Κατεδαφίζεται το εμβληματικό, διατηρητέο εργοστάσιο της ΧΡΩ.ΠΕΙ στην Πειραιώς

 Την καταγγελία αυτή έκανε η δημοτική παράταξη «Πειραιάς για Όλους» με επικεφαλής το Νίκο Μπελαβίλα, αποκαλύπτοντας ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος ακύρωσε την προστασία των διατηρητέων κτιρίων και το υπουργείο Πολιτισμού αρνήθηκε με  απόφαση του (23.06.2022) να τα χαρακτηρίσει για να σωθούν.

Θετικός ξανά στον κορονοϊό ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

 Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος διαγνώστηκε θετικός στη νόσο Covid-19 σήμερα το μεσημέρι. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Αρχιεπίσκοπος είναι ασυμπτωματικός, παρακολουθείται από τον προσωπικό του ιατρό και παραμένει στην οικία του στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ακολουθώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Συνελήφθησαν δύο κτηνοτρόφοι με 15 κιλά χασίς, ένα καλάσνικοφ και δύο πιστόλια

 Δύο αδέλφια κτηνοτρόφοι συνελήφθησαν στο Ρέθυμνο σήμερα το πρωί (24/6) καθώς είχαν πάνω από 15 κιλά χασίς και διάφορα όπλα, μεταξύ αυτών ένα καλάσνικοφ και εκρηκτική ύλη.

Όλα συνέβησαν όταν οι αστυνομικοί μετά από πολυήμερες έρευνες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε έλεγχο στα ποιμνιοστάσια και τα σπίτια των δύο αδερφών, κτηνοτρόφων ηλικίας 40 και 46 ετών στο Ρέθυμνο.

Η SBU ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε δίκτυο πρακτόρων της Ρωσικής στρατιωτικής κατασκοπείας

 Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) ανακοίνωσε σήμερα (24/6) ότι μόλις άρχισε η εισβολή της Ρωσίας εξάρθρωσε ένα δίκτυο πρακτόρων της ρωσικής στρατιωτικής κατασκοπείας, στο οποίο συμμετείχε και ο Ουκρανός βουλευτής Αντρέι Ντερκάτς.

Ο Ντερκάτς, όπως αναφέρει η SBU, συντόνιζε την δημιουργία μιας σειράς ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης σε διάφορους κλάδους, ώστε να χρησιμοποιηθούν αυτά τα τμήματα για την ταχεία κατάληψη της Ουκρανίας. Για την υλοποίηση αυτών των σχεδίων η ρωσική στρατιωτική κατασκοπεία διέθετε κάθε μερικούς μήνες 3-4 εκατομμύρια δολάρια.

Mπ. Τζόνσον: Μεγάλη οπισθοδρόμηση η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για το δικαίωμα στην άμβλωση

 Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε «μεγάλη οπισθοδρόμηση» την απόφαση του αμερικανικού Ανωτάτου Δικαστηρίου που ακύρωσε σήμερα μια απόφαση-ορόσημο που εδώ και περίπου μισό αιώνα διασφάλιζε το δικαίωμα των Αμερικανίδων στην άμβλωση.

«Είναι μια πολύ σημαντική απόφαση. Οφείλω να σας πω, νομίζω ότι είναι μια μεγάλη οπισθοδρόμηση», είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Κιγκάλι, όπου ο Βρετανός πρωθυπουργός συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής της Κοινοπολιτείας.

Επιστρέφουν στον Μεσαίωνα οι ΗΠΑ

 «Πίσω στους σκοτεινούς χρόνους» τιτλοφορούσε η Huffington Post προεξοφλώντας την απόφαση του Ανώτατου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ για την ακύρωση του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση. Χρειάστηκαν πάνω από 30 χρόνια αγώνων και βασανιστικών διαδικασιών, προκειμένου οι ΗΠΑ να νομιμοποιήσουν με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, το 1973 το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε γυναίκας σε αυτόν τον πλανήτη να ορίζει το κορμί της, τη ζωή της και την ψυχή της.

Milliyet: «Θα πάρουμε Eurofighter Typhoon για να αντιμετωπίσουμε τα ελληνικά Rafale»

 Η Άγκυρα αναζητάει εναλλακτικές

Η Τουρκία, επιχειρεί να καλύψει το κενό που θα προκύψει αν δεν υπάρχει συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα F-16, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Milliyet μέσω Βρετανίας καθώς  το εναλλακτικό σχέδιο προβλέπει την αγορά μεταχειρισμένα Eurofighter.

Μάλιστα, ο διοικητής της Αεροπορίας της Τουρκίας συναντήθηκε με τον διοικητή της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας στο Λονδίνο, με στόχο την εξαγορά των αεροσκαφών Eurofighter Typhoon κάτι το οποίο ήδη έχει αποκαλύψει το pronews.gr.

Οι Ρώσοι κατέλαβαν το μισό «Azot» – «Παραδοθείτε – Ο Ζελένσκι σας έχει αφήσει να πεθάνετε»

 Ουκρανοί του Τάγματος Αydar επιχειρούν να διαφύγουν με πολιτικό αυτοκίνητο και οι Ρώσοι τους ανατινάζουν

Στο μέτωπο του Ντόνμπας οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις πέρασαν στην τελική τους φάση και οι Ρώσοι έχουν καταλάβει ήδη το μισό βιομηχανικό συγκρότημα Azot στο Σεβεροντονέτσκ και δεκάδες μαχητές του γνωστού νεοναζιστικού Τάγματος Aydar ζητούν να διευθετήσουν τους όρους παράδοσής τους.

Μέλη του Aydar επεχείρησαν να διαφύγουν από το Azot με πολιτικό αυτοκίνητο αλλά ανατινάχτηκαν από τους Ρώσους.

Οι Ουκρανοί έλαβαν εντολή να αποχωρήσουν από το Σεβροντονέτσκ!

 Οι επόμενες ημέρες θα είναι καταλυτικές για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Οι Ουκρανοί έλαβαν εντολή από το Κίεβο να αποχωρήσουν από το Σεβεροντονέτσκ καθώς η παραμονή τους στην πόλη και άρα και στο Λισιτσάνσκ δεν έχει πλέον κανένα νόημα ενώ κινδυνεύουν εκμηδενισμό.

Οι ουκρανικές δυνάμεις “θα πρέπει να αποχωρήσουν” από το Σεβεροντονέτσκ, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της επαρχίας.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί την Κομισιόν να διερευνήσει τρόπους για τον περιορισμό των τιμών της ενέργειας

 Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί την Επιτροπή να διερευνήσει τρόπους για τον περιορισμό των αυξανόμενων τιμών της ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής ανωτάτων ορίων, τονίζουν οι 27 ευρωπαίοι ηγέτες στα συμπεράσματά τους.

Συγκεκριμένα, για το θέμα της ενέργειας, στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επισημαίνονται τα εξής:

«Υπενθυμίζοντας τη Διακήρυξη των Βερσαλλιών και τα συμπεράσματά της 21ης-22ας Οκτωβρίου 2021, της 24ης-25ης Μαρτίου 2022 και της 30ης-31ης Μαΐου 2022, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επαναλαμβάνει την πρόσκλησή του προς την Επιτροπή

Η Ισπανία ηγείται πρωτοβουλίας για την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία

 Τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζουν ότι περίπου 180 εκατομμύρια άνθρωποι από 41 χώρες θα μπορούσαν να υποφέρουν από την επισιτιστική κρίση που επιδεινώθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Για το λόγο αυτό, ο Πέδρο Σάντσεθ στις Βρυξέλλες υπερασπίστηκε τον επείγοντα χαρακτήρα της απόκτησης των σιτηρών της Ουκρανίας, που είναι μπλοκαρισμένα από τη Ρωσία, υπολογίζονται σε πάνω από 20 εκατομμύρια τόνους.

Για το σκοπό αυτό, ο Ισπανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε πριν λίγο ότι η Ισπανία ηγείται μίας πρωτοβουλίας με τη σύμπραξη δημόσιου και

Συλλήψεις στο κέντρο της Αθήνας – Είχαν επάνω τους πάνω από 5,5 κιλά κάνναβη

 Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνέλαβαν, το πρωί της Πέμπτης, στο κέντρο της Αθήνας τέσσερα άτομα για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο δράσεων της Δίωξης Ναρκωτικών, για τη σύλληψη εμπόρων – διακινητών ναρκωτικών και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση τους στη διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, ταυτοποιήθηκαν και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

«Taste of Greece»: Η ξεχωριστή ελληνική εκδήλωση στο βρετανικό κοινοβούλιο

 Μια ξεχωριστή ελληνική εκδήλωση το «Taste of Greece» φιλοξένησε το βρετανικό κοινοβούλιο. Βρετανοί υπουργοί και βουλευτές στην αίθουσα Τζούμπιλι δοκίμασαν παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

«Είναι ευτυχής συγκυρία που η Ελλάδα βρίσκεται στο βρετανικό κοινοβούλιο», δήλωσε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Λονδίνο Ιωάννης Ραπτάκης. «Αυτή την εποχή θελουμε να συνδυάσουμε τον τουρισμό με την γαστρονομία κάνοντας μια εκδήλωση. Η απήχηση που έχει η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός είναι μοναδική» πρόσθεσε.

Την αγάπη του για την Ελλάδα εξέφρασε ο βρετανος υπουργός Τουρισμού Nigel Huddleston, ο οποίος δήλωσε οτι θα επισκεφτεί φέτος τη χώρα μας: «Υπάρχουν προφανώς ισχυροί πολιτιστικοί δεσμοί ανάμεσα στις δύο χώρες και φυσικά η Ελλάδα είναι ένας πολύ δημοφιλής προορισμός διακοπών».

Εκλογικό «χαστούκι» για τον Τζόνσον: Τριπλή ταπεινωτική ήττα για τους Τόρις

 Τριπλή ταπεινωτική ήττα για τους Τόρις μετά τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών και την παραίτηση του προέδρου του κόμματος Όλιβερ Ντάουντεν, σημαντικό στέλεχος και σύμμαχος του Μπόρις Τζόνσον μεχρι σήμερα.

Το συντηρητικό κόμμα είχε να δει τέτοια αποτελέσματα από το 1945, ενώ η μεγαλύτερη κατάρρευση σημειώθηκε στο Tiverton και στο Honiton. Το αποτέλεσμα εκεί δημιουργεί ένα νέο ρεκόρ: η μεγαλύτερη ποσοστιαία πλειοψηφία των Συντηρητικών ανατράπηκε με τους Φιλελεύθερους δημοκράτες να θριαμβεύουν σε περιοχές που είχαν επικρατήσει οι Συντηρητικοί το 2019 με διαφορά 24.000 ψήφων, ενώ το Γουέικφιλντ στο δυτικό Γιορκσάιρ, παραδοσιακό προπύργιο του “κόκκινου τείχους”, επέστρεψε στα χέρια των Εργατικών.