Τίτλοι τέλους για άλλο ένα ζηλευτό success story που διαφήμιζε η κυβέρνηση – Ξαφνικός θάνατος για την Instashop

 Άδοξο τέλος...

Θυμάστε τον ιδρυτή της Instashop, Γιάννη Τσιώρη, που κατόρθωσε να πετύχει μια τις μεγαλύτερες εξαγορές στη Μέση Ανατολή και ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη εξαγορά εταιρείας ελληνικών συμφερόντων στον τομέα της τεχνολογίας, τον οποίο είχε συναντήσει μετά Βαΐων και Κλάδων στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια προσπάθεια να υπογραμμίσει το φιλοεπιχειρηματικό περιβάλλον που διαμορφώνει η κυβέρνηση;

Viktor Orbán: Η ταχεία ένταξη της Ουκρανίας θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες, που δεν θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Ουγγαρίας ή της ΕΕ

 Σύμφωνα με την εκτίμηση της «προκατειλημμένης Επιτροπής», η Ουκρανία δεν έπρεπε να λάβει το καθεστώς υποψήφιας χώρας, τόνισε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Η θέση της κυβέρνησης και της Fidesz είναι ξεκάθαρη

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την κοινοβουλευτική του ομιλία λέγοντας ότι η γρήγορη ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες και δεν θα εξυπηρετούσε ούτε τα συμφέροντα της Ουγγαρίας ούτε της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Βίκτορ Όρμπαν έστειλε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα σε όσους υποστηρίζουν την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

 «Η σύνοδος κορυφής της ΕΕ ξεκινά. Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: δεν υποστηρίζουμε την ταχεία ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ!». - έγραψε ο Viktor Orbán στην επίσημη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης , όπου δημοσίευσε επίσης μια κοινή φωτογραφία με τον Charles Michel, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός δημοσίευσε και ένα σύντομο βίντεο στο οποίο λέει τα εξής: 

Θέλουν να μας πιέσουν να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία το συντομότερο δυνατό. 

Η Ουγγαρία λέει «όχι» στην ένταξη της Ουκρανίας: «Ακόμα και αν μείνουμε μόνοι»

 Μία ημέρα πριν από την έναρξη μιας σημαντικής συνόδου κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν επανέλαβε τη θέση του ότι η Ουγγαρία θα εμποδίσει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να κάνει ένα τρομερό λάθος και πρέπει να τους εμποδίσουμε σε αυτό – ακόμη και αν 26 θέλουν να το κάνουν και μόνο εμείς είμαστε αντίθετοι», δήλωσε.

Μιλώντας σε συνέντευξη σε podcast στο Mandiner, ένα φιλοκυβερνητικό ουγγρικό έντυπο, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη (13/12), ο πρωθυπουργός είπε:

Donato (Ευρωβουλευτής): Παραλογισμός η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ, είναι μία χώρα υπό κατάρρευση

 «Είναι παράλογο να μιλάμε για ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ ενώ υπάρχει πόλεμος» δήλωσε η Ιταλίδα ευρωβουλευτής  Francesca Donato

Η Francesca Donato, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εξελέγη με τη Lega, θεωρεί παράλογη την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ υπό τις σημερινές συνθήκες.
«Είναι παράλογο να μιλάμε για ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ ενώ υπάρχει πόλεμος.

Αυτό κι αν είναι έκπληξη - Αφού οι ΗΠΑ απέρριψαν τα F35 και οι Ευρωπαίοι τα Eurofighters, οι Τούρκοι στρέφονται στα κινεζικά JF-17 Thunder

 Οι ΗΠΑ έχουν αποκλείσει την Τουρκία από το πρόγραμμα για τα F-35, ενώ η Γερμανία αντιτίθεται στην προμήθεια Eurofighters

Χωρίς καμία εξέλιξη όσον αφορά την προμήθεια των μαχητικών αεροσκαφών F-16 και με τη Γερμανία να σηκώνει εμπόδια για την απόκτηση Eurofighter Typhoons, η Τουρκία θα «αναγκαστεί» να στραφεί στο JF-17 Thunder που αναπτύχθηκε από κοινού Κίνας-Πακιστάν.
Η αντίθεση της Γερμανίας στο αίτημα της Τουρκίας να αποκτήσει το Eurofighter Typhoon έχει προκαλέσει έντονη κριτική από την κυβέρνηση του Recep Tayyip Erdogan.

Στα άκρα η σύγκρουση Μαρινάκη - Μαξίμου: Παράλογες αποφάσεις, δώστε εξηγήσεις για τη στοχοποίηση του Ολυμπιακού

 Σκληρή επίθεση του εφοπλιστή και ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού στην κυβέρνηση για τις αποφάσεις που αφορούν στην οπαδική βία

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση της κυβέρνησης με τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στο Μαξίμου στον απόηχο των αποφάσεων που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας με τα κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδα.
Ειδικότερα, ο κ. Μαρινάκης, μέσω ανακοίνωσης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αντιμετωπίζει τους φιλάθλους της ομάδας ως πολίτες περιορισμένων δικαιωμάτων, κάνει λόγο για παράλογες αποφάσεις και ζητά άμεσα την ανάκλησή τους.

Ρωσία: Ξεχείλισε το ποτήρι - Σκληρά αντίποινα, εάν απογειωθούν από βάσεις του ΝΑΤΟ, τα F16 που δόθηκαν στην Ουκρανία

 Ύστατη προειδοποίηση της Ρωσίας στα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ που συμμετέχουν στον πόλεμο αντιπροσώπων στην Ουκρανία

 Ραγδαία κλιμάκωση παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στις ήδη διαταραγμένες σχέσεις της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ, το οποίο στο πλαίσιο του πολέμου αντιπροσώπων στην Ουκρανία με μία απόφαση που μπορεί να αποδειχθεί ολέθρια, σχεδιάζει να παραχωρήσει αεροδρόμια της Συμμαχίας για τα δυτικά αεροσκάφη που προτίθεται να παραδώσει στο Κίεβο.

Οι Ρώσοι τύφλωσαν για πρώτη φορά ΝΑΤΟϊκούς δορυφόρους και αεροσκάφη: Εκτός λειτουργίας η Kyivstar – Το Κίεβο δεν έχει εικόνα των ρωσικών κινήσεων

 Οι Ρώσοι “τύφλωσαν” τους ΝΑΤΟϊκούς δορυφόρους που παρείχαν πληροφορίες στον ουκρανικό Στρατό εξαπολύοντας ταυτόχρονα την μεγαλύτερη έως τώρα κυβερνοεπίθεση με στόχο τον διαχειριστή της κινητής τηλεφωνίας στην Ουκρανία, Kyivstar, καθώς και άλλες ουκρανικές εταιρείες και υπηρεσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρώσοι έχουν μπλοκάρει τα ραντάρ των ΝΑΤΟϊκών αεροσκαφών που σκανάρουν τις ρωσικές μετακινήσεις δυνάμεων στις περιοχές του Αζόφ και της Μαύρης Θάλασσας.

Τυφλώθηκαν ΝΑΤΟϊκοί δορυφόροι

Ομολογία στην ουκρανική βουλή για την κατάσταση του στρατεύματος: «Γηρασμένοι, αδύναμοι και με ασθένειες οι στρατιώτες μας»

 Η μέση ηλικία των στρατεύσιμων αποτελεί πρόβλημα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (ΕΔΔ), αφού οι άνδρες ηλικίας 45-50 ετών και άνω δεν είναι αρκετά δυνατοί σωματικά ή έχουν συχνά ασθένειες.

Αυτό δήλωσε η αναπληρωτής πρόεδρος της Verkhovna Rada, μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την εθνική ασφάλεια, την άμυνα και τις πληροφορίες, Solomiya Bobrovskaya.

«Μια ξεχωριστή πρόκληση είναι η ηλικία. Οι άνδρες 50+ ή ακόμα και 45+ δεν θα επιδείξουν ποτέ σωματικές επιδόσεις όπως οι άνδρες 30-35+.

Μαδούρο: Οι ΗΠΑ θα πετάξουν με κλωτσιές τον Ζελένσκι «στα σκουπίδια» αλλά με εκατομμύρια στην τσέπη

 Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Μαδούρο, μιλώντας στο πλαίσιο του προγράμματός του «With Maduro +», έκανε μια αιχμηρή δήλωση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, κατηγορώντας τες ότι χρησιμοποιούν τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι ως μαριονέτα.

Ο Μαδούρο ισχυρίζεται ότι μόλις τελειώσουν μαζί του, ο Ζελένσκι θα πεταχτεί στον σωρό των σκουπιδιών, όπως άλλοι που υπηρέτησαν τα συμφέροντα αυτού που αποκάλεσε «ιμπεριαλισμό».

Απέτυχε παταγωδώς η επίσκεψη Ζελένσκι στις ΗΠΑ: Ανακοίνωσε στο Κογκρέσο ανταρτοπόλεμο και επιστράτευση των ανδρών 45-70 ετών! (vid)

 Απέτυχε παταγωδώς η επίσκεψη του Β.Ζελένσκι στις ΗΠΑ και τα χειρότερα πλέον είναι μπροστά για το Κίεβο.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για ψυχρή υποδοχή του Ζελένσκι στο Κογκρέσο και υποστηρίζουν ότι ο Ζελένσκι είπε ο ουκρανικός Στρατός θα αναγκαστεί να το γυρίσει σε αντάρτικο, αν περιοριστεί η βοήθεια από ΗΠΑ και ΕΕ.

Bloomberg: Απέτυχε η επίσκεψη Ζελένσκι στις ΗΠΑ

Αργεντινή: Ο Χαβιέρ Μιλέι προχωρά σε υποτίμηση του πέσο κατά 50%

 Η κυβέρνηση του ακραίου φιλελεύθερου νέου προέδρου της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι, που ανέλαβε την εξουσία προχθές Κυριακή, ανακοίνωσε μεγάλη υποτίμηση, κατά 50% και πλέον, του πέσο, του εθνικού νομίσματος, που διαμορφώνεται στα 880:1 έναντι του δολαρίου ΗΠΑ (από 391), στο πλαίσιο πακέτου μέτρων σκληρής λιτότητας, θεραπείας «σοκ» για να σταθεροποιηθεί η οικονομία, που είναι αντιμέτωπη με υψηλό πληθωρισμό, υψηλά δημόσια ελλείμματα και δυσβάστακτο κρατικό χρέος.


Kοινή υπουργική απόφαση: Σημαντικές αυξήσεις στις αποδοχές των νέων Διοικήσεων Νοσοκομείων και ΥΠΕ

 Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών και Υγείας, υλοποιείται η δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αυξήσεις των αποδοχών και αποζημιώσεων των Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών των Νοσοκομείων της χώρας που θα αναδειχθούν βάσει του νέου νόμου 5062/2023 του Υπουργείου Εσωτερικών για την «Επιλογή Διοικήσεων των Φορέων του Δημοσίου και Ενίσχυση της Αποτελεσματικότητάς τους».

Μέχρι σήμερα οι μικτές μηνιαίες αποδοχές και αποζημιώσεις Διοικητών και αναπληρωτών Διοικητών των Νοσοκομείων ανέρχονται από 2647,84 έως 3524,69 ευρώ.

Super League: Τέλος οι ξένοι διαιτητές με εντολή της UEFA – Ξαναρχίζει το πρωτάθλημα

Έπειτα από τα τελευταία γεγονότα στην Ελλάδα, η UEFA διέκοψε τη συνεργασία της με τα αρμόδια ποδοσφαιρικά όργανα της χώρας και ενημέρωσε με επιστολή της προς πάσα κατεύθυνση, ότι ξένοι διαιτητές δεν θα διευθύνουν ξανά παιχνίδι της Super League.

ΟΗΕ: Με συντριπτική πλειοψηφία ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

 Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε αργά χθες το βράδυ από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισμα που ζητεί «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας για ανθρωπιστικούς λόγους.  Η πρόταση εγκρίθηκε με 153 ψήφους υπέρ, έναντι 10 κατά (συμπεριλαμβανομένων αυτών του Ισραήλ και των ΗΠΑ) και 23 αποχών επί συνόλου 193 μελών. 

ΑΑΔΕ: Έρχεται η μεγάλη φορολοταρία του Δεκεμβρίου – 12 υπερτυχεροί θα κερδίσουν από 100.000 ευρώ

 Μεγάλη φορολοταρία, η οποία θα μοιράσει 1,2 εκατ. ευρώ σε 12 υπερτυχερούς που θα κερδίσουν 100.000 ευρώ έκαστος, ετοιμάζει για το Δεκέμβριο η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η Χριστουγεννιάτικη υπερκλήρωση, με στόχο την επιβράβευση φορολογούμενων που κάνουν εκτεταμένη χρήση του πλαστικού χρήματος, θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου ενώ στην κλήρωση θα μπουν οι αποδείξεις όλου του χρόνου. 

Βενζινάδικα: Νέες αυστηρές κυρώσεις για λαθρεμπόριο και φοροδιαφυγή – Λουκέτο χωρίς «παραθυράκια» μέχρι και δύο χρόνια

 Νέο πλαίσιο κυρώσεων, το οποίο προβλέπει ακόμα και διετές «λουκέτο», τίθεται σε εφαρμογή από σήμερα για τα βενζινάδικα που εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο καυσίμων και φοροδιαφυγή.

Οι νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο του τελευταίου φορολογικού νόμου, ενεργοποιούνται μετά τη δημοσίευσή τους στο ΦΕΚ και η ΑΑΔΕ προετοιμάζει εντατικούς ελέγχους στα πρατήρια υγρών καυσίμων με τη συνδρομή και των καταναλωτών που έχουν ήδη κάνει συγκεκριμένες καταγγελίες στην ειδική εφαρμογή της. 

«Καλάθι Χριστουγέννων»: Σε ισχύ από σήμερα Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στα σουπερμάρκετ με έξι προϊόντα

 Από σήμερα Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου και έως την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου θα εφαρμοστεί φέτος στα σούπερ μάρκετ το «Καλάθι των Χριστουγέννων». Περιλαμβάνει έξι διαφορετικές κατηγορίες τροφίμων, τα οποία είναι βασικά για το εορταστικό τραπέζι.

Για το «Καλάθι των Χριστουγέννων» είχε συνάντηση ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, παρουσία του γενικού γραμματέα Εμπορίου Σωτήρη Αναγνωστόπουλου, με εκπροσώπους της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος (ΕΣΕ), υπό τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Αριστοτέλη Παντελιάδη, τον γενικό γραμματέα, Κώστα Μαυροειδή και τον γενικό διευθυντή, Απόστολο Πεταλά.

Μεσανατολικό: Ογδόντα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στο δεύτερο συνοριακό πέρασμα που άνοιξε το Ισραήλ

 Η Αίγυπτος έστειλε σήμερα 80 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια, που προορίζεται για τη Λωρίδα της Γάζας, στο δεύτερο σημείο ελέγχου που άνοιξε το Ισραήλ, καθώς συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στον παλαιστινιακό θύλακα μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, άλλα 100 φορτηγά επιθεωρήθηκαν στο σημείο ελέγχου της Νιτσάνα, μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ.