Γαλλία Νομοθετικές εκλογές 2024. Η ακροδεξιά με ποσοστό σχεδόν 34%, ανακαλύψτε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου στη Γαλλία, στο νομό σας ή στην εκλογική σας περιφέρεια

Αυτή την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος γύρος των πρόωρων βουλευτικών εκλογών. 

Το Εθνικό Συλλαλητήριο, χωρίς ιδιαίτερη έκπληξη, ήρθε πρώτο. Το 34% των Γάλλων επέλεξε το RN, το οποίο, με τους συμμάχους του, θα είχε ισχυρή σχετική πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση.

Η Εθνική Συσπείρωση ήρθε πολύ μπροστά την Κυριακή στον πρώτο γύρο των ιστορικών βουλευτικών εκλογών που θα μπορούσαν να ανοίξουν τις πόρτες της εξουσίας στην ακροδεξιά για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Με 34-34,2% των ψήφων, το κόμμα του Τζόρνταν Μπαρντέλα και της Μαρίν Λεπέν και οι σύμμαχοί του προηγούνται του Νέου Λαϊκού Μετώπου που συγκεντρώνει την αριστερά, που συγκεντρώνει 28,1-29,1%, πολύ μπροστά από το στρατόπεδο του Εμανουέλ Μακρόν με 20,3-. 21,5%, κατά τη διάρκεια αυτής της ψηφοφορίας σημειώθηκε απότομη αύξηση της συμμετοχής, σύμφωνα με εκτιμήσεις που δημοσιεύθηκαν στις 20:00 από τα ινστιτούτα Ipsos και Ifop. 

Οι Ρεπουμπλικάνοι που δεν έχουν σχηματίσει συμμαχία με το RN βρίσκονται στο 10%. Πρώτη εκτίμηση στις 8 μ.μ. του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών. Πρώτη εκτίμηση στις 8 μ.μ. του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών. • © France Télévisions

Οι πρώτες προβλέψεις εδρών για τη μελλοντική Εθνοσυνέλευση, που πρέπει να ληφθούν με μεγάλη προσοχή, προβλέπουν μια ισχυρή σχετική πλειοψηφία για το RN και τους συμμάχους του, ή ακόμη και μια απόλυτη πλειοψηφία στο τέλος του δεύτερου γύρου την ερχόμενη Κυριακή. Εκτίμηση Ipsos TALAN - Προβολή Εθνοσυνέλευσης Εκτίμηση Ipsos TALAN - Προβολή Εθνικής Συνέλευσης • © France Télévisions Εκτιμώμενη 8 μ.μ. - Ipsos Talan για France Télévisions, Radio France, France24/RFI LCP National Assembly. Η απερχόμενη πρόεδρος των βουλευτών της Εθνικής Συσπείρωσης, Μαρίν Λεπέν, απηύθυνε έκκληση στους ψηφοφόρους να δώσουν στο κόμμα της την απόλυτη πλειοψηφία στο τέλος του δεύτερου γύρου «ώστε να διοριστεί πρωθυπουργός ο Τζόρνταν Μπαρντέλα». 

Το «Μακρονιστικό μπλοκ» «πρακτικά διαγράφεται» μετά τον πρώτο γύρο, είπε η κ. Λεπέν, η οποία ανακοίνωσε την επανεκλογή της στον πρώτο γύρο στην εκλογική της περιφέρεια του Πα-ντε-Καλαί. «Είναι ηθικό μας καθήκον να κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε το χειρότερο», δηλώνει ο πρωθυπουργός Gabriel Attal. Ο πρωθυπουργός Gabriel Attal μίλησε γύρω στις 10 μ.μ. Ανακοινώνει την απόσυρση περίπου εξήντα υποψηφίων Μαζί για να νικήσει το RN. «Έχουμε την ειλικρινή πεποίθηση ότι διεξάγουμε έναν δίκαιο, δυνατό, απαραίτητο και απαραίτητο αγώνα, αλλά απόψε δεν είναι μια βραδιά όπως κάθε άλλη. να αποτρέψουμε το RN να έχει απόλυτη πλειοψηφία και να κυβερνά τη χώρα με το καταστροφικό του έργο... 

Είναι ηθικό καθήκον μας να κάνουμε τα πάντα για να μην συμβούν τα χειρότερα. Ο αρχηγός των Insoumis, από την πλευρά του, ξεκαθάρισε και την πορεία για τον δεύτερο γύρο: Η France Insoumise (LFI) θα «αποσύρει» τις υποψηφιότητές της στις εκλογικές περιφέρειες όπου βρέθηκε στην τρίτη θέση και όπου βρίσκεται το Εθνικό Ράλλυ (RN ) προπορευόμενη. «Πουθενά δεν θα επιτρέψουμε στο RN να κερδίσει (...) 

Οι οδηγίες μας είναι απλές, άμεσες και ξεκάθαρες. Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών στα τμήματα σας Ψηφίσατε σε μια εκλογική περιφέρεια σε Hauts-de-France, Grand-Est, Rhône-Alpes-Auvergne, Normandy, Brittany, Occitanie, Nouvelle-Aquitaine, PACA, Corsica, Ile-de-France, Pays-de-la-Loire . .. 

Βρείτε τα πλήρη αποτελέσματα χάρη σε αυτόν τον χάρτη που δημιούργησε ο δημοσιογράφος μας Matti Faye. Ce dimanche 30 juin 2024, se déroulait le premier tour des élections législatives anticipées. Le Rassemblement national sans grande surprise est arrivé en tête. 34% des Français ont fait le choix du RN, qui, avec ses alliés, disposerait d'une forte majorité relative à l'Assemblée nationale.

cliquer sur une circonscription pour voir les résultats détaillés

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...