Νησιώτικο σκηνικό στην Πάργα Η πολύχρωμη πόλη της Ηπείρου αποκαλύπτεται

Δεν χρειάζεσαι καράβι για να φτάσεις στην Πάργα- αν και όλη η εικόνα της σε παραπέμπει σε νησί, την ώρα που το πλοίο δένει στο λιμάνι και οι επισκέπτες αντικρίζουν τον προορισμό τους από το κατάστρωμα.
Βρίσκεται στην Ήπειρο, στη δυτική Ελλάδα, κι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα αυτής της πλευράς της Ελλάδας. Η παραθαλάσσια κωμόπολη, στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Πρέβεζας, είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 140 μέτρων και φτάνει μέχρι τα παράλια του Ιονίου Πελάγους.

Κουρουμπλής: Ασφαλής χώρα η Ελλάδα, εξελίσσεται σε ισχυρό κέντρο τουριστικού ενδιαφέροντος

Το μέγεθος και το ενδιαφέρον που συγκεντρώνει το 5ο Mediterranean Yacht Show δείχνει ότι η Ελλάδα αναπτύσσεται σε ένα εξαιρετικά ισχυρό κέντρο τουριστικού ενδιαφέροντος, δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, στα εγκαίνια της έκθεσης, στο Ναύπλιο. Όπως είπε, αυτό οφείλεται αφενός στο φυσικό κάλλος της χώρας και αφετέρου στο πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των ανθρώπων που εργάζονται για την τουριστική ανάπτυξη.
Ο κ. Κουρουμπλής χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία του Υπουργείου Ναυτιλίας με τους εκπροσώπους του yachting, με στόχο να ξεπεραστούν «κρίσιμα

Το Ναύπλιο κέρδισε τη Βαρκελώνη στην άφιξη τουριστικών σκαφών αναψυχής

"Είναι πολύ σημαντικό ότι πάνω από το 90% των σκαφών έχουν ελληνική σημαία. Ελάχιστα είναι με ξένη σημαία, αλλά και αυτά είναι ελληνικών συμφερόντων", δηλώνει στο protothema.gr ο Λιμενάρχης Ναυπλίου Σπύρος Μαρίνος Με ρεκόρ αφίξεων τουριστικών σκαφών αναψυχής πραγματοποιείται στο Ναύπλιο για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Mediterranean Yacht Show.
Οι εκθέσεις πολυτελών σκαφών προσελκύουν μεσίτες, τους αποκαλούμενους brokers, από όλο τον κόσμο.

Ναύπλιο: Όλα έτοιμα για το ναυτικό «σαλόνι»

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Τουριστική Έκθεση Σκαφών θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Ναυπλίου, από αύριο έως 1η Μαΐου έτοιμη να υποδεχθεί ύστερα και από την επιτυχία των προηγούμενων ετών, χιλιάδες επισκεπτών που θα θαυμάσουν πάνω από 100 πολυτελή σκάφη.

Αλλάζει ο καιρός με τοπικές βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη (FOTO-VIDEO)

Αλλάζει σήμερα το σκηνικό του καιρού με βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και σκόνη από την Αφρική, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Έτσι νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές αναμένονται για την Δευτέρα. Αρχικά θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά. Βελτίωση αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Τα έβαλε με το κτήνος και το νίκησε Βραζιλιάνος σέρφερ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ δαμάζοντας το μεγαλύτερο κύμα

Ο σέρφερ Ροντρίγκο Κόσα έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ισορροπώντας πάνω στο ψηλότερο κύμα στη Ναζαρέ της κεντρικής Πορτογαλίας, ανακοινώθηκε χθες από την ένωση World Surf League (WSL) που οργανώνει τις επαγγελματικές συναντήσεις.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο Praia do Norte του δημαρχείου της Ναζαρέ, ο οποίος βασίζεται στα δεδομένα της WSL, ο 38χρονος Βραζιλιάνος από το Σάο Πάολο κατοχύρωσε το παγκόσμιο ρεκόρ δαμάζοντας ένα υδάτινο τέρας με ύψος που υπολογίσθηκε στα 24,38 μέτρα.
«Ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας, με βοηθήσατε να πιστέψω πως ήταν δυνατό (...)