Tσακαλώτος: Η αξιολόγηση θα κλείσει γρηγορότερα από ότι νομίζετε

«Εχουμε λύσει τα βασικά πολιτικά ζητήματα και τώρα θα κλείσουμε τα μικρά» είπε σε εκδήλωση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή συμπληρώνοντας: «Να μην πιστεύετε αυτά που βλέπετε και αυτά που είναι στις εφημερίδες ειδικά στους τίτλους».
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, κορυφαίος υπουργός είχε διατυπώσει την βεβαιότητα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ότι η κυβέρνηση θα έρθει σε τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς, μέχρι τις 7 Απριλίου.

Δημοσκόπηση: Μία μονάδα προηγείται η Μέρκελ του Σουλτς

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) έχει κλείσει την ψαλίδα από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άγγελας Μέρκελ, ενώ απομένουν λιγότεροι από έξι μήνες πριν από τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα.

«Ναι» σε νέο δημοψήφισμα για ανεξαρτητοποίηση από το κοινοβούλιο της Σκωτίας

Το κοινοβούλιο της Σκωτίας ψήφισε σήμερα υπέρ της διεξαγωγής ενός νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτητοποίηση της χώρας από το Ηνωμένο Βασίλειο (ΗΒ) στα τέλη του 2018, ή εντός του 2019, μόλις αποσαφηνιστούν οι όροι της αποχώρησης του ΗΒ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στηρίζοντας την πρωτοβουλία της πρωθυπουργού Νίκολα Στέρτζον.

Πιτσιόρλας: Να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων

«Πρέπει να διαλέξουμε με ποια Ελλάδα είμαστε και ποια οικονομία θέλουμε» είπε ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας από το βήμα του συνεδρίου «Κρίση - Μεταρρυθμίσεις - Ανάπτυξη», που διοργανώνει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως «είναι μείζον θέμα η αλλαγή του κουλτούρας που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα».

Τι δουλειά έχει η λιμουζίνα του Πούτιν στα χιόνια;

Νέα λιμουζίνα θα έχει ο Βλάντιμιρ Πούτιν από φέτος και πρόκειται για μία Rolls Royce σε μικρότερο μέγεθος. Βέβαια, εσωτερικά θα είναι πανίσχυρη, καθώς θα... φοράει τον V12 κινητήρα με τούρμπο της Porsche, που θα έχει χωρητικότητα από 6.0 μέχρι 6.6 λίτρα και θα αποδίδει περίπου 800 ίππους. Το εν λόγω όχημα, όμως, ακόμα βρίσκεται σε φάση δοκιμών εξέλιξης.

Μεγάλου: Έτοιμοι να επενδύσουν στη χώρα οι Έλληνες επιχειρηματίες

Το ελληνικό επιχειρηματικό πνεύμα παραμένει  ζωηρό, δήλωσε ο Χρήστος Μεγάλου, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση ως Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, απευθύνοντας χαιρετισμό σε εκδήλωση της τράπεζας.
Όπως τόνισε, έχουν συμπληρωθεί επτά ολόκληρα χρόνια που η χώρα μας βρίσκεται σε μια βαθιά και μακρά οικονομική κρίση με βαριές συνέπειες για την κοινωνία και τις επιχειρήσεις. Ωστόσο, το ελληνικό επιχειρηματικό πνεύμα παραμένει  ζωηρό.

Τρεις οι λογαριασμοί του Γιάννου Παπαντωνίου στην Ελβετία, επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης

Από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης προχώρησε σε μια σημαντική αποκάλυψη αναφέροντας: «Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ελβετικές τράπεζες γνωστοποίησαν στις ελληνικές αρχές ότι υπάρχουν τρεις λογαριασμοί στο όνομα του κ. Παπαντωνίου και της γυναίκας του».

Φυλάκιση 30 μηνών με 3ετή αναστολή και πρόστιμο 10 χιλ. ευρώ στον Σταύρο Ψυχάρη

Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με 3ετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, επέβαλε το Ι' Τριμελές Πλημμελειοδικείο στον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη, που κηρύχθηκε ένοχος για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί «πόθεν έσχες» κατ’ εξακολούθηση.

Θρήνος στη Νότιο Αφρική - Πέθανε ο Αχμέντ Κατράντα

O βετεράνος νοτιοαφρικανός ακτιβιστής κατά του απαρτχάιντ Αχμέντ Κατράντα, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για προδοσία μαζί με τον Νέλσον Μαντέλα, απεβίωσε σήμερα έπειτα από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν ύστερα από χειρουργική επέμβαση, ανακοίνωσε σήμερα μέσω Twitter το ίδρυμά του.
"Ο Αχμέντ Κατράντα απεβίωσε. Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες", ανέφερε το Ίδρυμα Κατράντα λίγο πριν από τις 0400GMT.

Μαρίκα Μπαχτεβάνογλου: Η παραμυθένια ζωή της πλουσιότερης Ελληνίδας στην Τουρκία (pics)

Η Μαρίκα Μπαχτεβάνογλου είναι η πλουσιότερη Ελληνίδα στην Τουρκία και η έκτη πιο πλούσια γυναίκα της γειτονικής χώρας. Η ζωή της θυμίζει σενάριο ταινίας και από σήμερα, έπειτα από πολλές διαμάχες και καυγάδες, είναι κληρονόμος της αμύθητης περιουσίας του Τούρκου επιχειρηματία Σαλίχ Τατλιτζί, με τον οποίο έχει αποκτήσει και έναν γιο.
Ο Σαλίχ Τατλιτζί έφυγε από τη ζωή το 2009 και έκτοτε ξεκίνησε ένας δικαστικός «πόλεμος»

Επιχορήγηση στα ξενοδοχεία για να διατηρήσουν θέσεις εργασίας το χειμώνα

Ξεκινούν μέσα στις επόμενες μέρες οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιχορήγησης για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας σε ξενοδοχεία κατά τη χειμερινή περίοδο.

Σκοπός του προγράμματος του ΟΑΕΔ είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά, κατά τη χειμερινή περίοδο, συγκεκριμένα, από την 1η Νοεμβρίου έως την 28η/29η Φεβρουαρίου εκάστου έτους.

Tο σπίτι που μένει η Pamela Anderson και η Kate Moss στην Ύδρα

Δείτε το αρχοντικό που έχει κλέψει την καρδιά του Hollywood
Στην Ύδρα όταν λες το όνομα «Ραφαλιάς», συνήθως ο νους όσων έχουν επισκεφτεί τον προορισμό, πηγαίνει στο ιστορικό ομώνυμο φαρμακείο (θα μιλήσουμε σε μελλοντικό αφιέρωμα για αυτό όμως). Εν τούτοις, εκτός του διάσημου φαρμακείου, και μάλιστα ακριβώς δίπλα του, υπάρχει το Rafalias Mansion. Το αγαπημένο κρησφύγετο διασήμων του Hollywood που το προτιμούν κάθε χρόνο για τις καλοκαιρινές τους αποδράσεις.

Άνδρος, η Μικρά Αγγλία των Κυκλάδων - Δείτε τις φωτογραφίες

Το ταξίδι από τη Ραφήνα διαρκεί μόλις μία με δύο ώρες, ανάλογα με το πλοίο. Φτάνουμε στο λιμάνι της Άνδρου, το Γαύριο, και το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων μας υποδέχεται εγκάρδια, ξεδιπλώνοντας τη γοητεία του και τη μεγάλη ναυτική ιστορία του.
Η ιστορία της Άνδρου αντανακλάται στην αρχοντιά που αποπνέει κάθε γωνιά της. Από τα τέλη του 18ου αιώνα το νησί έχει αναπτύξει μεγάλο στόλο, «δένοντας» σφικτά τη μοίρα των κατοίκων του νησιού με τη θάλασσα.

Πού πίνουν το ποτό τους οι ντόπιοι στη Θεσσαλονίκη..

Βρισκόμαστε στη Θεσσαλονίκη, έναν από τους πιο δημοφιλείς και αγαπημένους προορισμούς μας. Ακολουθούμε τα βήματα των ντόπιων και για τις βραδινές μας εξόδους επιλέγουμε στέκια που αποτελούν δημοφιλή επιλογή και για τους ίδιους.

Ακολουθούν δέκα προτάσεις στο κέντρο της πόλης που μας προσκαλούν να τα πιούμε με τους φίλους μας!

Έξυπνες προτάσεις ταξιδιών για τα τριήμερα του 2017

Τα βάλαμε κάτω, τα μετρήσαμε, τα ξαναμετρήσαμε και συνειδητοποιήσαμε ότι μόλις πέντε τριήμερα μας αναλογούν από εδώ και στο εξής για το υπόλοιπο της χρονιάς: Πάσχα, Πρωτομαγιά, Αγίου Πνεύματος και Χριστούγεννα.

 Ξεχωρίσαμε έναν προορισμό για κάθε περίσταση και σας δίνουμε πέντε λόγους για να οργανώσετε από τώρα τις επόμενες εξορμήσεις σας.

Ελληνικό νησί στους ομορφότερους μυστικούς θησαυρούς στον κόσμο

Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσα μυστικά νησιά υπάρχουν ανά τον κόσμο, τα οποία ταυτόχρονα να αποτελούν και ταξιδιωτικούς παραδείσους; Η απάντηση σίγουρα είναι αμέτρητα. Απομονώνοντας και αναδεικνύοντας 26 από αυτά, λοιπόν, το νεοϋορκέζικο Travel & Leisure συμπεριέλαβε στη λίστα του και ένα ελληνικό.

Ταξίδι εκεί που τελειώνει η γη Η Χιλή συνδυάζει άνυδρα τοπία και παγετώνες - Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Η πιο μακρόστενη χώρα του κόσμου βρίσκεται ανάμεσα στις Άνδεις και τον Ειρηνικό Ωκεανό και προσφέρει πολλές εναλλακτικές επιλογές στον ταξιδιώτη.
Η Χιλή στη διάλεκτο των ιθαγενών Ινδιάνων Aymara σημαίνει «εκεί που τελειώνει η γη», το οποίο δικαιολογείται αν παρατηρήσει κανείς το ασυνήθιστο γεωγραφικό της σχήμα. Με μήκος 4.270 χλμ. και μέσο πλάτος μόλις 180 η χώρα συνδυάζει άνυδρα τοπία με περιοχές με υπολείμματα παγετώνων.