Χειροπέδες στον Δημήτρη Λιγνάδη με ένταλμα των δικαστικών αρχών

 

Στη σύλληψη τού Δημήτρη Λιγνάδη, πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, προχώρησαν τα στελέχη της Ασφάλειας, ύστερα από ένταλμα των δικαστικών αρχών, που έφθασε στα χέρια τους.

Ο σκηνοθέτης, μαζί με τον δικηγόρο του, είχαν παρουσιαστεί αυτοβούλως νωρίτερα στην Ασφάλεια Αττικής, με τον Δημήτρη Λιγνάδη να ρωτά τους αστυνομικούς εάν υπάρχει ένταλμα σε βάρος του. Εκείνοι του απάντησαν αρνητικά, καθώς -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχαν ενημερωθεί από τον ανακριτή για κάτι τέτοιο. Έτσι ο κύριος Λιγνάδης είχε αποχωρήσει από το κτίριο τής Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, αφού πρώτα δήλωσε ότι είναι στη διάθεση των αρχών.

Γκλέτσος: Στην πολιτική να δείτε τι γίνεται. Για μια δουλειά, να πρέπει να κοιμηθείς με έναν...

 

Ένα βήμα παραπέρα, πηγαίνει τις καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιητικές συμπεριφορές ο Απόστολος Γκλέτσος με την διπλή του εμπειρία τόσο στον καλλιτεχνικό χώρο όσο και σε αυτόν της πολιτικής.

Μιλώντας σε εκπομπή του Radio Lamia εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τις καταγγελλόμενες από συναδέλφους του καλλιτέχνες συμπεριφορές σε βάρος τους και όχι μόνο παραδέχεται πως υπάρχουν τέτοιους είδους φαινόμενα στο χώρο αλλά και πως απαντώνται και στην πολιτική. 


Πώς και γιατί τα Ελλαδικά κράτη πρέπει να γίνουν σαν το Ισραήλ

 

Είναι γνωστό στους πάντες πως τα συμφέροντα του ελληνισμού διακυβεύονται σε μία από τις πιο επικίνδυνες περιοχές του πλανήτη. Αυτή η περιοχή αρχίζει από τα νότια Βαλκάνια και φτάνει έως και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο καλύτερος γείτονας μας είναι η Βουλγαρία. Κάποτε ήταν άσπονδος εχθρός μας. Τώρα είναι μία φιλικά προσκείμενη χώρα προς την Τουρκία, που αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα εχθρό των ελλαδικών κρατών, αμφισβητώντας την κυριαρχία της Ελλάδας σε βραχονησίδες και νησίδες. Παράλληλα κατέχει παράνομα το 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας, αμφισβητώντας το δικαίωμα της ανωτέρου για την εκμετάλλευση των φυσικών της

Mil V-12: Το μεγαλύτερο ελικόπτερο που φτιάχτηκε ποτέ

 

Όταν σκέφτονται οι περισσότεροι (στη Δύση, τουλάχιστον), το μεγαλύτερο ελικόπτερο που φτιάχτηκε ποτέ, το μυαλό πάει συνήθως στο CH-47 Chinook (τα γνωστά στο ελληνικό κοινό «Σινούκ», καθώς χρησιμοποιούνται και από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις) ή, αν έχουν ασχoληθεί λίγο περισσότερο με στρατιωτικά θέματα, στο CH-53 Super Stallion. Ωστόσο, το μεγαλύτερο ελικόπτερο που τέθηκε ποτέ σε παραγωγή είναι ρωσικό, το Mil Mi-26 – αλλά ακόμα και αυτό μένει πίσω, καθώς τον τίτλο του μεγαλύτερου ελικοπτέρου που φτιάχτηκε ποτέ κατέχει το επίσης ρωσικό Mil V-12, το οποίο δεν τέθηκε ποτέ σε μαζική παραγωγή.

Η Τανζανία δεν έχει κανένα σχέδιο εμβολιασμών, επειδή θεωρεί το εμβόλιο «επικίνδυνο»

Η κυβέρνηση της Τανζανίας, η οποία έχει επικριθεί για τον χειρισμό της πανδημίας, δεν σχεδιάζει να διαθέσει εμβόλια κατά της Covid-19, σύμφωνα με την υπουργό Υγείας της χώρας.

Η δήλωση αυτή έρχεται λίγες μέρες αφότου ο Τανζανός πρόεδρος, Τζον Μαγκουφούλι, προειδοποίησε τους τοπικούς αξιωματούχους να μην αποκτήσουν εμβόλια λέγοντας ότι αυτά θα μπορούσαν να βλάψουν τους ανθρώπους, χωρίς να δώσει περαιτέρω αποδεικτικά ή έστω διευκρινιστικά στοιχεία.

Οι επικριτές του τον κατηγόρησαν ότι υποβαθμίζει την απειλή του ιού.

Στην φτωχότερη χώρα της Ευρώπης δεν ανησυχούν για τα εμβόλια, γιατί δεν έχουν εμβόλια

 

«Είμαι χαρούμενος που εργάζομαι στην πρώτη γραμμή και βλέπω τη λειτουργία του καναδικού συστήματος υγείας», έγραψε ο Αλέκου Ματραγκούνα σε μια ανάρτηση στο Facebook «αλλά λυπάμαι που εμβολιάστηκα πριν από τη μητέρα μου, η οποία εργάζεται στο σύστημα υγείας της Μολδαβίας».

Στα τέλη του Αυγούστου του 1945 ο πόλεμος στον Ειρηνικό είχε τελειώσει, με την παράδοση της Ιαπωνίας- ωστόσο υπήρχαν ακόμα εκπλήξεις για τις νικηφόρες ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, και μια από αυτές έλαβε χώρα στις 28 του μήνα, όταν δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά αναχαίτισαν ένα γιγαντιαίο ιαπωνικό υποβρύχιο στα ανοιχτά της Χονσού. Το υποβρύχιο παραδόθηκε άνευ επεισοδίων, ωστόσο οι διαστάσεις του προκάλεσαν έκπληξη, η οποία έγινε πιο μεγάλη όταν την επόμενη ημέρα ένα αμερικανικό υποβρύχιο βρήκε ένα παρόμοιο ιαπωνικό υποβρύχιο κοντά, το οποίο προσπάθησε για λίγο να διαφύγει πριν παραδοθεί και αυτό.

Πλοία για το τέλος του κόσμου: «Πλωτοί Λευκοί Οίκοι» για πυρηνικό πόλεμο

 

Κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, όταν το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος άρχισε να φαντάζει όλο και περισσότερο πιθανό, κυβερνήσεις ανά τον πλανήτη άρχισαν να καταστρώνουν σχέδια για την επιβίωση της ηγεσίας των χωρών τους σε περίπτωση έλευσης του «Αρμαγεδδώνα». Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, χώρες όπως ο ΗΠΑ και η ΕΣΣΔ πρωτοστάτησαν σε αυτούς τους σχεδιασμούς, δεδομένου πως ήταν οι «πρωταγωνιστές» της αντιπαράθεσης μεταξύ Δύσης και Ανατολής, και, πέραν της επιβίωσης, οι κυβερνήσεις τους θα έπρεπε να ήταν σε θέση να συνεχίσουν και να κερδίσουν έναν πυρηνικό πόλεμο, οπότε και οι σχεδιασμοί τους ήταν ιδιαίτερα εκτενείς, περιλαμβάνοντας αεροπλάνα, καταφύγια και, όπως προκύπτει, πλοία.