Αποκρούστηκαν δύο απόπειρες εισόδου στην περιοχή Κουρσκ..Ο ρωσικός στρατός απέκρουσε δύο εχθρικές προσπάθειες

 MOSCOW, September 23. /TASS/. Ukraine lost more than 340 troops in the Kursk Region over the day, the Russian Defense Ministry has reported.

In total, the enemy has lost over 16,400 servicemen since fighting began in the region.

The Russian military repelled two enemy attempts to break through the border towards Novy Put.

TASS has gathered the key news about the unfolding situation.


Μάτια των θεών. Πώς η αναγνώριση πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έκανε ένα άλμα προς την καταστροφή «αναλογικών» και «S-400»

 Вони завжди були впевнені, що є суперелітою російської армії. Ще в інститутах їм вбивали в голови: "Ви – еліта! Ви – гроза світу!". І коли зрештою вони потрапляють на службу і сідають за пульти своїх комплексів ППО "С-400", то з кожним днем тільки більше впевнюються у власній нездоланності.

Πολάκης: «Και εγώ εδώ είμαι – Καμία σοβαρή κουβέντα θα πούμε;»

 «Κι εγώ εδώ είμαι» γράφει ο Παύλος Πολάκης σε ανάρτησή του λίγη ώρα μετά την προαναγγελία υποψηφιότητας από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος φαίνεται ότι έχει διαλέξει το #Είμαι Εδώ ως το Μότο του για την εσωκομματική προεκλογική περίοδο.

O Κρητικός βουλευτής τάσσεται κατά του διχαστικού λόγου, θέτει ως προτεραιότητα τις προγραμματικές θέσεις και μιλά για έναν ΣΥΡΙΖΑ όπου θα είναι «κορμός της προοδευτικής παράταξης με ισχυρές κοινωνικές συμμαχίες» και «που θα αποτελέσει την εναλλακτική λύση διακυβέρνησης στο σύστημα Μητσοτάκη».

Πίσω στη γη με το ρωσικό Soyuz τρεις κοσμοναύτες – Δύο Ρώσοι και μία Αμερικανίδα (Video – Photos)

 Ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz προσγειώθηκε σήμερα στη στέπα του Καζακστάν, μεταφέροντας πίσω στη Γη δύο Ρώσους κοσμοναύτες και μία Αμερικανίδα αστροναύτη έπειτα από μια περίοδο παραμονής τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Το διαστημόπλοιο Soyuz MS-25 με τους δύο κοσμοναύτες της Roscosmos Νικολάι Τσαμπ και Όλεγκ Κονονένκο και την αστροναύτη της NASA Τρέισι Ντάισον προσγειώθηκε στις 11.59 GMT (14:59 ώρα Ελλάδας).

Την «μπάλα στην εξέδρα» πέταξε ο Μαρινάκης για τα €455.000.000 σε ημέτερους σχολάρχες του Μητσοτάκη

 Την «μπάλα στην εξέδρα» πέταξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ό,τι αφορά το τρίγωνο διαπλοκής που αποκάλυψε το Documento, όπου πληθώρα έργων για το ανθρώπινο δυναμικό αντί δίνεται στο νομοθετημένο φορέα στη ΔΥΠΑ, δίδεται σε κοινωνικούς εταίρους, υπουργεία, επαγγελματικά ή μικρά επιμελητήρια

Γαλλία: Πλημμύρισαν οι Κάννες – Για πιθανή νέα καταιγίδα προειδοποιεί η μετεωρολογική υπηρεσία (video)

 Ξαφνική νεροποντή που προκάλεσε πλημμύρες έπληξε σήμερα (23/9) τις Κάννες με αποτέλεσμα να παρασυρθούν αυτοκίνητα στους δρόμους και η πόλη της γαλλικής Ριβιέρας, που είναι διάσημη για το κινηματογραφικό φεστιβάλ της, να τεθεί σε κατάσταση υψηλού συναγερμού.

Ο δήμαρχος των Καννών, Νταβίντ Λισνάρ έκανε ανάρτηση διαμαρτυρόμενος ότι δεν δέχθηκε καμία προειδιοποίηση από τη μετεωρολογική υπηρεσία.

Κασσελάκης: «Είμαι εδώ» – Η ανάρτηση με την οποία προαναγγέλλει την υποψηφιότητά του

«Είμαι εδώ» δηλώνει ο Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προαναγγέλλοντας την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Η ανάρτηση, σε μαύρο και μωβ φόντο, έχει τη φωτογραφία του Στέφανου Κασσελάκη και γράφει: «Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ», επαναλαμβάνοντας.το #Ειμαι_εδω που ξεκίνησε ως hashtag μετά την εκδίωξή του από τον ΣΥΡΙΖΑ και την απόφασή του να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του κόμματος. 

Π. Παππάς: Ο κ. Κασσελάκης θα επανεκλεγεί πανηγυρικά – Ο κ. Σπίρτζης θα έπρεπε να έχει διαγραφεί

 Για επιχείρηση γενικότερης αποδόμησης του ΣΥΡΙΖΑ, από την ίδια ομάδα στελεχών που έχει οδηγήσει το κόμμα σε τεράστια κρίση και σε καταβαράθρωση των ποσοστών του, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Παππάς, μιλώντας στο ΕΡΤNews και την εκπομπή “Newsroom”.

Πραγματικά αδυνατώ να αντιληφθώ το πόθεν έσχες, το οποίο είναι ένας τρόπος να ελέγχονται κρατικοί αξιωματούχοι και άλλοι απέναντι

Τι ισχύει και φέτος με την αλλαγή ώρας στην Ελλάδα: Πότε ξεκινά η χειμερινή

 Αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή της ώρας και την έναρξη της χειμερινής.

Η ώρα θα αλλάξει την τελευταία Κυριακή του Οκτώβρη, δηλαδή στις 27, με τους δείκτες των ρολογιών να πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω τα ξημερώματα στο πλαίσιο της χειμερινής ώρας.

Η χειμερινή ώρα, κατά την οποία γυρίζουμε τους δείκτες μία ώρα πίσω, ισχύει από την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου και τα ρολόγια μας αντί για 04:00 π.μ. θα δείχνουν 03:00 π.μ.

Συναντήσεις Μελόνι στη Νέα Υόρκη: Στο επίκεντρο η Τεχνητή Νοημοσύνη

 Στο περιθώριο της εβδομάδας υψηλού επιπέδου της 79ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι πραγματοποίησε σήμερα σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους του τομέα της καινοτομίας και συγκεκριμένα με τους διευθύνοντες συμβούλους του ομίλου Google-Alphabet, Sundar Pichai, της Motorola, Greg Brown, και της Open AI, Sam Altman.

Ανταπόκριση: Κρίστιαν Μαυρής

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν οι προοπτικές της παγκόσμιας τεχνολογικής και πληροφορικής ανάπτυξης με ιδιαίτερη αναφορά στην Τεχνητή Νοημοσύνη, οι ευκαιρίες που πρέπει να αξιοποιηθούν και οι κίνδυνοι που πρέπει να αποφευχθούν.

Ο στρατός του Ισραήλ βομβαρδίζει θέσεις της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο

 Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν νωρίς το πρωί σήμερα πως εξαπέλυσαν εκτενείς βομβαρδισμούς θέσεων της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο.

Δεν έδωσαν λεπτομέρειες για τα νέα πλήγματα, που καταγράφονται με φόντο τη ραγδαία κλιμάκωση των εχθροπραξιών ανάμεσα στις δυο πλευρές αφότου άρχισαν οι πρακτικά καθημερινές ανταλλαγές πυρών στη μεθόριο των δυο κρατών πριν από σχεδόν έναν χρόνο, την 8η Οκτωβρίου 2023.


Βρετανία: Οι προκλήσεις του Στάρμερ

 Να διασφαλίσει τη σωστή λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, χωρίς αυξήσεις φόρων στους εργαζόμενους, παρά τα αναμενόμενα δύσκολα οικονομικά μέτρα στον προϋπολογισμό, που αναμένεται στο τέλος Οκτωβρίου, υποσχέθηκε ο Κίερ Στάρμερ στο ετήσιο τετραήμερο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος, στο Λίβερπουλ.

Ανταπόκριση, Λονδίνο: Νατάσα Καντζάβελου

Τα συνδικάτα πιέζουν για το επίδομα θέρμανσης 


Ανταρκτική: Ο «Παγετώνας της Αποκάλυψης» θα μπορούσε να καταρρεύσει μέσα σε 200 χρόνια

 Ο παγετώνας Thwaites, γνωστός ως ο «Παγετώνας της Αποκάλυψης», θα μπορούσε να καταρρεύσει μέχρι τον 23ο αιώνα, προειδοποιούν οι επιστήμονες. Ο Thwaites είναι ένας από τους μεγαλύτερους και ταχύτερα κινούμενους παγετώνες στον κόσμο. Έχει διάμετρο περίπου 120 χιλιόμετρα και μέσο πάχος τουλάχιστον 1,9 χιλιόμετρα. 

Μαζί με την ευρύτερη περιοχή – τη Θάλασσα Amundsen Embayment – ευθύνεται για το 8% του σημερινού ρυθμού ανόδου της παγκόσμιας στάθμης της θάλασσας, κατά 4,6 χιλιοστά ετησίως.

Ανεξάρτητος συνεχίζει ο Μάριος Σαλμάς – Οι πρώτες δηλώσεις μετά τη διαγραφή του από την Κ.Ο της ΝΔ

 Διεγράφη επίσημα από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς, αφού συνεδρίασε η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Ο κ. Σαλμάς συνεχίζει ως ανεξάρτητος βουλευτής, τονίζοντας ότι δεν θα σταματήσει να αγωνίζεται για τους πολλούς. «Αν με διαγραφει ο κ. Μητσοτακης γιατί αντέδρασα για τις περιουσίες που χάνονται για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στην γουοκ ατζέντα για τα ομόφυλα, επειδή του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια,


ΗΠΑ: Συμφωνία στο Κογκρέσο για να αποφευχθεί προεκλογικό «shutdown»

 Οι ηγέτες των κομμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου ανακοίνωσαν χθες Κυριακή πως κατέληξαν σε συμφωνία που προβλέπει βραχυπρόθεσμη παράταση του υπό εκτέλεση προϋπολογισμού του ομοσπονδιακού κράτους, ως τα μέσα Δεκεμβρίου, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος παράλυσης τομέων της δημόσιας διοίκησης καθώς πλησιάζουν στον ορίζοντα οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Ο προϋπολογισμός του 2025 στη θεωρία έπρεπε να υιοθετηθεί από το Κογκρέσο ως τα τέλη Σεπτεμβρίου, ή αλλιώς πριν από το πέρας του