Η αρχαία ελληνική αποικία στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας Ταξίδι στην παραθαλάσσια Σωζόπολη

Χτισμένη στη νότια βουλγαρική ακτή της Μαύρης Θάλασσας, η Σωζόπολη αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα της χώρας.
Ιδρύθηκε από Έλληνες αποίκους τον 7ο αιώνα π.Χ. και είχε την ονομασία Άνθεια, ενώ σύντομα μετονομάστηκε σε Απολλωνία εξαιτίας του ναού του Απόλλωνα που βρισκόταν στην περιοχή.
Η παραθαλάσσια πόλη φιλοξενεί το Φεστιβάλ Τέχνης και Κινηματογράφου «Απολλωνία», που διοργανώνεται κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Με αμμώδεις παραλίες, παραδοσιακή βουλγαρική αρχιτεκτονική και γραφικά πλακόστρωτα στενά προσελκύει πλήθος τουριστών κάθε χρόνο, ανάμεσα τους και διασημότητες όπως ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί.

Χαμός στην αλβανική τηλεόραση για τον Σφακιανάκη: Εδώ που έφτυσες, εδώ θα γλείψεις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αλβανική πρωτεύουσα η συναυλία του Νότη Σφακιανάκη το βράδυ της Πέμπτης. Όχι, πάντως, χωρίς αντιδράσεις…
Η συναυλία του Έλληνα τραγουδιστή συζητήθηκε στην αλβανική τηλεόραση, με αρκετούς να τοποθετούνται αρνητικά απέναντι στον Νότη Σφακιανάκη.
Χαρακτηριστικές είναι οι παρακάτω εκφράσεις στην αλβανική τηλεόραση: «Στην Αλβανία είσαι, θες δεν θες, εδώ στην Αλβανία που έχεις φτύσει, εδώ θα γλείψεις! Τον μποϊκοτάρω! Δεν στηρίζουμε αυτόν που από τα γεννοφάσκια του μας προβοκάρει και μας πολεμάει!
Αναμφίβολα αυτός είναι εθνικιστής, είναι ακροδεξιός, είναι χρυσαυγίτης.

Ένωση Κεντρώων: Να ξανασκεφθεί ο Τσίπρας το χρίσμα που έδωσε στον Μπουτάρη

Η ατάκα του Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, με την οποία τόνισε ότι ενθάρρυνε τον Γιάννη Μπουτάρη «να ηγηθεί ενός δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου», προκάλεσε την αντίδραση της Ένωσης Κεντρώων.

Ανδρουλάκης: Η δυναμική για το Κίνημα Αλλαγής έχει ψαλιδιστεί

Να σταματήσει ο λαϊκισμός και το πελατειακό κράτος, ζήτησε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, αυτές οι δύο γάγγραινες της χώρας, όπως είπε, σε συνέντευξή του στο κανάλι «Έψιλον».
«Η Ελλάδα πάνω απ’ όλα έχει ανάγκη από την ορθή διαχείριση του δημόσιου διαλόγου. Δυστυχώς, συνεχίζεται μια κουλτούρα απόλυτης δημαγωγίας στο πολιτικό σύστημα και ο κ. Τσίπρας έχει τεράστια ευθύνη γι’ αυτό», πρόσθεσε.
Ενώ εκτίμησε πως «από τη μια οι εξελίξεις στην Ιταλία θα δυσκολέψουν την υπόθεση του ελληνικού χρέους. Κι από την άλλη έχουμε τις εκλογές και μια μεγάλη πολιτική κρίση στη Τουρκία.

Ελεγκτές της ΑΑΔΕ ντύθηκαν τουρίστες και πήγαν στη Μύκονο

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων κινητοποιήθηκε από την έξαρση του φαινομένου να μεταφέρονται τουρίστες από λιμάνια και αεροδρόμια με μικρά πούλμαν.
Ελεγκτές της ΑΑΔΕ παρίσταναν τους τουρίστες, μιλώντας μόνο Αγγλικά, με την κατάλληλη ενδυμασία και δηλώνοντας ότι είναι Ελβετοί ή Αμερικάνοι, ζητούσαν VIP μεταφορά από το αεροδρόμιο και το λιμάνι. Οι τιμές, που ζητούσαν, ήταν από 70 έως και 350 ευρώ την ώρα.
Έτσι, μπήκαν σε ένα τέτοιο όχημα όπου διαπίστωσαν ότι στερούνταν όλων των νόμιμων εγγράφων για τη μεταφορά τουριστών,

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας χαιρετίζει μια «αθόρυβη επανάσταση»

Η ηχηρή ψήφος στην Ιρλανδία υπέρ της κατάργησης της συνταγματικής απαγόρευσης των αμβλώσεων αντιπροσωπεύει την κορύφωση μιας «αθόρυβης επανάστασης» στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Λίο Βαραντκάρ.

«Αδελφοί μου που έχετε δολάρια και ευρώ κάτω από τα μαξιλάρια, μετατρέψτε τα σε λίρες»

Ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα τους Τούρκους να μετατρέψουν τα δολάρια και τα ευρώ τους σε τουρκικές λίρες, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει το εθνικό νόμισμα που έχει χάσει φέτος σχεδόν το 20% της αξίας του έναντι του αμερικανικού νομίσματος.

Η «απόρρητη» ελληνική μονάδα σε άσκηση με Σέρβους κομάντος Πρόγραμμα συνεργασίας των δύο χωρών με κοινή άσκηση

Ολοκληρώθηκε σήμερα στη Σερβία μια από κοινού εκπαίδευση μεταξύ των κορυφαίων κομάντος της Ελλάδας και συγκεκριμένα των Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας, Ζ’ ΜΑΚ και ΕΤΑ (σ.σ της μονάδας που σαν αποστολή έχει την βαθιά διείσδυση σε εχθρικό έδαφος και ως εκ τούτου η δράση της καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από το απόρρητο) και της Σερβίας, στο πλαίσιο της άσκησης «FALCON-2018».