Άνοδος του ευρώ μετά τον α’ γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών

 Το ευρώ σημείωσε άνοδο σήμερα στις ασιατικές αγορές αφού ο πρώτος γύρος των πρόωρων γαλλικών βουλευτικών εκλογών έφερε πρώτη την άκρα δεξιά, αλλά με μικρότερη διαφορά απ’ ό,τι προβλεπόταν, ενώ το γεν πασχίζει για να ανακάμψει από το χαμηλότερο επίπεδο στο οποίο έχει βρεθεί εδώ και 38 χρόνια.

Ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός (RN) της Λεπέν κέρδισε τον πρώτο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών που διεξήχθη χθες, Κυριακή, σύμφωνα με τα έξιτ πολ, αν και αναλυτές επισημαίνουν πως το κόμμα κέρδισε μικρότερο μερίδιο των ψήφων απ’ ό,τι προέβλεπαν μερικές δημοσκοπήσεις.

Το ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν κερδίζει τον πρώτο γύρο καθώς οι πρόωρες εκλογές του Μακρόν έχουν γυρίσει σε μπούμερανγκ

 Τρεις εβδομάδες αφότου νίκησε τους αντιπάλους του στις ευρωπαϊκές δημοσκοπήσεις χαμηλής συμμετοχής, το Εθνικό Συλλαλητήριο (RN) της Λεπέν επιβεβαίωσε τη θέση του ως ηγετική πολιτική δύναμη της Γαλλίας στον πρώτο γύρο βουλευτικών εκλογών που χαρακτηρίστηκε από τη μεγαλύτερη προσέλευση των τελευταίων τριών δεκαετιών.

Νομοθετικές εκλογές 2024: ποιος είναι ο Julien Odoul, επανεξελέγη βουλευτής RN στον πρώτο γύρο στο Yonne;

 Για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών του 2024, ο απερχόμενος βουλευτής Julien Odoul εξελέγη με περισσότερο από το 50% των ψήφων στην τρίτη εκλογική περιφέρεια του Yonne. 

Εκπρόσωπος του RN, με τα χρόνια έχει γίνει μια σημαντική προσωπικότητα στο πολιτικό τοπίο της Βουργουνδίας, ακόμη και στη Γαλλία. 

Νομοθετικό 2024 και κύμα RN: «επιθυμία για αλλαγή και μίσος για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας»

 Στη Βουργουνδία-Φρανς-Κοντέ, όπως και σε πολλές άλλες περιοχές της Γαλλίας, το Εθνικό Συλλαλητήριο επικροτήθηκε από τους ψηφοφόρους. 

Αποτελέσματα που συχνά εξηγούνται από την κούραση με αυτούς που φεύγουν και το μίσος για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα Dominique Andolfatto. 27 βουλευτικές έδρες θα καλυφθούν στη Βουργουνδία-Franche-Comté. 

Γαλλία Νομοθετικές εκλογές 2024. Η ακροδεξιά με ποσοστό σχεδόν 34%, ανακαλύψτε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου στη Γαλλία, στο νομό σας ή στην εκλογική σας περιφέρεια

Αυτή την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γύρος των πρόωρων βουλευτικών εκλογών. 

Το Εθνικό Συλλαλητήριο, χωρίς ιδιαίτερη έκπληξη, ήρθε πρώτο. Το 34% των Γάλλων επέλεξε το RN, το οποίο, με τους συμμάχους του, θα είχε ισχυρή σχετική πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση.

Βολιβία: Ο Έβο Μοράλες κατηγορεί τον Λουίς Άρσε ότι είπε ψέματα για το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα

 Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες κατηγόρησε χθες Κυριακή τον νυν αρχηγό του κράτους, τον Λουίς Άρσε, πως είπε ψέματα για το αποτυχημένο σχέδιο στρατιωτικών με στόχο την ανατροπή του, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να ήταν «αυτο-πραξικόπημα».

«Νόμιζα ότι ήταν πραξικόπημα, αλλά πλέον αμφιβάλλω: μοιάζει με αυτο-πραξικόπημα», είπε ο Μοράλες στην κυριακάτικη ραδιοφωνική εκπομπή του.

Ο Έβο Μοράλες ήταν από τους πρώτους που προειδοποίησαν μέσω αναρτήσεων σε κοινωνικά δίκτυα για την ένοπλη εξέγερση της περασμένης Τετάρτης, όταν στρατιωτική δύναμη με επικεφαλής τον στρατηγό Χουάν Χοσέ Σούνιγα πολιόρκησε το προεδρικό μέγαρο.

Σέρρες: Βούλγαροι πυροσβέστες έφτασαν από τον Προμαχώνα για συνδρομή στην κατάσβεση των πυρκαγιών

 Με στόχο να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στη χώρα μας έφτασαν στην Ελλάδα από το Προμαχώνα Βούλγαροι πυροσβέστες στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης πυροσβεστών (Pre-positioning GFFF-V Bulgaria) το οποίο εφαρμόζεται για τρίτη φορά στην Ελλάδα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Η αποστολή των Βουλγάρων πυροσβεστών αποτελείται από δύο υδροφόρα οχήματα, τρία βοηθητικά οχήματα και 20 Βούλγαροι πυροσβέστες οι οποίοι έφτασαν χθες στη χώρα μας για να ενισχύσουν τις προσπάθειες των Ελλήνων πυροσβεστών.