Σαν Σήμερα... Η Εξέγερση του Κιλελέρ

Αιματηρά επεισόδια, που συνέβησαν στις 6 Μαρτίου 1910 και εντάσσονται στη μακρά ιστορία του αγροτικού ζητήματος στη Θεσσαλία. Παρότι έλαβαν χώρα κατά κύριο λόγο στην Λάρισα, πήραν το όνομά τους από το χωριό Κιλελέρ (σήμερα Κυψέλη), από το οποίο δόθηκε το έναυσμα. Η επέτειος αυτή τιμάται κάθε χρόνο και αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση της ελληνικής αγροτιάς, που έχει την ευκαιρία να προβάλει τα αιτήματά της.

Oυάσιγκτον προς Άγκυρα: Δεν θέλουμε ένταση στο Αιγαίο

Το στίγμα της “ανησυχίας” στην Ουάσιγκτον για την τεταμένη κατάσταση στο Αιγαίο, έδωσε εσχάτως ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρυ Πάγιαττ, κατά την ομιλία του στο Φόρουμ των Δελφών (Αμερικανός πρέσβης: Ανησυχώ για «ατύχημα» στο Αιγαίο). Το Antinews αποκαλύπτει ότι, μόλις προ ημερών, ο αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα, κατά τη διάρκεια επαφών του στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών,

Αυστηρό μήνυμα Μητσοτάκη στο καραμανλικό στρατόπεδο

Ξεκάθαρο μήνυμα, εκτός αλλά και εντός κόμματος, πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει ούτε τα μέτρα αλλά ούτε και τα αντίμετρα και πως θα συνεχίσει να ζητά άμεση προσφυγή στις κάλπες, έστειλε ο Κυριάκος Μηστοτάκης. Εμφανίστηκε δικαιωμένος για τις θέσεις που έχει εκφράσει, τονίζοντας πως στόχος των στελεχών δεν θα πρέπει να είναι αρεστοί στον κ. Τσίπρα, «αλλά χρήσιμοι στον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας» όπως είπε.

Μπλούσταϊν: «Το ΔΝΤ παραδέχθηκε τα λάθη του»

Στο Salon Doré του Μεγάρoυ των Ηλυσίων, την αγαπημένη αίθουσα της Madame de Pompadour, δόθηκε η τελευταία μεγάλη συνέντευξη του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ σε 5 ευρωπαϊκές εφημερίδες, μεταξύ αυτών και της Süddeutsche Zeitung του Μονάχου. Αφορμή η σημερινή τετραμερής συνάντησή του με τους Μέρκελ, Τζεντιλόνι και Ραχόι στις Βερσαλλίες, με θέμα το μέλλον της Ευρώπης. 

«Δείξαμε στον Σόιμπλε τι θα κόστιζε το Grexit»

«Αναπόφευκτη» χαρακτήρισε μία Ε.Ε. πολλών ταχυτήτων ο Φρανσουά Ολάντ λίγες ώρες πριν την άτυπη μίνι σύνοδο των Βερσαλλιών, όπου αναμένεται να συζητηθεί το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στη μακροσκελή συνέντευξη που έδωσε ο Γάλλος πρόεδρος σε ευρωπαϊκές εφημερίδες μίλησε και για το ρόλο της Γαλλίας στην ελληνική διαπραγμάτευση δηλώνοντας πως η χώρα του απέδειξε στον Βόλφανγκ Σόιμπλε τι θα κόστιζε το Grexit στην Ευρώπη.

Το FBI «αδειάζει» τον Τραμπ για τις κατηγορίες εναντίον Ομπάμα

Ο επικεφαλής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, απορρίπτει όσα ισχυρίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις στον πύργο του στη Νέα Υόρκη κατά την προεκλογική περίοδο με εντολή του Μπαράκ Ομπάμα.
Η είδηση δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα New York Times και επιβεβαιώθηκε από αξιωματούχους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC, στο Associated Press και στη Wall Street Journal.

«Επιμένουν στο δικό τους βιολί αλλά ο σκοπός τους είναι παράφωνος»

Η Ελλάδα έχει ήδη γυρίσει σελίδα, η οικονομία άντεξε, η οικονομία ανέκαμψε, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στην εισαγωγική τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε το πρωί της Δευτέρας με θέμα το στρατηγικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση.
«Έπειτα από 7 χρόνια καταστροφικής ύφεσης η χώρα έχει επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Captagon :Πως «ξηλώθηκε» το κύκλωμα με τα «χάπια των τζιχαντιστών» στη Ν. Πέραμο

Επί τρεις μήνες, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία παρακολουθούσαν τα άτομα της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης, η οποία λειτουργούσε παράνομα το παρασκευαστήριο των επικίνδυνων χαπιών Captagon γνωστών και ως χάπια των Τζιχαντιστών  στην περιοχή του Λουτρόπυργου στη Νέα Πέραμο.

Ο Πρετεντέρης δίνει γραμμή στον Κυριάκο: Μην ψηφίσεις τίποτα, να πέσουν

Ο Γιάννης Πρετεντέρης προτρέπει, μέσα από τη στήλη του στα σημερινά «Νέα», τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να μην ψηφίσει τίποτα, να μην συμφωνήσει σε τίποτα και να προκαλέσει εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση».
Όπως σημειώνει με αυτή τη γραμμή πήρε την προεδρία του κόμματος και αναρωτιέται «γιατί να την αλλάξει;».

Τα κανάλια δεν θέλουν λεφτά – Δεν είναι πλάκα, αρνούνται διαφήμιση

Ποιος είπε πως οι τηλεοπτικοί σταθμοί διανύουν περιόδους ισχνών αγελάδων; Τουναντίον, εάν κάποιος λάβει υπόψη του ότι – για πολλοστή φορά – αρνούνται πληρωμένη διαφήμιση, φαίνεται πως σφίζουν από διαφημιστικά έσοδα.
Το περιστατικό αφορά πληρωμένη διαφήμιση της εφημερίδας Documento, η οποία βγαίνει την Κυριακή με συνέντευξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Στα δικαστήρια «σέρνει» τον Κοντομηνά ο Νίκος Ευαγγελάτος

Στα δικαστήρια «τρέχει» τον Δημήτρη Κοντομηνά ο Νίκος Ευαγγελάτος για αθέτηση συμβολαίου που είχε συνάψει στο παρελθόν με τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

«Μετά την αποχή του από τα δελτία ειδήσεων το 2005 – 2006, εξαιτίας της αθέτησης της συμφωνίας από πλευράς του κ. Κοντομηνά, ο Νίκος Ευαγγελάτος δεν μπόρεσε να ανακάμψει.

«Βράζει» το Κουρδιστάν – Ο Μπαρζανί παρέδωσε 80 Πεσμεργκά της Ροζάβα στην τουρκική ΜΙΤ

Την Παρασκευή το πρωί ο τουρκόφιλος πρόεδρος του ιρακινού Κουρδιστάν, Μασούντ Μπαρζανί, έστειλε μια δύναμη από 500 Πεσμεργκά της Ροζάβα (άνδρες με καταγωγή από τη βόρεια Συρία) να επιτεθούν στις δυνάμεις των Κούρδων ζωροαστριστών Γιαζίντι στην περιοχή Σιντζάρ του βορειοδυτικού Ιράκ.

Να επιστρέψουν οι Βούλγαροι ιερά κειμήλια που έκλεψαν το 1917 ζήτησε ο Πρ. Παυλόπουλος

Την επιστροφή των ιερών κειμηλίων των Σερρών πού εκλάπησαν από τούς Βουλγάρους το 1917 ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκοπής Παυλόπουλος, ανταποκρινόμενος στο εδώ και χρόνια αίτημα της τοπικής κοινωνίας κατά την επίσκεψή του στον νομό, μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου.
Πρόκειται για εκατοντάδες βυζαντινά χειρόγραφα και άλλα θρησκευτικά κειμήλια

Ο Πούτιν ανησυχεί ότι το ΝΑΤΟ θα διαμελίσει τα Σκόπια – Στέλνει όπλα στη Σερβία

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Αλεξαντάρ Βούτσιτς θα συναντηθούν αργότερα μέσα στον Μάρτιο στη Μόσχα, καθώς έχει επιταχυνθεί η παράδοση των έξι Mig-29 και άλλος στρατιωτικός εξοπλισμός και νέα όπλα για το σερβικό στρατό, γράφει η εφημερίδα Vecer των Σκοπίων και μεταφράζει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

7.000 Τούρκοι στρατοχωροφύλακες επιτίθενται στο PKK στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν το βράδυ της Κυριακής μία από τις ευρύτερες «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις των τελευταίων ετών στη νοτιοανατολική Τουρκία όπου ζουν κυρίως Κούρδοι, με στόχο το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ανακοίνωσαν οι τουρκικές Αρχές.
Περίπου 7.000 στρατοχωροφύλακες, 600 επίλεκτοι αστυνομικοί, καθώς και δεκάδες ελικόπτερα και τεθωρακισμένα έχουν κινητοποιηθεί γι’ αυτή την επίθεση στο Λίτσε,

Βράζει το Βερολίνο για το «ναζιστικό καθεστώς» που είπε ο Ερντογάν

«Εντελώς απαράδεκτες» χαρακτήρισε σήμερα ο Πέτερ Άλτμαϊερ, υπουργός Καγκελαρίας και στενός συνεργάτης της Άνγκελα Μέρκελ, τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παρομοίασε τις ενέργειες του Βερολίνου να απαγορεύσει προεκλογικές εμφανίσεις Τούρκων πολιτικών στη Γερμανία, με «ναζιστικές πρακτικές».

Νέο χτύπημα στον Μητσοτάκη: Ο Πλακιωτάκης συγχαίρει τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί κάνει ό,τι η ΝΔ

Νέο χτύπημα στο Μητσοτάκη, αυτή τη φορά από τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος συγχαίρει τον ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική που ακολουθεί στις ιδιωτικοποιήσεις, έστω και με τρόπο δεικτικό.
«Χαίρομαι που ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πλέον στις δικές μας προτάσεις και ιδεολογίες. Πριν από δύο χρόνια μιλούσε για πώληση των λιμένων, σήμερα μιλάει για παραχώρηση και εκμετάλλευση των λιμενικών υποδομών,

«Έχω αποτύχει ως πατέρας». Ο Αλέν Ντελόν για την κόλαση του...(foto-video)

Μπορεί στο παρελθόν να ήταν ο άντρας που έκανε τους προβολείς να αποθεώνουν τη γοητεία του και τις γυναίκες να πέφτουν στα πόδια και τις προθέσεις του, σήμερα όμως ο "διάβολος με το αγγελικό πρόσωπο" ζει μια μοναχική, απομονωμένη ζωή. Ο Αλέν Ντελόν πλέον παρομοιάζεται σαν ένας "μοναχικός λύκος" και τα σκάνδαλα με τους απογόνους του τον έχουν οχυρώσει.

23 χρόνια xωρίς τη Μελίνα. Οι αγώνες και η ζωή της με δικά της λόγια

Νικημένη από τον καρκίνο η Πασιονάρια της Ελλάδας έχασε μια από τις πολλές μάχες που παραδόθηκε αλλά είχε δώσει τον αγώνα της όπως εκείνη θέλησε.
Μιλώντας στο Down Town η Μανουέλλα Παυλίδου, γραμματέας και έμπιστη φίλη της Μελίνας μοιράστηκε μαζί μας τη δύναμη της ακόμη και στον επίλογο της ζωής της. "Ένας σημαντικός τσακωμός για μένα που είχα μαζί της και μου σημάδεψε αργότερα και όλη μου τη ζωή ήταν όταν ήταν να φύγει για το τελευταίο της ταξίδι στην Αμερική, για την εγχείρηση" λέει.

Τι σκοτώνει τα γουρουνάκια που κολυμπάνε στις Μπαχάμες; (εικόνες)

Στις πανέμορφες Μπαχάμες υπάρχει ένα νησάκι που τυπικά ονομάζεται Exuma αλλά όλος ο κόσμος το ξέρει ως Pig Island (Νησί των Γουρουνιών). Στο νησί αυτό θα συναντήσετε πολλά γουρούνια που φαίνεται να έχουν κάνει κατάληψη στην παραλία και έχουν γίνει σχεδόν…υδρόβια.
Τα νέα δεν είναι καλά για αυτά τα γουρουνάκια όμως. Σύμφωνα με το National Geographic, o αριθμός των νεκρών γουρουνιών εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 10,

Σηκώνει τους «τόνους» ο Ερντογάν: Ναζιστικές οι πρακτικές της Γερμανίας

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στην κυβέρνηση του Βερολίνου λέγοντας ότι οι ενέργειές της να απαγορεύσει τις προεκλογικές εμφανίσεις πολιτικών από την Τουρκία στη Γερμανία ενόψει του δημοψηφίσματος τον επόμενο μήνα «δεν διαφέρουν από εκείνες της ναζιστικής περιόδου».

Στην απομόνωση ο δημοσιογράφος της Die Welt που φυλακίστηκε στην Τουρκία

Ο Ντενίζ Γιουτζέλ, ο γερμανικής και τουρκικής υπηκοότητας δημοσιογράφος που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στην Τουρκία, θεωρεί την απομόνωση στην οποία τον έχουν θέσει στις τουρκικές φυλακές «σχεδόν μια μορφή βασανιστηρίου», ωστόσο επισημαίνει ότι η υγεία του και η ψυχική του κατάσταση είναι καλές, έγινε σήμερα γνωστό από την γερμανική εφημερίδα.

Ο Φιγιόν λέει ότι δεν παραιτείται, αλλά φήμες επιμένουν στον Ζιπέ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ, που εμφανίζεται ως ο επικρατέστερος να αντικαταστήσει τον υποψήφιο της κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν στην κούρσα για τον προεδρικό θώκο, θα προβεί σε ανακοινώσεις αύριο το πρωί στον Τύπο, γνωστοποίησε ο ίδιος με μια ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο ντελιβεράς που έγινε δισεκατομμυριούχος

Φανταστείτε την περιουσία σας να αυξάνεται κατά 2 δισ. δολάρια την ημέρα. Αυτό έγινε όταν η μεγαλύτερη εταιρεία μεταφοράς δεμάτων της Κίνας, η S.F. Express, έκανε το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο κάνοντας τον ιδρυτή της Γουάνγκ Γουέι τον τρίτο πλουσιότερο άνθρωπο της χώρας.
Πρόκειται για μια πολύ καλή κατάληξη μια εταιρείας που ξεκίνησε την δραστηριότητα της στις αρχές της δεκαετίας του 90΄όταν μόνο τα κινεζικά ταχυδρομεία μπορούσαν να μεταφέρουν δέματα.

Ανακατατάξεις στο λιανεμπόριο φέρνει ο νέος Σκλαβενίτης

Σημαντικές ανακατατάξεις στο χάρτη του λιανεμπορίου σηματοδοτεί η απόκτηση του δικτύου της Μαρινόπουλος από το Σκλαβενίτη.
Με 560 καταστήματα ανά την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο η οικογένεια Σκλαβενίτη κατατάσσεται στην πρώτη θέση του πίνακα με το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή δίκτυο.
Ακολουθεί η AB Bασιλόπουλος η οποία αριθμεί περί τα 350 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα,