Γάζα: Ανεξάρτητη έρευνα ζητά η ανθρωπιστική οργάνωση που 7 μέλη της σκοτώθηκαν από χτύπημα του ισραηλινού στρατού

 Η ανθρωπιστική οργάνωση World Central Kitchen (WCK) ανακοίνωσε ότι ζητά τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για τα πλήγματα των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) που τη Δευτέρα σκότωσαν επτά μέλη της οργάνωσης στη Γάζα.

«Την 1η Απριλίου 2024, οι IDF σκότωσαν 7 εργαζόμενους ανθρωπιστικής βοήθειας που απασχολούνταν από την WCK, μια διεθνώς αναγνωρισμένη ανθρωπιστική οργάνωση», αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η διευθύνουσα σύμβουλος της WCK, Έριν Γκορ, και ο εκτελεστικός συμπρόεδρος/ταμίας της οργάνωσης,

Τι είναι το «δαχτυλίδι της φωτιάς» στον Ειρηνικό που δίνει ισχυρούς σεισμούς – Ο Α. Γκανάς εξηγεί στο ΕΡΤΝews για το φαινόμενο του ντόμινο

 Η Ταϊβάν βρίσκεται μέσα στο αποκαλούμενο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς», είναι δηλαδή μια περιοχή που έχει πάρα πολύ μεγάλη σεισμικότητα διότι βρίσκεται πάνω στο όριο δύο πλακών, όπως είναι και η Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο, δηλαδή υπάρχει η πλάκα των Φιλιππίνων η οποία καταδύεται κάτω από την Ευρασία και η Ταϊβάν είναι ακριβώς πάνω στο όριο των δύο πλακών όπως εξήγησε στο ΕΡΤΝews και την εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ο Αθανάσιος Γκανάς, Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Κ. Βελόπουλος: Έχουμε ένα ξεχαρβαλωμένο κράτος – Είναι πολλές οι συμπτώσεις στα Τέμπη

 Στη γυναικοκτονία των Αγίων Αναργύρων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΕΡΤNews και την εκπομπή “Συνδέσεις”.

Στο αστυνομικό τμήμα δεν λειτουργούσαν οι κάμερες και οι κάμερες που βλέπουμε όλοι τώρα είναι από ιδιώτες. 

Ο άλλος αστυνομικός ήταν υπόδικος για εγκληματική οργάνωση και τον είχαν να φυλάει ένα αστυνομικό τμήμα. Όλα αυτά δείχνουν ότι έχουμε ένα ξεχαρβαλωμένο κράτος

Ποινική δίωξη στους 11 βουλευτές των Σπαρτιατών και τον Ηλία Κασιδιάρη παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

 Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη έκλεισε την εισαγγελική έρευνα για τους βουλευτές των Σπαρτιατών και πλέον ζητά με παραγγελία της, την απαγγελία της κατηγορίας της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος για τους 11 βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος και τον έγκλειστο Κασιδιάρη. Στους 11 βουλευτές περιλαμβάνεται και ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, που πλέον έχει ανεξαρτητοποιηθεί.

Η παραγγελία της Γεωργίας Αδειλίνη δεν περιλαμβάνει τον επικεφαλής του κόμματος, Βασίλειο Στίγκα, με βάση τις δημόσιες καταγγελίες του οποίου, για έκνομες και υπόγειες πρακτικές στο κόμμα του που παραπέμπουν σε Greek Mafia και Don Korleone, το περασμένο Σεπτέμβριο, εκκίνησε η εισαγγελική έρευνα που διενέργησε προσωπικά η Ανώτατη εισαγγελική λειτουργός.

Περιοδεία Στ. Κασσελάκη στα Χανιά: Από την Κρήτη ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για τις Ευρωεκλογές

 Από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στα Χανιά ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης η πενθήμερη περιοδεία του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη στην Κρήτη. Μέλη και φίλοι του κόμματος επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον πρόεδρο, ο οποίος συμμετείχε σε κλειστή, κομματική σύσκεψη με τα τοπικά στελέχη.

Η πρόεδρος της ΝΕ Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Χίνου, καλωσόρισε τον κ. Κασσελάκη μιλώντας για «έναρξη της προοδευτικής αντεπίθεσης».

Διέγραψε ο Νίκος Χαρδαλιάς τον Μανώλη Σφακιανάκη από την παράταξη «Αττική Μπροστά» με αφορμή δηλώσεις του για τη δολοφονία της 28χρονης

 Στη διαγραφή του Μανώλη Σφακιανάκη από τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά», προχώρησε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, με αφορμή τη δημόσια τοποθέτησή του για τη δολοφονία της 28χρονης γυναίκας στους Αγίους Αναργύρους επισημαίνοντας πως «δεν συνάδει, σε καμία περίπτωση, με την ηθική μου, τις αρχές και τις αξίες μου ούτε με τον τρόπο με τον οποίο οφείλουν να λειτουργούν όλοι οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας.

«Νομιμοποιούν» εκ των υστέρων το άδειασμα των αποθηκών πυρομαχικών του ΕΣ για την Ουκρανία

 Τα βλήματα «έφυγαν» και τώρα «πέρασαν» από την Επιτροπή της Βουλής

Εκ των υστέρων η κυβέρνηση «νομιμοποιεί» το άδειασμα των αποθηκών πυρομαχικών του ΕΣ στις Κεχριές, τα οποία ήδη τα έχει στείλει στην Ουκρανία, περνώντας από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, μία συμφωνία… πώλησης τους στην Τσεχία!

Αυτό σημαίνει πως ξέρουν στην κυβέρνηση ότι αυτό που έκαναν ήταν παράνομο. Η εκ των υστέρων «νομιμοποίηση» δεν καθιστά την ενέργεια αυτή νόμιμη.

Κορυφώνονται τα βρώμικα παιχνίδια στην ΕΕ, ενόψει εκλογών – Συγκλονίζεται η Γερμανία με το σκάνδαλο Russiagate

 Το σκάνδαλο Russiagate της Ευρώπης μπορεί να προκαλέσει το πρώτο του πολιτικό θύμα.

Σε επιστολή που έλαβε το POLITICO, οι ηγέτες του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ασκούν πιέσεις σε βουλευτή να ξεκαθαρίσει σχετικά με δημοσιεύματα τσεχικών ΜΜΕ ότι δέχθηκε 25.000 ευρώ από φιλορωσικό δίκτυο που προσπαθεί να επηρεάσει την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Μύλος στη Βουλή με τα απογευματινά χειρουργεία - «Μας κοροϊδεύετε κ. Γεωργιάδη» φώναζε ο Πολάκης

 Άναψαν και πάλι τα αίματα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής μεταξύ του Παύλου Πολάκη και τον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος συνελήφθη απολογούμενος για τα λεγόμενα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία.

Ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εξηγήσεις από τον υπουργό Υγείας αναφορικά με το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης που προβλέπει κονδύλια ύψους 60 εκατ. ευρώ προκειμένου να πληρωθούν απογευματινά χειρουργεία για ασθενείς με πολυετή αναμονή.

Σπάνε οι ουκρανικές άμυνες - Απλό εργαλείο του ΝΑΤΟ η Ουκρανία, στόχος η Ρωσία - Άχρηστα πλέον… τα F-16

 Με τις ουκρανικές άμυνες να σπάνε η μια μετά την άλλη και με τους περισσότερους αναλυτές της Δύσης να ανησυχούν ακόμα και για πλήρη κατάρρευση της αμυντικής γραμμής των Ουκρανών στο ενδεχόμενο μιας επίθεσης των Ρώσων, η οποία αναμένεται το ερχόμενο καλοκαίρι, το ΝΑΤΟ - το οποίο συμπληρώνει σήμερα 4 Απριλίου 75 χρόνια από την ίδρυση του - διαμηνύει πως η Ουκρανία… θα γίνει μέλος της Συμμαχίας και παράλληλα ετοιμάζει 100 δισεκατομμύρια δολάρια ως βοήθεια στο Κίεβο για τα επόμενα 5 χρόνια.


Παραδοχή αδυναμίας ή μπλόφα; - Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δημοσίευσε αξιολόγηση… των ναυπηγικών καθυστερήσεών του

 Οι καθυστερήσεις και οι υπερβάσεις κόστους είναι τυπικές με το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα, αλλά έρχονται σε μια εποχή που η Ανατολική Ευρώπη και τμήματα της Μέσης Ανατολής βρίσκονται στα πρόθυρα πολύ μεγαλύτερων στρατιωτικών συγκρούσεων

Μια σπάνια αξιολόγηση των «ναυπηγικών προκλήσεων» του δημοσίευσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, αναφέροντας ότι το πρώτο υποβρύχιο κλάσης Columbia, που έχει χαρακτηριστεί ως ο μελλοντικός ακρογωνιαίος λίθος της στρατηγικής αποτροπής της Αμερικής, αντιμετωπίζει καθυστερήσεις, όπως και άλλα πλοία επόμενης γενιάς.

Ο ιδρυτής της ΜΚΟ World Central Kitchen καταγγέλλει πως οι ισραηλινές δυνάμεις στόχευαν «συστηματικά» τους εθελοντές

 Oι ισραηλινές δυνάμεις στόχευαν «συστηματικά, όχημα προς όχημα» τους εργαζομένους της φιλανθρωπικής οργάνωσής του στη Γάζα, κατήγγειλε ο διάσημος σεφ και ιδρυτής της World Central Kitchen (WCK), Jose Andres, στον απόηχο του μακελειού που κόστισε τη ζωή σε 7 ανθρώπους.

Στη βιντεοσκοπημένη συνέντευξή του στο Reuters, ανέφερε ότι η ανθρωπιστική οργάνωση WCK είχε ξεκάθαρη επικοινωνία με τον ισραηλινό στρατό ο οποίος, όπως ισχυρίζεται, γνώριζε τις κινήσεις των εθελοντών.

Ισπανία: «Ανεπαρκείς» και «απαράδεκτες» οι εξηγήσεις του Ισραήλ για την επίθεση στην World Central Kitchen

 Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu έκανε λόγο για «ένα τραγικό περιστατικό στο οποίο οι δυνάμεις μας, άθελά τους, έβλαψαν αμάχους»

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Pedro Sanchez είπε ότι οι εξηγήσεις που έδωσε το Ισραήλ σχετικά με την επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο επτά εργαζομένων στην ανθρωπιστική οργάνωση World Central Kitchen (WCK) στη Λωρίδα της Γάζας ήταν «ανεπαρκείς» και «απαράδεκτες», ζητώντας περαιτέρω διευκρινίσεις.

Σοκ χωρίς δέος - O Macron στέλνει 1.500 Γάλλους ετοιμοπόλεμους στρατιώτες στην Ουκρανία - Ιαχές πολέμου από ΝΑΤΟ με 100 δισ.

 ) Σε συνθήκες Ψυχρού Πολέμου επιστρέφει το ΝΑΤΟ, καθώς τη στιγμή που δεσμεύεται ότι είναι δεδομένο ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος της Συμμαχίας και ετοιμάζει 100 δισεκατομμύρια δολάρια για τα επόμενα 5 έτη για το Κίεβο, η Γαλλία φέρεται να είναι έτοιμη να αποστείλει στην Ουκρανία μια δύναμη 1.500 Γάλλων στρατιωτών.

Όπως υποστήριξε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova, οι 1.500 Γάλλοι στρατιώτες θα σταλούν στην Ουκρανία εντός του Απριλίου και θα είναι σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας προκειμένου να αναπτυχθούν στο «ουκρανικό θέατρο των στρατιωτικών επιχειρήσεων».

Caputova (πρόεδρος Σλοβακίας): Όποιος και να είναι ο διάδοχός μου, δεν πρόκειται να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία

 Η πρόεδρος της Σλοβακίας Zuzana Caputova, της οποίας η θητεία λήγει στις 15 Ιουνίου, είναι πεπεισμένη ότι ο διάδοχός της δεν θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε στη σλοβακική τηλεόραση τρεις ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τις 6 Απριλίου.

Ο Πρόεδρος του Σλοβακικού Κοινοβουλίου, ο αρχηγός του κόμματος Φωνή - Σοσιαλδημοκρατία, Peter Pellegrini, και ο φιλελεύθερος πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ivan Korczok, προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο των εκλογών ανάμεσα σε εννέα υποψηφίους.

Η CIA ενημέρωσε το Ισραήλ ότι θα δεχθεί σαρωτική επίθεση από το Ιράν σε 48 ώρες - Khamenei: Οι σιωνιστές θα εξαφανιστούν

 Η CIA φέρεται να ενημέρωσε το Ισραήλ ότι το Ιράν θα εξαπολύσει σαρωτική επίθεση στο εβραϊκό κράτος μέσα στις επόμενες 48 ώρες, όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Τετάρτης (3/4/2024) από δυτικά και αραβικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το Ιράν σχεδιάζει να επιτεθεί με drones και πυραύλους cruise κατά του Ισραήλ, εξέλιξη που θα βυθίσει την ευρύτερη περιοχή στο χάος μίας περιφερειακής ανάφλεξης με απρόβλεπτες συνέπειες. 
Θα στοχοποιηθούν στρατηγικά σημεία των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, κέντρα λήψης αποφάσεων και των υπηρεσιών πληροφοριών.

Λάβρος κατά του Biden ο Αμερικανός δημοσιογράφος Carlson: Ξοδεύει δισεκατομμύρια στον ακήρυχτο πόλεμο κατά της Ρωσίας

 Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Joe Biden έχει δαπανήσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια για να διεξάγει τον ακήρυχτο πόλεμο κατά της Ρωσίας, δήλωσε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Taker Carlson.

«Από τότε που ο Joe Biden έγινε πρόεδρος, η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ξοδέψει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια για να διεξάγει έναν ακήρυχτο πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.
Κανείς σε όλο αυτό το διάστημα δεν έχει εξηγήσει πραγματικά τον σκοπό αυτού του πολέμου», ανέφερε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο κοινωνικό δίκτυο X.