ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΠΟΥ ΕΞΥΒΡΙΣΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ .....

«Η δημοσιογράφος-παρουσιάστρια της πολιτικής εκπομπής της Ε.Ρ.Τ. "Αίθουσα Σύνταξης", Κατερίνα Ακριβοπούλου, συνεχίζει τις υβριστικές και χλευαστικές επιθέσεις εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το έκανε για άλλη μια φορά σήμερα, με ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει για την δημοσιογράφο της ΕΡΤ:

Μαγικές νυχτερινές εικόνες του Τόκιο που θυμίζουν ταινία (ΦΩΤΟ)

O Masashi Wakui είναι αυτοδίδακτος φωτογράφος που εξερευνά τις σκοτεινές γωνιές στο Τόκιο προκειμένου να αποτυπώσει την πόλη, σαν ένα νυχτερινό όνειρο ή παραμύθι.

Δίνοντας έμφαση στα φωτεινά χρώματα, δημιουργεί μία ποιητική διάσταση στους ζωντανούς δρόμους της πόλης, η οποία χαρακτηρίζεται από τις έντονες πινακίδες και τις μυστηριώδεις φιγούρες.
Η κινηματογραφική διάσταση που έχουν οι εικόνες του, δεν πρέπει να αποπροσανατολίζουν τον θεατή, αφού στην πραγματικότητα ο σκοπός του είναι να εστιάσει στους απλούς, καθημερινούς ανθρώπους της πόλης..

Σπουδαία νέα: Μαζεύτηκαν τα 500.000 ευρώ για τον μικρό Βαγγέλη

Το ποσό των 500.000 ευρώ, μαζεύτηκε σε χρόνο ρεκόρ και ο μικρός Βαγγέλης φεύγει για την πιο μεγάλη του μάχη.
Αυτό ανακοίνωσε μέσω social media η οικογένεια του μικρού παιδιού.
Τα χρήματα που χρειάζονταν, οι 500.000 ευρώ, μαζεύτηκαν σε χρόνο ρεκόρ όπως ανακοίνωσε η οικογένεια του Βαγγέλη, που δεν έχει λόγια να ευχαριστήσει όλους όσοι βοήθησαν και βοηθούν. Συγκλονιστικό το ευχαριστώ των γονιών του Βαγγέλη, που υποκλίθηκαν στους ανθρώπους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας

«Οι Άθλιοι» από την Θέμιδα Μαρσέλλου στο Ακροπόλ

Το δημοφιλέστερο και μακροβιότερο παγκοσμίως μιούζικαλ όλων των εποχών θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Μετρά 22 χρόνια συνεχούς επιτυχίας στο West End του Λονδίνου, το Broadway και σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχει μεταφραστεί σε 22 γλώσσες, έχει παιχτεί σε 44 χώρες και σε περισσότερες από 350 πόλεις, ενώ έχει αποσπάσει περισσότερα από 140 θεατρικά και μουσικά βραβεία.

«Πέρσες» στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Η καλοκαιρινή παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο στην Επίδαυρο σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη.
Οι «Πέρσες», το παλαιότερο από τα σωζόμενα έργα του αρχαίου ελληνικού δράματος, το μοναδικό που βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα -καταγράφει την ήττα της περσικής αλαζονείας και το θρίαμβο του ελληνικού πνεύματος, υιοθετώντας μια ξεχωριστή αφηγηματική φόρμα- θα αποτελέσει την καλοκαιρινή παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου.

Πολιτισμός: Οι ακατάλληλες παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών

Η τέχνη είναι και προκλητική. Το Φεστιβάλ Αθηνών στηρίζει κάθε έργο τέχνης που, κατά δήλωση του, έχει λόγο ύπαρξης.

 Που είναι αυθεντικό και στέκεται με ειλικρίνεια απέναντι στο κοινό.
Αφήστε τα παιδιά στο σπίτι και διαλέξτε ποια από τις παραγωγές με την ένδειξη «ακατάλληλο» θέλετε να δείτε. Χορός και θέατρο για τολμηρούς θεατές.

Πιλιτισμός:Όταν ο Όρσον Γουέλς μετέφερε στην μεγάλη οθόνη τη «Δίκη» του Κάφκα

Η «Δίκη» του Φραντς Κάφκα, αποτελεί ένα εμβληματικό βιβλίο στην ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Το 1962, ο Όρσον Γουέλς - ο κορυφαίος Αμερικανός σκηνοθέτης όλων των εποχών - επιχειρεί να μεταφέρει το έργο στην μεγάλη οθόνη. Στο δύσκολο αυτό εγχείρημα έχει σύμμαχους του ένα μοναδικό σύνολο ηθοποιών, από τον Άντονι Πέρκινς και την Ζαν Μορό, μέχρι τον Ακίμ Ταμίροφ και την αγαπημένη Ρόμι Σνάιντερ.

To «αιχμηρό» εξώφυλλο του Εconomist: Μακρόν ως άλλος Μεσσίας και Μέι… πνιγμένη

Με ένα αρκετά «καυστικό» εξώφυλλο κυκλοφορεί το καινούριο τεύχος του Economist.
Σε αυτό βλέπουμε τον γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, χαμογελαστό να στέκεται πάνω στη θάλασσα ως άλλος Μεσσία.
«Ο Σωτήρας της Ευρώπης;» αναρωτιέται το περιοδικό, με τον υπότιτλο «Μπορεί ο Μακρόν να σώσει την Ε.Ε.;».
Στη φωτογραφία φαίνονται και δυο τακούνια που ανήκουν σε μια γυναίκα που πνίγεται.

Άρης Βελουχιώτης: Έζησε και πέθανε ως επαναστάτης

Πέμπτη 15 Ιουνίου του 1945 και ο Βελουχιώτης φαίνεται να καταλαβαίνει πως φτάνει το τέλος. Αυτοπυροβολείται και γράφει το ένδοξο τέλος του, με τα ίδια του τα χέρια... Μια ημέρα αργότερα, στις 16 Ιουνίου, οι εθνοφύλακες θα βρουν τη σορό του. «Κανείς δεν δικαιούται να υπερηφανευτεί ότι έπιασε ζωντανό, ότι νίκησε ή ότι σκότωσε τον αρχηγό του ΕΛΑΣ. Tα τρία χρόνια ελευθερίας στα βουνά δεν ήταν όνειρο, αλλά μια υποθήκη για το μέλλον», αναφέρει για την μέρα εκείνη ο Διονύσης Χαριτόπουλος.

Αλέξης Τσίπρας: Σήμερα η Ελλάδα γυρίζει σελίδα

Στην πρώτη του παρέμβαση μετά την απόφαση του Eurogroup, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε, μέσω twitter:
«Σήμερα η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Έχουμε μια συμφωνία που ανταποκρίνεται στις θυσίες του ελληνικού λαού. Με ενότητα και αποφασιστικότητα προχωράμε μπροστά για τη δίκαιη ανάπτυξη και την επούλωση των πληγών της κρίσης».

ΝΔ: Η κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχυ που έθεσε

Αρνητικά αξιολογεί η αξιωματική αντιπολίτευση τη συμφωνία στο Eurogroup, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο να κάνει λόγο για αμηχανία της ΝΔ.
«Δυστυχώς για τη χώρα, η κυβέρνηση πέρασε, για μία ακόμα φορά, κάτω από τον πήχη που η ίδια είχε θέσει. Σήμερα, ολοκληρώθηκε η δεύτερη αξιολόγηση με τεράστια καθυστέρηση και βαρύ κόστος για τους πολίτες. Η χώρα μας παίρνει μια δόση ύψους 8,5 δις ευρώ, πολύ χαμηλότερη από τις ανάγκες της οικονομίας, αλλά και από την πρόβλεψη της συμφωνίας.

Η απάντηση Πολάκη μετά την ποινή που του επιβλήθηκε

Τη δική του απάντηση στην ποινή 10 μηνών με αναστολή, που του επέβαλε δικαστήριο των Χανίων, για μια υπόθεση του 2011, την εποχή που ήταν Δήμαρχος Σφακίων.
Η υπόθεση αφορά στην παραβίαση του νόμου 2971/2001 για την προστασία του αιγιαλού και της παραλίας. To δικαστήριο έκρινε πως το 2011 με την ιδιότητα του δημάρχου Σφακίων στα Χανιά, επέφερε μεταβολή στην θάλασσα και τον αιγιαλό στη θέση Μάρμαρα (ή Διαλεσκάρι), κατασκεύασε αυθαίρετη προβλήτα από μπετόν και πέτρα μήκους 30 μέτρων, πλάτους 1 μέτρου και ύψους 2 μέτρων, χωρίς την άδεια της αρμόδιας

Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν αμάχους στην Ράκα με βόμβες φωσφόρου [Βίντεο]

«Συγκλονιστικές» χαρακτηρίζει ο ΟΗΕ τις απώλειες αμάχων στην Ράκα από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς των συμμαχικών δυνάμεων των οποίων ηγούνται οι ΗΠΑ, ενώ υπάρχουν καταγγελίες, πως σε αυτούς τους βομβαρδισμούς οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν βόμβες λευκού φωσφόρου.
Σε εικόνες που ανάρτησαν στο διαδίκτυο ακτιβιστές της οργάνωσης «Η Ράκα Σφαγιάζεται Σιωπηρά» ( Raqqa Is Being Slaughtered Silentl) δείχνουν τα χρωματικά «αποτυπώματα» αυτών των βομβών καθώς πέφτουν στην πόλη, κυριολεκτικά στα κεφάλια αμάχων.

Τόσκας: Εκ του πονηρού και επιπόλαιη η εκδήλωση των αστυνομικών στα Εξάρχεια

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σχολιάζοντας την απόφαση της ΠΟΑΣΥ, του συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών, να πραγματοποιήσει εκδήλωση στην πλατεία των Εξαρχείων, έκανε λόγο για μια ανακοίνωση «επιπόλαιη» και «εκ του πονηρού».
Όπως είπε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, πρόκειται για μια κίνηση που «χαλάει το ευρύτερο σχέδιο εξομάλυνσης της περιοχής» και άφησε να εννοηθεί πως υπάρχει πολιτική υποκίνηση. Βίντεο.

Αναρχικοί για εκδήλωση Αστυνομικών στα Εξάρχεια: Θα είμαστε όλοι εκεί!

«Προκλητική» χαρακτηρίζουν αναρχικοί την απόφαση των αστυνομικών να πραγματοποιήσουν εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων με θέμα «Ανοιχτές και ελεύθερες πόλεις» και προειδοποιούν πως «θα είμαστε όλοι και όλες εκεί, τα Εξάρχεια θα παραμείνουν καθαρά από μπάτσους».
Ειδικότερα σε ανάρτηση στο Indymedia αναφέρεται: «Προκλητική συγκέντρωση στα Εξάρχεια από τους μπάτσους της ΠΟΑΣΥ  με τις ευλογίες της ΝΔ για να σπάσουν και καλά το γκέτο και τo άβατo.

Οι πρόσφυγες του Σκαραμαγκά, ο ΟΑΣΑ και τα λεωφορεία της Αλαμπάμα

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου υπέβαλε πρόσφατα μηνυτήρια αναφορά  για τα επανειλημμένα περιστατικά άρνησης οδηγών λεωφορείων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών να παραλάβουν και να μεταφέρουν, ως οφείλουν, αναγνωρισμένους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, παραβιάζοντας την αρχή της ίσης μεταχείρισης και με προφανές το ρατσιστικό κίνητρο καθώς στα συγκεκριμένα πρόσωπα είναι ευδιάκριτα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εθνοτικής καταγωγής τους.