Καντάδες από το Επτάνησα κατακλύζουν το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Δευτέρα 4 Μαΐου

Τρεις εξαιρετικές επτανησιακές χορωδίες έρχονται τον Μάιο στην καρδιά της Αθήνας
Ένα μελωδικό ταξίδι στα Επτάνησα με καντάδες και αρέκιες από την πλούσια μουσική παράδοση της Ζακύνθου, της Κέρκυρας και της Κεφαλλονιάς προσφέρουν στο κοινό οι Γέφυρες τη Δευτέρα 4 Μαΐου, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης (ώρα έναρξης 20:30).

Ο Monsieur Minimal live στη Θεσσαλονίκη

Μαζί με την νεοσύστατη μπάντα του θα παρουσιάσει  το νέο άλμπουμ του, αλλά και παλιότερες επιτυχίες!
Ο Monsieur Minimal θα δώσει ένα μοναδικό live το Σάββατο 18 Απριλίου στην Θεσσαλονίκη, στην σκηνή του 8Ball. Eκεί, μαζί με τη νεοσύστατη μπάντα του θα παρουσιάσει  το νέο άλμπουμ του, αλλά και παλιότερες επιτυχίες!

Ο Δημήτρης Μπάσης τραγουδά Μητροπάνο στη Θεσσαλονίκη από 17 -25 Απριλίου και 1-2 Μαΐου

Ο Δημήτρης Μπάσης, τιμά την μνήμη του Δήμητρη Μητροπάνου με τον οποίο είχε συνεργαστεί για δέκα χρόνια και  θα ερμηνεύσει τραγούδια που σφράγισε με την μοναδική φωνή του και τη δωρική ερμηνεία του, ο αξέχαστος λαϊκός τραγουδιστής. Απόψε το βράδυ, Παρασκευή 17 Απριλίου, ο Δημήτρης Μπάσης  θα φιλοξενηθεί   στο Θέατρο Βεργίνα Regency Casino Thessaloniki, όπου θα παραμείνει για έξι βραδιές, από 17 -25 Απριλίου και 1-2 Μαΐου.

ΟΝΑΡ ''Κόντρα στο καιρό'' στο Σταυρό του Νότου Club! Πέμπτη 7 & 14 Μαΐου 2015

Οι ΟΝΑΡ μετά τη χειμερινή τους περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, ολοκληρώνουν τις εμφανίσεις τους στο Club του Σταυρού του Νότου, για δύο μόνο Πέμπτες 7 & 14 Μαΐου.
Σε αυτές τις δυο παραστασεις θα μας παρουσιάσουν το νέο τους τραγούδι «Κόντρα στο καιρό» αλλά και το «Δεν ξέρω τίποτα για μένα» καθώς και παλιά κομμάτια, όπως τα «Αν μ' αγαπάς», «Χάρτινα φανάρια»,

Ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Βασίλης Καζούλης στο Ρυθμός Stage Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Βασίλης Καζούλης, δύο από τους πιο αγαπημένους τραγουδοποιούς της γενιάς τους, θα βρίσκονται για μια μοναδική εμφάνιση, το Σάββατο 25 Απριλίου, στη φιλόξενη μουσική σκηνή του Ρυθμός Stage, στην Ηλιούπολη.

Ο Γιάννης Μπέζος τραγουδά Βασίλη Τσιτσάνη, 'Ο,τι κι αν πω, δεν σε ξεχνώ στον Ιανό!...Δευτέρα 20 Απριλίου, Παρασκευή και Σάββατο 15 και 16 Μαΐου 2015

100 χρόνια μετά τη γέννηση του μεγάλου δημιουργού, ο πολυπράγμων Γιάννης Μπέζος καταπιάνεται με τον Βασίλη Τσιτσάνη. Παρουσιάζει ένα αφιέρωμα με σεβασμό και γνώση, με αγάπη και θαυμασμό για τα τραγούδια του. τραγουδά τη χαρά και τον πόνο, την ελπίδα και τη λύπη, την ξενιτιά και τον έρωτα έτσι όπως τα μετουσίωσε σε τραγούδια ο μεγάλος λαϊκός συνθέτης του ελληνικού τραγουδιού.

Δημήτρης Κοργιαλάς & Γιώργος Χατζηπαύλου @ Αρχιτεκτονική Live στο Γκάζι Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Μια βραδιά μουσικής και stand up comedy! Οι δύο καλλιτέχνες επί σκηνής με αγαπημένα τραγούδια και κωμωδία. Για όλα όσα αγαπάμε αλλά και όσα μας παιδεύουν!
Ο Δημήτρης Κοργιαλάς σε ένα πρόγραμμα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, όπως τα «Χωρίς εσένα», «Μια φορά», «Ο πιο καλός τραγουδιστής», «Τα σημάδια σου», «Το σ' αγαπώ», «Θέλω τόσο να σε δω» και τόσα άλλα

Onirama live & Αποστολία Ζώη στο Camorra Club στο Κολωνάκι! κάθε Σάββατο

Η επιτυχία συνεχίζεται για το πιο δυναμικό συγκρότημα, τους ONIRAMA και την εντυπωσιακή Αποστολία Ζώη!
Μετά από 5 μήνες εκρηκτικών εμφανίσεων στο Camorra Club και ενώ ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε φινάλε στο τέλος Μαρτίου, η μεγάλη επιτυχία και η αγάπη του κόσμου ανέτρεψαν τα σχέδια!

China Moses @ Gazarte!..Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Διαχρονικά jazz classics με σύγχρονη ματιά από μια πολυδιάστατη προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας.
Κόρη της μεγαλύτερης σύγχρονης τζαζ τραγουδίστριας, Dee Dee Bridgewater και του θεατρικού σκηνοθέτη Gilbert Moses, η China Moses, που θα εμφανιστεί στις 25 Απριλίου στο Gazarte,

Η Emma Shapplin ''The Dandy’s Tour'' για μια συναυλία στην Ιερά Οδό ( Σάββατο 25 Απριλίου )

Ανακοίνωση: Δυστυχώς προέκυψε ένα ανυπέρβλητο πρόβλημα με τη μεταφορά των μηχανημάτων της από τη Γαλλία, το οποίο θα είχε ως αποτέλεσμα να μην προλάβουν να έρθουν έγκαιρα στην Αθήνα. Κατόπιν τούτου και σε συνεννόηση με το management της Emma Shapplin, αποφασίστηκε η μετάθεση της συναυλίας στην επόμενη διαθέσιμη ημερομηνία της, η οποία είναι το Σάββατο 25 Απριλίου.

Η Kovacs στην Ελλάδα για πρώτη φορά στo Βοτανικός Live Stage ( Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 )

"My music has soul" έτσι περιγράφει η Sharon Kovacs τη μουσική της και εμείς πιστεύουμε ότι το σχόλιο της είναι πέρα για πέρα αληθινό...
Στην περίπτωση της Kovacs έχουμε να κάνουμε με μια τραγουδίστρια, που σε καθηλώνει, που σε "ζαλίζει"!

Εκείνος και Εκείνος στη Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου! Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Μετά από 11 χρόνια απουσίας από τα μουσικά πράγματα , το θρυλικό ντουέτο ΕΚΕΙΝΟΣ & ΕΚΕΙΝΟΣ επιστρέφει για ένα βράδυ, την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015, στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου για να μοιραστεί με τους παλιούς και νέους φίλους του αγαπημένα τραγούδια.

Συναυλίες 2015 Θεσσαλονίκη: Οι MACHINE HEAD στην Ελλάδα!

Machine Head! Στο άκουσμα του ονόματος του συγκροτήματος, χιλιάδες metalheads ανά τον κόσμο υψώνουν τις γροθιές τους ουρλιάζοντας πως αυτό είναι το καλύτερο Metal group της εποχής μας. Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου στο Fix Factory of Sound στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στο Gazi Music Hall στην Αθήνα οι Machine Head αναμένεται να το αποδείξουν επί σκηνής

Μηχανή του Χρόνου: Το αίνιγμα που σκότωσε τον Όμηρο

Πώς πέθανε ο ποιητής Όμηρος που αψήφησε το χρησμό του μαντείου; Το αίνιγμα που δεν κατάφερε να λύσει

Ο μεγαλύτερος επικός ποιητής των Ελλήνων πέθανε επειδή παράκουσε ένα χρησμό της Πυθίας. Σύμφωνα με τον περιηγητή Παυσανία, ο Όμηρος επισκέφτηκε το μαντείο των Δελφών για να ρωτήσει την Πυθία ποιοι ήταν οι γονείς του και η καταγωγή του.

Ο Ομπάμα εξήρε το ρόλο της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, παρουσία και του αντιπροέδρου Τζον Μπάιντεν και έχοντας δίπλα του στην εξέδρα τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, έστειλε, από το Λευκό Οίκο, μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα κατά την διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης για την Ελληνική Ανεξαρτησία, που πραγματοποιήθηκε στην “ανατολική αίθουσα”

Όταν ο Βαρουφάκης συνάντησε τον Ομπάμα. Τι του είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Τετ-α-τετ Προέδρου Ομπάμα-Βαρουφάκη στο περιθώριο της εκδήλωσης του Λευκού Οίκου για την 25η Μαρτίου. Τι του είπε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών

Για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, συζήτησαν χθες το βράδυ, στο περιθώριο της εκδήλωσης του Λευκού Οίκου για την 25η Μαρτίου, ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.

ΣΟΙΜΠΛΕ: ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ 100% ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .....???

Τις... καλές του είχε, στην Ουάσινγκτον, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος μπορεί να επιμένει στη σκληρή και αδιάλλακτη στάση απέναντι στην Ελλάδα ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να εκταμιευτούν χρήματα αν η ελληνική κυβέρνηση δεν παρουσιάσει πειστικές προτάσεις, εμφανίστηκε ωστόσο διατεθειμένος να κάνει τα στραβά... μάτια στην περίπτωση που δεν εφαρμοστεί το 100% των μέτρων.

Βρετανία - Συντηρητικοί και Εργατικοί σώμα με σώμα

Απομένουν τρεις μόλις εβδομάδες για τις εκλογές της 7ης Μαΐου εδώ στη Βρετανία και το τοπίο κάθε άλλο παρά ξεκάθαρο είναι. Χαρακτηριστικό είναι πως κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα, Συντηρητικό και Εργατικό, δεν έχουν σταθερό προβάδισμα, ενώ -όπως υποστηρίζει η πλειονότητα των αναλυτών- «αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά μέχρι τις εκλογές, θα είναι πολύ δύσκολο να εκλεγεί αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Πούτιν: Τα δύσκολα για τη ρωσική οικονομία πέρασαν

Αισιόδοξος για την πορεία της ρωσικής οικονομίας εμφανίστηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την καθιερωμένη ετήσια τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, απαντώντας «ζωντανά» σε ερωτήσεις που δέχεται τηλεφωνικά από πολίτες όλης της χώρας.

Πρόεδρος ιταλικής Βουλής παρενέβη δυναμικά στη δημόσια συζήτηση για το μεταναστευτικό: «Τρομακτική η πολιτική κερδοσκοπία»

Η πρόεδρος της ιταλικής Βουλής, Λάουρα Μπολντρίνι, παρενέβη δυναμικά στη δημόσια συζήτηση για το μεταναστευτικό και τη συνεχή αύξηση των αφίξεων στις ακτές της Κάτω Ιταλίας. Η Μπολντρίνι, επί σειρά ετών εκπρόσωπος της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ιταλία, υπογράμμισε ότι «είναι απαράδεκτο να μπερδεύουμε τα

Ενας πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ ύποπτος για οικονομικά εγκλήματα

Στέλεχος του δεξιού κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος στην Ισπανία, ο Ροντρίγκο Ράτο είχε χρηματίσει μεταξύ άλλων υπουργός Οικονομικών και διευθυντής του ΔΝΤ από το 2004 έως το 2007. Από χθες κρατείται από την αστυνομία στη Μαδρίτη ως ύποτπος για φορολογικές απάτες και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Μητσοτάκης και ΠΟΛ.ΑΝ. ζητούσαν αποφυλάκιση των χουντικών

Έντονα ερωτήματα προκαλεί η αλλαγή άποψης κατά το δοκούν στην οποία προχωρούν κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες της χώρας αναφορικά με το εάν πρέπει να αποφυλακίζονται ή όχι κρατούμενοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και είναι καταδικασμένοι - με τον έναν ή τον άλλον τρόπο - για αδικήματα που θεωρούνται ότι στρέφονται «κατά της δημοκρατίας».

Τζοζεφίν Γουίτ Ακτιβίστρια: Ευτυχία για τις ζωές μας, για την Ελλάδα, και για όλες τις χώρες της Μεσογείου

«Φυσικά έχω μια μικρή λίστα στο κεφάλι μου για τις προσωπικότητες που πιστεύω ότι αξίζουν μια επίθεση και να μην αφεθούν σε ησυχία. Ο Ντράγκι σίγουρα ήταν σε αυτή τη λίστα»
«Ήταν πολύ εύκολο να μπω στο κτήριο της ΕΚΤ» δήλωσε η Τζοζεφίν Γουίτ, η ακτιβίστρια που διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι και τον αναστάτωσε εφορμώντας στο τραπέζι του και πετώντας του κονφετί.

Έληξε το πρωί, μετά από επιχείρηση της αστυνομίας, η κατάληψη.. της Πρυτανείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, άνοιξαν την πόρτα της Πρυτανείας με σκοπό να απομακρύνουν τους καταληψίες, οι οποίοι βρίσκονταν για 19η ημέρα εντός του κτιρίου.
Αρχικά, η αστυνομία κάλεσε τους αντιεξουσιαστές να βγουν από το κτίριο, εκείνοι αρνήθηκαν και στη συνέχεια με εντολή του εισαγγελέα ξεκίνησε η επιχείρηση.

Τι απάντησε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για Βαρουφάκη και Ομπάμα…

διαίτερα σημαντικές για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές χαρακτηρίζονται οι συνομιλίες του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στην Ουάσινγκτον, όπου θα εκπροσωπήσει από σήμερα τη χώρα στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Τετ-α-τετ Προέδρου Ομπάμα-Βαρουφάκη στα όρθια

Για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, συζήτησαν χθες το βράδυ, στο περιθώριο της εκδήλωσης του Λευκού Οίκου για την 25η Μαρτίου, ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.
Πριν από την ολιγόλεπτη συνομιλία, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Ερνεστ

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Ένας πολύ επικίνδυνος για τη διεθνή ασφάλεια πολιτικός…

Όταν στο τιμόνι της Γερμανίας βρίσκονται πολιτικοί σαν τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που έχουν θεοποιήσει την οικονομική ισχύ, αρνούμενοι να αντιληφθούν τον ρόλο που έχει παίξει στην Ιστορία της ανθρωπότητας η στρατιωτικής ισχύς, τότε δυστυχώς τα πράγματα είναι δύσκολα και το ενδεχόμενο να κληθεί η Γηραιά Ήπειρος να αντιμετωπίσει καταστάσεις τις οποίες είχε αφήσει πίσω, τους περασμένους αιώνες, αυξάνεται…

“Κατηγορώ” του Ρώσου υπ. Άμυνας κατά των ΗΠΑ για δράση στο “εγγύς εξωτερικό”

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού επέκρινε σήμερα έντονα τις ΗΠΑ κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι χρηματοδοτεί εξεγέρσεις και επεκτείνει το ΝΑΤΟ με μόνο στόχο να αντισταθμίσει την επιρροή της Ρωσίας στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, το αποκαλούμενο και ως ρωσικό «εγγύς εξωτερικό» (near abroad).

“Συλλάβετε τον Θάτσι”: Ο εισαγγελέας της Σερβίας για τον Κοσοβάρο αντιπρόεδρο!

Στη Σερβία βρίσκεται ακόμη σε ισχύ ένταλμα σύλληψης του Χασίμ Θάτσι, δήλωσε ο αρμόδιος για εγκλήματα πολέμου εισαγγελέας της Σερβίας Βλαντίμιρ Βούκτσεβιτς, σχολιάζοντας την είδηση για ενδεχόμενη επίσκεψη, στο Βελιγράδι, του ηγέτη των Αλβανών του Κοσόβου.

Στενεύουν τα περιθώρια για τον Γκρουέφσκι, τον “άδειασαν” οι Αμερικανοί

Σε μια σαφέστατη ένδειξη σφοδρής ενόχλησης με τα καμώματα του επίδοξου αναθεωρητή της ένδοξης Ιστορίας της Μακεδονίας, οι ΗΠΑ διεμήνυσαν σήμερα την κυβέρνηση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, να αναλάβει τις ευθύνες της σχετικά με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για παράνομες ενέργειές της.

Προκλητικός έως προσβλητικός ο χερ Σόιμπλε στο Brookings…

Επίθεση στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης τα οποία κατηγόρησε ότι «λένε βλακείες» για τον ίδιο, χωρίς βέβαια να είναι αποκλειστικό τους προνόμιο (λένε και αλλού βλακείες τα ΜΜΕ…), εξαπέλυσε ο πολύς υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγανγκ Σόιμπλε, στις ερωτήσεις που ακολούθησαν την ομιλία του στο φημισμένο ινστιτούτο Brookings της Ουάσιγκτον, ενώ και οι απόψεις του για μια… γερμανοκεντρική οικονομία της ΕΕ, θα προκαλέσουν συζητήσεις και αντιδράσεις.

Γιάνης στο Brookings: Φταίμε κι εμείς, αλλά δεν εξηγείται η συνέχιση της κρίσης

Το 2015 θα αποδειχθεί ότι έχει μεγάλη σημασία σε παγκόσμιο επίπεδο, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στο Ινστιτούτο Brookings της Ουάσιγκτον όπου μίλησε. Τίτλος της ομιλίας ήταν «Η ελληνική οικονομία και οι διεθνείς της εταίροι». Προηγήθηκε ο Γερμανός συνάδελφός του Σόιμπλε, ο οποίος έδειξε για μία ακόμη φορά “κακό χαρακτήρα”.