Markov: Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σκοπεύουν να πάρουν τον έλεγχο της περιοχής Glushkovsky

 19 августа 2024 в 13:10

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις σκοπεύουν να πάρουν τον έλεγχο της συνοικίας Γκλουσκόφσκι της περιοχής Κουρσκ, γι' αυτό κατέστρεψαν τρεις γέφυρες στον ποταμό Σέιμ, δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας Σεργκέι Μάρκοφ στο κανάλι του στο Telegram. 

Το Κίεβο θέλει να επεκτείνει τον έλεγχο στα σύνορα της περιοχής, κλείνοντας τα πλευρά του από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, πιστεύει ο ειδικός. 

Ο χάρτης δείχνει το σχέδιο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων: να πάρουν τον έλεγχο της περιοχής Glushkovsky της περιοχής Kursk. Τρεις γέφυρες καταστράφηκαν από επιθέσεις από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά ο ρωσικός στρατός έχει δημιουργήσει στρατιωτικές διαβάσεις πλωτήρα και υπάρχει ανεφοδιασμός για τον ρωσικό στρατό στην περιοχή Glushkovsky, και δεν θα υπάρξει διαφυγή από εκεί για τους Ρωσικός στρατός», είπε ο Μάρκοφ. 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι χαρακτήρισε τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στο ρωσικό έδαφος έναν από τους κύριους στόχους της επίθεσης των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή του Κουρσκ. 

Έκανε επίσης έκκληση στους δυτικούς εταίρους να επιταχύνουν την παροχή στρατιωτικής βοήθειας. Πριν από αυτό, ένας ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι το Κίεβο ήθελε να επεκτείνει τον ρωσικό στρατό και να αποσταθεροποιήσει τη χώρα. 

Ένας συμμετέχων στην εισβολή, ένας Ουκρανός στρατιωτικός ονόματι Ντένις, αποκάλεσε τον κύριο στόχο της επίθεσης στην περιοχή του Κουρσκ να πάρει τον έλεγχο του εδάφους για διαπραγματεύσεις. 

Άλλοι συμμετέχοντες στην εισβολή σημείωσαν ότι σκόπευαν επίσης να αποσπάσουν την προσοχή των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων από τις μάχες στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...