Ο Μητσοτάκης συνεχάρη την Διαμαντοπούλου που …απέτυχε αλλά όχι την Παζαρτζή που τίμησε την Ελλάδα!

 

Ανεξήγητη η συμπεριφορά του έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη..

Κάτι τέτοια γεγονότα δυστυχώς επιβεβαιώνουν όσους ισχυρίζονται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εκτός τόπου και χρόνου, εγκλωβισμένος στο μέγαρο Μαξίμου από μία κάστα συμβούλων που κυριολεκτικά τον κάνουν ότι θέλουν, αποκόπτοντάς τον τελείως από την πραγματικότητα.


Αντί για τουρίστες, χιλιάδες αυτοκίνητα στο λιμάνι του Πειραιά! (pics)

 

Η COSCO μετέτρεψε την προβλήτα κρουαζιέρας σε car terminal.

Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού και των μηδενικών αφίξεων κρουαζιερόπλοιων, οι Κινέζοι της Cosco που διαχειρίζονται τον ΟΛΠ και το λιμάνι του Πειραιά, μετέτρεψαν το επιβατηγό λιμάνι σε σταθμό μεταφόρτωσης αυτοκινήτων.


Πρόκειται για την προβλήτα όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια και υπό κανονικές συνθήκες θα μετακινούνταν χιλιάδες ξένοι τουρίστες. Όμως ελλείψει μεταφορικού έργου, οι Κινέζοι του ΟΛΠ μετέτρεψε τον προβλήτα κρουαζιέρας σεcar terminal.

Σε πανικό οι Τούρκοι μόλις είδαν τη φρεγάτα Κανάρης δίπλα στο Charles de Gaulle!

 

Αυτά βλέπει ο Ερντογάν και ανεβάζει... νευροπίεση!

Το φυσάνε και δεν κρυώνει οι Τούρκοι! Πανικός τους κατέβαλε από την εικόνα της φρεγάτας Κανάρης δίπλα στο γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle. Τα «χτυπήματα» τους έρχονται το ένα μετά το άλλο, με πρώτο φυσικά την αγορά των μαχητικών Rafale!

Ο πανικός τους φάνηκε ξεκάθαρα από το δημοσίευμα της Milliyet που αναφέρει: «Οι Γάλλοι αυξάνουν την ένταση στη περιοχή. Με απόφαση Μακρόν, το Charles de Gaulle έρχεται στην Α. Μεσόγειο για ασκήσεις.

Οι Τούρκοι λένε θα μπουν «σε 4 μέρες στην Θεσσαλονίκη και σε 12 στην Αθήνα» και θα πάρουν «σε μια νύχτα» όλα τα νησιά!

 

Yeni Akit: «Η Ελλάδα θα κλαφτεί πάλι προς τις ΗΠΑ και την Ευρώπη»Στο παγκόσμιας εμβέλειας CNN TURK, όχι σε κανένα τυχαίο τοπικό κανάλι, οι Τούρκοι «αναλυτές» ξεσπαθώνουν κατά της Ελλάδας! Την ίδια στιγμή, η τουρκική εφημερίδα Yeni Akit αναφερόμενη στην άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», λέει ότι η χώρα μας «και πάλι θα κλαφτεί στις ΗΠΑ και την Ευρώπη καθώς 170 τουρκικά πολεμικά πλοία αναλαμβάνουν δράση»!


«Ήρθαν σήμερα νέα που θα αναστατώσουν την Ελλάδα και θα κλαφτεί πάλι προς τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. 170 τουρκικά πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο και το Αιγαίο για την άσκηση Mavi Vatan», αναφέρει χαρακτηριστικά στον τίτλο της η τουρκική εφημερίδα.

Σλοβακία, η δεύτερη χώρα της ΕΕ που ξεκινά εμβολιασμούς με το Sputnik V… Ακολουθεί η Αυστρία;

 

Το 91,6% της συνολικής αποτελεσματικότητάς του και το 100% για σοβαρές περιπτώσεις, επικυρώθηκαν από διεθνώς αξιολογημένα δεδομένα..

Η Σλοβακία, η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας στον κόσμο από την Covid-19, παρέλαβε σήμερα την πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Ίγκορ Μάτοβιτς.

Παντουρκική απειλή στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου

 

Η εμπορική σιδηροδρομική γραμμή που εγκαινιάζει με τυμπανοκρουσίες η Τουρκία και φτάνει μέχρι το Πακιστάν, δεν είναι μία απλή οικονομική συμφωνία για την σύσφιξη των δύο αδελφών χωρών που «συνιστούν ένα έθνος», όπως γλαφυρά έχουν περιγράψει τόσο ο τούρκος πρόεδρος όσο και ο πρόεδρος του Πακιστάν.

Τέσσερις περίεργες αλήθειες για τα καπέλα της βασιλικής φρουράς της Βρετανίας

Αμέτρητοι επισκέπτες του Λονδίνου σπεύδουν να φωτογραφηθούν με τους χαρακτηριστικούς φρουρούς της βασιλικής φρουράς της Βρετανίας, ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές που ως αναμνηστικό του ταξιδιού τους στη βρετανική πρωτεύουσα προμηθεύονται αντικείμενα με αποτυπωμένη τη συγκεκριμένη φιγούρα. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία της στολής της βασιλικής φρουράς της Βρετανίας, πέρα από το έντονο κόκκινο χρώμα της, είναι σίγουρα και τα εντυπωσιακά και πανύψηλα καπέλα της. Γνωρίζετε, ωστόσο, πόσο ζυγίζουν ή από τι υλικό είναι φτιαγμένα; Δείτε παρακάτω κάποιες αλήθειες που προκαλούν εντύπωση.

Περού: Εξηγήσεις για τις «εξαναγκαστικές στειρώσεις» δίνει ο πρώην προέδρος Αλμπέρτο Φουχιμόρι

 

Κατά επίσημες εκτιμήσεις 272.028 Περουβιανές υποβλήθηκαν σε επεμβάσεις περίδεσης των σαλπίγγων..

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη έρχεται πλέον και επίσημα ο πρώην πρόεδρος του Περού Αλμπέρτο Φουχιμόρι για τις «εξαναγκαστικές στειρώσεις» χιλιάδων γυναικών που ανήκαν στα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού της χώρας της Λατινικής Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων που ανήκαν σε φυλές αυτοχθόνων, από το 1996 μέχρι το 2000. Η δίκη του άρχισε χθες Δευτέρα (1/3) στη Λίμα.

«Αχτίδα φωτός» για τους 200 της Pitsos από την Pyramis

 

Οι Γερμανοί κλείνουν το εργοστάσιο, αλλά, αν συμφωνήσουν για «φασόν» παραγωγή με την ελληνική εταιρία, θα σωθούν οι θέσεις εργασίας

Mόνο ένα θαύμα μπορεί να διασώσει τις δουλειές των 200 εργαζομένων που απασχολούνται στη μονάδα της Πίτσος στην περιοχή του Ρέντη, καθώς απομένουν λιγότερες από 30 ημερολογιακές μέρες για τη γερμανική πολυεθνική Bosch Siemens Hausegerate (BSH) να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο της Πίτσος (PITSOS) και να το μεταφέρει στην Τουρκία.

Ομερτά για «την εισβολή των Τούρκων στο Καστελόριζο»!

 

Καμιά αποδοκιμασία για τις θέσεις Βερέμη! Έχασε την ψυχραιμία του και χυδαιολογεί εναντίον της «δημοκρατίας» ο… κ. καθηγητής

Ξέφυγε από τα όρια ο επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και αντιπρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Θάνος Βερέμης, επειδή όσα… δημοσίως είπε αναπαρήχθησαν και σχολιάστηκαν από την εφημερίδα μας.

Kαταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση ο Νικολά Σαρκοζί

 

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, ανακηρύχθηκε ένοχος για υπόθεση διαφθοράς και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών, εκ των οποίων τα δύο με αναστολή.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε τον Νικολά Σαρκοζί ένοχο για απόπειρα δωροδοκίας δικαστικού και για αθέμιτη άσκηση επιρροής, μια απόφαση που έγινε δεκτή με «κατάπληξη» από την πολιτική οικογένειά του, το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων.

Ντελιβεράς στο Βιετνάμ πιάνει στον αέρα κοριτσάκι που έπεσε από τον 12ο όροφο πολυκατοικίας

 Έχασε την ισορροπία του, έπεσε μπροστά και τελικά η μικρή προσγειώθηκε στην αγκαλιά του πριν χτυπήσουν μαζί στο έδαφος.Σε ένα από τα πιο δημοφιλή viral έχει αναδειχθεί το βίντεο και η ιστορία με τον ”σουπερ-ήρωα” ντελιβερά στο Ανόι που έσωσε ένα κοριτσάκι δύο ετών που έπεσε από το μπαλκόνι του 12ου  ορόφου πολυκατοικίας.

Ο Nguyen Ngoc Manh, 31 ετών, καθόταν στο αυτοκίνητό του περιμένοντας να κάνει παράδοση μιας στις 5 το απόγεμα Κυριακή, όταν άκουσε ένα παιδί να κλαίει, όπως είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Anninhthudo.

Ιστορική απόφαση ΟΗΕ: Η κάνναβη δεν ανήκει πλέον στα «επικίνδυνα ναρκωτικά»

 

Με ένα ιστορικό ψήφισμα, ο ΟΗΕ αφαίρεσε την κάνναβη από τη λίστα των «επικίνδυνων ναρκωτικών ουσιών».

Ειδικότερα, η ειδική επιτροπή του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά, CND, κατά την επανεξέταση μιας σειράς συστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τη μαριχουάνα και τα παράγωγά της, το CND πήρε στην απόφαση να αφαιρέσει την κάνναβη από την λίστα της Ενιαίας Σύμβασης περί ναρκωτικών του 1961 - όπου βρισκόταν μαζί με θανατηφόρα, εθιστικά οπιοειδή, συμπεριλαμβανομένης της ηρωίνης.

Οι ατμιστές του χασισέλαιου, το γήπεδο 5Χ5 και το ταξί

 

Τέχνασμα προκειμένου να διακινούν χασισέλαιο με πολύ χαμηλό ρίσκο σύλληψης και για τους ίδιους, αλλά και για τους αγοραστές τους, είχαν βρει δύο 27χρονοι, οι οποίοι έπεσαν στα χέρια της Δίωξης Ναρκωτικών.

Τοποθετούσαν χασισέλαιο μέσα σε ηλεκτρονικά τσιγάρα, τα οποία έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή το τελευταίο διάστημα, τα οποία μετέφερε οδηγός ταξί.

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, οι δύο άνδρες αντλούσαν πελατολόγιο από ένα γήπεδο 5Χ5 στα νότια προάστια, όπου ο ένας 27χρονος έπαιζε ποδόσφαιρο και εκεί προσέλκυε αγοραστές. 

Και οι Γάλλοι πρόθυμοι να «πρασινίσουν» ελληνικό νησί

 

Προοπτική αναπαραγωγής του μοντέλου της Αστυπάλαιας, δηλαδή της προσέλκυσης επενδυτών με σκοπό την ενεργειακή αυτονόμηση και τη στροφή του γεωγραφικού τόπου αλλά και της καθημερινής ζωής των κατοίκων από την κατανάλωση ρυπογόνων μορφών ενέργειας σε ΑΠΕ, επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Στις αρχές Ιανουαρίου 2021, σε συνδυασμό με την επένδυση που έχει ανακοινώσει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen στην Αστυπάλαια,

Αναρχικοί σταμάτησαν την κυκλοφορία στου Ζωγράφου και έκαναν έλεγχο στους οδηγούς για να διαπιστώσουν αν είναι αστυνομικοί.

 

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα το βράδυ έξω από την Πανεπιστημιούπολη επί της οδού Ούλωφ Πάλμε. Αναρχικοί έκαναν έλεγχο σε οχήματα, ψάχνοντας για αστυνομικούς. 

Απίστευτο και όμως έγινε και αυτό. Ομάδα αναρχικών έφτασε στο σημείο να διακόψει την κυκλοφορία επί της οδού Ούλωφ Πάλμε έξω από την Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου και πραγματοποιούσαν ελέγχους στους διερχόμενους οδηγούς ζητώντας τους ταυτότητες για να διαπιστώσουν αν είναι αστυνομικοί.

ΣΥΡΙΖΑ για παράταση lockdown: “Ο μόνος που συνεχίζει ανέμελος είναι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του”

 

Την δήλωση του πρωθυπουργού για προσπάθεια δύο εβδομάδων ακόμα στηλιτεύει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


«Ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη που προανήγγειλε παράταση του lockdown και ζήτησε "να κάνουμε μία προσπάθεια ακόμα δύο εβδομάδες", ότι οι πολίτες προσπαθούν με τεράστιες θυσίες εδώ και έναν χρόνο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Tο "νέο ΕΣΥ" παρουσιάζει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας- Ποιοι επιστήμονες θα παραβρεθούν

 

Η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με κορμό την ενίσχυση της δημόσιας υγείας σε διαδικτυακή εκδήλωση στις 17.00 το απόγευμα.

Γεράσιμος Λιβιτσάνος

02 Μαρτίου 2021 06:12

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, παρουσιάζει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, σε διαδικτυακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 17.00 το απόγευμα. Μια κίνηση με πολιτική σημασία σε μία περίοδο έξαρσης του Covid 19. Έχει όμως και αυτοτελή επιστημονική αξία μια και θα παραβρεθούν γνωστές προσωπικότητες της ιατρικής – επιστημονικής κοινότητας.

Ψηφιακό πογκρόμ Facebook: «Κατεβάζουν» αναρτήσεις φωτορεπόρτερ και πανεπιστημιακών για Κουφοντίνα

 

Κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει με το Facebook και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη χώρα μας, όπου η υπόθεση Κουφοντίνα και το τεράστιο και πολύμορφο κίνημα συμπαράστασης στο αίτημά του, έχει σαστίσει ως φαίνεται όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά και αυτούς που διαχειρίζονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ελλάδα. Και για αυτό προβαίνουν σε μαζικά μπλοκαρίσματα ή "κατεβάσματα" λογαριασμών όσων χρηστών δηλώνουν ότι στηρίζουν τον αγώνα του απεργού πείνας, παραπέμπντας σε μια ιδιότυπη "ψηφιακή χούντα"!

Σάλος και με τους εμβολιασμούς εκτός σειράς στην Καλλιθέα – Τι απαντά ο δήμος (video)

 

Νέες σοβαρότατες καταγγελίες για εκτός σειράς εμβολιασμούς έγιναν στη χώρα, και αυτή τη φορά σχετίζεται ο δήμος Καλλιθέας, με το θέμα να έχει πάρει διαστάσεις.Τι απάντησε ο δήμος της πόλης;


Οι καταγγελίες έγιναν για τρεις αντιδημάρχους της Καλλιθέας και έναν υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, που έχουν σχέση με τον Δήμο και την παράταξη του δημάρχου της πόλης, Δημήτρη Κάρναβου και αφορά την περίοδο που «χτυπούσε» τη χώρα η κακοκαιρία «Μήδεια».

Καμπάνια για τον «νέο φεμινισμό» ετοιμάζει ο Γιάννης Βαρουφάκης

 

Μεγάλη …έμπνευση φαίνεται ότι έχει δώσει στα κόμματα το ελληνικό #MeToo, αφού μετά το Κίνημα Αλλαγής που σχεδιάζει ειδική εκδήλωση με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, το κοινωνικό κίνημα αποτέλεσε την αφορμή για καμπάνια για τον ‘νέο φεμινισμό’ που ξεκινάει από την πλευρά του και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ήδη, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, έθεσε το ζήτημα, συνδέοντας την εξάρτηση από την αγορά και την ‘ιδιωτικομανία’ με την καθυπόταξη των γυναικών σε μία τοξική, αλλά και συστημική πατριαρχία.

Καιρός Έλλάδα- Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou

3 ώρ. 
Φίλες και φίλοι καλή σας ημέρα! Σε ποιες περιοχές της χώρας είναι πιο έντονο το φαινόμενο της ανομβρίας (χωρίς αξιόλογη βροχή) το τελευταίο δεκαπενθήμερο?

Σε παρατεταμένη φάση ανομβρίας φαίνεται να έχει εισέλθει η χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, προβληματίζοντας πολύ τους αγρότες μας! Για το αν υπάρχει πιθανότητα να αλλάξει κάτι στην όλη κατάσταση στο άμεσο καιρικό μέλλον, λεπτομέρειες στο δελτίο καιρού!

Η μεγάλη σφαγή της Μακρονήσου - Το χρονικό της εν ψυχρώ δολοφονίας των 300 αμετανόητων φαντάρων

 

Tο χρονικό της δολοφονίας των «αμετανόητων» του Ερυθρού Τάγματος τον Μάρτιο του 1948

«Κείνο το βράδυ σώπαιναν οι λύκοι, γιατί ούρλιαζαν οι άνθρωποι.
Εκείνο το πρωί τα κοκόρια του Λαυρίου για πρώτη φορά δε λάλησαν. Μόνο τα σκυλιά της πόλης ανέβηκαν στο καρβουνόχωμα και κλαίανε όλη τη νύχτα. Όσο για τους ανθρώπους, όλες αυτές τις νύχτες παρακολουθούσαν τη ζωή απ’ τις χαραμάδες... Σάστιζαν πως, αυτό που γινόταν αντίκρυ, δεν το είχε γράψει ακόμα η Αποκάλυψη»
Μενέλαος Λουντέμης
«Οδός Αβύσσου, αριθμός 0»

Απάντηση Καπουτζίδη σε Κούγια: Είμαι ένας άνεργος ομοφυλόφιλος - Αν θέλει, πάμε στα δικαστήρια (Video)

 

Απάντηση στην χυδαία επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του ο Αλέξης Κούγιας, έδωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Γιώργος Καπουτζίδης.


«Δεν έχω μιλήσει σε τηλεοπτική εκπομπή για την προσωπική μου ζωή αλλά θα το κάνω τώρα. Έχω ζήσει 3 όμορφες σχέσεις στη ζωή μου και υπήρξα ευτυχισμένος. Τώρα δεν είμαι σε σχέση. Είμαι άνεργος ομοφυλόφιλος όπως θα έλεγε ο κύριος Κούγιας»,  δήλωσε ο αγαπημένος ηθοποιός και σεναριογράφος, μιλώντας στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ.

Πολιτική Δολοφονία Όλοφ Πάλμε: Σκιές μετά από 35 χρόνια

 

Η υπόθεση μπήκε πέρυσι στο αρχείο. Δίκη δεν έγινε, γιατί ο φερόμενος δολοφόνος του είχε στο μεταξύ πεθάνει. Κι όμως. Το τραύμα στη σουηδική ψυχή δεν επουλώθηκε.

 Ηχούσε κάπως σαν τίτλοι τέλους , αλλά και πάλι όχι ακριβώς, όταν ο  γενικός εισαγγελέας Κρίστερ Πέτερσον ανακοίνωνε τον Ιούνιο του 2020στην κοινή γνώμη ότι έβαζε οριστικά στο αρχείο τη μεγαλύτερη εγκληματική υπόθεση στη σουηδική ιστορία. Μια υπόθεση με έναν νεκρό ως πιθανό δράστη, χωρίς κατηγορία και ποινή φυσικά. Μια δολοφονία, όχι οποιουδήποτε, αλλά του Όλοφ Πάλμε, του τότε σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργού της Σουηδίας.

Το κλείσιμο των συνόρων χωρίζει οικογένειες Η Γερμανία έκλεισε τα σύνορα με την Τσεχία και το Τιρόλο – ένα ακόμη πρόβλημα για ανύπαντρα ζευγάρια, οικογένειες και σχέσεις εξ αποστάσεως εν μέσω πανδημίας.

 

Ο Ματίας Μίλερ υπό κανονικές συνθήκες χρειάζεται μόλις λίγα λεπτά από το Κλίνγκεταλ της Σαξωνίας για να φτάσει στο Γκράσλιτς, στην Τσεχία. Η κοπέλα του ζει εκεί μαζί με το παιδί τους, που είναι μόλις μερικών εβδομάδων. Η διαδρομή ανάμεσα σε Γερμανία και Τσεχία είναι κομμάτι της καθημερινότητας του 32χρονου. Τώρα όμως όλα είναι διαφορετικά – αφότου η Γερμανία έκλεισε τα σύνορα εδώ και δύο εβδομάδες δεν μπορεί να επισκεφτεί την οικογένειά του. «Ελπίζω σε μία λύση διά της νομικής οδού», αναφέρει.

Ευρώπη -Ελλάδα ..Παιδιά ενός κατώτερου Θεού στο Καρά Τεπέ

 

Περισσότερα από 2.000 παιδιά ζουν σήμερα στον προσφυγικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ στη Λέσβο χωρίς ρεύμα, θέρμανση και τρεχούμενο νερό. Η παιδοψυχολόγος Κάτριν Γκλατς-Μπρούμπακ, η οποία τα τελευταία πέντε χρόνια έχει βρεθεί πολλές φορές στη Λέσβο για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, εκτιμά ότι η κατάσταση των παιδιών χειροτερεύει.

Η Νορβηγίδα γιατρός λέει στην ανταποκρίτρια της γερμανικής τηλεόρασης (ARD) στην Ελλάδα ότι από το 2015 βρίσκεται για ένατη φορά στη Λέσβο: «Ποτέ μα ποτέ δεν περίμενα ότι τόσα χρόνια αργότερα θα ζουν εδώ άνθρωποι που βγάζουν το χειμώνα σε σκηνές. Διότι δεν πρέπει να είναι έτσι τα πράγματα. Η κατάσταση θα μπορούσε να είναι εντελώς διαφορετική, αρκεί να το θελήσουμε».

Μίζες για προστατευτικές μάσκες;

 

Θα ήταν το πρώτο σκάνδαλο της πανδημίας, εάν οι καταγγελίες επιβεβαιωθούν: Οι γερμανικές αρχές υποψιάζονται ότι ο βουλευτής των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Γκέοργκ Νούσλαιν έχει εισπράξει «μίζες» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να αγοράσει το Δημόσιο μάσκες προστασίας από συγκεκριμένο προμηθευτή. Την Πέμπτη η αρμόδια επιτροπή της Ομοσπονδιακής Βουλής αποφάσισε, ομόφωνα, την άρση της ασυλίας του Νούσλαιν. Την ίδια ημέρα η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στην ιδιωτική κατοικία του στο Βερολίνο, στο πολιτικό γραφείο που διατηρεί στην περιφέρεια Γκίντσμπουργκ της Βαυαρίας, καθώς και σε άλλα 11 σημεία στη Γερμανία και στο Λιχτενστάιν, αναζητώντας αποδεικτικά στοιχεία.