Vasili Arkhipov, ο άνθρωπος στον οποίο χρωστάμε όλοι τη ζωή μας (foto-vds)

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ο πλανήτης βρέθηκε μια ανάσα απ' την καταστροφή. Το ότι είμαστε όλοι σήμερα εδώ, το χρωστάμε στον Ρώσο αξιωματικό.
27 Οκτωβρίου 1962. Μια μέρα η οποία μπορεί να θεωρηθεί ως η πιο επικίνδυνη στην ιστορία του πλανήτη. Ποτέ άλλοτε δεν φτάσαμε τόσο κοντά στην καταστροφή, ή τουλάχιστον αν φτάσαμε, δεν το μάθαμε ποτέ.
Όχι, δεν γλιτώσαμε τελευταία στιγμή τη σύγκρουση μ' ένα φονικό αστεροειδή, ούτε μας την έπεσαν εξωγήινοι και τους αποκρούσαμε με τόλμη και γενναιότητα.

Είδος προς εξαφάνιση η σοκολάτα-Πάπαλα μέχρι το 2020 ( foto-vds )

Αυτή η δυσοίωνη πρόβλεψη, ένεκα των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα κακαόδεντρα, είναι πολύ πικρή. Αλλά πέρα για αληθινή.
o σχετικό & φρέσκο αφιέρωμα του The Atlantic σχετικά με τα μύρια κακά της μοίρας τους που αντιμετωπίζουν αυτό το διάστημα τα 'σοκολατοδάση' του πλανήτη έρχεται να επιβεβαιώσει το τσουνάμι σχετικών δημοσιευμάτων που έσκασαν μαζικά μύτη στα τέλη του 2014.

Τα απίθανα μυστικά εργαστήρια των κολοσσών της τεχνολογίας

Δημιουργήθηκε το πρώτο θερμοηλεκτρικό οργανικό τρανζίστορ στον κόσμο

Ερευνητές στη Σουηδία κατασκεύασαν το πρώτο στον κόσμο οργανικό τρανζίστορ που ελέγχεται από θερμικά και όχι ηλεκτρικά σήματα. Το επίτευγμα ανοίγει τον δρόμο για πολλές νέες εφαρμογές, όπως η νυχτερινή όραση, η ανίχνευση μικρών θερμοκρασιακών διαφορών στο περιβάλλον, η βιοϊατρική κ.α.
Είναι δυνατό έτσι να παραχθούν λογικά κυκλώματα (τρανζίστορ) που θα ελέγχονται από τη θερμότητα του υπερύθρου φωτός

Το Twitter εξαγόρασε βρετανική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης

Στην εξαγορά της βρετανικής εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης, Magic Pony Technology αποφάσισε να προχωρήσει η διοίκηση της εταιρείας Twitter έναντι των 150 εκατ. δολαρίων (περίπου 140 εκατ. ευρώ).
Η διοίκηση της εταιρείας Twitter προέβη σε αυτήν την ενέργεια προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στον διαμοιρασμό φωτογραφιών, βίντεο και περιεχομένου ζωντανής μετάδοσης.

Αντίο, Black Sabbath! Ακούστε το κλασικό live κομμάτια από τους δημιουργούς του heavy metal όλο το Σαββατοκύριακο στο Boneyard του Ozzy!

Οι αρχιτέκτονες του heavy metal ήταν στο δρόμο για την τελική τους περιοδεία, εύστοχα ονομάστηκε The End. Μετά την περιοδεία σε όλη τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, Ozzy Osbourne, Tony Iommi και Geezer Butler είναι έτοιμος να παίξει την τελική συναυλία τους αυτό το Σάββατο το βράδυ σε Genting Arena στο Birmingham της Αγγλίας, όπου το αρχικό lineup Σάββατο του Ozzy, Iommi, Butler και ο ντράμερ Bill Ward σχηματίζεται πίσω στο 1968.

Οι Black Sabbath αποχαιρέτισαν για πάντα το κοινό τους [ΒΙΝΤΕΟ]

Οι Black Sabbath, το θρυλικό συγκρότημα που ταυτίστηκε -αν όχι «επινόησε»- τη χέβι μέταλ, έδωσαν την τελευταία συναυλία τους.

Η συναυλία δόθηκε στο NEC Arena στο Μπέρμινγχαμ της κεντρικής Αγγλίας, στην πόλη όπου είχαν εμφανιστεί για πρώτη φορά το 1968.

Οι βετεράνοι έπαιξαν 15 τραγούδια τους και έκλεισαν με την πρώτη επιτυχία τους του 1970, το τραγούδι Paranoid.

Ρεπορτάζ της ελβετικής τηλεόρασης: Η Νovartis εμμέσως παραδέχεται το σκάνδαλο

Το σκάνδαλο Novartis βρέθηκε στο επίκεντρο ρεπορτάζ της ελβετικής ραδιοτηλεόρασης (Radio Télévision Suisse / RTS).
Η μητρική Novartis παραδέχεται εμμέσως το σκάνδαλο με τη θυγατρική της στην Ελλάδα.
Εκπρόσωπος της μιλώντας στην ελβετική τηλεόραση ομολογεί ότι «σε μια επιχείρηση παγκοσμίου βεληνεκούς δεν αποκλείεται η πιθανότητα απόκλισης από τους κανόνες, όταν μάλιστα αυτή αριθμεί περισσότερους από 118.000 υπαλλήλους ανά τον κόσμο».

Ποια χώρα; Μόνο η εξουσία...

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης, πάνω στον τηλεοπτικό του οίστρο, παρασύρθηκε και έσπασε το ταμπού της δεξιάς που, επικοινωνιακά, προτάσσει το εθνικό του κομματικού συμφέροντος: «Θέλω να φύγει ο Τσίπρας, να μην συμφωνήσει και να κάνει εκλογές» είπε μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΙ, ομολογώντας έτσι ότι το μόνο που τον νοιάζει είναι η επιστροφή του κόμματός του στην εξουσία και του ίδιου στην υπουργική καρέκλα.

Τσόμσκι: Οι ΗΠΑ έχουν μακρά ιστορία παρεμβάσεων σε ξένες εκλογές (και στην Ελλάδα!)

Πολιτικοί αλλά και μεγάλη μερίδα μέσων μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ έχουν περιγράψει την υποτιθέμενη ρωσική διαδικτυακή παρέμβαση στις τελευταίες προεδρικές εκλογές ως μια άμεση απειλή για την αμερικανική δημοκρατία, ακόμα και για την ίδια την εθνική ασφάλεια.
Η ειρωνεία ωστόσο σε αυτόν τον νέο διαδικτυακό «ψυχρο πόλεμο» που έχει ξεσπάσει είναι το γεγονός ότι οι ΗΠΑ που ανησυχούν για ρωσικές παρεμβάσεις,

Ο κ. Μητσοτάκης δεν δημοσιοποιεί επί χρόνια το πόθεν έσχες της συζύγου του

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη σταμάτησε να κάνει δήλωση πόθεν έσχες το 2006 και την επόμενη χρονιά βρέθηκε με μια τεράστια περιουσία στο Παρίσι, αγοράζοντας μεταξύ των άλλων και το σπίτι του Βολταίρου.  Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε ανακοινώσει την ίδια χρονιά ότι σκοπεύει να πάρει διαζύγιο με την σύζυγο του. Σύμφωνα όμως με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Documento ακόμη και στη περίπτωση διάστασης δύο συζύγων, ο νόμος προβλέπει ότι και οι δύο υποχρεούνται να κάνουν δήλωση πόθεν έσχες,

Koντονής: Στην Αθήνα Αμερικανοί εισαγγελείς για το σκάνδαλο Νοvartis - "Είναι μεγαλύτερο από της Siemens"

Τις νεότερες εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο Novartis, γνωστοποίησε από τη Ζάκυνθο, όπου βρίσκεται ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Κοντονής, για ακόμα μία φορά, τοποθετήθηκε στο θέμα της Novartis, που έφερε στην επικαιρότητα το Documento,  χαρακτηρίζοντάς το «μεγαλύτερο σκάνδαλο απ' αυτό της Siemens».

Η υπέροχη θέα από το πιλοτήριο ενός αεροσκάφους (video)

Κάποιος από τους κυβερνήτες ενός αεροσκάφους είχε την εξαιρετική ιδέα να καταγράψει με την κάμερά του την προσέγγιση και προσγείωση του Atlantic Airways Airbus A319 στα Νησιά Φερόε που ανήκουν στο Βασίλειο της Δανίας και βρίσκονται στο ομώνυμο αρχιπέλαγος. Η εικόνα από το πιλοτήριο είναι μαγευτική και σε πραγματικό χρόνο.

La Repubblica: Αντί να πούνε «μπράβο» στην Ελλάδα, της ζητούν ακόμη περισσότερα

Η ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», σε άρθρο που δημοσίευσε σήμερα, αναφέρεται στην διαπραγμάτευση της Ελλάδας με τους πιστωτές, τονίζοντας ότι «πρόκειται για πασίγνωστο, πλέον, σενάριο» και ότι «βρισκόμαστε και πάλι στη φάση της αντίστροφης μέτρησης».
Η εφημερίδα της Ρώμης προσθέτει ότι «μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αποφασίσει αν θα χορηγήσει τη νέα δόση βοηθειών για να πληρώσει τα χρέη της Αθήνας,

Νέο ένταλμα σύλληψης για Χριστοφοράκο, ενόψει της δίκης των «μαύρων ταμείων» της Siemens

Νέο, το τρίτο κατά σειρά, ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, έστειλε η Ελλάδα, ενόψει της δίκης των 64 κατηγορούμενων για τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», η χώρα καταβάλλει την ύστατη προσπάθεια προκειμένου ο φυγόδικος πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens στην Ελλάδα, που «ξέφυγε» χρησιμοποιώντας τη διπλή του υπηκοότητα και γνωρίζοντας ότι η Γερμανία δεν εκδίδει πολίτες της για να δικαστούν σε άλλες χώρες, να λογοδοτήσει για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Αντώνης Σαμαράς: Εκλογές τώρα, δεν ξέρω αν θα σώζεται η χώρα μετά…

Σφοδρή κριτική στη διακυβέρνηση Τσίπρα ασκεί ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας ως μόνη λύση την άμεση προσφυγή στις κάλπες, ενώ δεν κρύβει την αγωνία του για το «εάν θα σώζεται η κατάσταση της χώρας μετά».
Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει πως χρειάζεται να αντιστραφεί η πολιτική των

Με τον Γιάνναρο να σημειώνει double-double με 30 πόντους και 12 ριμπάουντ.( vds )

 Oι Μπακς νίκησαν τους Σανς στο Φοίνιξ με 137-112.
Στοπ στο αρνητικό σερί των πέντε συνεχόμενων ηττών έβαλαν οι Μπακς, επικρατώντας των Σανς στο Φοίνιξ με 137-112.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν τρομερός με 30 πόντους, 12 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 4 μπλοκ σε 34 λεπτά, ενώ ο Τζαμπάρι Πάρκερ μάζεψε 9 ριμπάουντ και πέτυχε 18 πόντους.
Σούπερ κι ο Τελέτοβιτς με 19 πόντους , αλλά κι ο Χένσον με 15.

Το ελληνικό… CSI του διαδικτύου φτιάχνει ο Σφακιανάκης

Την ίδρυση ενός ινστιτούτου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του CSII (Cyber Security International Institute), που θα έχει ως κύριο στόχο την εκπαίδευση των χρηστών του διαδικτύου, την πρόληψη των κινδύνων και την ανάδειξη θεμάτων του κυβερνοχώρου, ανακοίνωσε ο πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης.

Ο διασημότερος έλληνας χάκερ που απαντούσε στα τουρκικά χτυπήματα την εποχή Οτσαλάν

Ο Φάνης Κασίμης μιλάει για τη σύλληψή του από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και γιατί τον… εκτιμούσαν οι Αρχές..
Ένας από τους χάκερ με την ισχυρότερη φήμη στον πλανήτη για τη δράση του ήταν ο Κέβιν Μίτνικ. Ο διάσημος Αμερικανός κατάφερε να εισβάλει τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και υποκλέπτοντας δεδομένα.

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για ηλεκτρονικά εγκλήματα και κατοχή πλαστών στοιχείων, ενώ στο διάστημα της δικαστικής του περιπέτειας απέκτησε υποστηρικτές, και θεωρήθηκε από πολλούς ως ο μεγαλύτερος χάκερ.

Η επιλογή «αυτόματης συμπλήρωσης» στους browser μπορεί να αποβεί ολέθρια

Το σύστημα αυτόματης συμπλήρωσης των browser θα μπορούσε κατά λάθος να δώσει προσωπικές πληροφορίες σε αδίστακτους χάκερς, χρησιμοποιώντας κρυφά πλαίσια κειμένου στις ιστοσελίδες.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, ο φιλανδός web developer και χάκερ, Βίλτζαμι Κοσμάνεν, ανακάλυψε ότι πολλά προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο, όπως ο Chrome της Google,

Το δυσεύρετο τρόφιμο με τιμή κιλού πάνω από 3.000 ευρώ το κιλό

Οι πέρλες από σπάνιο λευκό χαβιάρι που παράγει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή.
Υπόλευκες πέρλες επιλέγονται με σπουδή, μία προς μία. Εύθραυστες καθώς είναι, μοιάζουν με ακριβό κόσμημα σε προβεβλημένη προθήκη καταστήματος.

 Το λευκό χαβιάρι παράγεται από στεριανά σαλιγκάρια και κάποιοι συγκρίνουν τη γεύση του με εκείνη που αναδύουν τα μαγειρεμένα σπαράγγια.