Λένιν, WiFi και ...σέλφι στο πανέμορφο μετρό της Μόσχας (pics)

Το μετρό της Μόσχας είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα και ιδιαίτερα υπόγεια σιδηροδρομικά συστήματα του κόσμου. Ένα τουριστικό αξιοθέατο από μόνο του.
Οι περίτεχνοι, ευρύχωροι και πεντακάθαροι υπόγειοι σταθμοί του είναι διακοσμημένοι με ψηφιδωτά και μαρμάρινα αγάλματα τα οποία παραπέμπουν στο σοβιετικό παρελθόν. Όταν άνοιξε το 1935 είχε μόλις 11 σταθμούς. Την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του προσέλκυσε 285.000 ‘περίεργους’ επιβάτες. Σήμερα, υπάρχουν 206 σταθμοί οι οποίοι μεταφέρουν περίπου 9 εκατομμύρια επιβάτες καθημερινά.

Ρέθυμνο: Τρεις μαγευτικές παραλίες για να κάνετε τις βουτιές σας

Η Κρήτη και συγκεκριμένα το Ρέθυμνο είναι ένας από τους πλέον αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς του καλοκαιριού.

 Οι παραλίες φιλοξενούν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες και δικαίως, χάρις στις πανέμορφες ακρογιαλιές και τα ειδυλλιακά τοπία.

Αυτές είναι μερικές από τις περιοχές που θα πρέπει να επισκεφτείτε αν βρεθείτε στο Ρέθυμνο. 

Χρήσιμα tips για το ταξίδι σου σε 4 μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις

Το λέει κι ένα τραγούδι που μας μάθαιναν παλιά: Λονδίνο, Άμστερνταμ ή Βερολίνο; Έχεις ξεχάσει πού ακριβώς θέλεις να πας. 
Ένα βολικό back pack και μία φωτογραφική μηχανή δεν είναι απαραίτητα αρκετά για να σε καταστήσουν τον απόλυτο traveller,

Η Λουίζ Τόμσον ταράζει τα νερά της Μυκόνου (pics)

Η Ελλάδα αποτελεί, για μία ακόμα χρονιά, πόλο έλξης εκατομμύρια κόσμου αλλά και εκατοντάδων celebrities από κάθε γωνιά του πλανήτη. Μία από τις πρώτες αφίξεις, η Λουίζ Τόμσον που απολαμβάνει τις διακοπές της στο νησί των Ανέμων. 

Κι Όμως, Αυτό το «Χολιγουντιανό» Τοπίο Βρίσκεται στην Όμορφη Ελλάδα μας

Ένα τοπίο που μόνο σε ξένες χολιγουντιανές ταινίες έχουμε δει βρίσκεται στη δική μας Μεσσηνία. Δείτε εικόνες που θα σας δροσίσουν και θα σας γεμίσουν προσμονή για τις διακοπές που πλέον, δεν είναι και τόσο μακριά.

Το ανώμαλο έδαφος της περιοχής είναι ιδανικό για να δημιουργεί λίμνες και καταρράκτες σε διάφορα επίπεδα. Μέσα από το εντυπωσιακό φαράγγι του

Οι Μεγαλύτεροι Σταρ του Hollywood Λατρεύουν Αυτά τα Ελληνικά Νησιά!

Εδώ στην Ελλάδα τα έχουμε όλα! Έχουμε νησιά ιδανικά για πάρτι από το πρωί μέχρι το βράδυ αλλά και πιο ήρεμα νησιά που είναι τέλεια για όσους από εσάς θέλουν κάτι πιο χαλαρό για τις διακοπές τους.
* Μην ξεχάσετε να πατήσετε τις μπλε λέξεις-προτάσεις στο παρακάτω κείμενο για να δείτε περισσότερα άρθρα που αφορούν τα ταξίδια!

Το κυκλαδονήσι με τις δεκάδες παραλίες Η Σέριφος με τις χρυσοκέντητες δαντελωτές ακτές και την εκθαμβωτική Χώρα - Δείτε τις φωτογραφίες

Οι ντόπιοι λένε πως η Σέριφος έχει περισσότερες από εβδομήντα παραλίες και αν δει κανείς τον χάρτη, θα παρατηρήσει τις δαντελωτές, αμέτρητες ακτές αυτού του νησιού των Κυκλάδων. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά των Κυκλάδων, ανάμεσα στην Κύθνο και τη Σίφνο, και η ακτογραμμή της υπολογίζεται στα 80 χιλιόμετρα που μοιάζουν με κέντημα. Κοντά της βρίσκονται και τρία μικρά ξερονήσια, η Σεριφοπούλα, το Πιπέρι και ο Βους.

Το μέρος της Ελλάδας που μάγεψε τους New York Times

Οι έμπειροι και πολυταξιδεμένοι συντάκτες των New York Times έβαλαν στο μικροσκόπιο ποτάμια, λίμνες και παραθαλάσσιες περιοχές της Ευρώπης και δημιούργησαν μια λίστα με τα αγαπημένα τους μέρη δίπλα στο νερό.
Συνολικά δέκα μέρη σε ευρωπαϊκούς προορισμούς -από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Νορβηγία- συμπεριλήφθηκαν στο δημοσίευμα της εφημερίδας. Ανάμεσα τους συναντάμε και ένα ελληνικό νησί που ξεχωρίζει για την όμορφη ακτογραμμή του αλλά και για τις ιαματικές πηγές του.

Πόρτο Κάγιο, το γραφικό λιμανάκι της Μάνης - Δείτε τις φωτογραφίες

Μια ανάσα από το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, το Πόρτο Κάγιο είναι παραθαλάσσιο χωριό της Μάνης, φωλιασμένο σε έναν κολπίσκο της Λακωνίας.
Ο Παυσανίας το ανέφερε με το όνομα Ψαμαθός και πιστεύεται πως το σύγχρονο όνομά του προήλθε από το ενετικό Porto Quaglio και το γαλλικό Port des Cailles. Το Πόρτο Κάγιο ήταν ένα από τα σπουδαιότερα λιμάνια της Μάνης και αποτέλεσε φυσικό αραξοβόλι από το οποίο πέρασαν μεταξύ άλλων Φοίνικες, Ρωμαίοι, Βυζαντινοί, Φράγκοι αλλά και ο πειρατικός στόλος του Λάμπρου Κατσώνη.