Star και ΣΚΑΙ: Αρνήθηκαν να παίξουν το τρέιλερ του Documento

«Λογοκρίνουν» ακόμα και τον πρωθυπουργό! Οι τηλεοπτικοί σταθμοί Star και ΣΚΑΙ, για μια ακόμα φορά αρνήθηκαν να προβάλλουν πληρωμένο διαφημιστικό τρέιλερ της εφημερίδας Documento το οποίο, μάλιστα, διαφημίζει την αποκλειστική συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Το πρόσχημα για την άρνησή τους να προβληθεί το διαφημιστικό τρέιλερ με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού ήταν ότι δεν είχαν διαθέσιμο διαφημιστικό χρόνο.

Νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς στην εφημερίδα Documento - Η ανακοίνωση των εργαζομένων

Από την εφημερίδα Documento ανακοινώνεται η αποχώρηση του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα. Την έκδοση της εφημερίδας ανέλαβε η εταιρεία Documento Media, του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.
Η διεύθυνση της εφημερίδας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και για την απρόσκοπτη λειτουργία της εφημερίδας Documento και του ενημερωτικού site www.documentonews.gr

Τόλης Παπαγεωργίου: Ο «τρομοκράτης» της Χαλκιδικής

Κάποτε αρμένιζε τις θάλασσες με ένα εντυπωσιακό σκάφος Grand Soleil, ήταν δάσκαλος ιστιοπλοΐας, έπαιζε κιθάρα συχνότερα –συνεχίζει ακόμη όταν θέλει να ξαποστάσει από τους αγώνες– και έκτιζε πολυτελείς κατοικίες σε προβεβλημένα σημεία της Θεσσαλονίκης, με την κατασκευαστική εταιρεία Αδελφοί Παπαγεωργίου ΟΕ, την οποία ίδρυσε με τον αδερφό του πριν από 45 χρόνια.
Τότε ανήκε στο κατεστημένο που πλούτιζε από την ανοικοδόμηση υψηλών προδιαγραφών,

Καλοράμα, η νέα γειτονιά του Μπαράκ Ομπάμα - Δείτε τις φωτογραφίες

Η νέα κατοικία του Μπαράκ Ομπάμα όπως και το σπίτι της κόρης του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκονται στο Καλοράμα της Ουάσινγκτον.
Η πλούσια συνοικία της αμερικανικής πρωτεύουσας, η ονομασία της οποίας έχει ελληνικές ρίζες, καταφέρνει να διατηρεί την ηρεμία της παρά τις νέες διασημότητές της.

Οι Ολλανδοί στρέφονται στην ακροδεξιά παρά την ευημερία τους

Στο μικρό ψαράδικο χωριό Φόλενταμ στην Ολλανδία τα ποσοστά εγκληματικότητας είναι χαμηλά όπως και της ανεργίας. Όμως το ένα τρίτο των κατοίκων του πρόκειται να υποστηρίξουν τον ακροδεξιό υποψήφιο Γκέερτ Βίλντερς στις εκλογές της 15ης Μαρτίου.
Η δημοτικότητά του φέρνει στο προσκήνιο ένα παράδοξο που απειλεί το στάτους κβο των δυτικών δημοκρατιών και αποδυναμώνει την Ευρωπαϊκή Ένωση:

Le Monde: Το Ρίο εξαπάτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» αποκαλύπτει στοιχεία σχετικά με τις υποψίες για διαφθορά στην υπόθεση της ανάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στο Ρίο ντε Ζανέιρο.
Τρεις ημέρες πριν από την ανάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Ζανέιρο, στις 2 Οκτωβρίου 2009, ένας βραζιλιάνος επιχειρηματίας κατέθεσε 1,5 εκατ. δολάρια στον γιο ενός μέλους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Βρέθηκε ο δράστης που έκαψε τη σημαία στα επεισόδια στο Πολυτεχνείο

Ένας 21χρονος, που προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας φέρεται ότι ομολόγησε ότι ήταν ο δράστης του καψίματος και ευτελισμού της ελληνικής σημαίας, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που είχαν γίνει στο Πολυτεχνείο, στις 17 Νοεμβρίου 2016.
Παράλληλα στην ίδια αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, ένας 20χρονος και 21χρονος Αλβανός,

FAZ: Στους δημοφιλέστερους αεροπορικούς προορισμούς η Ελλάδα

Άρθρο για τις εξελίξεις στο πεδίο των τουριστικών κρατήσεων στη Γερμανία δημοσιεύει η Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Οι διακοπές στην Τουρκία έχουν ολοένα και λιγότερη ζήτηση, στην Ελλάδα επίκειται συνωστισμός τουριστών», γράφει η εφημερίδα της Φρανκφούρτης, επικαλούμενη νέα στοιχεία της GfK, της μεγαλύτερης εταιρείας έρευνας αγοράς στη Γερμανία και μία από τις μεγαλύτερες διεθνώς.

Τη συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας στον ενεργειακό τομέα συζήτησαν Γ. Τσίπρας και Α. Μίλερ

Την ανάγκη συνέχισης της συνεργασίας της Gazprom με τους ελληνικούς φορείς φυσικού αερίου εξέφρασαν από κοινού, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση στην Μόσχα, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας και ο πρόεδρος της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου, Αλεξέι Μίλερ.

Φράχτη που θα προκαλεί ηλεκτροσόκ στους πρόσφυγες κατασκευάζει η Ουγγαρία

Φράχτη «μίσους» που θα μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροσόκ σε πρόσφυγες που προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα, κατασκευάζει η Ουγγαρία.
Ο εν λόγω φράχτης θα φέρει αισθητήρες θερμότητας κάμερες και μεγάφωνα από τα οποία θα ακούγονται μηνύματα αποτροπής σε αρκετές γλώσσες για να εμποδίσει τους πρόσφυγες να φτάσουν στη χώρα.
«Προσοχή, προσοχή.

Hρεμήστε: Ο Παπανδρέου επανεξελέγη πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Πάλι καλά σε αυτή τη χώρα κάποια ιερά πράγματα δεν χάνουν ποτέ την αξία τους.
Και πάλι καλά αυτό το αντιλήφθηκαν και οι σοσιαλιστές εκτός χώρας, οι οποίοι επανεξέλεξαν τον Γιώργο Παπανδρέου στην ηγεσία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, επανεξελέγη τα ξημερώματα της Παρασκευής πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, με την ομόφωνη στήριξη του Συνεδρίου της Οργάνωσης, στην Κολομβία.

Ποιοι συνταξιούχοι χάνουν 200 ευρώ το μήνα από τον Απρίλιο Τι προβλέπει η εγκύκλιος του ΕΦΚΑ

Μειώσεις που φτάνουν ακόμη και τα 200 ευρώ το μήνα θα υποστούν από την καταβολή της σύνταξης του Απριλίου περίπου 70.000 - 80.000 υψηλοσυνταξιούχοι εξαιτίας των νέων πλαφόν που ορίζει ο νόμος Κατρούγκαλου.
Η μείωση του ποσού που υπερβαίνει τις 2.000 ευρώ ισχύει από 1/6/2016 αλλά η εγκύκλιος του ΕΦΚΑ εκδόθηκε χθες.