Euronews- Eίδήσεις-Έλλάδα-Διεθνή:Greece to sell Postbank, Proton in July, stress-test big banks

(Reuters) - Greece's bank rescue fund will aim to sell Hellenic Postbank and Proton by mid-July with big banks continuing to absorb small lenders as part of plans to revive the battered sector, the country's foreign lenders said in an inspection review.

Euronews- Eίδήσεις-Έλλάδα-Διεθνή:Συνελήφθη μέλος του IRA για τις επιθέσεις το 1982 στο Λονδίνο

Ένας εξηντάχρονος άνδρας, μέλος του ΙRΑ συνελήφθη για την βομβιστική επίθεση, που σημειώθηκε το 1982 και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τέσσερις στρατιώτες της έφιππης βασιλικής φρουράς, της Βρετανίας.Ο Τζον Ντάουνι, συνελήφθη την ώρα που περνούσε από έλεγχο, στο αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου.

ActualidadRT-Espana-Videos-News:Una ''escena de guerra'' tras el tornado: Oklahoma después del desastre

"Una escena de guerra". Esto es lo que se ha encontrado en Oklahoma el corresponsal de RT, Nicolás Sánchez O´Dónovan, en la ciudad de Moore, casi borrada de la faz de Tierra por un gigantesco tornado.

"No hay palabras para describir las escenas que estamos viendo aquí. Es más una escena de guerra. Todo está completamente devastado", informa el corresponsal de RT.

WSJDigitalNetwork-Video-News:Associate of Boston Bombing Suspects is Killed, and More .

What's News: Orlando, Florida man connected to Tsarnaev brothers is killed after trying to attack FBI agent. Ford to increase vehicle production in North America. Existing home sales at highest rate since 2009. Joanne Po reports.

RussiaToday-Video-News:War on Journalism: FBI accuses FOX reporter of aiding espionage

The scandal around the US government spying on journalists appears to be spreading. In the latest twist it's been revealed that personal phone records and e-mails of a Fox News reporter were seized as part of a leak investigation. This latest incident comes hot on the heels of an Associated Press wiretapping scandal, when members of staff had their calls and e-mails monitored.

Forbes: Για 8η φορά η Μέρκελ, η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο

Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ αναδείχτηκε για όγδοη φορά, από το αμερικανικό περιοδικό «Forbes», ως η πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο. Τη δεύτερη θέση στη λίστα που εκδίδει το περιοδικό για 10η συνεχή χρονιά καταλαμβάνει η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ και την τρίτη η Μελίντα Γκέιτς αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς. Η Μισέλ Ομπάμα συγκαταλέγεται και φέτος, στην τέταρτη θέση του καταλόγου, με την Χίλαρι Κλίντον στην αμέσως επόμενη θέση. Η Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του ΔΝΤ, και αυτή από τις «παλιές» γνώριμες της κατάταξης, εμφανίζεται στην 7η θέση.
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων στην Οκλαχόμα

 

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων στην Οκλαχόμα

Στους 24 μείωσαν τελικά τον επίσημο απολογισμό των επιβεβαιωμένων νεκρών (μεταξύ των νεκρών και εννέα παιδιά), από 91, οι αρχές της Οκλαχόμα μετά το καταστροφικό πέρασμα ανεμοστρόβιλου από το προάστιο Μουρ. Το λάθος αποδόθηκε στις διπλές καταγραφές των θυμάτων λόγω του χάους που επικρατούσε αν και όπως δήλωσε τοπική αξιωματούχος ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί καθώς μπορεί να ανασυρθούν κι άλλες σοροί από τα συντρίμμια. Στο μεταξύ, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειες ανεύρεσης επιζώντων στα συντρίμμια σπιτιών,…
Ο επικεφαλής της Apple Τομ Κουκ αναμένεται να υποστηρίξει ανώπιον του κογκρέσου πως ό, τι έπραξε η εταιρεία «επιτρέπεται από τον αμερικανικό νόμο και είναι συνεπής με όλες τις αμερικανικές ρυθμίσεις».


 

ΗΠΑ: Πυρά του Κογκρέσου κατά της Apple για φοροαποφυγή-μαμούθ

Για μεγάλης κλίμακας φοροδιαφυγή κατηγορεί το αμερικανικό Κογκρέσο την Apple. Σύμφωνα με την αρμόδια Επιτροπή του Σώματος, ενώπιον της οποίας θα καταθέσει σήμερα ο Διευθύνων Συμβούλος της εταιρείας Τιμ Κουκ, η Apple γλίτωνε πολλά δις φόρων ετησίως χρησιμοποιώντας «παράθυρα» της νομοθεσίας και θυγατρικές εταιρείες στην Ιρλανδία που δεν είναι πουθενά καταγεγραμμένες ως φορολογικές οντότητες. Η Apple από την πλευρά της αρνείται τις κατηγορίες, ενώ η Ιρλανδία δηλώνει πως ουδεμία ευθύνη φέρει για τη φορολογική συμπεριφορά του ομίλου.

Η συμμαχία του ευρωπαϊκού Νότου – Το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στην El Pais

Την ανάγκη τα κόμματα της Αριστεράς, να πολεμήσουν την πολιτική λιτότητας και να υποδείξουν άλλο δρόμο για την υπέρβαση της κρίσης, υποστηρίζει με άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην El PAIS, ο Αλέξης Τσίπρας.

Euronews- Eίδήσεις-Έλλάδα-Διεθνή:Απαιτητική η Φυσική Κατεύθυνσης - «Ο Κρητικός» "επεσε" στη Λογοτεχνία

Με καθυστέρηση μίας ώρας δόθηκαν σήμερα τα θέματα της Φυσικής για τους υποψήφιους της Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (και των δύο κύκλων) στις πανελλαδικές εξετάσεις. Απαιτητικά, αλλά χωρίς ασάφειες τα θέματα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Τον «Κρητικό» του Σολωμού κλήθηκαν να αναλύσουν οι υποψήφιοι της Θεωρητικής Κατεύθυνσης στη Λογοτεχνία.Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, σε περίπου 15 εξεταστικά κέντρα του Βορείου Αιγαίου, σε μία άσκηση στη Φυσική υπήρχε ένα σχήμα (όχημα), το οποίο κατά την εκτύπωση δεν φαινόταν καλά με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθούν ορισμένοι υποψήφιοι.