Panama Papers: Ο Σταύρος Παπασταύρου στα έγγραφα των offshore με 3.6 million

Τα γραφήματα του «σκανδάλου του αιώνα» των Panama Papers
Ο Σταύρος Παπασταύρου, ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, εμπλέκεται στη λίστα των Panama Papers για τις offshore της Mossack Fonseca

Τα Panama Papers αφορούν τη διαρροή των αρχείων της Mossack Fonseca, της παναμαϊκής δικηγορικής εταιρείας υπεράκτιων συναλλαγών. Από τη χώρα του Παναμά λοιπόν ξεκινούν όλα και φτάνουν μέχρι και την Ελλάδα.

11 εκατ. απόρρητα έγγραφα 'καίνε' 72 νυν και πρώην αρχηγούς κρατών..Ποια είναι η Mossack Fonseca. Ο 'φρουρός' του μαύρου χρήματος

Στην μεγαλύτερη διαρροή άκρως απόρρητων εγγράφων στα οποία εμπλέκονται 72 νυν και πρώην αρχηγοί κρατών βρίσκεται η παγκόσμια κοινότητα. Ο λόγος για τα “Αρχεία του Παναμά”  συνολικού αριθμού 11 εκατ. εγγράφων, τα οποία δημοσίευσε αρχικά η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
AdTech Ad

Στη συνέχεια η γερμανική εφημερίδα τα μοιράστηκε με τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) -107 οργανισμοί μέσων ενημέρωσης σε 78 χώρες- όπου ανέλυσαν τα έγγραφα, ανάμεσά τους το BBC το οποίο και επισημαίνει πως δεν γνωρίζει την πηγή της διαρροής.

Αποκαλύψεις σοκ για την παγκόσμια διαφθορά--Στο φως τα «Έγγραφα του Παναμά»

Στη μεγαλύτερη διαρροή εγγράφων όλων των εποχών προχώρησε η Suddeutsche Zeitung, δημοσιεύοντας 11,5 εκατ. εμπιστευτικά έγγραφα, στα οποία αναγράφονται τα ονόματα εκατοντάδων ανθρώπων, με καταθέσεις σε off-shore εταιρείες se όλο τον κόσμο.

Panama Papers: Αποχώρησε από συνέντευξη ο Ισλανδός πρωθυπουργός όταν ερωτήθη για την υπόθεση

Φανερά εκνευρισμένος ο Σίγκμουντουρ Ντάβιντ Γκουνλάουγκσον αποχωρεί από συνέντευξη στην οποία τον ρωτούν για την εμπλοκή του ονόματός του στα περίφημα Panama Papers, την ώρα που η αντιπολίτευση του ζητά να παραιτηθεί (vid)
Πολιτική θύελλα στην Ισλανδία μετά την εμπλοκή του ονόματος του πρωθυπουργού Σίγκμουντουρ Ντάβιντ Γκουνλάουγκσον

Ανοιχτή επιστολή Βαρουφάκη σε Τσίπρα: Αγαπητέ Αλέξη...

 Με ανοιχτή επιστολή ο πρώην ΥΠΟΙΚ απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό με αφορμή τις αποκαλύψεις των Wikileaks
Adtech Ad
"Αγαπητέ Αλέξη, σου απευθύνω τούτη την ανοιχτή επιστολή επειδή φοβάμαι ότι το σημαντικό κεφάλαιο των αποκαλύψεων των Wikileaks θα σπαταληθεί".
AdTech Ad
Έτσι, ξεκινά την ανοιχτή επιστολή του προς τον Αλέξη Τσίπρα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, την οποία φιλοξενεί η Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης είναι καλός στις διαπιστώσεις. Τόσους μήνες μετά την τοποθέτησή του συνεχίζει να διαπιστώνει ότι δαπανούμε 130.000 ευρώ το μήνα για το κτήριο του ΣΔΟΕ στην Πειραιώς και άλλα 220.000 ευρώ το μήνα για το ακίνητο του Κεράνη

 Ολόκληρη η απάντηση του Τ. Αλεξιάδη
Μετά από έξι χρόνια συνεχούς ύφεσης και με την κοινωνία στα όριά της, θα περίμενε κανείς ότι μια Κυβέρνηση (και δη της αριστεράς, όπως διατείνεται) θα ήταν εξαιρετικά προσεκτική σε θέματα αλόγιστης σπατάλης. Η αποτυχία του Τρύφωνα Αλεξιάδη να πείσει τους μέχρι πρότινος συναδέλφους του να μετακομίσουν στο κτήριο του Κεράνη είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Η “φάμπρικα” με τις ενοικιάσεις κτήριων από το δημόσιο έχει δημιουργήσει περιουσίες και συνεχίζει να “κρατεί καλά”.

Panama Papers: Ποια είναι η Mossack Fonseca. Ο 'φρουρός' του μαύρου χρήματος

  Panama Papers: Ο Σταύρος Παπασταύρου στα έγγραφα των offshore     
Ποια είναι η εταιρεία παροχής νομικών υπηρεσιών που εμπλέκεται στο μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην ιστορία. Στη δημοσιότητα υπεράκτια χαρτοφυλάκια ιδιωτών και επιχειρήσεων από περισσότερα από 200 κράτη
Adtech Ad
Στη "σκιά" των γιγάντων του πλούτου λειτουργούσε μια εταιρεία, υπεύθυνη για την απόκρυψη χρήματος. Πελάτες της, οι μεγαλύτεροι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη.