Εθνική Ελλάδας Και τώρα μπαράζ για τη Βραζιλία

Μετά τη νίκη με 2-0 επί του Λιχτενστάιν- Τα γκολ για την εθνική ο Σαλπιγγίδης (7΄) και ο Καραγκούνης (81΄)- Νίκησε, όμως, και η Βοσνία και προκρίθηκε απευθείας στο Ρίο- Στους «ισχυρούς» η Εθνική για την κλήρωση της 21ης Οκτωβρίου
Το όνειρο για την απευθείας πρόκριση στου Μουντιάλ της Βραζιλίας παρέμεινε όνειρο για την Εθνική ομάδα καθώς αν και έκανε το καθήκον της με αντίπαλο στο Λιχτενστάιν (2-0), η Βοσνία κατάφερε να επικρατήσει της Λιθουανίας, εκτός έδρας, και έτσι εξασφάλισε ήδη την παρουσία της στα γήπεδα του Ριο.

Απορρίπτει ο Ομπάμα τους νέους όρους των ρεπουμπλικάνων

Στις διαβουλεύσεις που διεξάγονται στη Γερουσία εναποθέτει ο Λευκός Οίκος τις ελπίδες του για την εξεύρεση λύσης στο οικοομικό αδιέξοδο, απορρίπτοντας απόψε μια νέα πρόταση που κατέθεσαν οι ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων, ως μια απόπειρα για να ικανοποιηθεί μια μικρή ομάδα ακραίων συντηρητικών του Tea Party.

ΤΟ 2014 Μηχανή αναζήτησης ονόματι «Σπούτνικ» εγκαινιάζει η Ρωσία

Η ελεγχόμενη από το ρωσικό κράτος εταιρεία τηλεπικοινωνιών Rostelecom ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να εγκαινιάσει στις αρχές του 2014 μια νέα μηχανή διαδικτυακής αναζήτησης με την ονομασία «Σπούτνικ». Η νέα μηχανή αναζήτησης θα πάρει το όνομά της από τον πρώτο επανδρωμένο δορυφόρο που εκτοξεύθηκε ποτέ στο διάστημα το μακρινό 1957.

CANADA:20th Pilaros Taste of the Danforth 2013 - Greek culture in Toronto.

20th Pilaros Taste of the Danforth - Celebration of Greek culture in Toronto. One of the biggest public festivals in the world, attended by over 1,500,000 people every year during the 3 days of the festivities

Remarks by President Obama at Martha's Table

President Obama visited Martha's Table, which helps 1,100 people a day deal with the immediate effects of poverty and finds long-term solutions with education, nutrition and family support services.

Δικαιώθηκε ο Δικέφαλος του Βορρά Με κόσμο ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα

Δεκτή έκανε Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA την έφεση του ΠΑΟΚ μετατρέποντας την ποινή της μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών σε απλό χρηματικό πρόστιμο.

RussiaToday-Video-News-World:Dramatic video: Man shot by cop after stealing motorcycle at gunpoint

Dramatic amateur video has emerged of a Brazilian man getting shot after apparently attempting to steal a motorbike in broad daylight in the city of Sao Paulo.

Απλά, ανανέωσαν το ραντεβού τους... «Σκληρό πόκερ» για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία

Ο χρόνος πιέζει, την ίδια ώρα που οι συζητήσεις έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο
Σε αδιέξοδο έχουν περιέλθει οι συνομιλίες Χριστιανοδημοκρατών- Σοσιαλδημοκρατών για τον σχηματισμό ενός "μεγάλου συνασπισμού" . Χτες, τα δύο μεγάλα κόμματα συζητούσαν επί οκτώ ώρες χωρις να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία. Απλά, ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Πέμπτη αφού εκκρεμούν ακόμα πολλά ζητήματα.

RussiaToday-Video-News-World:Ciao .com: Intl firm switches domain to .ru to avoid snooping

Another way for businesses to ensure confidentiality is to move away from the .com domain. One company taking that route after the Snowden revelations is a major Malaysian investment firm. Alexey Yaroshevsky talked to the head of that company about its online alternative.

ΗΠΑ: Κοντά σε συμφωνία η Γερουσία για την άρση του δημοσιονομικού αδιεξόδου

Ο Ομπάμα, ανέβαλε την προγραμματισμένη συνάντησή του με ηγέτες του Κογκρέσου καθώς ήθελε πρώτα να αποσπάσει τη συναίνεση των μελών της Γερουσίας για αύξηση του ορίου δανεισμού στις ΗΠΑ
Κοντά σε συμφωνία βρίσκεται η Γερουσία για την άρση του δημοσιονομικού αδιεξόδου, μόλις δύο 24ωρα προτού οι ΗΠΑ υπερβούν το όριο δανεισμού τους.

WSJDigitalNetwork-Video-News:Not Jack Kemp's Heritage Foundation | WSJ Opinion

Editorial page editor Paul Gigot on why Congressional Republicans should support repealing the medical device tax, against the advice of a prominent Washington think tank.

ΤτΕ: Πώς το ταμειακό έλλειμμα της κυβέρνησης αντιστοιχεί σε λογιστικό πρωτογενές πλεόνασμα-Έφτασε στα 8,9 δισ. για το 8μηνο του 2013

Το πρωτογενές αποτέλεσμα (πλεόνασμα εν προκειμένω) υπολογίζεται με βάση τη διαφορά εσόδων - εξόδων του Κράτους, χωρίς όμως να ληφθούν υπόψη οι πληρωμές για τόκους δανείων

Η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε τα στοιχεία για τα δημόσια οικονομικά κατά το πρώτο εννιάμηνο του 2013 τα οποία δείχνουν ότι το ταμειακό έλλειμμα αυξήθηκε και έφτασε τα 8,9 δισ. ευρώ.

Eάν η πολιτική απόφαση παρθεί έως το τέλος του χρόνου Noble: Στην κυπριακή αγορά το αέριο το δεύτερο τρίμηνο του 2016

Αν η κυβέρνηση ανάψει στη Noble το πράσινο φως, η εταιρεία θα μεταφέρει από το Μεξικό ειδική πλατφόρμα, η οποία θα επισπεύσει την παραγωγή φυσικού αερίου από το οικόπεδο 12 για εγχώρια χρήση
Η εταιρεία Noble αναφορικά με τις συζητήσεις για εξαγωγή φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω αγωγού προς την Τουρκία, «σέβεται τις πολιτικές ευαισθησίες της περιοχής», απάντησε σε σχετική ερώτηση ο αντιπρόεδρός της και επικεφαλής του τμήματος της εταιρείας στην ανατολική Μεσόγειο, Κιθ Έλιοτ.

«Ζητιάνους» αποκάλεσε τους Έλληνες πολιτικούς ο Ρουμάνος Επίτροπος Γεωργίας της ΕΕ μέσα στη Βουλή!

«Ζητάτε σαν ζητιάνοι εξαιρέσεις, παρεκκλίσεις για να μπορέσετε να επιβιώσετε στη γεωργία σας», είπε ο Ντάτσιαν Τσιόλος
Πρόκληση δίχως προηγούμενο από τον Ρουμάνο Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα γεωργίας, Ντάτσιαν Τσιόλος, ο οποίος στην αίθουσα της γερουσίας της Ελληνικής Βουλής αποκάλεσε του Έλληνες πολιτικούς «ζητιάνους».

Χόμπι για υγιή εγκέφαλο μετά τη σύνταξη Ενασχολήσεις που ακονίζουν το μυαλό, όπως τα σπορ, το διάβασμα και τα ταξίδια, πολεμούν τη νοητική φθορά και κρατούν μακριά την κατάθλιψη

Μήπως ετοιμάζεστε για τη σύνταξη; Επειτα από τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς προφανώς και δικαιούστε ξεκούραση, όμως προσοχή, διότι, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, αν... χυθείτε από εδώ και πέρα στον καναπέ, τα νέα δεν θα είναι καλά για το μυαλό σας. Αντιθέτως, αν καταπιαστείτε με ένα ή δύο χόμπι, ο εγκέφαλός σας θα σας ευχαριστεί...

Το φιστικοβούτυρο «οσμίζεται» το Αλτσχάιμερ Η αδυναμία να το μυρίσει το αριστερό ρουθούνι μπορεί να υποδείξει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου

Ουάσινγκτον 
Ένα πρωτότυπο υλικό στα πειράματά τους γύρω από την εξέλιξη της νόσου Αλτσχάιμερ, χρησιμοποιήσαν αμερικανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Φλόριδας. Ο λόγος για το φιστικοβούτυρο, το άρωμα του οποίου, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι ικανό να διαγνώσει το στάδιο της νόσου σε ασθενείς.

Αχρηστη η λήψη βιταμίνης D από τους υγιείς ενηλίκους Μεγάλη μετα-ανάλυση μελετών έδειξε ότι τα συμπληρώματα δεν βοηθούν στη διατήρηση της οστικής μάζας

Ουάσινγκτον
Οι υγιείς ενήλικοι δεν χρειάζεται να λαμβάνουν συμπληρώματα βιταμίνης D αφού αυτά δεν φαίνεται να έχουν ευεργετική δράση στη διατήρηση της οστικής μάζας, όπως δείχνει μεγάλη μετα-ανάλυση μελετών που δημοσιεύεται στην έγκριτη ιατρική επιθεώρηση «The Lancet».

Ανάλυση 23 μελετών

Το ρόδι «θωρακίζει» την καρδιά Προστατεύει τα αιμοφόρα αγγεία περιορίζοντας τον κίνδυνο καρδιακού και εγκεφαλικού επεισοδίου

Άμστερνταμ
Συμπλήρωμα ροδιού που δημιούργησαν ισπανοί επιστήμονες φάνηκε να θωρακίζει την υγεία των αιμοφόρων αγγείων, χαρίζοντας αποτελεσματική προστασία από καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια.

EΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ-ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.GR



ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ[

Πορεία εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Πορεία από την Ομόνοια προς το υπουργείο Oικονομικών, πραγματοποιούν αυτήν την ώρα εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Φονικός σεισμός 7,2R στις Φιλιππίνες-ΕΙΚΟΣΙ ΝΕΚΡΟΙ, ΔΕΚΑΔΕΣ ΖΗΜΙΕΣ

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τις νότιες και κεντρικές Φιλιππίνες, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.
Ο σεισμός που αρχικά δόθηκε με μέγεθος 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ από το αμερικανικό γεωφυσικό ινστιτούτο, αλλά σύμφωνα με το ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων ήταν μεγέθους 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

169 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ- Η Google τιμά τον Νίτσε

Στον σπουδαίο γερμανό στοχαστή Φρίντριχ Νίτσε αφιερώνει το σημερινό της λογότυπο με αφορμή τα 169 χρόνια από τη γέννησή του. Ο Φρειδερίκος Βίλχελμ Νίτσε ήταν σημαντικός Γερμανός φιλόσοφος, ποιητής, συνθέτης και φιλόλογος. Έγραψε κριτικά δοκίμια πάνω στην θρησκεία, την ηθική, τον πολιτισμό, την φιλοσοφία και τις επιστήμες, δείχνοντας ιδιαίτερη κλίση προς την χρήση μεταφορών, ειρωνείας και αφορισμών.