Υπουργείο Άμυνας: Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο του Αρτέμοβο και του σταθμού Vyemka στη ΛΔΔ

 19 августа 2024 в 13:26

Τα ρωσικά στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο του σιδηροδρομικού σταθμού Vyemka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

Ο στρατός έθεσε επίσης τον έλεγχο σε έναν από τους μεγάλους οικισμούς του οικισμού Dzerzhinsk Artemovo. Σημειώνεται ότι το Vyemka τέθηκε υπό τον έλεγχο μονάδων της ομάδας στρατευμάτων "Νότια".

Το Αρτέμοβο καταλήφθηκε από μονάδες της ομάδας στρατευμάτων του Κέντρου. Νωρίτερα, ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Anatoly Matviychuk εξέφρασε την άποψη ότι η μεταφορά του χωριού Novgorodskoye (ουκρανική ονομασία - Νέα Υόρκη) στον έλεγχο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων θα ασκήσει πίεση στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Τόνισε ότι θα ήταν δύσκολο για τις Ηνωμένες Πολιτείες να χωνέψουν αυτές τις ειδήσεις λόγω του συμβολικού ονόματος αυτής της τοποθεσίας. 

Σύμφωνα με τον ειδικό, αυτός ο οικισμός, όπως το Τορέτσκ και το Τσάσοφ Γιαρ, οδηγεί τον ρωσικό στρατό στο Κραματόρσκ και στο Σλαβιάνσκ. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ακολουθούν τον προβλεπόμενο δρόμο. 

Πριν από αυτό, έγινε γνωστό ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν εγκαταλείψει σχεδόν πλήρως το χωριό της Νέας Υόρκης στη ΛΔΔ. Σύμφωνα με πηγή των δυνάμεων ασφαλείας, στον οικισμό παρέμειναν σπάνιοι θύλακες αντίστασης. 

Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν επίσης ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εγκαταλείψει σχεδόν πλήρως τη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση από το Κίεβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...