«Μετακόμισαν οι ΗΠΑ στον Λίβανο;»: Χαμός στο Twitter για τη πολυτελή πρεσβεία

 Το νέο συγκρότημα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στον Λίβανο προκαλεί διαμάχη για τη χλιδή και το μέγεθος του σε μια χώρα όπου σχεδόν το 80% του πληθυσμού βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Σε απόσταση περίπου 13 χιλιομέτρων (περίπου 8 μίλια) από το κέντρο της Βηρυτού, η νέα πρεσβεία των ΗΠΑ στον Λίβανο μοιάζει μια ξεχωριστή πόλη.

Το συγκρότημα εκτείνεται σε μια έκταση 43 στρεμμάτων, στο προάστιο Awkar της Βηρυτού, καλύπτει σχεδόν δυόμισι φορές έκταση από εκείνη στην οποία βρίσκεται ο Λευκός Οίκος και περισσότερα από εκείνη που καλύπτουν 21 γήπεδα ποδοσφαίρου.

Ισημερινός: Διαρροή αγωγού πετρελαίου μολύνει ποταμό στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου

 Διαρροή αργού στο τμήμα του τροπικού δάσους του Αμαζονίου που βρίσκεται στην επικράτεια του Ισημερινού μόλυνε ποταμό στην επαρχία Σουκούμπιος (βορειοανατολικά, γειτονεύει με την Κολομβία), ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Αμαζόνιος: Κατά 68% μειώθηκε τον Απρίλιο η αποψίλωση του τροπικού δάσους

 Η αποψίλωση του δάσους του Αμαζονίου μειώθηκε κατά 68% τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα της περασμένης χρονιάς, υπέδειξαν επίσημα δεδομένα που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή, 12/5 ενθαρρυντικό δεδομένο που όμως ζητούμενο είναι να έχει διάρκεια.

Τέσσερις μήνες αφότου ανέλαβε την εξουσία ο κεντροαριστερός πρόεδρος Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, που έχει υποσχεθεί ότι θα τερματιστεί ως το 2030 η αποψίλωση του μεγαλύτερου τροπικού δάσους στον κόσμο,

Επιστήμονες αγωνίζονται να σώσουν τα κοάλα από τα χλαμύδια

 

Επιστήμονες ξεκίνησαν να εμβολιάζουν άγρια κοάλα κατά των χλαμυδίων στο πλαίσιο μιας φιλόδοξης δοκιμής πεδίου στη Νέα Νότια Ουαλία, στην Αυστραλία. Στόχος τους είναι η προστασία των χαριτωμένων μαρσιποφόρων από μια ευρέως διαδεδομένη ασθένεια που προκαλεί τύφλωση, στειρότητα και θάνατο. Οι ερευνητές ελπίζουν πως το εμβόλιο θα βοηθήσει στην αναστροφή της μείωσης του πληθυσμού των απειλούμενων με εξαφάνιση μαρσιποφόρων.

Σρι Λάνκα: Σχέδιο για μετατροπή μισού εκατομμυρίου ταξί tuk tuk σε ηλεκτρικά στα επόμενα 5 χρόνια

 Η Σρι Λάνκα εγκαινίασε την Πέμπτη ένα σχέδιο για την μετατροπή μισού εκατομμυρίου ταξί tuk tuk σε ηλεκτροκίνητα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια με τη βοήθεια του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNDP).

Το έργο παρουσιάστηκε στη Werahera, μια πόλη στα περίχωρα του Κολόμπο, από τον υπουργό Μεταφορών Bandula Gunawardane και αξιωματούχους του UNDP, στους οποίους έγινε επίδειξη ενός βενζινοκίνητου tuk tuk που μετατράπηκε σε ηλεκτρικό.

Ισπανία: Χιονοπτώσεις μετά το πρώιμο κύμα καύσωνα

 

Χιόνι έπεσε σε τμήματα της βόρειας Ισπανίας την Παρασκευή μετά από μήνες χωρίς βροχή και υψηλές θερμοκρασίες που έκαναν την εποχή να μοιάζει περισσότερο με καλοκαίρι παρά με άνοιξη.

Η χιονόπτωση συνέβη στη Λα Ράγια, μια ορεινή περιοχή της Αστούριας, ενώ χαλαζόπτωση και έντονη βροχή σημειώθηκαν σε μεσογειακές περιοχές της Ισπανίας, συμπεριλαμβανομένης της Καταλονίας και της Βαλένθια, μετά από μήνες χωρίς σταγόνα βροχής.

Ουκρανία: Επίσκεψη και σειρά συναντήσεων του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ιταλία

 Ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα θα υποδεχθεί σήμερα Σάββατο 13/5 στη Ρώμη τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως επιβεβαίωσε η ιταλική προεδρία στο dpa.

Ο Ζελένσκι αναμένεται να συναντηθεί επίσης με την Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και τον πάπα Φραγκίσκο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ουκρανός πρόεδρος επισκέπτεται τη Ρώμη μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα του.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός συγκρίνει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση με την επιδίωξη του Χίτλερ για κυριαρχία

 Ο ούγγρος λαϊκιστής εθνικιστής πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν συνέκρινε χθες Παρασκευή το σχέδιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης με την επιδίωξη του Αδόλφου Χίτλερ να κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο.

Από το τέλος της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, γίνονται προσπάθειες να δημιουργηθεί νέα στη θέση της, είπε ο κ. Όρμπαν χθες.

Σάλος στο Facebook: Αυτόματα αιτήματα φιλίας σε χρήστες που “κατασκοπεύουν” άγνωστοι

 Οι χρήστες του Facebook στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό (Ισπανία, Μπαγκλαντές, Φιλιππίνες, Μεξικό, Σρι Λάνκα) ανέφεραν ένα περίεργο σφάλμα στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Ισπανία: Από το ρεκόρ ξηρασίας και καύσωνα σε χιόνια και βροχές ως τις μεσογειακές ακτές

 

Έπειτα από πολλούς μήνες ξηρασίας και τον καύσωνα που έκανε τη φετινή άνοιξη να θυμίζει καλοκαίρι, ακολούθησαν χιόνια σε περιοχές της βόρειας Ισπανίας.

Η ασυνήθιστη για την εποχή χιονόπτωση σημειώθηκε στη Λα Ράγια, ορεινή περιοχή της επαρχίας Αστούριας. Χαλάζι και σφοδρή βροχόπτωση έπληξαν τις μεσογειακές περιοχές της Ισπανίας, όπως την Καταλονία και τη Βαλένθια, όπου επί μήνες δεν είχε πέσει ούτε σταγόνα.

Κατασχέθηκε στην Κολομβία το μεγαλύτερο αυτοσχέδιο υποβρύχιο με ναρκωτικά που έχει εντοπιστεί ποτέ στη χώρα

 Το κολομβιανό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε την Παρασκευή 12/5 πως προχώρησε στην κατάσχεση του μεγαλύτερου αυτοσχέδιου υποβρυχίου λαθρέμπορων ναρκωτικών που έχει εντοπιστεί ποτέ στην ιστορία της χώρας, μήκους τριάντα μέτρων και πλάτους τριών, που ήταν φορτωμένο με τρεις τόνους κοκαΐνης.

Το ημικαταδυόμενο σκάφος βρέθηκε την Τρίτη, καθώς έπλεε προς την κεντρική Αμερική, ακολουθώντας μια από τις πλέον χρησιμοποιούμενες διαδρομές ως προς τη διακίνηση ουσιών με προορισμό την αγορά των ΗΠΑ,