Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν «παγώσει» 330 δισ. δολάρια ρωσικών περιουσιακών στοιχείων

 Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν «παγώσει» πάνω από 330 δισ. δολάρια ρωσικών περιουσιακών στοιχείων από την αρχή της σύγκρουσης στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε στις 29/6 το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, οι Δυτικοί σύμμαχοι μπλόκαραν 30 δισ. δολάρια περιουσιακών στοιχείων που διακρατούσαν ολιγάρχες ή μέλη της ρωσικής ελίτ στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις και «ακινητοποίησαν» περίπου 300 δισ. δολάρια της ρωσικής κεντρικής τράπεζας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από τους συμμάχους της Δύσης που είναι επιφορτισμένοι με τον εντοπισμό των περιουσιακών στοιχείων μελών της ρωσικής ελίτ και που δόθηκε στη δημοσιότητα από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Oι ΗΠΑ στηρίζουν πλήρως τα σχέδια της Τουρκίας για αναβάθμιση των F16

 ΗΠΑ στηρίζουν πλήρως τα σχέδια της Τουρκίας για αναβάθμιση των F16, αυτά τα σχέδια βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της επεξεργασίας και πρέπει να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, όμως οι ΗΠΑ τα στηρίζουν διότι συμβάλλουν στην ασφάλεια του ΝΑΤΟ, είπε η υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ υπεύθυνη για θέματα διεθνούς ασφαλείας Σελέστ Γουαλάντερ.

Οι ταξιδιώτες και κάτοικοι εκτός ΕΕ θα χρεώνονται για να επισκέπτονται την Ευρώπη από το 2023

 Επιτέλους έφτασε: το τέλος των δωρεάν ταξιδιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ΕΕ ανακοίνωσε την έναρξη του πολυαναμενόμενου συστήματος απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης, ETIAS, το οποίο θα ξεκινήσει τον Μάιο του 2023.

Αν και το ETIAS δεν είναι το ίδιο με τη βίζα – είναι ταχύτερο, γίνεται ηλεκτρονικά και δεν απαιτεί βιομετρικά στοιχεία – εξακολουθεί να υπάρχει μια διαδικασία και ένα κόστος για την απόκτησή του, όπως το σύστημα ESTA των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Κίεβο ανακοίνωσε την ανταλλαγή 144 στρατιωτών, εκ των οποίων 95 «υπερασπιστές του Αζοφστάλ»

 Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι αντάλλαξε με τη Ρωσία 144 στρατιώτες, ανάμεσά τους 95 «υπερασπιστές του Αζοφστάλ» στη Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, οι οποίοι είχαν προασπίσει αυτή την πόλη λιμάνι που πολιορκείτο από τον ρωσικό στρατό επί εβδομάδες πριν τελικά πέσει στα χέρια του.

Δημοσκόπηση – Σερβία: Πιο δημοφιλής ξένος ηγέτης ο Πούτιν – Το 51% κατά της ένταξης στην ΕΕ

 Ανταπόκριση από το Βελιγράδι: Νίκος Πέλπας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παραμένει ο πιο δημοφιλής ξένος πολιτικός ηγέτης στην Σερβία.

Το 45% των πολιτών στη Σερβία εξέφρασε θετική άποψη για τον Βλαντιμίρ Πούτιν σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία “Demostat” στα μέσα Ιουνίου.