Μ.Ζαχάροβα: «Ισραηλινοί μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ»

 Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε σήμερα ότι Ισραηλινοί μισθοφόροι πολεμούν στην Ουκρανία μαζί με το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ.

Σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του «Sputnik», η Ζαχάροβα είπε χαρακτηριστικά:

Ουκρανός αξιωματούχος: Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο Αζοφστάλ

 Οι ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στον χώρο του αχανούς εργοστασίου χάλυβα Αζοφστάλ, στη Μαριούπολη, ανέφερε απόψε ένας σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, μιλώντας στο Radio Free Europe/Radio Liberty.

Μέχρι και απόψε το βράδυ η Ουκρανία παραμένει σε επαφή με τις ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται το Αζοφστάλ, πρόσθεσε.

Φρένο στις μεγάλες προσδοκίες για τις μειώσεις στο ρεύμα

 Oι αποφάσεις στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για να αντιμετωπίσουν τις δυσβάστακτες τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στο 2022 θα είναι «ρεαλιστικές», στέλνουν το μήνυμα κυβερνητικοί κύκλοι, κάνοντας «εκπτώσεις» στις προσδοκίες πριν ακόμη γίνουν οι ανακοινώσεις. 

«Στόχος είναι να μπει φρένο στις παράλογες αυξήσεις. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα, όταν θα είμαστε έτοιμοι», ανέφεραν κυβερνητικά στελέχη.

Αρνητική στην άμεση ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Αυστρία

 «Η ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσα στα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια», δήλωσε η υπουργός Ευρωπαϊκής Ένωσης και Συντάγματος της Αυστρίας Καρολίν Έντσταντλερ, στο περιθώριο των πρόσφατων δηλώσεων του υπουργού Εξωτερικών Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ γύρω από το ζήτημα, που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Διεθνής διασυρμός: Ζήτημα Ελευθερίας του Τύπου βάζει η Κομισιόν για την Ελλάδα

 Η Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Κράτος Δικαίου για το 2022 στην Ελλάδα θα επικεντρωθεί ιδιαίτερα στα θέματα των μέσων ενημέρωσης, δήλωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος της Κομισιόν στον ιστότοπο Euractiv, σχολιάζοντας την έκθεση-κόλαφο για την Ελευθερία του Τύπου των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα που δημοσιεύτηκε την Τρίτη και κατατάσσει την Ελλάδα στον «πάτο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην 108η θέση στον κόσμο.

ΕΕ: Αυξάνονται οι χώρες που ζητούν εξαίρεση από ένα ευρωπαϊκό εμπάργκο ρωσικού πετρελαίου

 Σταδιακό εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου θα εφαρμόσει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί τέσσερις χώρες της ζητούν εξαίρεση από τις κυρώσεις.

Μέτρα για το ρεύμα: Γράφουν - σβήνουν στο Μαξίμου το νέο πακέτο στήριξης

 Σύντομα οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα για το ηλεκτρικό ρεύμα. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι θα βάλει φρένο στις παράλογες αυξήσεις, αλλά οι προσδοκίες πρέπει να είναι ρεαλιστικές.

Η ώρα των ανακοινώσεων για το ηλεκτρικό ρεύμα πλησιάζει, καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου γράφουν - σβήνουν τα νέα μέτρα κατά της ενεργειακής ακρίβειας.

Ίσως το πιο ιδιαίτερο ρολόι της χρονιάς έφτασε από τη Bremont

 Ένα ναυτικό ρολόι, εμπνευσμένο από την ελληνική μυθολογία και με τη σφραγίδα -τις σφραγίδες μάλλον- των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων. 

Ένας οίκος υψηλής ωρολογοποιίας που συχνά παραμένει σε δεύτερο πλάνο στις σελίδες των σχετικών περιοδικών και sites είναι η Bremont.

Πώς ακριβώς λειτουργούν τα πυρηνικά όπλα

 Με ποιο τρόπο εκρήγνυνται, πώς μεταφέρονται και πόσο πιο ισχυρά είναι τα σημερινά από αυτά που χρησιμοποιήθηκαν στο Ναγκασάκι και στη Χιροσίμα; 

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αναζωπύρωσε τη συζήτηση γύρω από τα πυρηνικά όπλα και πόσο κακό μπορεί να προκαλέσουν στην ανθρωπότητα εάν τυχόν ενεργοποιηθούν. Στις 27 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, διέταξε τη στρατιωτική ηγεσία να θέσει σε ετοιμότητα τις «δυνάμεις αποτροπής», αναφερόμενος, ουσιαστικά, στα πυρηνικά όπλα τα οποία έχει κατασκευάσει και διαθέτει η χώρα στο οπλοστάσιό της.

Doomsday, το αεροπλάνο του Vladimir Putin που αντέχει στον πυρηνικό πόλεμο

 Ύστερα από δώδεκα χρόνια, το σκληροτράχηλο μοντέλο της ρωσικής αεροπορίας βρίσκεται ξανά στον αέρα, πυροδοτώντας ανησυχίες για τις βουλές του Κρεμλίνου. Οι ΗΠΑ, από την άλλη, έχουν τη δική τους απάντηση σε αυτό το μάλλον συμβολικό πινγκ-πονγκ.

Βιδωμένη στη δεύτερη θέση της κατάταξης με τις ισχυρότερες πολεμικές αεροπορικές του κόσμου, παραμένει η Ρωσία απ’ την

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Η κυβέρνηση ψάχνει τον μουτζούρη για τις αυξήσεις - Τα ρίχνει στους παρόχους

 Ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου δήλωσε ότι οι ιδιώτες πάροχοι πίεσαν τη ΡΑΕ και στη συνέχεια τη ΔΕΗ προκειμένου να αρχίσει να εφαρμόζει και η δημόσια επιχείρηση τη ρήτρα αναπροσαρμογής για λόγους ανταγωνισμού.