Ο φοιτητής που έβγαλε 1 εκατ. δολάρια με μια εξωφρενικά απλή ιδέα...

Πόσοι και πόσοι στο πέρασμα των χρόνων δεν έχουν προσπαθήσει να βρουν έναν εύκολο τρόπο να πλουτίσουν. Κανείς όμως δεν κατάφερε να κάνει αυτό που έκανε ο Alex Tew, προκαλώντας το φθόνο σε αρκετούς και ένα αναπόφευκτο ερώτημα σε όλους: «Μα καλά, εγώ πώς δεν το σκέφτηκα;».
Η ιστορία λοιπόν έχει ως εξής. Το 2005 ο μόλις 21 ετών τότε Alex από το Wiltshire της Αγγλίας ψάχνει να βρει λύση στο εξής πρόβλημα: πώς θα βγάλει ένα εκατομμύριο δολάρια για να πληρώσει τις σπουδές του στα οικονομικά και να μη φορτωθεί με ένα φοιτητικό δάνειο. Για τους περισσότερους νέους αυτό θα σήμαινε εργασία στις εκτός πανεπιστημίου ώρες. Όχι όμως για τον Alex, που φημιζόταν για την εξυπνάδα του και τις καινοτόμες ιδέες του.

Η Κίνα έφτιαξε το πρώτο μη στρατιωτικό drone, Ζυγίζει μόλις 280 γραμμάρια.

Το πρώτο drone που δεν θα χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς έφτιαξε η Κίνα, το οποίο παρουσιάστηκε στην 19η διοργάνωση της έκθεσης «Hobby Expo China» που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο από τις 20 έως τις 22 Απριλίου.
Το drone, που κατασκεύασε η εταιρεία China Aerospace Science and Industry Co., Ltd. (CASIC), ζυγίζει μόλις 280 γραμμάρια και είναι τόσο μικρό που χωράει σε μια παλάμη.

«Κάλπασε» το Facebook με κέρδη 5 δισ. δολαρίων παρά το σκάνδαλο

Το Facebook, το οποίο εξακολουθεί να συγκλονίζεται από το σκάνδαλο με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των χρηστών του, καθησύχασε χθες Τετάρτη τους επενδυτές δίνοντας στη δημοσιότητα τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του έτους.
Διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, το Facebook ανακοίνωσε καλύτερα από το αναμενόμενο αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2018, με καθαρά κέρδη 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αύξηση κατά 63% σε σχέση με πέρυσι, και κύκλο εργασιών στα 12 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 49%.

Στη δημοσιότητα η μυστική λίστα του Facebook για το τι μπορούν να αναρτούν οι χρήστες του

Το Facebook έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με τα είδη των αναρτήσεων που επιτρέπει η υπηρεσία με περισσότερες λεπτομέρειες ως προς το τι επιτρέπει αναφορικά με μια σειρά θεμάτων: από τη χρήση ναρκωτικών και την εργασία στη βιομηχανία του σεξ έως τον εκφοβισμό (bullying), τη ρητορική μίσους και την υποκίνηση βίας.
Επί σειρά ετών το Facebook έθετε συγκεκριμένες προϋποθέσεις για το τι μπορούν να αναρτούν οι χρήστες του. Αλλά μόνο μια σχετικά σύντομη και γενική εικόνα ήταν διαθέσιμη σε αυτούς, ενώ υπήρχε ένα πολύ εκτενέστερο, εσωτερικό έγγραφο που ανέφερε πότε ακριβώς οι αναρτήσεις ή οι λογαριασμοί χρηστών θα πρέπει να αφαιρούνται ή να κλείνουν αντίστοιχα.

Ανατροπή στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες

Θα γίνει τελικά η συζήτηση στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Σημειώθηκε ανατροπή στην απόφαση για αναβολή της συζήτησης των αιτήσεων που έχουν καταθέσει ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί και η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), για τη χορήγηση των 7 τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.
Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από πηγές του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου η συζήτηση θα γίνει κανονικά την ερχόμενη Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018 στην Ολομέλεια καθώς διαβιβάστηκαν στο ΣτΕ νέα στοιχεία.

Τετραπλό χτύπημα κατά του παράνομου τζόγου σε τέσσερις πόλεις

Στις 500.000 ευρώ ο τζίρος σπείρας που δρούσε σε Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη - Συλλήψεις και στην Κοζάνη.
«Φύλλο και φτερό» έχει κάνει τις τελευταίες ημέρες η Ελληνική Αστυνομία τη Βόρεια Ελλάδα, στο πλαίσιο του «πολέμου» που έχει εξαπολύσει κατά του παράνομου τζόγου. Δυο σημαντικές υποθέσεις ήρθαν στο φως, τα τελευταία 24ωρα, μετά από αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αλεξανδρούπολη και την Κοζάνη.

Κοινή ανακοίνωση συντάσσουν οι ηγέτες Βόρειας και Νότιας Κορέας - Δείτε τις φωτογραφίες

«Σοβαρή και ειλικρινή» συζήτηση είχαν ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ- Ουν και ο πρόεδρος της Νότιας Κορεάς Μουν Τζε- Ιν, στην πρώτη ιστορική συνάντησή τους στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη ανάμεσα στις δύο χώρες, για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και την επίτευξη μόνιμης ειρήνης μεταξύ τους.
Οι δύο πλευρές συντάσσουν κοινή ανακοίνωση και οι δύο ηγέτες πρόκειται να την διαβάσουν μαζί όταν οριστικοποιηθεί, όπως ανακοίνωσε η νοτιοκορεατική πλευρά.

Bild: Η Bundesbank κέρδισε 3,4 δις από τα ελληνικά ομόλογα

    Το ποσόν των 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ κέρδισε η Bundesbank από τα ελληνικά ομόλογα, μεταδίδει σήμερα η εφημερίδα Bild.

Το σχετικό άρθρο αναφέρει:

«Τα δισεκατομμύρια που χορηγήθηκαν στην Ελλάδα από την αρχή της οικονομικής κρίσης σημαίνουν όχι μόνο τεράστιους κινδύνους για τη Γερμανία, αλλά και κέρδη από τόκους.

Το νέο Δ.Σ. του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού μετά τη "θύελλα" παραιτήσεων

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, υπέγραψε σήμερα το διορισμό νέων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού (ΕΛΔΟ) και την ανάθεση νέων καθηκόντων σε νυν μέλη του ΔΣ για την κάλυψη κενών που προέκυψαν.

Αναλυτικά:


Αττικό Ράλι: Για 20η συνεχή χρονιά είναι γεγονός!

    Το ράλι εφέτος είναι ανοιξιάτικο, θα σας ταξιδέψει σε περιοχές της Αττικής και θα πραγματοποιηθεί
την Κυριακή 29 Απριλίου.

Για να τιμηθεί ο υποστηρικτής της εκδήλωσης, η εκκίνηση του "regularity" θα δοθεί από το νέο κατάστημα της Triumph στην Καλλιρρόης. Ο τερματισμός θα γίνει στη Ραφήνα, και μάλιστα υπό την αιγίδα του τοπικού Δήμου, ενώ οι μοτοσικλέτες πουθα συμμετέχουν θα εκτεθούν στην κεντρική πλατεία της Ραφήνας την Κυριακή από τις 14:30 το μεσημέρι έως τις 17:00 το απόγευμα. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν test ride σε μοτοσυκλέτες της Triumph πριν την εκκίνηση της εκδήλωσης, από τις 9:00 έως τις 11:00 την Κυριακή. 

Έξαλλη η Άγκυρα με τις δηλώσεις Γιούνκερ

Σκληρή ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται προσωπικά στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εξέδωσε μετά τα μεσάνυχτα το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Η ανακοίνωση έγινε με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Γιούνκερ χθες από το Ελληνικό Κοινοβούλιο σχετικά με την ανάγκη άμεσης απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.Η Άγκυρα χαρακτηρίζει διπρόσωπη τη στάση που τηρεί ο ίδιος ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κι άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΑΠ ΜΕ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Λες και ήταν το τάμα της ζωής του. Στις 23 Απριλίου το 2010, ο ΓΑΠ, ανήμερα της γιορτής του, ανήγγειλε από το ακριτικό Καστελλόριζο την ένταξη της Ελλάδος στο μηχανισμό του ΔΝΤ και της Ε.Ε. Ήταν κάτι που μελετούσε από το 2009, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επίδοξος πρωθυπουργός.
Το είχε συζητήσει με τον τότε «αρχηγό» του ΔΝΤ, όπως ο ίδιος ο Ντομινίκ Στρος Καν αποκάλυψε στη γαλλική τηλεόραση. Χαρακτηριστικός ήταν ο διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών...
Γ. Παπανδρέου: Ντομινίκ, απ’ αυτά που βλέπω εδώ, θα έχουμε ανάγκη από ένα σχέδιο του ΔΝΤ.