Αρκτική: Η μάχη των μεγάλων δυνάμεων για την κατάκτηση του «τελικού συνόρου»

Στις 14 Δεκεμβρίου ο Βλαντίμιρ Πούτιν πραγματοποίησε την ετήσια συνέντευξη Τύπου, η οποία κράτησε σχεδόν τέσσερις ώρες και μεταδόθηκε σε όλη τη Ρωσία. Τα βρετανικά και αμερικανικά ΜΜΕ επικεντρώθηκαν στην αναμενόμενη ανακοίνωση του Πούτιν ότι θα συμμετάσχει εκ νέου στις φετινές προεδρικές εκλογές. Ωστόσο, ένα μακράν πιο ενδιαφέρον θέμα, στο οποίο και αναφέρθηκε, δεν έλαβε ιδιαίτερη δημοσιότητα.
Μόλις λίγες μέρες νωρίτερα από εκείνη την συνέντευξη, ο Ρώσος πρόεδρος είχε επιστρέψει από τα πιο μακρινά, παγωμένα σύνορα της Σιβηρίας, περίπου 400 μίλια

Η «ταΐστρα» της «αναγεννημένης υπερδύναμης»: Πώς ο Πούτιν «χτυπάει» τα σοβιετικά ρεκόρ εξουσίας

Πώς θα ήταν η Ρωσία δίχως τον Πούτιν; Ένα βίντεο που καλεί σε συμμετοχή στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές της χώρας στις 18 Μαρτίου είναι χαρακτηριστικό της κυρίαρχης κρατικής προπαγάνδας.
Το κλιπ δείχνει ένα ζευγάρι την νύχτα πριν τις εκλογές. Ο σύζυγος λέει στην σύζυγο να κλείσει το ξυπνητήρι γιατί δεν έχει καμία όρεξη να τρέχει κυριακάτικα να ψηφίζει. Αλλά όταν ξυπνά, η Ρωσία έχει αλλάξει εντελώς. Κάποιος χτυπάει την πόρτα δυνατά και όταν ο αγουροξυπνημένος άνδρας την ανοίγει βλέπει ένα στρατιωτικό απόσπασμα, με έναν μαύρο στρατιώτη μεταξύ τους,

Στίβεν Χόκινγκ: Αντίο στο λαμπρότερο μυαλό της σύγχρονης κοσμολογίας

Ήταν ο άνθρωπος που εκλογίκευσε το Σύμπαν και εκλαϊκευσε την επιστήμη της κοσμολογίας. Που διέψευσε τους επιστήμονες και εξύψωσε την Επιστήμη. Ο Στίβεν Χόκινγκ, κοσμολόγος, μαθηματικός, συγγραφέας αλλά, κυρίως, ένας επίμονος οραματιστής, ένα ελεύθερο πνεύμα «φυλακισμένο» σε ένα καθηλωμένο σώμα, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 χρόνων – μισό και πλέον αιώνα μετά απ’ό,τι είχαν προβλέψει κάποτε οι γιατροί.

Νέα «πυρά» Ερντογάν κατά της Ε.Ε. και της Ελλάδας

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της χώρας μας προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στήριξη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, λέγοντας ότι «τους έδωσαν 400 δισ. ευρώ».
«Όταν χώρες με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο έχουν προβλήματα, τους βοηθούν, φυσικά με ανταλλάγματα» είπε ο Ερντογάν, και συνέχισε: «Αλλά όταν η Τουρκία έχει προβλήματα της γυρνάνε την πλάτη. Ακόμη και έτσι, όμως, εμείς λέμε ότι θα κάνουμε θυσίες και θα τα καταφέρουμε μόνοι μας».

Κίνδυνος υποβιβασμού για τον Παναθηναϊκό

    Νέα απειλή για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» κινδυνεύουν άμεσα με... τετραπλή αφαίρεση τριών βαθμών, που ισοδυναμεί με υποβιβασμό, καθώς σήμερα εκδικάστηκαν οι προσφυγές των Βέμερ, Λέτο, Τοτσέ και Εσιέν.

Κι αν με τον Γερμανό αμυντικό δεν φαίνεται να υπάρχει σημάδι διακανονισμού, εξαιρετικά δύσκολες μπορούν να χαρακτηριστούν και οι άλλες τρεις υποθέσεις, με βάση τα όσα ελέχθησαν στη διάρκεια των σημερινών εκδικάσεών τους.

FIFA: "To ελληνικό ποδόσφαιρο είναι στον γκρεμό"

    Με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου για το ελληνικό ποδόσφαιρο ο υπεύθυνος της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA για την ΕΠΟ Χέρμπερτ Χούμπελ.

Ο κ. Χούμπελ στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα «Δεν γίνεται να υπάρχουν όπλα και εκβιασμοί» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χούμπελ, αναφερόμενος φυσικά στην ένοπλη εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας...γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναφορικά με το Grexit τόνισε ότι «... αν και έμοιαζε μακρινό, πλέον δεν είναι», ενώ υπογράμμισε παράλληλα πως «το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει στον γκρεμό».

Το περιπολικό με την ιδιαίτερη ποτηροθήκη

Ένα γκατζετάκι, που δεν περνάει απαρατήρητο, έχει τοποθετηθεί μέσα σε περιπολικό που βρέθηκε στην Πέμπτη στα Εξάρχεια κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης κατά των πλειστηριασμών έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο. Ο αστυνομικός έχει επιλέξει μια ποτηροθήκη… νεκροκεφαλή για να βάζει τον καφέ του. Πρόκειται για μια εικόνα στο εσωτερικό του αστυνομικού οχήματος που προκαλεί πάντως εντύπωση….

Δύο Nissan GT-R Nismo GT3 ετοιμάζονται για τους αγώνες αντοχής

Λίγο πριν από την έναρξη του Blancpain GT Series Endurance Cup για το 2018, ένα ζεύγος από Nissan GT-R Nismo GT3, ξεκινά αυτή την εβδομάδα προκαταρκτικές δοκιμές στην πίστα του Paul Ricard, με την ομάδα GT Sport Motul RJN.

Το σκεπτικό της απόφασης του ΕΣΡ για το Mega Γιατί αποφασίστηκε ότι ο σταθμός δεν μπορεί να λειτουργήσει ως θεματικός

Στη Διαύγεια αναρτήθηκε η απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, με την οποία αποφασίστηκε ο τερματισμός της λειτουργίας του καναλιού. «Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA CHANNEL λειτούργησε επί πολλά έτη με βάση σχετικές διοικητικές πράξεις ως ενημερωτικός εθνικής εμβέλειας,