Στο νοσοκομείο Γεννηματάς αύριο, ο Αλέξης Τσίπρας

 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί αύριο, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, στις 11:00 π.μ., το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».

Ο Αλέξης Τσίπρας, θα συναντηθεί με τη Διοίκηση και στη συνέχεια με εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Μοναδικό κιτς υπερθέαμα στην πρόσοψη της Βουλής για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

 

Ένα «αφιέρωμα» στην ιστορία των Ενόπλων Δυνάμεων, που ξεκινάει από τη Μάχη του Μαραθώνα το 490 π.χ και καταλήγει στο σήμερα, αλλά και μία τεράστια εικόνα της Παναγίας, προβλήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε βίντεο που έπαιζε με διαφορά ενός τετάρτου για δύο ώρες, από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, πάνω στο κτίριο της Βουλής. Εντονα σχόλια στα social media με πολλούς χρήστες να κάνoυν λόγο για χουντικής έμπνευσης θέαμα.

Παναιτωλικός – Άρης 0-1: Νίκη και πρωτιά για τους «κίτρινους» (vid)

 

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα από την νίκη του Άρη απέναντι στον Παναιτωλικό.

Σημαντική νίκη για τον Άρη ο οποίος επικράτησε του Παναιτωλικού με 1-0, και πλέον μοιράζεται την πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Ολυμπιακό. Μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης ήταν ο Μπρούνο Γκάμα, ο οποίος ευστόχησε στο πέναλτι που εκτέλεσε στο 18ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι «κίτρινοι» κατάφεραν να κροτήσουν το σκορ με καλή κυκλοφορία της μπάλας και συγκέντρωση στο παιχνίδι. Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Αγρινίου δεν έχει σημειώσει καμία νίκη στην φετινή σεζόν.

Δείτε το βίντεο:

Τζο Μπάιντεν: Ανακοινώνει την Τρίτη τα πρώτα μέλη της κυβέρνησής του

 

Ο Τζο Μπάιντεν θα ανακοινώσει την Τρίτη τα ονόματα των πρώτων μελών της κυβέρνησής του, δήλωσε σήμερα ο Ρον Κλάιν, στενός σύμβουλος του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ.

«Θα δείτε τις πρώτες επιλογές για την κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου την Τρίτη, αυτήν την εβδομάδα», είπε ο μελλοντικός προσωπάρχης του Μπάιντεν στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, χωρίς να αναφερθεί στα χαρτοφυλάκια που θα αναλάβουν ή σε συγκεκριμένα ονόματα.

«Πρέπει να αναμένουμε ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος θα το κάνει ο ίδιος την Τρίτη», συμπλήρωσε.

«Ράπισμα» από τον Π.Ο.Υ. στην Ευρώπη: «Δεν στήσατε δομές το Καλοκαίρι, κάντε το τώρα αλλιώς έρχεται τρίτο κύμα»

 

Σοβαρές ευθύνες επιρρίπτει στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση του κορωνοϊού στέλεχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. 

Πρόκειται γοα τον Ντέιβιντ Νάμπαρο, ειδικό για την COVID-19 του ΠΟΥ, ο οποίος προέβλεψε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας στην Ευρώπη στις αρχές του 2021 αν επαναληφθεί η αποτυχία, σύμφωνα με τον ίδιο, των κυβερνήσεων να κάνουν αυτό που χρειαζόταν ώστε να προληφθεί το δεύτερο κύμα.

"Έχασαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις απαραίτητες υποδομές κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, αφού έθεσαν υπό έλεγχο το πρώτο κύμα" της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ελβετικές εφημερίδες ο Ντέιβιντ Νάμπαρο.

Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας: Πέθανε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου σε ηλικία 57 ετών

 

Ο Λαμιώτης Διευθυντής της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας Γιώργος Κυριαζόπουλος «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 57 ετών, βυθίζοντας στο πένθος όχι μόνο τους δικούς του ανθρώπους αλλά όλη τη Φθιώτιδα.

Ο Γιώργος Κυριαζόπουλος ήταν αφοσιωμένος στην ιατρική επιστήμη και είχε σώσει πολλούς ανθρώπους στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Είχε κυριολεκτικά δώσει την ψυχή του στη ΜΕΘ στο πλευρό του Δημήτρη Σφύρα, από τον οποίο πήρε τη σκυτάλη και συνέχισε ως επικεφαλής της ΜΕΘ μέχρι και σήμερα.

Ακρίτα προς Λοβέρδο: «Κοτζάμ εθνόσημο δεν το είδες;»

 

Τη φωτογραφία μιας γυναίκας στρατιωτικού που φέρει μια εικόνα της Παναγίας ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Γιάννης Λοβέρδος, ευχόμενος «χρόνια πολλά» στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μόνο που η εν λόγω γυναίκα δεν υπηρετεί στον ελληνικό, αλλά στο σέρβικο στρατό.

Βερβεσός: Η πρώτη αντίδραση για την εισαγγελική έρευνα σε βάρος του

 

«Ο νόμος ισχύει έναντι όλων, χωρίς καμία εξαίρεση. Η εισαγγελία ενήργησε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της. Θα εκθέσω τις απόψεις μου, ως οφείλω».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, μετά την εισαγγελική παρέμβαση για το πάρτι γενεθλίων του ίδιου του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στο γραφείο του. 

Γιάννης Λοβέρδος, δεν πετυχαίνει φωτογραφία με τίποτε

 

Τελικά, φαίνεται πως είναι πολύ δύσκολο ο δημοσιογράφος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λοβέρδος να πετύχει μία φορά το σωστό. Ευτυχώς ναι. Και δεν θα πάψει ποτέ να μας διασκεδάζει.

Ετσι και τώρα, χθες 21η Νοεμβρίου, θέλησε με ανάρτησή του στο facebook, να τιμήσει το στρατό της πατρίδας μας. Επειδή γιόρταζε. Οπως στη Βουλή που έδειχναν πυροβόλα.

Και ανέβασε το παρακάτω ποστ στα facebook: «Χρόνια πολλά και καλά στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας. Στους άνδρες και στις γυναίκες που αφιερώνουν τη ζωή τος στην προστασία των αξιών και των δικαίων του Ελληνισμού. Είμαστε όλοι περήφανοι για σας!»

Πολυεργαλείο: Ο Vivaldi κάνει disrupt στην αγορά των web browsers

 

Αν και τα πιο πρόσφατα στατιστικά δείχνουν πως η πλειοψηφία των χρηστών desktop και laptop επιλέγουν τον Chrome της Google, αυτός δεν είναι ο μοναδικός browser εκεί έξω. Σήμερα, ρίχνουμε μια καλύτερη ματιά σε μια εναλλακτική επιλογή: τον Vivaldi. Έναν web browser που μπορεί κανείς να πει πως κάνει disrupt στην αγορά, αποτελώντας σε κάθε περίπτωση ένα πολυεργαλείο.

Παίρνοντας την ονομασία του από τον γνωστό συνθέτη, ο Vivaldi έχει αναπτυχθεί στη Νορβηγία από την Vivaldi Technologies, μια εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Jon Stephenson von Tetzchner (τον πρώην συνιδρυτή και CEO της Opera Software, που ανέπτυξε τον Opera browser, ο οποίος σήμερα ανήκει σε κινεζική κοινοπραξία επενδυτών).

Πώς να αποφύγετε 7 συνηθισμένα λάθη που κάνει κάποιος πριν ξεκινήσει ένα franchise!

 

Η απόκτηση ενός franchise και η ενασχόληση με την επιχειρηματικότητα μέσω αυτής της οδού φαντάζει, για πολλούς, ως μια ιδανική λύση. Υπάρχουν όμως κάποια κοινά λάθη που κάνουν όσοι θέλουν να ασχοληθούν με τον συγκεκριμένο τομέα. Μάθετε πώς θα τα αποφύγετε.

Βάζοντας τα κέρδη πριν από κάθε τι άλλο: Αν και είναι σαφές πως μια επιχείρηση θα πρέπει να βγάζει κέρδος για να καταφέρει να συνεχίσει τη λειτουργία της, οι περισσότεροι ξεκινούν την αναζήτηση ενός franchise με βάση το πόσο χρήματα μπορεί να τους προσφέρει.

Η ιστορία του Rolex, του πρώτου αδιάβροχου ρολογιού

 

Στις 7 Οκτωβρίου 1927 η Μερσέντες Γκλιτς, µια Λονδρέζα στενογράφος, κολύµπησε για πρώτη φορά το κανάλι της Μάγχης σε 10 ώρες, φορώντας στον καρπό της ένα Rolex. Οι δηµοσιογράφοι βρίσκονταν στην όχθη της Μάγχης για να απαθανατήσουν τη «γέννηση» του πρώτου αδιάβροχου ρολογιού, του µοντέλου Oyster της εταιρείας Rolex. Η επιθυµία του βαυαρικής καταγωγής ιδρυτή της Montres Rolex S.A., Χανς Ουίλσντορφ, είχε πια πραγµατοποιηθεί.

Γεννηµένος το 1881, ο Ουίλσντορφ έµεινε ορφανός σε ηλικία µόλις 12 ετών. Στα 19 του χρόνια, και ενώ εργαζόταν σε εταιρεία που έκανε εξαγωγές ρολογιών, συνειδητοποίησε ότι είχε µια

Domino's: Η πιτσαρία που ξεκίνησε από την πόλη Υψηλάντι με 900 δολάρια δανεικά

 Το 1960, Ο Tom και ο James Monaghan αγοράζουν μια μικρή πιτσαρία στο Michigan των Ηνωμένων Πολιτειών. Θα δανειστούν 900 δολάρια για να πάρουν στα χέρια τους την Dominick's Pizza στην περιοχή Ypsilanti, συνδέοντας, με έναν περίεργο τρόπο, την ιστορία μιας πασίγνωστης πιτσαρίας, της μετέπειτα Domino's, με την χώρα μας.

Το Ypsilanti του Michigan, μια πόλη που το 2010 είχε περίπου 20.000 κατοίκους, πήρε το όνομα του από τον Δημήτριο Υψηλάντη, τον αγωνιστή της επανάστασης του 1821. Η αρχική του ονομασία ήταν Woodruff's Grove αλλά μετονομάστηκε σε Υψηλάντι το 1829, μετά τη νίκη των Ελλήνων στη Μάχη της Πέτρας, την τελευταία μάχη για την ελληνική ανεξαρτησία.

Ο 17χρονος που έγινε δισεκατομμυριούχος πουλώντας σάντουιτς «υποβρύχια»

 Βρισκόμαστε στο 1965 και ο 17χρονος Fred DeLuca έχει ένα όνειρο: να σπουδάσει και να γίνει γιατρός. Τα δίδακτρα, όμως, για την εισαγωγή του στο κολέγιο είναι ακριβά και ο DeLuca δεν έχει στη διάθεση του το απαιτούμενο ποσό. Κάπως έτσι, αποφασίζει να ζητήσει δανεικά. Η συγκεκριμένη κίνηση θα οδηγήσει, 50 χρόνια μετά, στη δημιουργία της μεγαλύτερης αλυσίδας fast-food στον κόσμο, των Subway.

Η οικονομική υποστήριξη του DeLuca έρχεται από τον οικογενειακό φίλο και γιατρό Peter Buck. Ο Buck του δανείζει 1.000 δολάρια και του προτείνει τον τρόπο που θα βγάλει τα λεφτά που χρειάζεται για να σπουδάσει: του λέει να ξεκινήσει ένα μαγαζί στο οποίο θα φτιάχνει τα λεγόμενα σάντουιτς «υποβρύχια». Όπως δείχνει και η ονομασία τους, πρόκειται για σάντουιτς μεγάλου μεγέθους και μακρόστενου σχήματος, παραγεμισμένα με πολλά υλικά.