Νομοθετικές εκλογές 2024: ποιος είναι ο Julien Odoul, επανεξελέγη βουλευτής RN στον πρώτο γύρο στο Yonne;

 Για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών του 2024, ο απερχόμενος βουλευτής Julien Odoul εξελέγη με περισσότερο από το 50% των ψήφων στην τρίτη εκλογική περιφέρεια του Yonne. 

Εκπρόσωπος του RN, με τα χρόνια έχει γίνει μια σημαντική προσωπικότητα στο πολιτικό τοπίο της Βουργουνδίας, ακόμη και στη Γαλλία. 

Δεν θα γίνει δεύτερος γύρος στην τρίτη εκλογική περιφέρεια του Yonne. Ο απερχόμενος βουλευτής Ζουλιέν Οντούλ εξελέγη με 50,44% των ψήφων. 

Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο που εκπροσωπείται από τον σοσιαλιστή Nicolas Soret έρχεται πολύ πίσω με 25,5%. Οι Michel Crouzet και Modem, για την προεδρική πλειοψηφία, τερμάτισαν με 17,5% των ψήφων. 

Η εκλογική περιφέρεια των Joigny και Sens είναι η μόνη σε αυτή την κατάσταση στη Βουργουνδία, ακόμα κι αν το Εθνικό Ράλι κυριαρχεί σε μεγάλο βαθμό στις συζητήσεις στην περιοχή μας για αυτόν τον πρώτο γύρο.

le Rassemblement National domine largement les débats dans notre région pour ce premier tour.

Porte-parole du Rassemblement National depuis 2021, Julien Odoul est une figure politique incontournable en Bourgogne. Pourtant, il a entamé sa carrière au parti socialiste, puis à l'UDI.

À LIRE AUSSI : CARTE. Législatives 2024 dans l'Yonne : Julien Odoul réélu dès le premier tour pour le RN, découvrez les résultats dans votre circonscription

Devenu incontournable au RN

Né à Paris avec de la famille dans l'Yonne, Julien Odoul, 39 ans, est conseiller municipal à la ville de Sens depuis 2020 et conseiller régional de Bourgogne-Franche-Comté depuis 2016.

En 2021, Julien Odoul est tête de liste RN pour les élections régionales. Le Rassemblement National arrive finalement troisième, avec 18 sièges. Mais la campagne prend une tournure inattendue : un candidat de sa propre liste appelle à ne pas voter RN. Une vidéo érotique de Julien Odoul est par ailleurs publiée sur internet.

Mais cela ne freine pas sa progression. Porte-parole du parti, il est devenu depuis plusieurs années une figure médiatique du RN, multipliant les apparitions à la télévision, à la radio et dans la presse nationale, notamment pour défendre Marine Le Pen dans sa campagne présidentielle de 2022.

Polémique au conseil régional

En 2019, Julien Odoul est au cœur d'une polémique d'ampleur nationale, lorsqu'il demande à une femme voilée, qui accompagne une sortie scolaire au conseil régional de Bourgogne-Franche-Comté, de "retirer son voile islamique".

το Εθνικό Συλλαλητήριο κυριαρχεί σε μεγάλο βαθμό στις συζητήσεις στην περιοχή μας για αυτόν τον πρώτο γύρο. Τα αποτελέσματα της μίας και μοναδικής περιοδείας στο Yonne. Τα αποτελέσματα της μίας και μοναδικής περιοδείας στο Yonne. • © France Télévisions Εκπρόσωπος του Εθνικού Ράλι από το 2021, ο Julien Odoul είναι μια ουσιαστική πολιτική προσωπικότητα στη Βουργουνδία.

Ωστόσο, ξεκίνησε την καριέρα του με το Σοσιαλιστικό Κόμμα και μετά με το UDI. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΧΑΡΤΗΣ. Βουλευτικές εκλογές 2024 στο Yonne: Ο Julien Odoul επανεξελέγη στον πρώτο γύρο για το RN, ανακαλύψτε τα αποτελέσματα στην εκλογική σας περιφέρεια Γίνετε απαραίτητος για το RN Γεννημένος στο Παρίσι με οικογένεια στο Yonne, ο Julien Odoul, 39 ετών, είναι δημοτικός σύμβουλος στην πόλη Sens από το 2020 και περιφερειακός σύμβουλος για τη Burgundy-Franche-Comté από το 2016. 

Το 2021, ο Julien Odoul είναι επικεφαλής της λίστας RN για τις περιφερειακές εκλογές. Το Εθνικό Ράλλυ ήρθε τελικά τρίτο, με 18 θέσεις. Αλλά η εκστρατεία παίρνει μια απροσδόκητη τροπή: ένας υποψήφιος από τη δική του λίστα καλεί να μην ψηφίσει RN. Στο διαδίκτυο δημοσιεύεται και ένα ερωτικό βίντεο του Julien Odoul. Αυτό όμως δεν επιβραδύνει την πρόοδό του.

Εκπρόσωπος του κόμματος, έχει γίνει φιγούρα των μέσων ενημέρωσης για το RN εδώ και αρκετά χρόνια, κάνοντας πολυάριθμες εμφανίσεις στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τον εθνικό Τύπο, ιδιαίτερα για να υπερασπιστεί τη Μαρίν Λεπέν στην προεδρική εκστρατεία της το 2022. Διαμάχη στο περιφερειακό συμβούλιο 

Το 2019, ο Julien Odoul βρέθηκε στο επίκεντρο μιας εθνικής διαμάχης, όταν ζήτησε από μια γυναίκα με πέπλο, η οποία συνόδευε μια σχολική εκδρομή στο περιφερειακό συμβούλιο της Βουργουνδίας-Franche-Comté, να «αφαιρέσει το ισλαμικό της πέπλο».

Ο Julien Odoul εξελέγη στον πρώτο γύρο στην τρίτη εκλογική περιφέρεια του Yonne. Ο Julien Odoul εξελέγη στον πρώτο γύρο στην τρίτη εκλογική περιφέρεια του Yonne. • © LIONEL VADAM / MAXPPP Τον Ιούνιο του 2021, άλλη μια διαμάχη. Η εφημερίδα Libération αποκαλύπτει τη φωνητική ηχογράφηση μιας συζήτησης μεταξύ του ίδιου και άλλων μελών του RN στην περιοχή, μια συζήτηση στην οποία γίνεται ένα αστείο για την αυτοκτονία ενός αγρότη. 

«Είναι γαλλικό το σχοινί;», μπορούμε να ακούσουμε. Εκείνη την εποχή, ο Julien Odoul αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την αλήθεια της ηχογράφησης. Θα μιλήσει για μια «επιχείρηση μαζικής καταστροφής που ενορχηστρώθηκε από μια ακροαριστερή εφημερίδα, τη Libération». ► ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Πρέπει να σκοτώσουμε τον Ζυλιέν Οντούλ στα ΜΜΕ»: διαμάχη μετά από ένα αστείο για την αυτοκτονία ενός χωρικού που αποδίδεται στον υποψήφιο Τον Σεπτέμβριο του 2022, η εισαγγελία του Παρισιού απαιτεί μια δίκη εναντίον 27 ατόμων που συνδέονται με το Εθνικό Συλλαλητήριο σε μια υπόθεση φερόμενης εικονικής απασχόλησης βοηθών βουλευτών. 

Ο Ζυλιέν Οντούλ είναι ένας από αυτούς, όπως και η Μαρίν Λεπέν και ο πατέρας της. Μια διαρκώς αυξανόμενη βαθμολογία δημοτικότητας Αυτές οι αντιπαραθέσεις δεν εμπόδισαν τον εκπρόσωπο του RN από το να ενισχύεται, εκλογές μετά εκλογές, χρόνο με το χρόνο, τις τοπικές του ρίζες και τη δημοτικότητά του στο Yonne. Το 2022 υπέγραψε την είσοδό του στην Εθνοσυνέλευση, με μεγάλη νίκη στην 3η εκλογική περιφέρεια (Sens-Joigny) έναντι του απερχόμενου μέλους της προεδρικής πλειοψηφίας Μισέλ Κρουζέ. 

Στη συνέχεια συγκέντρωσε πάνω από το 55% των ψήφων στον δεύτερο γύρο. Δύο χρόνια αργότερα, του πήρε μόνο ένας γύρος για να εκλεγεί σε αυτές τις βουλευτικές εκλογές του 2024.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...