Αντίστροφη μέτρηση για την επίσκεψη του Καρόλου και της Καμίλα στην Ελλάδα

    Τα πάντα είναι έτοιμα για την επίσκεψη του πρίγκιπα Καρόλου και της δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς στην Ελλάδα που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 11 Μαΐου.

Οι συνεννοήσεις μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να σχεδιαστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες του προγράμματος της επίσκεψης.

Γιούνκερ: "Η Ελλάδα είναι η δεύτερή μου πατρίδα"

Με υψηλή ατζέντα οικονομικού και διπλωματικού ενδιαφέροντος ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έχει σήμερα σειρά επαφών στην Αθήνα με ανώτατους αξιωματούχους της Πολιτείας.

Επί τάπητος τίθενται φλέγοντα ζητήματα, μεταξύ άλλων οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το ελληνικό χρέος και η μεταμνημονιακή εποχή στη χώρα μας με την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής τον Αύγουστο του 2018.

Brad Pitt και Leonardo Di Caprio: «Το πιο συναρπαστικό ντουέτο στη μεγάλη οθόνη» σύμφωνα με τον Tarantino

Η αναμονή δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη για τη νέα ταινία (και πιθανόν προτελευταία) του Quentin Tarantino, Once Upon a Time in Hollywood, για την οποία έχουν κυκλοφορήσει περισσότερες πληροφορίες.
Έχοντας ως κεντρικό θέμα την έκρηξη στο Λος Άντζελες το 1969, πρωταγωνιστές της ταινίας είναι οι Leonardo DiCaprio και Brad Pitt, οι οποίοι βρίσκονται μαζί στην ίδια ταινία για πρώτη φορά και θα υποδυθούν τον τηλεοπτικό καουμπόι και τον επι χρόνια κασκαντέρ του, αντίστοιχα, σύμφωνα με την Independent.

Έκαναν δίσκο την κάννη Leopard 2 για να σερβίρουν κρασί τον Στρατηγό του Δ Σώματος Στρατού στην Ξάνθη (vid)

Μια έκπληξη είχαν ετοιμάσει οι ένστολοι στο στρατόπεδο «Υπιάτρου Τριανταφυλλίδη» στην Ξάνθη στον Στρατηγό του Δ Σώματος Στρατού την ημέρα του Αγίου Γεωργίου.
Ποια ήταν αυτή; Να του σερβίρουν ένα ποτήρι λευκό κρασί και αντί να χρησιμοποιήσουν έναν δίσκο να...αξιοποιήσουν την κάννη ενός Leopard 2 Hel  και συγκεκριμένα, όπως γράφει το Xanthinews στην κάννη του πυροβόλου των 120 mm του, δείχνοντας έτσι και τις εξαιρετικές δυνατότητες σταθερότητας και στόχευσης των ελληνικών οπλικών συστημάτων.

Κινηματογραφικός αέρας στον Άγιο Ιωάννη στο Καστρί Ειδυλλιακό τοπίο στη Σκόπελο

Ο πολύς κόσμος γνώρισε τον Άγιο Ιωάννη στο Καστρί από το περίφημο μιούζικαλ «Mamma Mia», καθώς εκεί γίνεται ο γάμος της Sophie. Όσοι όμως γνωρίζουν τη Σκόπελο, οι ντόπιοι αλλά και οι τακτικοί επισκέπτες της, ήξεραν ήδη πολύ καλά το πανέμορφο εκκλησάκι που μοιάζει να αναδύεται μέσα από τη θάλασσα.
Το παρεκκλήσι, που γνώρισε μεγάλες κινηματογραφικές δόξες, δεσπόζει πάνω σε βράχο και είναι περικυκλωμένο από θάλασσα. Βρίσκεται σε απόσταση περίπου 35 χιλιομέτρων από τη Χώρα του νησιού, στο βόρειο τμήμα της Σκοπέλου, στην κατεύθυνση προς Γλώσσα. Περίπου εκατό μέτρα το χωρίζουν από την επιφάνεια της θάλασσας- και εκατό (και κάτι) σκαλοπάτια από τη βάση του βράχου.

Ζιντάν: «Η Μπάγερν μπορεί να μας νικήσει στη Μαδρίτη»!

Ο προπονητής της Ρεάλ δήλωσε χαρούμενος, αλλά εξήγησε ότι οι Βαυαροί έχουν την ικανότητα να κάνουν ότι και η ομάδα του στο Μόναχο. Είπε και ότι η Ρεάλ υπέφερε σε κάποια σημεία του αγώνα.Ο Ζινεντίν Ζιντάν εμφανίστηκε χαρούμενος, αλλά δεν πανηγύρισε, επειδή ξέρει τις δυνατότητες της Μπάγερν και τι θα μπορούσε να συμβεί στη ρεβάνς: «Το να νικάς εδώ μόνο εύκολο δεν είναι. Είμαστε χαρούμενοι με το 2-1 στο Μόναχο. Ωστόσο, η πρόκριση μόνο τελειωμένη δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Παραιτήθηκε ο Σταμάτης Κριμιζής από τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό

    Την παραίτησή του από την προεδρία του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού υπέβαλε την Τετάρτη ο Σταμάτης Κριμιζής με επιστολή την οποία έστειλε προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά.

Αναλυτικά το κείμενο της παραίτησης του κ. Κριμιζή:

«Υπό τη σκιά εξαιρετικά δυσάρεστων εξελίξεων σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του νεοϊδρυθέντος Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) και τη δική μου συμμετοχή ως Προέδρου, αισθάνομαι την ανάγκη να ανακοινώσω δημοσίως την παραίτησή μου από το εν λόγω αξίωμα και να ενημερώσω με την αρμόζουσα υπευθυνότητα για τους λόγους που την κατέστησαν αναγκαία.