Οι επιστήμονες έχουν προβλέψει μεγάλο σεισμό στη Ρωσία με μέγεθος έως και 9 βαθμούς

19 августа 2024 в 13:40 

Υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί νέος σεισμός στην επικράτεια της Καμτσάτκα με μέγεθος 7 έως 9 βαθμούς πριν από τις 19 Αυγούστου, προκύπτει από το συμπέρασμα του γενικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας, Παράρτημα Άπω Ανατολής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών .
 

Οι επιστήμονες τόνισαν τον αυξημένο κίνδυνο ενός σεισμικού γεγονότος που θα μπορούσε να προκαλέσει δόνηση από 6 έως 9 πόντους στον αστικό οικισμό Petropavlovsk-Kamchatka κατά τις 18-19 Αυγούστου 2024. Σύμφωνα με ανάλυση μετρήσεων γεωτρήσεων, η πιθανότητα νέων δονήσεων μεγέθους έως και 7,7 βαθμών θα συνεχιστεί έως τις 22 Αυγούστου. 

Ο κόλπος Avacha θεωρείται η πιο πιθανή περιοχή για πιθανό σεισμό στην περιοχή αυτή την περίοδο. Το απόγευμα της 17ης Αυγούστου, ένας σεισμός μεγέθους 7,0 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Καμτσάτκα. Οι κάτοικοι της περιοχής αισθάνθηκαν δονήσεις με ισχύ έως και 6 βαθμούς. Δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές σε κτίρια ή θύματα. Μετά από αυτό, το βορειότερο ηφαίστειο της περιοχής, το Shiveluch, εξερράγη στη χερσόνησο. 

Το ύψος της στήλης τέφρας ήταν οκτώ χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Νωρίτερα, οι κάτοικοι της Ρωσίας είδαν μια περίοδο υπερσελήνης που ξεκίνησε στη Γη. Πλάνα από διάφορα μέρη της χώρας εμφανίστηκαν στο Διαδίκτυο, που δείχνουν πώς το «ματωμένο φεγγάρι» λάμπει με φόντο τον νυχτερινό ουρανό. 

Τα υπερφεγγάρια δεν συμβαίνουν σπάνια, συμβαίνουν πολλές φορές το χρόνο. Φέτος θα μπορείτε να δείτε άλλα τρία υπερφεγγάρια στη Ρωσία - στις 17 Σεπτεμβρίου, 17 Οκτωβρίου και 15 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...