Βλ. Πούτιν: Η Δύση πίσω από τη δολιοφθορά στον Nord Stream--«Οι κυρώσεις δεν αρκούν για τους Αγγλοσάξονες. Έχουν περάσει σε δολιοφθορά…

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε την Παρασκευή τη Δύση ότι οργάνωσε τις εκρήξεις που οδήγησαν σε πολλαπλές διαρροές φυσικού αερίου στους αγωγούς του Nord Stream..

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε την Παρασκευή τη Δύση ότι οργάνωσε τις εκρήξεις που οδήγησαν σε πολλαπλές διαρροές φυσικού αερίου στους αγωγούς του Nord Stream.

Британија не признаје анексију украјинске територије

 Η Μεγάλη Βρετανία δεν θα δεχτεί ποτέ ότι οι περιοχές του Ντόνετσκ, του Λουγκάνσκ, της Χερσώνας και του Ζαπορόζιε είναι «κάτι άλλο παρά ουκρανικό έδαφος», ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός Λιζ Τρους και τόνισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

«Δεν επιτρέπεται στον Πούτιν να αλλάξει τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα χρησιμοποιώντας ωμή βία». Θα προσπαθήσουμε να τον κάνουμε να χάσει αυτόν τον παράνομο πόλεμο», ανέφερε ο Τρας σε δήλωση, σύμφωνα με το Reuters.

Για τη Μόσχα είναι πράξη κρατικής τρομοκρατίας«Nord Stream 1-2, η Ουάσιγκτον απέφυγε

 Διεθνείς παρατηρητές επισημαίνουν το γεγονός ότι το «ατύχημα της Βαλτικής» συνέβη μια ημέρα μετά τις μαζικές διαδηλώσεις στο Λούμπμιν στη βόρεια Γερμανία, την ανυποψίαστη είσοδο του «Nord Stream 2», όπου οι διαδηλωτές ζήτησαν τη θέση σε λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου.

Βουλγαρία: Δεν θα προμηθεύσουμε με βαρύ οπλισμό την Ουκρανία δηλώνει ο υπουργός Άμυνας

Η Βουλγαρία δεν θα παραδώσει βαρέα όπλα στην Ουκρανία παρά τις απαιτήσεις του Κιέβου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Ντίμιταρ Στογιάνοφ.

Η απάντησή μου ήταν σαφής: υπάρχει απόφαση του κοινοβουλίου μας να παράσχει στρατιωτική-τεχνική βοήθεια, αλλά όχι όπλα», είπε ο Στογιάνοφ απαντώντας σε ερώτηση της Εθνικής Τηλεόρασης της Βουλγαρίας, αναφέρει το Tass και το Tanjug.

Πρόσθεσε ότι όσο είναι υπουργός Άμυνας, δεν θα παραδοθούν όπλα στην Ουκρανία.

Μήνυση Ερντογάν στον γερμανό Κουμπίκι για το χαρακτηρισμό «αρουραίος των υπονόμων»

 Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσφεύγει στα δικαστήρια κατά του Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, αντιπροέδρου της Ομοσπονδιακής Βουλής και ηγετικού στελέχους του κόμματος των Φελελευθέρων FDP. Μέσω δικηγόρου της Κολωνίας κατέθεσε μήνυση για εξύβριση κατά του Κουμπίκι, ο οποίος παρομοίασε τον Ερντογάν με «μικρό αρουραίο των υπονόμων».

Ο δικηγόρος της Κολωνίας, Μουσταφά Καπλάν, δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο τύπου dpa ότι κατέθεσε μήνυση στην εισαγγελία στο Χιλντεσχάιμ για λογαριασμό του Ερντογάν για

Βλ. Πούτιν: Η Δύση πίσω από τη δολιοφθορά στον Nord Stream

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε την Παρασκευή τη Δύση ότι οργάνωσε τις εκρήξεις που οδήγησαν σε πολλαπλές διαρροές φυσικού αερίου στους αγωγούς του Nord Stream.

«Οι κυρώσεις δεν αρκούν για τους Αγγλοσάξονες. Έχουν περάσει σε δολιοφθορά… οργανώνοντας εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream που εκτείνονται στον βυθό της Βαλτικής Θάλασσας», είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας του.


“Ο Πούτιν επιδεικνύει για άλλη μια φορά το νεοιμπεριαλιστικό σοβιετικό όραμά του”: Η Τζόρτζια Μελόνι κατά της ρωσική προσάρτησης των ουκρανικών περιοχών

 Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής


Πριν από λίγο το Γραφείο Τύπου των Αδελφών της Ιταλίας μετέδωσε τη δήλωση της ηγέτιδας των Αδελφών της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, σχετικά με την ανακοίνωση της Μόσχας περί προσάρτησης των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών, σε συνέχεια του σχετικού δημοψηφίσματος των προηγούμενων ημερών.

“Η δήλωση προσάρτησης στη Ρωσική Ομοσπονδία τεσσάρων ουκρανικών περιοχών μετά τα δημοψηφίσματα-φάρσα που διεξήχθησαν υπό βίαιη στρατιωτική κατοχή δεν έχει καμία νομική ή πολιτική αξία” τονίζει η Μελόνι.

Ο Πούτιν καλεί το Κίεβο σε συνομιλίες μετά την προσάρτηση ουκρανικών κατεχομένων

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα τα έγγραφα για την ενσωμάτωση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών στη Ρωσία στη διάρκεια μιας τελετής στο Κρεμλίνο που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. Η Ρωσία κήρυξε τις προσαρτήσεις των περιοχών Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα μετά τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων σε αυτές τις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας. Δυτικές κυβερνήσεις και το Κίεβο χαρακτηρίζουν τα δημοψηφίσματα ψευδή και δεν αναγνωρίζουν τα αποτελέσματά τους.

Σε μια ομιλία που προηγήθηκε της τελετής υπογραφής της συνθήκης ο Πούτιν προειδοποίησε ότι η χώρα του δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τις κατεχόμενες περιοχές και θα τις

Σαν σήμερα: 28 Σεπτεμβρίου - Μαξ Μέρτεν: Γιατί ελευθέρωσε ο Καραμανλής το «χασάπη της Θεσσαλονίκης»;

 Η 28η Σεπτεμβρίου είναι η 271η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο και 272η σε δίσεκτα έτη. Στις 28 Σεπτεμβρίου 1960 ξεσπάει ένα σκάνδαλο, το οποίο έφερε στο φως μια πολύ παράξενη υπόθεση, αυτήν του ναζί αξιωματικού και εγκληματία πολέμου Μαξ Μέρτεν.

Ένας ναζί εγκληματίας πολέμου, μια δίκη, μια καταδίκη, μια σκανδαλώδης αποφυλάκιση, ένα σκάνδαλο με κατηγορίες για συνεργασία του Κωνσταντίνου Καραμανλή με τους Γερμανούς στην Κατοχή και ένας θησαυρός που δεν βρέθηκε ποτέ.