Η Ρωσία τροποποίησε το δόγμα εξωτερικής πολιτικής: «Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος – Θα εξαλείψουμε ότι απέμεινε από την κυριαρχία τους»


 

O Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν υπέγραψε την επικαιροποιημένη Αντίληψη Εξωτερικής Πολιτικής σύμφωνα με την οποία κύριος στόχος της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι «η εξάλειψη των υπολειμμάτων της κυριαρχίας των ΗΠΑ στον κόσμο οι οποίες αποτελούν και την κύρια πηγή κινδύνου» και «η προσέγγιση Κίνας-Ινδίας».

Αυτό σημαίνει πως η Μόσχα ορίζει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ως τον νούμερο ένα γεωπολιτικό εχθρό της Ρωσικής Ομοσπονδίας και θα χτυπήσει όλα τα «assets» που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί προκειμένου να κυριαρχούν στον πλανήτη, το βασικότερο των οποίων είναι το ίδιο το αμερικανικό δολάριο.

Νέα απειλή για τα νησιά του Αιγαίου: Τουρκικό Bayraktar Akinci εκτόξευσε με επιτυχία υπερηχητικό πύραυλο αέρος-εδάφους IHA 230

 To τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Βayraktar Akinci εκτόξευσε για πρώτη φορά τουρκικής κατασκευής υπερηχητικό πύραυλο IHA 230, στο πεδίο βολής της Σινώπης, στην Μαύρη Θάλασσα, χτυπώντας στόχο σε απόσταση 140 χλμ.

Ο πύραυλος είναι δημιούργημα της τουρκικής Roketsan και πρόκειται για μία ακόμα απειλή για τα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τα ουκρανικά Challenger-2 μόλις λίγα χιλιόμετρα βόρεια του Μπακχμούτ: Κρυμμένα στα δάση περιμένουν εντολή επίθεσης

 Τα πρώτα -πρώην βρετανικά- άρματα Challenger 2 έφτασαν στην Ουκρανία και πιθανόν είναι έτοιμα να ριχτούν στη μάχη καθώς βρίσκονται λίγο βορειότερα του Μπακχμούτ και περιμένουν την εντολή επίθεσης κρυμμένα στα δάση.

Ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν πως τα Challenger 2 θα μπορούσαν να επιχειρήσουν στην περιοχή του Μπαχμούτ, για να ενισχύσουν την ουκρανική φρουρά της πολιορκημένης πόλης, ενδεχομένως στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αντεπίθεσης κατά των Ρώσων.

Ν.Μεντβέντεφ για τις αναφορές «ειρηνευτικής» δύναμης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην Ουκρανία: «Θα γυρίσουν σε φέρετρα»

 Ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ εκτόξευσε  νέες απειλές προς το ΝΑΤΟ εν μέσω φημών για πιθανή αποστολή «ειρηνευτικών» δυνάμεων της Συμμαχίας στην Ουκρανία.

Σε ανακοίνωσή  του, ο Ρώσος πολιτικός είπε ότι οι δήθεν «ειρηνευτές»  του δυτικού στρατιωτικού μπλοκ είναι «λύκοι με ένδυμα προβάτου» που προσφέρουν τις «ειρηνευτικές υπηρεσίες» τους, όχι για την ειρήνη αλλά  για να σταθούν στο πλευρό του Κιέβου και να επιδεινώσουν ακόμη πιο πολύ την κατάσταση στο μέτωπο του πολέμου.

Μαρία Ζαχάροβα για Ντ.Τραμπ: «Ούτε οι πρόεδροι δεν αισθάνονται ασφαλείς στις ΗΠΑ»

 Σε ένα καυστικό  σχόλιο για τις ΗΠΑ προχώρησε η Ρωσία, δια μέσω της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Μαρίας Ζαχάροβα.

Η αξιωματούχος σχολίασε την ποινική δίωξη στον τέως πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, σχολιάζοντας  τη δήλωση του αξιωματούχου του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι ότι όλοι οι Αμερικανοί που βρίσκονται στη Ρωσία πρέπει να αναχωρήσουν αμέσως από τη χώρα.

Μπακχμούτ: Στρατιώτες του 228ου ουκρανικού τάγματος αρνούνται πλέον να πολεμήσουν – «Μας εξαπάτησαν» «Δεν μπορούμε πλέον – Μας απειλεί το Κίεβο»

 

Απελπισμένοι είναι οι άνδρες του 228ου τάγματος του ουκρανικού Στρατού οι οποίοι βρίσκονται παγιδευμένοι στον θύλακα του Μπακχμούτ καθώς όπως λένε, τοπυς εξαπάτησαν και στους έστειλαν στην περιοχή χωρίς εκπαίδευση, χωρίς εξοπλισμό δηλώνοντας ότι δεν μπορούν να πολεμήσουν πλέον.

Παράλληλα ο επικεφαλής τους αναφέρει ότι δέχονται καθημερινά απειλές από το Κίεβο ότι αν καταθέσουν τα όπλα τότε θα υποστούν διώξεις τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους.

Η απόλυτη ανατροπή-Έτοιμος να ακυρώσει την αντεπίθεση της Ουκρανίας ο Zelensky

 Οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν πως η πολυαναμενόμενη εαρινή αντεπίθεση των Ουκρανών δεν είναι πλέον και τόσο βέβαιη.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky ενδέχεται να ακυρώσει την αντεπίθεση ενώ οι ΗΠΑ προσανατολίζονται σε πάγωμα των εχθροπραξιών.
Υπενθυμίζεται πως σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Associated Press, ο Zelensky υποστήριξε, πως θα βρεθεί υπό πίεση, τόσο από τη διεθνή κοινότητα όσο και από το εσωτερικό της Ουκρανίας όταν πέσει το Bakhmut. Αυτή η πίεση ωθεί τον Ουκρανό πρόεδρο σε αναθεώρηση πολλών αποφάσεων, υποστηρίζει σε ανάλυσή της η καθηγήτρια Οικονομικής Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου της Μόσχας, Lyuba Lulko.

Η Β.Κορέα στέλνει χιλιάδες στρατού στην Ουκρανία-Αν είναι αλήθεια αλλάζουν όλα!!!

 Β.Όρμπαν: «Η ΕΕ σχεδιάζει να στείλει “ειρηνευτική δύναμη” στην Ουκρανία» – Οι αναφορές συμφωνίας όπλων για τρόφιμα μεταξύ Ρωσίας-Β.Κορέας

Η Βόρειος Κορέα προχωράει σε μία κίνηση που θα αλλάξει άρδην το τοπίο της ουκρανικής σύγκρουσης καθώς θα στείλει στην Ουκρανία εκατοντάδες χιλιάδες «εθελοντές» για να πολεμήσουν στο πλευρό των Ρώσων και να «συμπληρώσουν» τις αμυντικές και επιθετικές διατάξεις των δυνάμεών τους, όπως αναφέρουν οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

Απόσχιση της Φλόριντα προαναγγέλλει έμμεσα κυβερνήτης Ρ.Ν.Σάντις στην δίωξη Τραμπ!

 Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις, απέρριψε το κατηγορητήριο του Ντόναλντ Τραμπ και ανακοίνωσε ότι η δική του Πολιτεία «δεν θα βοηθήσει με κανένα τρόπο στην έκδοση» του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ανακοινώνοντας εμμέσως απόσχιση από το ομοσπονδιακό κράτος ή τουλάχιστον ότι προς ώρας δεν αναγνωρίζει την εξουσία του.

Είπε μάλιστα ξεκάθαρα πως ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης είναι «άνθρωπος του Τ.Σόρος» και κατευθυνόμενος από αυτόν!

Στην προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ η Ρωσία

 Η Ρωσία ανέλαβε την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ παρά το γεγονός ότι η Ουκρανία προέτρεψε τα μέλη να εμποδίσουν την κίνηση αυτή, αλλά και τις διεθνείς αντιδράσεις.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία κάθε ένα από τα 15 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου αναλαμβάνει την προεδρία για ένα μήνα.Τελευταία φορά που η Ρωσία ανέλαβε την προεδρία ήταν τον Φεβρουάριο του 2022, όταν όταν άρχισε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Στην προεδρία η Ρωσία – «Xαστούκι στη διεθνή κοινότητα» λέει η Ουκρανία

 Η προεδρία της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον μήνα Απρίλιο αποτελεί «χαστούκι στη διεθνή κοινότητα», δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

 «Προτρέπω τα σημερινά μέλη του ΣΑΗΕ (Συμβούλιο Ασφαλείας Ηνωμένων Εθνών) να ματαιώσουν κάθε ρωσική προσπάθεια κατάχρησης της προεδρίας του», δήλωσε ο Κουλέμπα κατά την έναρξη της θητείας της Ρωσίας στην εκ περιτροπής προεδρία του σώματος

"Η εκδίκηση της Μόνικα": Σαν σήμερα 1/4/1971,

  Η Μόνικα Ερτλ εκτελεί τον δολοφόνο του Τσε Γκεβάρα, Ρομπέρτο Κιντανίγια, στο Αμβούργο, όπου υπηρετούσε ως γενικός πρόξενος της Βολιβίας.💪  Η Έρτλ ήταν κόρη του Χανς Ερτλ,ο οποίος ήταν κινηματογραφιστής των ναζί.

Τσιπρας: «Αφήστε τους να βγαζουν αριθμούς και μπάρες στα δελτία ειδήσεων Εμείς βλέπουμε τους πραγματικούς αριθμούς,τους πράγματικους συσχετισμούς, μέσα στην κοινωνία».

< p> 

Οι Ρώσοι κατέλαβαν το διοικητικό κέντρο του Μπάκχμουτ: Εκατοντάδες Ουκρα...

Οι Ρώσοι «λιώνουν» το Βούλενταρ

ΗΠΑ: Τουλάχιστον πέντε νεκροί λόγω ανεμοστρόβιλου στο Αρκάνσας και καταιγίδας στο Ιλινόις

 Ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε χθες με μανία την πολιτεία του Αρκάνσας, στον αμερικανικό Νότο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους, ενώ βορειότερα η κατάρρευση στέγης θεάτρου λόγω σφοδρής καταιγίδας προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό 28 άλλων, σύμφωνα με τις αρχές. 
 
Στο Αρκάνσας, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Γουίν, όπως δήλωσε σε συνέντευξη τύπου η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, η ρεπουμπλικανή κυβερνήτρια της πολιτείας, η οποία κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ανέπτυξε περίπου 100 μέλη της εθνοφρουράς. 
"Το κέντρο του Αρκάνσας υπέστη σημαντικές ζημιές", έγραψε η ίδια στο Twitter. 

Πέντε Ιρανοί αξιωματικοί νεκροί μετά την ισραηλινη επίθεση στα περίχωρα της Δαμασκού

 Πέντε αξιωματικοί των ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, ανάμεσά τους διοικητής, σκοτώθηκαν στην ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στα περίχωρα της Δαμασκού τη νύχτα της Πέμπτης προς χθες Παρασκευή, ανέφερε μη κυβερνητική οργάνωση.

«Πέντε αξιωματικοί των ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, ανάμεσά τους ανώτερος αξιωματικός, σκοτώθηκαν όταν ισραηλινές επιδρομές έπληξαν κτίριο κατά μήκος νότιου αυτοκινητοδρόμου» λίγη ώρα αφού είχαν φθάσει εκεί, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Καναδάς: Ο αριθμός των νεκρών μεταναστών στα σύνορα με τις ΗΠΑ αυξήθηκε στους 8

 Τα πτώματα δύο ακόμη μεταναστών που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν από τον Καναδά στις Ηνωμένες Πολιτείες, βρέθηκαν την Παρασκευή, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε οκτώ, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, ανακοίνωσε η αστυνομία στην περιοχή Μοχόκ του Ακγουεσάν.

Τα πτώματα έξι ανθρώπων, που περιγράφονται ως μέλη δύο οικογενειών ρουμανικής και ινδιάνικης καταγωγής, βρέθηκαν την Πέμπτη σε μια ελώδη περιοχή του ποταμού Σεντ Λόρενς, που σχηματίζει τα σύνορα Καναδά-ΗΠΑ.


Αλ. Τσίπρας στην Αγ. Παρασκευή: Θα υψώσουμε φράχτη στην αδικία

 Θα υψώσουμε φράχτη στην αδικία. Αυτή είναι η δέσμευση μας», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών και στελεχών σε κεντρικό καφέ στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σημείωσε ότι «πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21η Μαΐου σημαίνει ότι θα έχουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας την επομένη κιόλας μέρα των εκλογών».

«Είμαι ακόμα ζωντανός» – Με χιούμορ και καλή διάθεση βγήκε ο Πάπας Φραγκίσκος από το νοσοκομείο (video)

 Είμαι ακόμα ζωντανός» αστειεύτηκε στους δημοσιογράφους ο 86χρονος Πάπας Φραγκίσκος σήμερα (01.04.2023), βγαίνοντας από το νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν εδώ και τρεις μέρες. Ο ποντίφικας είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο την Τετάρτη εξαιτίας βρογχίτιδας και του χορηγήθηκε αντιβιοτική θεραπεία.

«Είμαι ακόμη ζωντανός, δεν φοβήθηκα. Εκτιμώ πάρα πολύ όλους όσους εργάζονται στο νοσοκομείο. Χρειάζεται ηρωική διάθεση, όπως και τρυφερότητα με τους ασθενείς», είπε χαρακτηριστικά ο Φραγκίσκος, σχολιάζοντας την σύντομη παραμονή του στο νοσοκομείο.

Κατολίσθηση στον Ισημερινό: Νεότερος απολογισμός 23 νεκροί και 67 τραυματίες

 Οι αρχές του Ισημερινού αύξησαν χθες Παρασκευή στους 23 νεκρούς τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων κατολίσθησης που έθαψε μέρος συνοικίας της πόλης Αλαουσί, στις Άνδεις, ενώ σωστικά συνεργεία συνέχιζαν να τις προσπάθειές τους για να ανασύρουν δεκάδες ανθρώπους που παραμένουν αγνοούμενοι, παρότι οι ελπίδες πως θα βρεθούν ζωντανοί έχουν εκμηδενιστεί.

Γιγάντιο τμήμα ορεινού όγκου αποκολλήθηκε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα και χτύπησε τη συνοικία στην περιφέρεια της πόλης 45.000 κατοίκων στην επαρχία Τσιμποράσο, περίπου 300 χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσα Κίτο.