Ιράκ: Δύο εντάλματα σύλληψης για την «κλοπή του αιώνα» – «Εξαφάνισαν» 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια από την εφορία

 Η ιρακινή δικαιοσύνη εξέδωσε χθες Τρίτη (27/8) δυο εντάλματα σύλληψης, σε βάρος επιχειρηματία και πρώην κυβερνητικού αξιωματούχου για την εμπλοκή τους σε υπόθεση του 2022 που είχε να κάνει με την κλοπή ποσού 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την εφορία της χώρας.

Η υπόθεση, γνωστή στο Ιράκ με την ονομασία «η κλοπή του αιώνα»είχε κάνει πάταγο το 2022, όταν αποκαλύφθηκε στη χώρα που μαστίζεται από τη διαφθορά.

Το Τέξας μεριμνεί για την διασφάλιση των αμερικανικών εκλογών: Φοβάται απόπειρα νοθείας από τους Δημοκρατικούς

 Η πολιτεία του Τέξας έχει αφαιρέσει περισσότερους από 1 εκατομμύριο μη επιλέξιμους από τους εκλογικούς καταλόγους της από το 2021 ως μέσο για να αποτρέψει πιθανή παράνομη ψηφοφορία, ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ σε δελτίο τύπου!

«Από την υπογραφή του νομοσχεδίου 1 της Γερουσίας το 2021, το Τέξας έχει αφαιρέσει πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα από τους εκλογικούς καταλόγους της πολιτείας, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που μετακόμισαν εκτός πολιτείας, είναι νεκροί και δεν είναι πολίτες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Τ.Μπάιντεν πήγε στην παραλία με πτυσσόμενο καρεκλάκι σαν σωστός ηλικιωμένος – «Πρόγευση για συνταξιοδότηση» του γράφουν

 Η εικόνα του πρώην Αμερικανού Προέδρου κάνει τον γύρο του κόσμου γιατί δεν είναι συνηθισμένη για τον Πρόεδρο των ΗΠΑ

Ο Τζο Μπάιντεν πήγε στην παραλία του Ντέλαγουερ με την οικογένειά του και το πτυσσόμενο καρεκλάκι του σαν σωστός ηλικιωμένος και προκάλεσε πλήθος σχολίων.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την διαγραφή της Αθηνάς Λινού: «Η έδρα ανήκει στο κόμμα» – Α.Λινού: «Συνεχίζω δικαστικά»

 «Όταν ορκίστηκε βουλευτής υπέγραψε τον κανονισμό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο οποίος αναφέρει ρητά πως η έδρα ανήκει στο κόμμα κι όχι στην ίδια»

Διευκρινίσεις για την διαγραφή της Αθηνάς Λινού δίνει με ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημειώνοντας ότι όταν ορκίστηκε βουλευτής “υπέγραψε τον κανονισμό της Κ.Ο του κόμματος που αναφέρει ότι η έδρα ανήκει στο κόμμα, όχι στην ίδια”.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με εντολή του Προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη, προχώρησε σε διαγραφή της κ. Αθηνάς Λινού από την Κ.Ο. του κόμματος για λόγους διαφάνειας.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ντροπή για το “επιτελικό κράτος” του K.Μητσοτάκη, να κοιμάται δάσκαλος στο αυτοκίνητο»

 Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία τονίζει το ζήτημα της στέγασης των δημόσιων υπαλλήλων στα νησιά, κατηγορώντας την κυβέρνηση για την εφαρμογή «αντικοινωνικής πολιτικής».

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: «Είναι, πράγματι, ντροπή που ένας δάσκαλος στη Ρόδο αναγκάζεται να κοιμάται στο αυτοκίνητό του, επειδή αδυνατεί να πληρώσει το ενοίκιο που του ζητούν με τον μισθό που παίρνει».

Π.Γερουλάνος: «Ο Κ.Μητσοτάκης δεν έχει καμία σχέση με την αγορά και δη την ελληνική αγορά»

 Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης ανέφερε ότι «ο Κ.Μητσοτάκης δεν έχει καμία σχέση με την αγορά και δη την ελληνική αγορά».

«Από την εμπειρία μου από τις επιχειρήσεις, που οι τράπεζες μας δίνανε χρήματα για να εξαγοράσουμε ανταγωνιστές μας, σας λέω ότι δεν είναι το πρόβλημά μας το μέγεθος των επιχειρήσεων ή δεν είναι το πρώτο μας πρόβλημα», συμπλήρωσε.

Μ.Αθανασίου: «Κορίτσι έπεσε θύμα βιασμού στη Νέα Φιλαδέλφεια – Ήταν γυμνή στη λεωφόρο Δεκελείας με κόσμο γύρω – γύρω»!

 Ο Μάριος Αθανασίου, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποκάλυψε πώς είδε μια κοπέλα που είχε πέσει θύμα βιασμού στη Νέα Φιλαδέλφεια να είναι γυμνή στη λεωφόρο Δεκελείας και γύρω της κόσμος και αστυνομία, χωρίς να έχει μεριμνήσει να πάει το θύμα σε ένα πιο ασφαλές σημείο και να σκεπαστεί με κάτι!

Βέβαια όλα αυτά σημαίνουν ένα πολύ απλό πράγμα: Επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας ο καθένας κάνει ότι θέλει, όπου θέλει και όπως θέλει.

Μαρεσάλ Λεπέν: «H Meta κλείνει λογαριασμούς δεξιών σε μια πολιτική αυθαίρετης λογοκρισίας»

 Η Γαλλίδα πολιτικός Μαριόν Μαρεσάλ Λεπέν κατηγόρησε την Meta ότι «αυθαίρετα ανέστειλε τους δεξιούς λογαριασμούς στο Instagram.

H  Μαρεσάλ κατήγγειλε την αναστολή πέντε λογαριασμών στο Instagram, συμπεριλαμβανομένου αυτού των ομάδων media Frontières και Occidentis, της ένωσης πληροφοριοδοτών ASLA και του λογαριασμού της Alice Cordelier, της προέδρου της φεμινιστικής ομάδας Collective Nemesis.

Θεσσαλονίκη: Παρανάλωμα του πυρός έγινε το εργοστάσιο της Tsakiris Family – Vegan ανέλαβαν την ευθύνη

 Την ευθύνη για τον εμπρησμό στο εργοστάσιο της εταιρείας Tsakiris Family στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης ανέλαβε η οργάνωση ΜΑΖ (Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζωών).

«Αρνούμαστε να κοιτάμε παθητικά τη σφαγή και πολεμάμε με φωτιά» ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους και πρόσθεσαν: «Αν το ξαναχτίσετε, θα το ξανακάψουμε».

Ενώ σε ένα υστερόγραφο της ανακοίνωσής τους έγραψαν ότι «Υπάρχουν πολλά σκουπίδια που με τον ένα τρόπο ή τον άλλο συμβάλουν στην εξόντωση των ζώων. Μακράν τα αθλιότερα από αυτά είναι οι κρεατοφάγοι οικολόγοι».

Βόλος: Τα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζουν την υπόθεση με τα νεκρά ψάρια και αναλύουν τις συνέπειες του προβλήματος

 Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ έγιναν οι αποκρουστικές εικόνες από τα νεκρά ψάρια στον Βόλο.

Άρθρα περιγράφουν τα αίτια του φαινομένου, την κόντρα που έχει δημιουργηθεί αλλά και τις συνέπειες αυτού του σοβαρού προβλήματος στις τοπικές επιχειρήσεις.

«Τουριστικό λιμάνι της Ελλάδας πλημμυρίζει με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρά ψάρια», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Guardian που, μεταξύ άλλων, μεταφέρει και την αγωνία των επιχειρηματιών εστίασης της περιοχής.

Τουρκικά ΜΜΕ για κοινές αεροπορικές ασκήσεις Τουρκίας και Κατάρ: «Θα μάθουμε τα μυστικά των Rafale που διαθέτει η Ελλάδα»

 Τα τουρκικά ΜΜΕ, με δημοσιεύματά τους, σχολιάζουν τις κοινές πτήσεις τουρκικών F-16 με τα Rafale του Κατάρ, τονίζοντας ότι Τούρκοι πιλότοι θα μάθουν τα μυστικά των Rafale που διαθέτει η Ελλάδα.

Η Τουρκία και το Κατάρ δημιούργησαν κοινή μοίρα με μαχητικά αεροσκάφη και πρόκειται να διεξάγουν από κοινού αεροπορικές επιχειρήσεις με Rafale, Eurofighter Typhoon και F-15 που διαθέτει η Αεροπορία του Κατάρ, όπως ανακοινώθηκε στη διάρκεια της επίσκεψης στην Ντόχα του διοικητή της τουρκικής Αεροπορίας, πτέραρχου Ζιγιά Τζεμάλ Καντίογλου.

Θάνατος Ουκρανού πιλότου F-16: Είχε μόλις ένα μήνα που είχε επιστρέψει στην Ουκρανία για να αναλάβει αποστολές

 Περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στο φως αναφορικά με τον θάνατο του Ουκρανού πιλότου και της καταστροφής του πρώτου ουκρανικού F-16.

Ο πιλότος ήταν ένας από τους 6 πιλότους/εκπαιδευτές του κοινού προγράμματος ΕΕ/ΝΑΤΟ για εκπαίδευση Ουκρανών στα F-16 και είχε επιστρέψει στην Ουκρανία στα τέλη του Ιουλίου.

Άντεξε έναν μήνα. Δυστυχώς είναι μια απώλεια που θυμίζει τις απώλειες των τελευταίων Γερμανών/Ιαπώνων πιλότων του Β’ ΠΠ όταν ο αγώνας είχε ουσιαστικά χαθεί.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 5 εκατομμυρίων ευρώ ο ιδιοκτήτης του Τelegram Πάβελ Ντούροφ

 Ο 39χρονος Ρώσος δισεκατομμυριούχος Πάβελ Ντούροφ, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της πλατφόρμας ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά από τέσσερις ημέρες κράτησης.

Αφού ενημερώθηκε ότι τέθηκε επισήμως υπό έρευνα για τη φημολογούμενη σύνδεση της πλατφόρμας Telegram με το οργανωμένο έγκλημα,