«Λευκός καπνός» από το Eurogroup: Προς συμφωνία για τετράμηνη παράταση

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ηγέτης του ισπανικού κινήματος Podemos, προειδοποίησε τις Βρυξέλλες ότι αν συνεχίσουν στη δογματική και αμετακίνητη στάση απέναντι στην Ελλάδα και συνεχίσουν στις πολιτικές λιτότητας στην Ευρώπη στο τέλος θα καταλήξουν να διαπραγματεύονται με την ηγέτιδα του γαλλικού ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν. 

Τι προβλέπει η συμφωνία για τετράμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης

Κατάλογο με συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις αναμένουν οι Βρυξέλλες μέχρι την Δευτέρα - Δεν υπάρχουν νέα μέτρα λιτότητας και δεν υπάρχει αναφορά για ολοκλήρωση του μνημονίου, αναφέρει η ελληνική πλευρά - Πληροφορίες ότι έγινε αποδεκτή η υλοποίηση του μεγαλύτερου μέρους

Der Spiegel: «Ελληνικές απαιτήσεις για επανορθώσεις: Η ληστεία τράπεζας από τους Ναζί»

«Ελληνικές απαιτήσεις για επανορθώσεις: η ληστεία τράπεζας από τους Ναζί» είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού «Der Spiegel» και αναφέρεται σε «σκέψεις που υπάρχουν στην Αθήνα να απαιτήσει γερμανικά χρέη από το 1942».

Όταν η Ελλάδα χάριζε χρέη προς τη δυτική Γερμανία στη συνδιάσκεψη του Λονδίνου πριν 60 χρόνια

Έχουν περάσει σχεδόν εξήντα χρόνια από τη Συνδιάσκεψη του Λονδίνου το 1953 όπου διαγράφηκε το ήμισυ του χρέους της μεταπολεμικής Γερμανίας. Αυτή η διαγραφή και ο τρόπος που έγινε ήταν ζωτικής σημασίας για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης από τον πόλεμο.

Liberation:Το λεκτικό επεισόδιο Βαρουφάκη - Ντάισελμπλουμ. «Είσαι ψέυτης» του είπε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ

Ανέβηκαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης για τα καλά στο Eurogroup τη προηγούμενη Δευτέρα(16/02) και μάλιστα προκλήθηκε σοβαρό λεκτικό επεισόδιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Liberation, μεταξύ του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και του προέδρου Γερούν Ντάισελμπλουμ.