Νίκος Μπογονικολός: Ποιος είναι ο Πατρινός επιχειρηματίας που συνελήφθη για κατασκοπεία από το FBI

 Η επιχειρηματική του δράση, η σχέση με την Ελλάδα και το παρελθόν στον αθλητικό χώρο ως παράγοντας

Στην επιχειρηματική σκηνή της Ελλάδας και, κυρίως της Πάτρας, η είδηση έπεσε σαν βόμβα: Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο επιχειρηματίας Νίκος Μπογονικολός συνελήφθη στο Παρίσι στις 9 Μαϊου, με την κατηγορία ότι συνωμότησε, βοηθώντας τη Μόσχα να αποκτήσει στρατιωτικές τεχνολογίες αμερικανικής προέλευσης.

Σύλληψη Έλληνα επιχειρηματία για παροχή στρατιωτικών μυστικών των ΗΠΑ στη Ρωσία

 Ο επιχειρηματίας , Έλληνας υπήκοος, συνελήφθη στο Παρίσι στις 9 Μαΐου 2023 και παραμένει υπό κράτηση εν αναμονή της διευθέτησης της διαδικασίας έκδοσής του στις Ηνωμένες Πολιτείες

Για συνωμοσία και λαθρεμπόριο κατηγορείται ο  Ελληνας επιχειρηματίας Νικόλαος Μπογονικολός (Nikolaos «Nikos» Bogonikolos), εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη από ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Μπαχμούτ πριν και μετά την ρωσική εισβολή

 Η μάχη για την πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία είναι η πιο αιματηρή μέχρι τώρα στον πόλεμο, και με τη μεγαλύτερη διάρκεια.  Ο ρωσικός στρατός και οι μισθοφόροι της Wagner ξεκίνησαν την πολιορκία της πόλης τον περασμένο Αύγουστο.

Έκτοτε μαίνονται οι συγκρούσεις για δέκα μήνες, αφήνοντας μεγάλες απώλειες και στις δύο πλευρές.  Δυτικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι περίπου 20.000 με 30.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στις μάχες για τον έλεγχο της πόλης. Αντίστοιχα, ο στρατός της Ουκρανίας πληρώνει επίσης βαρύ τίμημα, σε μια μάχη που ακόμη δεν έχει τελειώσει.

Κριμαία: Εκτροχιασμός τρένου έπειτα από «ξένη παρέμβαση»

 Η λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου ανάμεσα στην Συμφερούπολη, πρωτεύουσα της χερσονήσου της Κριμαίας, και την πόλη Σεβαστούπολη ανεστάλη μετά από εκτροχιασμό εμπορευματικής αμαξοστοιχίας που μετέφερε σιτηρά, δήλωσε σήμερα ο διορισθείς από τη Ρωσία περιφερειάρχης.

Σε ανακοίνωση που ανήρτησε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, ο υποστηριζόμενος από τη Ρωσία περιφερειάρχης Σεργκέι Ακσιόνοφ σημείωσε ότι βαγόνια που είναι φορτωμένα με σιτηρά εκτροχιάστηκαν και ότι δεν υπάρχουν τραυματίες.

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία των ΗΠΑ αναμένεται να ανακοινώσει ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις

 

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις θα ανακοινώσει επίσημα την επόμενη εβδομάδα την υποψηφιότητά του για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2024, ανέφερε χθες Τετάρτη η εφημερίδα Wall Street Journal επικαλούμενη πηγές που δεν κατονόμασε.

Την ίδια πληροφορία έδωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters δική του –επίσης μη κατονομαζόμενη– πηγή.

Συνεχίζονται οι καταστροφικές πλημμύρες στην Ιταλία

 

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Συνεχίζεται η θεομηνία στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ της Ρομάνια και της περιφέρειας Μάρκε, όπου σήμανε κόκκινος συναγερμός από το βράδυ της Δευτέρας 15/05.

Γνωστές πόλεις όπως η Ραβένα, Φορλί, Τσεζένα και Φαέντσα έχουν πληγεί, με την κατάσταση να είναι τόσο σοβαρή που ο Πρόεδρος της περιφέρειας ΕΡ μίλησε για δεύτερο σεισμό, κάνοντας αναφορά στον εγκέλαδο που έπληξε την περιοχή το 2012.

Η.Β: Τα 18 δισ. αγγίζουν δεσμεύσεις επενδύσεων από ιαπωνικές επιχειρήσεις

 Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Δεσμεύσεις επενδύσεων ύψους σχεδόν 18 δισεκατομμυρίων  λιρών  για έργα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο  έχουν αναλάβει κορυφαίες ιαπωνικές επιχειρήσεις.

Με τις επενδύσεις αυτές αναμένεται ανάπτυξη σε βασικούς τομείς, δημιουργία θέσεων εργασίας υψηλής ειδίκευσης και ώθηση της τεχνολογικής καινοτομίας.

Ο πρωθυπουργός Ρ. Σούνακ που βρίσκεται στο Τόκιο θα καλωσορίσει τη δύναμη της οικονομικής σχέσης του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιαπωνίας και θα παρουσιάσει τις ευκαιρίες για να περαιτέρω ανάπτυξη.

Τ. Ερντογάν: Οργή για το πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo – «Η απάντηση θα δοθεί με το αποτέλεσμα των εκλογών»

 Ο Ερντογάν γυμνός στο εξώφυλλο του σατιρικού περιοδικού «Σαρλί Εμπντό» της Γαλλίας είναι το νέο θερμό διπλωματικό μέτωπο της Άγκυρας λίγες ώρες μετά το «διπλωματικό επεισόδιο» κατά το οποίο το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε τη Γερμανία για εσκεμμένη παρενόχληση και εκφοβισμό του τουρκικού Τύπου και κάλεσε τον Γερμανό πρέσβη στην Άγκυρα να δώσει εξηγήσεις.

Σειρά αεροπορικών επιθέσεων στην Ουκρανία – Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας

 Νέες ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις εξαπολύθηκαν εναντίον του Κιέβου και άλλων περιοχών της Ουκρανίας τα ξημερώματα, καθώς κινέζος απεσταλμένος βρίσκεται στην πρωτεύουσα της χώρας στο πλαίσιο διπλωματικής πρωτοβουλίας με σκοπό να εξασφαλιστεί «πολιτική διευθέτηση» της ένοπλης σύρραξης, η οποία οδεύει να συμπληρώσει δεκαπέντε μήνες την επόμενη εβδομάδα.

«Η σειρά αεροπορικών επιθέσεων στο Κίεβο, άνευ προηγουμένου ως προς την ισχύ τους,