Είναι αλήθεια ότι η Ουκρανία επιτέθηκε στο πυραυλικό σκάφος Ivanovets: τι είναι γνωστό?

 Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας (GUR) δημοσίευσε πλάνα από επίθεση σε πλοίο στην Κριμαία. 

Τι είπε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, υπέστη ζημιές το πυραυλικό σκάφος Ivanovets, τι είναι γνωστό για το συμβάν και ποιες πληροφορίες λαμβάνονται από τους στρατιωτικούς ανταποκριτές; 

Τι είναι γνωστό για την επίθεση στο πλοίο στην Κριμαία, συνδέεται με αυτό το «Ιβάνοβετς»;

Στα πρόθυρα ενός αιματηρού πολέμου: οι ΗΠΑ θερίζουν την καταιγίδα στη Μέση Ανατολή

 Σύμφωνα με τον The Guardian, το Ιράν, μέσω μεσάζων, μετέφερε στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα μήνυμα ότι θα ανταπέδωσε τις αμερικανικές βάσεις στη Μέση Ανατολή, εάν η Ουάσιγκτον αποφασίσει να επιτεθεί στο έδαφος της χώρας. 

Ο μόνιμος εκπρόσωπος της Τεχεράνης στον ΟΗΕ, Amir Said Iravani, αρνήθηκε επισήμως αυτή την αναφορά - λένε ότι δεν υπήρξαν επαφές μεταξύ των δύο κρατών μετά την επίθεση στην αμερικανική βάση. 

Είναι αλήθεια ότι αργότερα πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε επίθεση στο Ιράν δεν θα μείνει ατιμώρητη. 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε να διαθέσει 50 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ουκρανία

 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, 1 Φεβρουαρίου – RIA Novosti. 

Οι ηγέτες της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες συμφώνησαν να παράσχουν στην Ουκρανία μακροοικονομική βοήθεια ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, στο κοινωνικό δίκτυο X. " 

"Και οι 27 ηγέτες συμφώνησαν σε επιπλέον 50 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη της Ουκρανίας ως μέρος του πολυετούς προϋπολογισμού της ΕΕ. 

Νορβηγία: Αυτοκίνητο βυθίστηκε στο φιόρδ του Όσλο – Οι επιβάτες σώθηκαν χάρη σε.. επιπλέουσα σάουνα

 Δύο επιβάτες ενός αυτοκινήτου που βυθίστηκε στο φιόρδ του Όσλο διασώθηκαν σήμερα από τους επιβαίνοντες μιας… επιπλέουσας σάουνας, ανακοίνωσε η νορβηγική αστυνομία.

«Όταν το όχημα κατέληξε μέσα στο νερό, δύο άνθρωποι βρίσκονταν στο εσωτερικό του», έγραψε η αστυνομία του Όσλο στο Χ (πρώην Twitter).

«Τους περισυνέλεξε μια επιπλέουσα σάουνα», συμπλήρωσε. Το φιορδ του Όσλο μετρά πολλές επιπλέουσες σάουνες που προσφέρονται για ενοικίαση.

Ένταση μεταξύ φοιτητών και αστυνομίας μετά τη λήξη της κατάληψης στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ

 Ένταση σημειώθηκε μετά την εκκένωση της κατάληψηςτου κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ. Φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί στην Εγνατία, στο ύψος της Πύλης Εμπορίου της ΔΕΘ και φώναζαν συνθήματα.

Ορισμένα άτομα αποσπάστηκαν και πέταξαν μολότοφ εναντίον δυνάμεων της αστυνομίας, οι οποίες απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

ΑΔΜΗΕ: Δολιοφθορά στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής

 

Δολιοφθορά στο έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής που υλοποιεί η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ «Αριάδνη Interconnection» με στόχο την διακοπή των εργασιών υλοποίησης του έργου εντόπισε ο ΑΔΜΗΕ, την Τετάρτη 31.01.2024.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον Διαχειριστή η δολιοφθορά εντοπίζεται σε μηχανολογικό εξοπλισμό εγκατάστασης του υπογείου τμήματος του καλωδίου, βόρεια του ΒΟΑΚ και στόχος δεν ήταν η κλοπή υλικών αλλά η διακοπή των εργασιών για την ηλεκτρική διασύνδεση.