Γιατί ο όμιλος Μυτιληναίου πίνει στην υγεία της ΔΕΗ – Εκτιμήσεις για κέρδος άνω των 500 εκατ. ευρώ

 Η συμφωνία των δύο δισ. ευρώ μεταξύ ΔΕΗ και Μυτιληναίου θα γεννήσει μεγάλα κέρδη

Η συμφωνία που ανακοινώθηκε την Πέμπτη 11/4/2024 μεταξύ ΔΕΗ και ομίλου Μυτιληναίου έκανε αίσθηση όχι μόνο για το μέγεθός της αλλά και για άλλους λόγους. 

 Ειδικά για τον όμιλο Μυτιληναίου είναι μια συμφωνία από την οποία θα κερδίσει πολλά εκατομμύρια και τον διευκολύνει τα μέγιστα στον προγραμματισμό και χρηματοδότηση άλλων δραστηριοτήτων. 

Τραμπ: Συνοδεία ελικοπτέρων έφτασε στο δικαστήριο του Μανχάταν για την ιστορική ποινική του δίκη

 Η δίκη θα ξεκινήσει με την επιλογή των 12 ενόρκων, που αναμένεται να διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα

Στο δικαστήριο του Μανχάταν κατέφτασε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, για την ιστορική ποινική δίκη του.

 Σημειώνεται ότι ο Τραμπ αντιμετωπίζει κατηγορίες περί παραποίησης εγγράφων, με σκοπό την απόκρυψη των χρημάτων που κατέβαλε για να εξαγοράσει τη σιωπή της πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, πριν από τις εκλογές του 2016.

Έλον Μασκ: Κάνει λόγο για «πληθυσμιακή κατάρρευση» στην Ελλάδα

 Αναφορά στο δημογραφικό της Ελλάδας κάνει ο δισεκατομμυριούχος, Έλον Μασκ, σε ανάρτησή του στο Χ, (πρώην twitter).

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα είναι μία από τις δεκάδες χώρες που βιώνουν πληθυσμιακή κατάρρευση λόγω των χαμηλών ποσοστών γεννήσεων».

Μητσοτάκης: «Η ΝΔ το κόμμα που φέρνει την πατρίδα μας σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη» – Η λίστα με τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές

 «Συμμετείχαμε σε σήμερα σε μια εξήγηση του γιατί τη ΝΔ είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο κόμμα στην πατρίδα μας και από τα ισχυρότερα της Ευρώπης (…) Άνθρωποι που συστεγάζονται κάτω από την ίδια πολιτική στέγη (…)», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός και Προέδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Κύρτσος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πανηγυρίζει που βρίσκεται στον πάτο της Ευρώπης!

 Με τριπλή του ανάρτηση στο «Χ» ο ευρωβουλευτής του Renew Europe, Γιώργος Κύρτσος συγκρίνει τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας στην Ευρώπη και μάλιστα με άλλες «μνημονιακές» χώρες όπως η Ιρλανδία, η Κύπρος και η Πορτογαλία.

Στην ουσία αποτυπώνει την αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη σημειώνοντας πας ακόμα και η Πορτογαλία έχει ρίξει το χρέος της κάτω από το 100% του ΑΕΠ της.

Προσθέτει πως η Ιρλανδία έχει το δεύτερο υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ευρώπη των 27 ενώ η Ελλάδα βρίσκεται προτελευταία στην κατάταξη!

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα των προκριματικών για τις Ευρωεκλογές – Αυτά είναι τα φαβορί

 Ολοκληρώνεται σήμερα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η διαδικασία των προκριματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Από τις εκλογές θα προκύψουν 35 πρόσωπα από τις 42 συνολικά θέσεις. 

Θα ανακοινωθούν μόνο όσοι προκρίνονται και όχι οι σταυροί που πήρε ο καθένας, ώστε εκείνοι που θα συγκεντρώσουν τους περισσότερους ψήφους από την εσωκομματική διαδικασία, να μην έχουν κάποιο προβάδισμα.

Απεργία ΓΣΕΕ: Χωρίς μετρό και προαστιακό – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

 Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει η χώρα την Τετάρτη 17 Απριλίου, και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, με αίτημα τις αυξήσεις στους μισθούς, την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας αλλά και μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας

Την συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο μετρό (γραμμές 2 και 3).

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου. Σύμφωνα με το Συνδικάτο

ΝΔ: Ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη

 Υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία είναι ο Φρέντι Μπελέρης, καθώς ανακοινώθηκε και επίσημα πριν από λίγο.

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αροστοτελία Πελώνη ανέφερε ότι «ελπίζουμε να επικρατήσει το δίκαιο και σύντομα να αφεθεί ελεύθερος», με το γαλάζιο κοινό, να χειροκροτεί.

Επίσης, ανακοινώθηκε και η παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη, η οποία είπε ότι θέλει να αγωνιστεί για τα δικαιώματα των γυναικών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Γεωπολιτικό τσουνάμι σαρώνει και την Αφρική – Τέλος η επιρροή των ΗΠΑ στη Ζώνη του Sahel

 Είναι μια μνημειώδης εξέλιξη, καθώς σημαίνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις είναι τώρα παρούσες και στις τρεις χώρες του Sahel

Το γεωπολιτικό τσουνάμι των ημερών «απέκρυψε» μία πολύ σημαντική είδηση που πέρασε απαρατήρητη.
Πρόκειται για το τέλος και της αμερικανικής επιρροής στο Νίγηρα.
Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να διασώσουν τη συμφωνία για τη βάση, που έχουν χώρα, η οποία κατηγορούσε τους Αμερικανούς για ασέβεια.
Το τέλος της αμερικανικής επιρροής σηματοδοτεί η άφιξη Ρώσων εκπαιδευτών στο Νίγηρα.

Ιράν: Το Ισραήλ δεν αναχαίτισε κανέναν υπερηχητικό πύραυλο – Τρύπησε την αεράμυνα

 Όλοι οι υπερηχητικοί πύραυλοι βρήκαν τον στόχο τους

Το Ισραήλ δεν κατάφερε να αναχαιτίσει κανέναν από τους υπερηχητικούς πυραύλους του Ιράν μεταδίδει ο ιρανικός κρατικός τηλεοπτικός σταθμός Press TV.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όλοι οι ιρανικοί υπερηχητικοί πύραυλοι κατάφεραν να «σπάσουν» την ισραηλινή αεράμυνα και να πλήξουν τους στόχους που είχαν οριστεί.
Το δημοσίευμα δεν διευκρινίζει ποιους ακριβώς στόχους στο ισραηλινό έδαφος έπληξαν αυτοί οι υπερηχητικοί πύραυλοι.

Αυτό είναι το καλύτερο βίντεο από χθεσινή ιρανική απάντηση

 Μέση Ανατολή άλλαξε για πάντα. Αν η Χαμάς είναι αυτή που έχει ξεφτιλίσει τις δυνατότητες του Ισραήλ στο έδαφος , Ιράν ήταν αυτό που που έδειξε ότι στο Ισραήλ ποιος είναι πραγματικό αφεντικό της Μέσης Ανατολής .

Πως διαρρήχθηκε η ισραηλινή αντιβαλλιστική άμυνα στην «φωλιά» των F-35 και χτυπήθηκε το αεροδρόμιο της βάσης Νεβατίμ

 Οι Ιρανοί μιλάνε για 20 πυραύλους, μετά βεβαιότητας πέρασαν 7 - Μικρές οι ζημιές αναφέρει το Ισραήλ

Η επίθεση τελικά στην ισραηλινή “φωλιά” των F-35, στη Νεβατίμ, που αποτέλεσε και την έδρα της επίθεσης κατά της ιρανικής πρεσβείας στην Συρία αποτέλεσε έναν από τους στόχους της χθεσινής επίθεσης αντιποίνων και όπως παραδέχθηκε και το Ισραήλ πέτυχε τον στόχο της.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αυτή η επιτυχία σημαίνει ότι οι ιρανικοί πύραυλοι δεν μπόρεσαν να αναχαιτιστούν από την ισραηλινή αντιβαλλιστική αεράμυνα στην ίσως πιο προστατευμένη βάση των ισραηλινών δυνάμεων όπου φιλοξενούν τα νεότερα και stealth μαχητικά.

Iron Beam: Δοκιμάστηκε και η ακτίνα λέιζερ κατά των ιρανικών επιθέσεων Το νέο όπλο του Ισραήλ

 Είναι ένα σύστημα αεράμυνας με όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας που εκτοξεύει ισχυρές ακτίνες φωτός που μπορούν να καταστρέψουν ταχέως κινούμενα βλήματα. Κατασκευασμένο από την Rafael, το Iron Beam παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2014 και δοκιμάστηκε όπως αναφέρουν οι ισραηλινοί.

Έχει ήδη δεχτεί πολλές αναβαθμίσεις και ενεργοποιήθηκε εκτάκτως στο Ισραήλ, αφού ο σχεδιασμός ήταν να τεθεί σε λειτουργία το 2025. Μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα, το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας επέσπευσε την ανάπτυξη του Iron Beam.

Όλοι ασχολούνται με Ιράν-Ισραήλ και οι Ρώσοι προελαύνουν στο Τσάσιβ Γιαρ! – Διείσδυσαν στον βόρειο τομέα της πόλης

 Η Δύση έχει στρέψει το «βλέμμα» της στην Μέση Ανατολή ανησυχώντας για το ενδεχόμενο μίας ολοκληρωτικής σύγκρουσης ανάμεσα στο Ιράν και το Ισραήλ και την ίδια στιγμή οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν στο Τσάσιβ Γιαρ καθώς διείσδυσαν στο βόρειο τομέα της πόλης.

Πλέον «συμπιέζουν» το Τσάσιβ Γιαρ από Βορρά και Νότο.

 Μεγάλο μέρος του ανατολικού Τσάσιβ Γιαρ έχει πλέον πέσει στα χέρια των Ρώσων ενώ στα βόρεια της πόλης ρωσική δύναμη Spetsnaz διείσδυσε στο συγκρότημα της τεχνικής σχολής και αυτή την στιγμή μάχεται κατά των Ουκρανών στην λεωφόρο Όλεγκ Κοσοβόχο, η οποία οδηγεί απευθείας στο κέντρο του αστικού συγκροτήματος.

Έντονες διαφωνίες στο Ισραήλ για το αν «πρέπει να απαντήσουν στο Ιράν» ή να «καταπιούν» τον βομβαρδισμό

 Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου στο Ισραήλ. Όπως αναφέρουν κάποιες πληροφορίες αποφασίστηκε η πραγματοποίηση κτυπήματος στο Ιράν τις επόμενες 24 με 48 ώρες.

Πληροφορίες των ισραηλινών ΜΜΕ αναφέρουν ότι η συζήτηση ήταν έντονη μεταξύ των μελών του υπουργικού Συμβουλίου και δεν έγινε δυνατό να καταλήξουν σε κάποια απόφαση ως προς το αν πρέπει να απαντήσουν, το μέγεθος και τομ στόχο της απάντησης.

Βίντεο: Η εκτόξευση των ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων κατά του Ισραήλ Έπληξαν τη αεροπορική βάση Νεβατίμ

 Δείτε βίντεο από την εκτόξευση ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων κατά του Ισραήλ, στην επίθεση που πραγματοποιήθηκε εχθές.

Σύμφωνα με το Ισραήλ το Ιράν εκτόξευσε 120 βαλλιστικούς πυραύλους “κάποιοι εκ των οποίων” έπληξαν την αεροπορική βάση Νeβατίμ, όπως είπε εκπρόσωπος του IDF.

Ξεκινά η λειτουργία του έργου επέκτασης της 1ης κοινοπραξίας της Boeing στην Κίνα

 Το έργο επέκτασης Φάσης ΙΙΙ της πρώτης κοινοπραξίας της Boeing στην Κίνα τέθηκε επίσημα σε λειτουργία στην Τιαντζίν. 

«Μαζί ως εταίροι με την Κίνα, η Boeing είναι εδώ για να μείνει», δήλωσε ο Brendan Nelson, ανώτερος αντιπρόεδρος της Boeing Company και πρόεδρος της Boeing Global.

 ΑΘΗΝΑ, 15 Απριλίου (Xinhua) -- Για την προστασία και την προώθηση της αντίστοιχης πλούσιας πολιτιστικής τους κληρονομιάς, η Ελλάδα και η Κίνα έχουν ξεκινήσει ένα ταξίδι συνεργασίας με αμοιβαίο σεβασμό και κοινό όραμα. Το Κοινό Εργαστήριο Ζώνης και Δρόμου Κίνας-Ελλάδας για την Τεχνολογία Διατήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς αποτελεί παράδειγμα τέτοιας συνεργασίας. 

«Από τον Οκτώβριο του 2020, το Μουσείο Ανακτόρων και το Ινστιτούτο Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας-Ελλάς (ΙΕΣΛ-ΙΤΕ) συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη και κατασκευή ενός κοινού εργαστηρίου. Πρόκειται για μια συνεργασία μεταξύ 11 ινστιτούτων από την Ελλάδα. και την Κίνα,