Μάχη τρόπαια των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων: τι δυτικό εξοπλισμό έχασαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην περιοχή Κουρσκ

 Στα χέρια του ρωσικού στρατού έπεσε ένα μαχητικό όχημα που έστειλαν στίς ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις από τον μακρινό Καναδά. 

Τι είδους αυτοκίνητο είναι αυτό, πόσο εξοπλισμό έχασαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας στην περιοχή του Κουρσκ, τι άλλο εξοπλισμό μπόρεσαν να συλλάβουν οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις; 

Την ώρα που η κοινωνία «βράζει» με τις ανεμογεννήτριες, το Υπουργείο Ενέργειας επιταχύνει τις άδειες... στην «καμένη γη»

 Την ώρα που η κοινωνία «βράζει» καθώς «ξεφυτρώνουν» όλο και περισσότερες ανεμογεννήτριες, το Υπουργείο Ενέργειας επιταχύνει και διευκολύνει την αδειοδότηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Βέβαια για τις καμμένες εκτάσεις την τελευταία πενταετία στη χώρα... ούτε λόγος!
Αλήθεια ποιανού αρμοδιότητα είναι η αποκατάσταση της καμμένης γης που άφησαν πίσω τους οι mega-fires, όπως τις ονόμασαν;
Το "Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας" δεν έχει καμία ανάμειξη;

Τρόμος για τον Aleksandar Vucic, μιλά για πραξικόπημα – Η Δύση ζητάει την άνευ όρων παράδοση του λιθίου της Σερβίας

 Η προσπάθεια του Σέρβου Προέδρου Aleksandar Vucic να γίνει ο αγαπημένος ηγέτης των Βαλκανίων των Βρυξελλών έχει μπούμερανγκ.

Ο Vucic πέτυχε να κλείσει μια συμφωνία για την προμήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το λίθιο που χρειάζεται για την τροφοδοσία του μελλοντικού στόλου ηλεκτρικών οχημάτων της.
Αλλά, κάνοντας αυτό, έχει ξαναξυπνήσει ένα μαζικό κίνημα ενάντια σε ένα μεγάλο εξορυκτικό έργο που έχει «ευλογηθεί» τόσο από τις Βρυξέλλες όσο και από το Βερολίνο.

Επικίνδυνη τροπή στη Γερμανία – Βουλευτές ζητούν να πληρώσει η Ουκρανία τη ζημιά που προκάλεσε από τη δολιοφθορά στους NordStream

 Επικίνδυνη τροπή παίρνουν πλέον οι σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Ουκρανίας, μετά τις αποκαλύψεις ότι η ηγεσία της Ουκρανίας ήταν πίσω από τη δολιοφθορά στους αγωγούς NordStream.

Η Γερμανίδα βουλευτής, Alice Weidel, ζήτησε μάλιστα από την Ουκρανία να αποζημιώσει τη Γερμανία για τη ζημιά που προκλήθηκε στην οικονομία της ως αποτέλεσμα της επίθεσης.
«Η οικονομική ζημιά στη χώρα μας που προκλήθηκε από την καταστροφή του Nord Stream που προφανώς διέταξε ο Zelensky - και όχι ο Putin όπως πιστεύαμε - πρέπει να «χρεωθεί» στην Ουκρανία», ανέφερε, συντάσσοντας αρκετούς βουλευτές πίσω από αυτό το αίτημα.

Συνεχίζει να προκαλεί ο «ταλαιπωρημένος» Β.Κικίλιας: Αστείες δικαιολογίες μαζί με νάρθηκα και μούσι (βίντεο)

 Τα μικροκλίματα στα φαράγγια και τα κακά πεύκα φταίνε για τα 100.000 στρέμματα που έγιναν στάχτη

Δεν αλλάζει ο Βασίλης Κικίλιας. Παραμένει σταθερός στην εμφάνισή του, με μούσι και νάρθηκα, λέγοντας αστείες δικαιολογίες για την πυρκαγιά στην Αττική.

Αυτή τη φορά ο υπουργός βρέθηκε στο OPEN, όπου για τα σχεδόν 100.000 στρέμματα που έγιναν στάχτη βρήκε ότι φταίνε τα μικροκλίματα στα φαράγγια και τα κακά πεύκα.

14.000 Βρετανοί μήνυσαν την κυβέρνηση για μόνιμες βλάβες που προκλήθηκαν στην υγεία τους από τα εμβόλια κατά του Covid-19!

 Στην Ελλάδα έγιναν περί τα 2 εκατ. δόσεις του εμβολίου της ΑstraZeneca με απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ

Χιλιάδες Βρετανοί έχουν υποβάλει αίτηση για πληρωμές και αποζημιώσεις από την κυβέρνηση για βλάβες και προβλήματα που τους προκάλεσαν τα εμβόλια εναντίον του Covid-19.

Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι έχουν ήδη καταβληθεί πληρωμές για παθήσεις όπως εγκεφαλικό επεισόδιοκαρδιακή προσβολήεπικίνδυνοι θρόμβοι αίματοςφλεγμονή του νωτιαίου μυελούυπερβολικό οίδημα του εμβολιασμένου άκρου και παράλυση προσώπου.

Σ.Λαβρόφ: «Η Γερμανία πρέπει να δώσει απαντήσεις σχετικά με τους αγωγούς Nord Stream»

 Η Γερμανία πρέπει να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που θέτει η Ρωσία σχετικά με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στους αγωγούς Nord Stream, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σε σχόλιο στην εφημερίδα Izvestia.

«Η Γερμανία πρέπει να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις. Πρώτον, πρέπει να σταματήσει να αρνείται κατηγορηματικά να παρουσιάσει τα γεγονότα που δεν μπορούσαν παρά να ανακαλύψουν.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ – Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες και λίγη δροσιά

 Η ΕΜΥ εξέδωσε πριν από λίγο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με βάση το οποίο επιτέλους θα υπάρξουν βροχές τουλάχιστον σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της χώρας.

Βροχές που η ελληνική γη τις χρειάζεται επειγόντως καθώς ο συνεχής καύσωνας έχει δημιουργήσει ένα ανυπόφορο, από θερμικής άποψης, περιβάλλον.

Βόρειος Πόλος: Ρωσίδα μπαλαρίνα χορεύει τη «Λίμνη των Κύκνων» στα παγωμένα νερά της Αρκτικής (βίντεο)

 Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο το οποίο δείχνει μια μοναδική ερμηνεία του «Θανάτου του κύκνου» στο Βόρειο Πόλο. 

Η Ρωσίδα Ντάρια Πέντσεβα, μάνατζερ εταιρείας που διοργανώνει κρουαζιέρες και ερασιτέχνιδα μπαλαρίνα ερμήνευσε μια σκηνή από την φημισμένη «Λίμνη των Κύκνων» του μεγάλου Ρώσου συνθέτη, Πιοτρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι, στους πάγους του Βόρειου Πόλου.


Το βίντεο γυρίστηκε τον περασμένο μήνα με την Πέντσεβα στα παγωμένα νερά του Αρκτικού Ωκεανού, να χορεύει μπροστά από το ρωσικό πυρηνοκίνητο παγοθραυστικό πλοίο «50 Χρόνια Νίκης» του στόλου της ROSATOMFLOT. 

Bίντεο: Ρομά «μπούκαραν» σε σπίτι στην Κόρινθο ενώ ήταν οι ιδιοκτήτες μέσα – Τους απειλούσαν ότι θα τους σκοτώσουν! (upd)

 Η χώρα είναι «ξέφραγο αμπέλι» και η έννομη τάξη έχει καταρρεύσει ολοκληρωτικά

Τρομακτικές στιγμές έζησε μια οικογένεια στην Κόρινθο, όταν ομάδα αποτελούμενη από πέντε Ρομά προσπάθησε να εισβάλει μέσα στο σπίτι τους ενώ κοιμόντουσαν.

Όμως έγιναν αντιληπτοί από τους ιδιοκτήτες οι οποίοι αντέδρασαν με τους Ρομά όχι μόνο να μην τρέπονται σε φυγή αλλά και να τους απειλούν πως θα τους σκοτώσουν!

Οι Ρομά ήταν οπλισμένοι με ρόπαλα και άλλα βαριά αντικείμενα.

Ρωσία: Η Μόσχα απαγορεύει το ίδρυμα του Τζορτζ Κλούνεϊ και της συζύγου του Αμάλ

 Το ίδρυμα του Αμερικανού ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ και της συζύγου του, της δικηγόρου υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Αμάλ Κλούνεϊ, το οποίο αγωνίζεται κυρίως για τη δικαιοσύνη και την ισότητα, κηρύχθηκε “ανεπιθύμητη” οργάνωση και ως εκ τούτου απαγορεύτηκε η λειτουργία του στη Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική γενική εισαγγελία.

Ναυάγιο -Σικελία: Μεταξύ των 6 αγνοουμένων ο Βρετανός μεγιστάνας Μάικ Λιντς – Δύτες εντόπισαν πτώμα

 Το πολυτελές κότερο υπό βρετανική σημαία με 22 επιβάτες βυθίστηκε τα ξημερώματα ενώ ήταν αγκυροβολημένο λίγο έξω από τη Βόρεια ακτή της Σικελίας, λίγα χιλιόμετρα από το τουριστικό θέρετρο Τσεφαλού. 

Σύμφωνα με το Ιταλικό Λιμενικό Σώμα, στο ιστιοφόρο επέβαιναν 12 τουρίστες και 10 μέλη του πληρώματος. 

Το ιστιοφόρο φαίνεται να ναυάγισε μέσα σε λίγα λεπτά αφού ανεμοστρόβιλος έσπασε το κατάρτι, προκαλώντας την ανισορροπία του σκάφους και την σχεδόν άμεση βύθισή του. Ενδεχομένως λοιπόν οι επιβαίνοντες να αιφνιδιάστηκαν από το ραγδαίο φαινόμενο.

Γαλλία: Συνελήφθησαν στο Ντε Γκωλ δύο Αλγερινοί που μετέφεραν 2,4 εκατ. ευρώ σε ρευστό – Είχαν προορισμό την Κωνσταντινούπολη

 Τη Δευτέρα 19/8, δύο Αλγερινοί άνδρες ηλικίας 32 και 39 ετών συνελήφθησαν, ενώ ήταν έτοιμοι για επιβίβαση, και ανακρίνονται μετά την κατάσχεση 2,4 εκατομμυρίων ευρώ σε ρευστό που μετέφεραν απο την Αλγερία μέσω του αεροδρομίου του Παρισιού Ντε Γκωλ 2F με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Πρόκειται για ρεκόρ κατάσχεσης χρηματικού ποσού στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γαλλίας. 

Είναι ύποπτοι για «μη συμμόρφωση στην υποχρέωση δήλωσης κεφαλαίου προς εξαγωγή» και για «υποψία τελωνειακού ξέπλυματος χρήματος ».
Ενα μέρος του ποσού ήταν σε ελβετικά φράγκα.

Ανταπόκριση: Θωμαΐς Παπαϊωάννου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Επίθεση σε ισραηλινά στρατόπεδα με πυραύλους και σμήνη μη επανδρωμένων αεροσκαφών ανακοίνωσε η Χεζμπολάχ

 Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ότι εξαπέλυσε επίθεση με πυραύλους και βλήματα πυροβολικού ενάντια στο ισραηλινό στρατόπεδο Ζαρίτ, ενώ σε άλλη επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη χτύπησε το στρατόπεδο Γιαρά και τη στρατιωτική βάση Σανάτ προκαλώντας πολλά θύματα, χωρίς όμως να προσδιορίζεται ο αριθμός.

Οι επιθέσεις, σύμφωνα με τη σιιτική οργάνωση, έγιναν ως αντίποινα για τις ισραηλινές επιθέσεις στην πόλη Μπατουλέχ και την περιοχή του Καντμούς.

Πηγή: elnashra

οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτίθενται στη Ρωσική Ομοσπονδία στις 19 Αυγούστου ΒΙΝΤΕΟ.

 19 августа 2024 в 13:40

Τρεις γέφυρες κοντά στο Κουρσκ καταστράφηκαν, 50 drones επιτέθηκαν..

Τις τελευταίες 24 ώρες, ρωσικά εδάφη δέχθηκαν ξανά επίθεση από τον ουκρανικό στρατό. Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν την τρίτη γέφυρα του ποταμού Σεΐμ στην περιοχή Κουρσκ.

Υπουργείο Άμυνας: Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο του Αρτέμοβο και του σταθμού Vyemka στη ΛΔΔ

 19 августа 2024 в 13:26

Τα ρωσικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο του σιδηροδρομικού σταθμού Vyemka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

Ο στρατός έθεσε επίσης τον έλεγχο σε έναν από τους μεγάλους οικισμούς του οικισμού Dzerzhinsk Artemovo. Σημειώνεται ότι το Vyemka τέθηκε υπό τον έλεγχο μονάδων της ομάδας στρατευμάτων "Νότια".

Markov: Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σκοπεύουν να πάρουν τον έλεγχο της περιοχής Glushkovsky

 19 августа 2024 в 13:10

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σκοπεύουν να πάρουν τον έλεγχο της συνοικίας Γκλουσκόφσκι της περιοχής Κουρσκ, γι' αυτό κατέστρεψαν τρεις γέφυρες στον ποταμό Σέιμ, δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας Σεργκέι Μάρκοφ στο κανάλι του στο Telegram. 

Το Κίεβο θέλει να επεκτείνει τον έλεγχο στα σύνορα της περιοχής, κλείνοντας τα πλευρά του από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, πιστεύει ο ειδικός. 

Οι επιστήμονες έχουν προβλέψει μεγάλο σεισμό στη Ρωσία με μέγεθος έως και 9 βαθμούς

19 августа 2024 в 13:40 

Υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί νέος σεισμός στην επικράτεια της Καμτσάτκα με μέγεθος 7 έως 9 βαθμούς πριν από τις 19 Αυγούστου, προκύπτει από το συμπέρασμα του γενικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας, Παράρτημα Άπω Ανατολής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών .