Αποτέλεσμα-έκπληξη σε δημοσκόπηση της Athens Voice για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ (Εικόνα)

To διαφημιστικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δίχασε για την ευρηματικότητα ή την αντικειμενικότητά του για τον δημοσιογραφικό κλάδο αλλά αναμφίβολα κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο κεντρικά ζητήματα της περιόδου.
Μια από τις μινιτακές φωνές που ασφαλώς δεν τοποθετούνται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, η Athens Voice,  -κάθε άλλο μάλλον...- αποφάσισε να "σηκώσει" διαδικτυακά δημοσκόπηση προς τους αναγνώστες της θέτοντας το ερώτημα αν "συμφωνείται με το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τους δημοσιγοράφους"

Προκλητική η Τουρκία κατά της Αιγύπτου: Δεν έχεις τα κότσια να επέμβεις στη Λιβύη

«Ο Σίσι δεν έχει τη δύναμη ή τα κότσια να το επιχειρήσει αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιασίν Ακτάι, αναπληρωτής πρόεδρος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚP) του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Σαουδική Αραβία εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην Αίγυπτο μετά τη δήλωση του Σίσι το Σάββατο.
Ο Ακτάι υποστήριξε ότι η απευθείας επέμβαση της Αιγύπτου δεν θα υποστηριχθεί από την Αλγερία, μια ακόμη από τους γείτονες της Λιβύης και θα θέσει την Αίγυπτο εναντίον ενός μέλους του ΝΑΤΟ, την Τουρκία.

Τα γυρίζει τώρα ο Τσαβούσογλου: Στη Μεσόγειο πρέπει να μάθουμε να μοιραζόμαστε

Επιθέσεις αγάπης» από τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος για δύο φορές μέσα σε δύο ημέρες επανέλαβε ότι η «Τουρκία θα ήθελε συνεργασία με την Ελλάδα στη Μεσόγειο». Σε νέες του δηλώσεις και όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, o Τσαβούσογλου για άλλη μια φορά επανέλαβε το αίτημα για διάλογο στην ανατολική Μεσόγειο και ανέφερε με έμφαση πως η Άγκυρα επιθυμεί συνομιλίες κυρίως με την Ελλάδα. Ωστόσο φαίνεται ότι η Άγκυρα προσπαθεί να ανοίξει ένα διάλογο με τους δικούς της όρους. Ο Τσαβούσογλου ο Υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας λέει όλοι πρέπει να μάθουμε να μοιραζόμαστε και θέλουμε διάλογο

Τσοβόλας: Κατασκευάστηκε βρώμικο υλικό για να καλύψει τους πραγματικούς ενόχους της Novartis

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημητρίου Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας και η Λύδια Τσοβόλα σε σημερινή δήλωσή τους επισημαίνουν ότι οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την υπόθεση της Novartis απενοχοποιούν πλήρως τον εντολέα τους.
Η δήλωση έχει ως εξής:
«Μετά τις αποκαλύψεις από τα Μ.Μ.Ε. των τελευταίων ημερών για τους φίλους της ΝΔ και τα

Πώς είναι η ζωή στο πιο απομακρυσμένο νησί του κόσμου

Ταξίδι στο τέλος του κόσμου ή ταξίδι στο μέσο του ωκεανού, έτσι θα ακούσεις να μιλάνε για το πιο απομονωμένο σημείο του πλανήτη.
Ένα νησάκι στο κέντρο του νότιου Ατλαντικού Ωκεανού που η απόστασή του από την πλησιέστερη στεριά, τον κοντινότερο πολιτισμό, τρομάζει με τα νούμερά της. Είναι πάνω από 2.000 χιλιόμετρα μακριά από… οπουδήποτε.
Ακόμα καλύτερα, ή χειρότερα, ανάλογα πώς το βλέπει κανείς, δεν υπάρχει αεροδρόμιο εδώ! Μόνο με καράβι φτάνεις, αν κι αυτό το τελευταίο είναι σχετικά συζητήσιμο.
Γιατί βλέπετε όλα τα ταξίδια για το νησί πρέπει να εγκριθούν πρώτα από το συμβούλιό του! Μπαίνεις στην επίσημη ιστοσελίδα του και κάνεις αίτηση, περιμένοντας καρτερικά την απάντηση.

Handeslblatt: Γερμανοί τουρίστες αγοράζουν εξοχικά σε ελληνικά νησιά και αθηναϊκή Ριβιέρα

Μπορεί τα έσοδα από τον τουρισμό να είναι φέτος πολύ μειωμένα σε σχέση με πέρυσι, αλλά η αγορά παραθεριστικών κατοικιών αναδεικνύεται ως ένας άκρως επικερδής οικονομικός τομέας με μεγάλη ζήτηση. Αυτό είναι το συμπέρασμα, στο οποίο καταλήγει ο ανταποκριτής της οικονομικής επιθεώρησης Handeslblatt στην Αθήνα, Γκερντ Χέλερ, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει στο άρθρο του. Ως παράδειγμα φέρνει τις πολυτελέστατες βίλες του Κόστα Ναβαρίνο, Navarino Residences. Οι τιμές ανά κατοικία ξεκινούν από 2,8 εκ. ευρώ και περιλαμβάνουν το οίκημα 350 τμ. συν μεγάλο οικόπεδο.

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στη Βουλγαρία - Yποχρεωτική η χρήση μάσκας

Σήμερα η Βουλγαρία κατέγραψε την υψηλότερη εβδομαδιαία αύξηση κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού μέχρι στιγμής, με αποτέλεσμα να δώσει εντολή στους πολίτες της να φορούν και πάλι προστατευτικές μάσκες σε όλους τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους.
Η εντολή, η οποία εκδόθηκε από τον υπουργό Υγείας Κίριλ Ανάνιεφ, έρχεται 10 ημέρες αφότου ο ίδιος είχε ανακοινώσει πως η χρήση μάσκας «συνιστάται πάρα πολύ» στους εσωτερικούς χώρους, αλλά δεν είναι υποχρεωτική, πλην των δημόσιων μέσων μεταφοράς, των φαρμακείων και των ιατρικών εγκαταστάσεων.

Σερβία: Πέντε κρούσματα κορωνοϊού στον Ερυθρό Αστέρα!

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν πέντε παίκτες του Ερυθρού Αστέρα, όπως ανακοίνωσε σχετικά ο σύλλογος του Βελιγραδίου, μετά τις εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη όλο το έμψυχο δυναμικό της σερβικής ομάδας.
Και οι πέντε ποδοσφαιριστές, που διαγνώστηκαν με Covid-19 τέθηκαν σε καθεστώς απομόνωσης στις κατοικίες τους.
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται 12 ημέρες μετά το παραδοσιακό ντέρμπι της χώρας, για τα ημιτελικά του κυπέλλου, μεταξύ της Παρτιζάν και του Ερυθρού Αστέρα, το οποίο παρακολούθησαν 16 χιλιάδες (!) φίλαθλοι από τις κερκίδες.

Με ανατροπή η ΑΕΛ, 3-1 τον Βόλο

Την πρώτη της νίκη στα πλέι άουτ της Super League πέτυχε τη Δευτέρα η ΑΕΛ.
Η ομάδα του Γρηγορίου, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του μίνι πρωταθλήματος, επικράτησε με ανατροπή 3-1 του Βόλου στο AEL FC Arena, χάρη σε δύο γκολ του Τόρζε και το τέρμα του Μπούστος.
Οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι ολοκλήρωσαν το θεσσαλικό ντέρμπι με εννέα παίκτες, λόγω των αποβολών των Οικονόμου (38') και Λύρατζη (67'), προηγήθηκαν στο 15' με τον Τσοκάνη, έχοντας μάλιστα χάσει και πέναλτι νωρίτερα.

Βέλγιο: Και η μπίρα σε βαθιά κρίση εξαιτίας της πανδημίας

Σε δεινή κατάσταση βρίσκονται οι ζυθοποιίες του Βελγίου, οι οποίες έχουν πληγεί μετά την απαγόρευση που επιβλήθηκε και το κλείσιμο εστιατορίων και καταστημάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Σύμφωνα με τη Ναταλί Πουασονιέ, διευθύντρια της Ομοσπονδίας της Ζυθοποιίας του Βελγίου, «το 2020 είναι μια δύσκολη χρονιά. Το 2019 οι εξαγωγές στις μπίρες ήταν πολύ υψηλές και οι πωλήσεις γενικότερα», ενώ η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική αυτή τη στιγμή.
Όπως αναφέρει η κ. Πουασονιέ, «οι πωλήσεις ήταν 30% λιγότερες τους τελευταίους μήνες σε σχέση με πέρυσι».

Προφυλακίστηκε ο ψευτογιατρός


Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 47χρονος ψευτογιατρός που είχε ειδίκευση στο… εγκληματικό εμπόριο ελπίδας σε απελπισμένους ασθενείς.
Μάλιστα σήμερα δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα στοιχεία του. Πρόκειται για τον Κοντοστάθη Νικόλαο του Ελευθερίου και της Ελένης.

Αυξήθηκαν σε 21 τα κρούσματα Covid-19

Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουνίου, είναι 21, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Το σύνολο των περιστατικών ασθένειας στη χώρα μας είναι πλέον 3.287 .
Με βάση τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, δεν έχει καταγραφεί νέος θάνατος εξαιτίας του COVID-19 και έτσι το σύνολο των νεκρών παραμένει στους 190.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα νέα ανακοινωθέντα κρούσματα, τα 9 εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, τα 5 είναι εισαγόμενα από πτήσεις εξωτερικού, άλλα 5 βρέθηκαν στη Θεσπρωτία, ένα καταγράφηκε στην Αθήνα και, τέλος, ένα στην Έδεσσα, το οποίο, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, αφορά μια μαία.