«Ατόπημα οι δηλώσεις του Ισπανού πρέσβη στην Ελλάδα»

Τον Έλληνα πρέσβη στη Μαδρίτη δέχθηκε χθες στο υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας Χόρχε Τολέντο Αλπινάνα, σε μια προσπάθεια να εξομαλυνθούν οι διμερείς σχέσεις μετά τη συνέντευξη του Ισπανού πρέσβη στην Αθήνα και την οργισμένη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο Ισπανός υφυπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε ως ατόπημα τις

Η παραδοχή πρώην υπουργού για τους αυτονομιστές της Καταλονίας

Ένας πρώην υπουργός του αποπεμφθέντος προέδρου της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν παραδέχτηκε σήμερα ότι η περιφέρεια δεν ήταν απολύτως έτοιμη για την ανεξαρτησία, μολονότι το τοπικό κοινοβούλιο προχώρησε στην ανακήρυξή της, την περασμένη Παρασκευή.
«Αυτή η διαδικασία της ανεξαρτησίας (...) ξεκίνησε από την πλάνη ότι θα ήταν εύκολη, ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί γρήγορα και χωρίς συνέπειες»,

Σύλληψη δραπέτη για την εν ψυχρώ δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Η ασφάλεια στην Πάτρα συνέλαβε έναν άντρα από την Αλβανία, ο οποίος είναι δραπέτης φυλακών και θεωρείται από την αστυνομία ότι είναι ένας από τους δύο φυσικούς αυτουργούς, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Alpha στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων.

Βέλγος πρωθυπουργός: Δεν καλέσαμε εμείς τον Πουτζντεμόν στις Βρυξέλλες

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν, ο πρόεδρος της Καταλονίας που καθαιρέθηκε από την Ισπανία, δεν ήρθε στο Βέλγιο με πρόσκληση της κυβέρνησης της χώρας, δήλωσε την Τρίτη ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ και πρόσθεσε ότι ο Καταλανός πρώην πρόεδρος θα αντιμετωπιστεί όπως οποιοσδήποτε άλλος πολίτης της ΕΕ.
«Η βελγική κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτε για να ενθαρρύνει τον κ. Πουτζντεμόν να έρθει στο Βέλγιο», αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ.

Με μια λαμπρή τελετή παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Χειμερινούς Αγώνες 2018 (video-foto)

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο ολοκληρώθηκε το μεσημέρι με κάθε επισημότητα και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στην Οργανωτική Επιτροπή της Πιονγκτσάνγκ. ενόψει των Χειμερινών Αγώνων 2018.

Ανατροπές στις τηλεοπτικές άδειες. Τέλος στις «θεματικές» και τρεις μήνες διορία σε όσους δεν αδειοδοτηθούν

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η δημοσίευση της προκήρυξης για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, καθώς αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ), που υιοθετεί τις προτάσεις της Ανεξάρτητης Αρχής για νομοτεχνικές βελτιώσεις στον νόμο 4339/15.
Η τροπολογία του υπουργείου ΨΗΠΤΕ περιλαμβάνει την εισήγηση του ΕΣΡ, με στόχο την περαιτέρω θωράκιση της διαδικασίας, πάντοτε σε ευθυγράμμιση με τον νόμο 4339/15.

10 φυτά εσωτερικού χώρου που μας σώζουν από αλλεργίες, αϋπνία και κρυολογήματα (σύμφωνα με επιστήμονες της NASA)

Παλαιότερα μας έλεγαν πως δεν πρέπει να έχουμε φυτά μέσα στο σπίτι αλλά ευτυχώς οι μύθοι καταρρίφθηκαν και πλέον τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ευρέως διαδεδομένα. Και τώρα ήρθε η ώρα να μάθουμε και ποια από αυτά έχουν τις πλέον ευεργετικές ιδιότητες σύμφωνα και με επιστήμονες της NASA που κατέληξαν σε ορισμένους τύπους φυτών.
Η παρουσία αυτών εντός του σπιτιού μπορεί να βοηθήσει άτομα που πάσχουν από αλλεργίες, αϋπνία και να βελτιώσουν το επίπεδο γενικότερης ευεξίας ενώ οι ειδικοί τονίζουν πως μειώνουν το άγχος ενώ καταπολεμούν τους ατμοσφαιρικούς ρύπους.

Ισλανδία: Πιθανός ο σχηματισμός αριστερής- κεντροαριστερής κυβέρνησης μετά τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές

Οι Ισλανδοί, εκφράζοντας την οργή τους για μια σειρά πολιτικών σκανδάλων, εκδίωξαν την κεντροδεξιά κυβέρνηση στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, οι οποίες μπορεί να ανοίγουν τον δρόμο σε μια νεαρή χαρισματική ηγέτιδα της αντιπολίτευσης για να σχηματίσει έναν αριστερό συνασπισμό, σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση των ψήφων που ανακοινώθηκε σήμερα.
Με την ήττα της κυβέρνησης συνασπισμού του πρωθυπουργού Μπγιάρνι Μπενέντικτσον, η κύρια αντίπαλός του, η Κατρίν Τζακομπσντότιρ του Κινήματος Αριστερά-Πράσινοι,

Γιατί αυτή η νεαρή γυναίκα επιμένει να σηκώνει τη φούστα της στο σταθμό του μετρό στην Αγία Πετρούπολη;

Μια νεαρή Ρωσίδα αποφάσισε να προχωρήσει σε μια πράξη διαμαρτυρίας ενάντια σε όλους αυτούς τους άντρες που επιχειρούν να βγάλουν, κρυφά και παράνομα, φωτογραφία κάτω από τη φούστα μιας γυναίκας χωρίς αυτή να το γνωρίζει. Πρόκειται για μια πρακτική που στα αγγλικά λέγεται upskirting.
Η φοιτήτρια, η οποία ονομάζεται Anna Dovgalyuk, ετοίμασε σε ένα «βίντεο μανιφέστο», όπως η ίδια το ονόμασε,

ΠΓΔΜ: Το κυβερνών κόμμα του Ζόραν Ζάεφ είναι ο μεγάλος νικητής και του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών

Το κυβερνών κόμμα Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ ήταν ο μεγάλος νικητής και του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών στην ΠΓΔΜ, καθώς επικράτησε στους περισσότερους δήμους όπου στήθηκαν κάλπες.
Συγκεκριμένα δεύτερος γύρος διεξήχθη σε 35 δήμους, ενώ σε άλλους 46 δήμους η αναμέτρηση κρίθηκε από τον πρώτο γύρο που διεξήχθη στις 15 Οκτωβρίου.
Το κόμμα του Ζάεφ επικράτησε σε 19 δήμους στον δεύτερο γύρο, ενώ το δεξιό εθνικιστικό κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι σε μόλις δύο.

BBC: Πού ζουν οι απόγονοι των Σπαρτιατών

«Οι άνθρωποι που κατάγονται από τους Σπαρτιάτες» τιτλοφορείται δημοσίευμα του BBC με θέμα τη Μάνη και τους κατοίκους της.
«Στις κορυφές των λόφων, πέτρινα σπίτια που θυμίζουν μικρά κάστρα στέκονται με τις πλάτες τους στα κολοσσιαία βουνά του Ταΰγετου και αγναντεύουν το στωικό Ιόνιο. Αυτή είναι η γη των Μανιατών, μιας κοινωνίας που λειτουργεί με βάση φατρίες και θεωρείται πως προέρχεται από τους Σπαρτιάτες- τους θρυλικούς πολεμιστές της αρχαίας Ελλάδας» αναφέρεται σχετικά στο κείμενο του Σταβ Δημητρόπουλου.

Συνέντευξη Τύπου του Πουτζντεμόν στις Βρυξέλλες: Ανοικτό θέμα το αίτημα ασύλου

Ο Κάρλες Πουτζντεμόν, ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες στις 12.30 τοπική ώρα (13.30 ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε ο Πολ Μπέκερτ, ο βέλγος δικηγόρος ειδικευμένος σε θέματα ασύλου, τις υπηρεσίες του οποίου εξασφάλισε ο αυτονομιστής ηγέτης μόλις κατέφυγε στο Βέλγιο.
Ο Πολ Μπέκερτ δήλωσε σχετικά με το αν εξετάζεται η κατάθεση αίτησης ασύλου: «Δεν έχουμε ακόμη αποφασίσει.

Παράταση ισχύος καρτών Οκτωβρίου 2017 έως τις 15 Νοεμβρίου 2017 για μετακινήσεις στα ΜΜΜ εισηγήθηκε ο ΟΑΣΑ

Παράταση ισχύος καρτών Οκτωβρίου 2017 έως τις 15 Νοεμβρίου 2017 για τις μετακινήσεις με τα ΜΜΜ εισηγήθηκε ο ΟΑΣΑ στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών «εξετάζοντας την πορεία έκδοσης προσωποποιημένων καρτών και λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που δημιουργούνται για το επιβατικό κοινό και προκειμένου αυτές να εξομαλυνθούν».
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση μετά τη 10η Νοεμβρίου οι επιβάτες πρέπει να κινούνται με ηλεκτρονικό εισιτήριο ή ηλεκτρονικές κάρτες.

Αυτός ο λογαριασμός στο instagram από την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας είναι τέλειος (γιατί είναι πανέξυπνος)

Υπάρχει μεγαλή πιθανότητα στο λογαριασμό σας στο instagram να ακολουθείτε κάποιον ο οποίος περνά τις ημέρες του στην παραλία κάνοντας θαλάσσια σπορ. Σίγουρα όμως δεν ακολουθείτε τον Swim Reaper έναν λογαριασμό τον οποίο δημιούργησε η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας στα πλαίσια των δράσεών της για να μειωθούν οι θάνατοι από πνιγμό στις παραλίες της χώρας.
'Ηδη φέτος στη Νέα Ζηλανδία χώρα έχουν καταγραφεί 56 θάνατοι και σημειώνεται πως όλοι θα

Κεντροαριστερά: Debate για έναν αρχηγό και δύο κοινοβουλευτικές ομάδες

Τις θέσεις τους έλαβαν οι εννέα υποψήφιοι αρχηγοί της Κεντροαριστεράς. Η Φώφη Γεννηματά, ο Γιώργος Καμίνης, Σταύρος Θεοδωράκης, Νίκος Ανδρουλάκης, Γιάννης Μανιάτης, Γιάννης Ραγκούσης, Απόστολος Πόντας, Δημήτρης Τζιώτης και Κων. Γάτσιος απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων της Περιφέρειας Ανδρέα Γιουρμετάκη (Λάρισα), Γιώργου Σαχίνη (Ηράκλειο), Γιώργου Σιμόπουλου (Λαμία), Φίλιου Στάγκου (Θεσσαλονίκη) και Κωνταντίνου Μάγνη (Πάτρα). ήταν η πρώτη προγραμαμτισμένη τηλεμαχία με τη δεύτερη να είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου. Η τηλεμαχία διεξήχθη σε έξι κύκλους και τρείς θεματικές ενότητες.

Επιστροφές χρημάτων σε εκατομμύρια συνταξιούχους,παρακρατηθείσες εισφορές υγειονομικής περίθαλψης..

Επιστροφή ποσών που παρακρατήθηκαν από μικτές και κύριες συντάξεις την περίοδο 2012-2016 φαίνεται να σχεδιάζει το Υπουργείου Εργασίες όπως φαίνεται από συγκλίνουσες πληροφορίες που δημοσιεύονται σε αρκετά ΜΜΕ.
Οι φουσκωμένες παρακρατήσεις αφορούν τις εισφορές Υγείας -των ταμείων του ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ), ΔΕΚΟ, τραπεζών, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ,  ΕΤΑΑ και Τραπέζης της Ελλάδος και από 1ης/9/2013 και μετά στους συνταξιούχους του Δημοσίου (υπαλλήλους, στρατιωτικούς, δικαστικούς, καθηγητές κα).